1

Téma: Fender Bass JAPAN

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li je tu někdo, kdo má japonského Fendera? Chci si pořídit precision bass a mám možnost sehnat japonce, tak by mě zajímaly vaše názory, zkušenosti na japonské Fendery, díky!!

Michal Kuděla

Fender Precision Bass (Japan), Gallien-Grueger 700RB-II, Ampeg SVT-610 HLF, Boss TU2, EHX Bass Micro Synthesizer, EBS Multicomp

http://bandzone.cz/illegalillusion
http://www.last.fm/user/MichalKudela
0 xLajků:

2

Re: Fender Bass JAPAN

Japonskýho Fendera jsem měl šest let a nikdy jsem si nestěžoval. Pohodlně se na něj hrálo, nic se nes*alo, krk, ladění, elektronika, všechno bez problémů. Desítky koncertů, dvě studia a vždycky obstál. Takže za mě dobrý smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

3

U mně taky dobrý... První pořádnej Jazz Bass, kterej mě nalákal na další a já si nějakýho zase koupím. Sice asi už ne japonskýho, ale přesto je to jedna z nejlepších voleb cena/výkon...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

4

Klusi napsal:

přesto je to jedna z nejlepších voleb cena/výkon...

To jo... dají se sehnat i za cenu mexik - není co řešit smile

0 xLajků:

5

na japan  můžu říct jen to nejlepší a čím starší tím lepší big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

Jednoho Japončíka mám (JB), hraju na něj sice jen občas, ale jsem s ním spokojený - má přesně ten zvuk, který jsem čekal a chtěl, rovný krk, všude ladí a příjemně mi padne do ruky (což si musí každý vyzkoušet sám). Pokud bych víc hrál na čtyřku, zůstal bych určitě u něj, jen bych ho možná časem vyměnil snímače a přidal aktivku (protože mám rád variabilitu přímo na base).

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

7

Díky za ohlasy, ještě jeden dotaz, pokud jste měli příležitost porovnání american standard a japonské modely, jaký máte verdikt?

Dík,
Michal Kuděla

Fender Precision Bass (Japan), Gallien-Grueger 700RB-II, Ampeg SVT-610 HLF, Boss TU2, EHX Bass Micro Synthesizer, EBS Multicomp

http://bandzone.cz/illegalillusion
http://www.last.fm/user/MichalKudela
0 xLajků:

8

japanese rulez!!!! mam cij jazz bass a vymenil sem kobylku a snimace za nordstrand a je to basa na veky veku!
SONICKY DELO poslu ti ukazku dybys chtel
american a japanese mi pridou dost stejny akorat japonsky maj horsi snimace a asi levnejsi hardware ale ty na americanu se mi taky nelibili .o)

CIJ 62 RI Candy Apple Red Jazz/nordstrands, badassII,crazy parts
Handmade Magic Fretless                              EBS HD 350
Kontrabas ze 60.let                                      EBS 210 , 115
                                                                  EBS OctaBass,WahOne               
                              +spousta harampadi
0 xLajků:

9

Japonskýho Precla rok výroby 85 tu má Gazelle. Na srazu ji dovezl, s tím že ji možná i dá pryč a když ji slyšel ve srovnání s ostatníma basama tak si to rozmyslel :-) běž do toho.
Některý jsou tuším z lípy

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

10

solphus napsal:

american a japanese mi pridou dost stejny akorat japonsky maj horsi snimace a asi levnejsi hardware

Pravda... i když ani to nemusí nic znamenat: mechaniky na CIJ vypadaly levně, když nebyly natažený struny, tak chrastily a točily se úplně volně, ale pod tahem strun se to úplně změnilo a držely ladění jak přibitý smile

pipa napsal:

Některý jsou tuším z lípy

Oh yes smile

Trochu toho počteníčka:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fender_Japan
http://homepage.ntlworld.com/john.blackman4/history.htm

0 xLajků:

11

mikulik napsal:

dají se sehnat i za cenu mexik

ale taky se dají sehnat někdy pomalu dráž jak US modely... ale to už pak bude hukot tongue
Nicméně né každý má tu možnost evilování...
každopádně fender MIJ za dobrej peníís yeeeees! smile

0 xLajků:

12

Fender Japan je širokej pojem, ale obecně je pravda co tu zaznělo, existujou lipový verze osazený lacinějším hardware, nejsou špatný ale US standardu se to nevyrovná (obojí mi stojí ve stojanech) a pak třeba RI verze s US snímači a hardwarem, které jsou někdy zpracované líp než US standard a hrají podle mě stejně. Tu verzi lacinější poznáš podle mechanik, mají menší průměr navíjecího trnu. Ale jako obvykle, je to o kusu, mám japonský 57 RI právě s těmito mechanikami a je to fajn basa, speciálně vděčná při nahrávání, takže těžko generalizovat.

0 xLajků:

13

Ahoj, jo, jdi do toho. Na srazu jsme porovnávali USA vs Japan a můžu říct, že se vůbec za svého japončíka nemusím stydět smile Dokonce jsem nenašel důvod, proč kupovat USA.

0 xLajků:

14

Mám jazz special z 80. let a jsem spokojená.

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

15

Já mám Fender Jazz Bass MIJ a naprostá spokojenost. Zpracování a zvuk pěkný.:)

Rickenbacker bass 4003 FG (USA), Rickenbacker fretless bass 4003 MG (USA), Fender American Standard Precision Bass (USA), Ampeg SVT CL,  SVT410HLF, EBS Octaver, MXR Equalizer
0 xLajků:

16

Měl jsem 4-str. Marcus Millera a ten hrál jak čert. I v pasivu... wink

"Kdo cvičí nástroj si ničí"
0 xLajků:

17 Naposledy upravil: kurowec (12. 11. 2011 21.26:55)

Co si myslite o tomto JB Japan? Telo predpokladam olse, snimace asi z vyroby a nic moc, ze? Jaka by mela podle vas byt realna cena? Podle seriovyho cisla by to mel byt rok 1993-94.
https://picasaweb.google.com/1069819866 … 4342732354

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Aidamos (12. 11. 2011 21.38:45)

kurowec napsal:

Co si myslite o tomto JB Japan?

Co by. Normální žabonskej džezbas v sanbuřtu. Vidím to kolem 15ti litrů. Podobnej se tu prodával a tuším i prodal za 14 jestli ne za míň.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

19

kurowec napsal:

Telo predpokladam olse

to bude spíš lipový, tyhle levnější řady bejvaly. Je to ten "obyčejnější model", podle ladících mechanik, v dnešní době tak za 12 až 14? podle toho jak moc zoufale potřebuje někdo prodat. Já prodal precisiona podobnýho typu za 14, trvalo to tak cca rok smile

0 xLajků:

20

myslis, ze lipa? Me to pripada jako olse podle struktury... ale jako nevim. Ty navijeci koliky mechanik ti pripadaji mensi = lipa?
Me to pripada jak ten URuv 97 co kdzsi prodaval http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8046

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

21

kurowec napsal:

Me to pripada jak ten URuv 97

mě taky, ale to fakt bejvá lípa. Poznáš to podle váhy (je lehká), a chybí tam takový ty tmavší místa co jsou v olši, ví bůh jak se to jmenuje smile Ale není to někdy snadný říct přesně, jen z fotky.

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: deafslap (12. 11. 2011 22.03:49)

já ho měl taky, ale zažil přestavbu že by ho vlastní matka nepoznala smile tohle je to lipový tělo
http://bassgear.sweb.cz/jazz_bass_body_back.jpg
http://bassgear.sweb.cz/jazz_bass_body_front.jpg

0 xLajků:

23

No tohle bych si tipnul na lípu, ale ten nahoře a i ten co jsem prodával spíš na olši. Ale máš recht, že podle menších kolíků na hlavici je to spíš ta nížší = lipová řada. Ale kdoví jak to tehdy ti žaponci dělali.

Každopádně dnes to dotáhneš z JPN za 500 usd + 130 usd shipping + cca *1,23 = nějakejch 14 tyček.

0 xLajků:

24

jj, dik... no me ty koliky pripadaji normalni, teda aspon stejny jako na UR JB... no primo tuhle prodava jeden kluk ze slovenska a chce za ni 12k... tak to jen tak votukavam... no ale pokud to poznam podle vahy a tak me nezbyva nez ji potezkat no...  smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

25

UR napsal:

Každopádně dnes to dotáhneš z JPN za 500 usd + 130 usd shipping + cca *1,23 = nějakejch 14 tyček.

což je imho naprosto "hlupácká cena"

0 xLajků:

26

Jak to myslíš? Jako že je to zasraně moc, co?

0 xLajků:

27

UR napsal:

Jak to myslíš? Jako že je to zasraně moc, co?

no je to cena za kterou to můžeš mít bez starostí v čr a ještě ti řeknu žes přeplatil big_smile:D

jako hele ameriky klesaj do nechutnejch nížin (a to sou Nástroje) tak proč by se měly japonky držet...

12tis je dobrá cena a myslím že uplně krásně odpovídající

0 xLajků:

28

já měl japonskej Fender Jazz Bass od Ibanez z r. 71´a hrál dobře ... koupil jsem ho a po deseti letech prodal zase za 11.000 ... a myslím, že ani levněji ani dráž se dnes nepohybuje ... IMHO to hraje stejně dobře jako levnější americký, ty si ovšem držej cenu, poniváč je to značka, žejo ... takže Japonec už nikdy nebude drahej ... spíš se bude hůř a hůř prodávat, v tý konkurenci ... leda počkat ještě deset dvacet let a vydávat to za nejakou superstarožitnost ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

29

v aukciach je tusim ta lipa pisana ako basswood ak sa nemylim. zarazil som sa pri niektorych aukciach kde bola japoncov nizsia a vzdy tam bol prave ten basswood. je mi dost zahadne ake maju/mali vlastne tie serie  big_smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

30

No jednoduse ty lipovy sou ty nejobycejnejsi. Ty vyssi (drazsi)uz pouzivaji vetsinou konvencni dreva a lepsi snimace;)

0 xLajků:

31

to mi je jasne, horsie to je s ich oznaceniami.

sekam dobrotu
0 xLajků:

32

tak třeba JB62 = lípa, zatímco JB62-US je olše (+US std. snímače). Obecně, všechno co je označeno US je olše (samozřejmě u JB75 není olše ale jasan, ale ten zase z lípy vůbec nedělají  smile  No máš pravdu, je to guláš, ale třeba ti pomůže se prohrabat jejich stránkama, kde jsou specifikace:

http://www.fenderjapan.co.jp/img/logo4.jpg

0 xLajků:

33

Hele abych nedělal bordel v Kubšovo inzerci tak to dám do správného tématu...

Mám dotaz... nemůžu nikde pořádně najít ty produktové řady japanů a co čím bylo osazováno a z jakých materiálů vyráběno? Začal jsem se o ty Japany (precisiony) trochu zajímat páč bych si rád možná nějakého časem pořídil... Jenže některé jsou z lípy a osanzené slabším snímačem atd, něco zase olše, jasan a osazeno USA snímačem a mám v tom trochu hokej...

No a můj druhý dotaz je kam na ty japany jít? (samo použité) Koukám na ebay.com / ebay.co.uk / alegro.pl a samozřejmě i sleduju inzerci u nás, ale nic moc...

Dík

baskytara čtyrka (spector), zesík(hartke 7000) a bedna (hocke 4x10)
0 xLajků:

34 Naposledy upravil: Aidamos (17. 12. 2012 13.08:42)

SMETS napsal:

nemůžu nikde pořádně najít ty produktové řady japanů

http://fenderjapan.co.jp/products.html

A jinak třeba: http://baskytara.com/topic10901-fender- … b57us.html

0 xLajků:

35

Skvělé Aidame, ale...
Jak poznám třeba že ten tvůj je PB57-US (který je osazen usa snímačem + olše tělo) a není to PB57 (který má tělo lípa a snímače japan)

Na pohled jsou podle mě k nerozeznání, jedině teda asi podle serialu

0 xLajků:

36

V tomhle je mnohem důležitější to druhý číslo PB57-XX  a to druhý číslo bejvá většinou padesátka, nebo 70ka, nebo stovka.. a je to orientační prodejní cena v tisících jenů v Japonsku. Ty padesátky sou lipáče, ty 70ky už sou olšice/jasany atd. Tohle číslo je na razítku v kapse na krk, někdy i pod snímačema. Celkově má dobrou výpovědní hodnotu o ceně nástroje, třeba 70kový jazzy s vykládanym krkem sou dražší, maj tam devadesátku (čili např JB75-90US), Miller sign. asi 140ku atakdále. No a když tam je US, tak je to o těch snímačích.

Taky jsou důležitý mechaniky, pokud to má na hlavě ty s malym obdélníkovym půdorysem základny, tak ty sou nejlacinější a basa je na 99% lípa. Pak jsou ty větší, co měl třeba Adam (před výměnou za hipshoty) a tam už může bejt jak lípa, tak olše, no a pak sou u některejch modelů klusony (alá 60' fendery) a tam je to na 99% nelípa.

Adamova basa má komplet méno PB57-70US.

0 xLajků:

37

SMETS napsal:

jedině teda asi podle serialu

Tak to asi bude nejspolehlivější. Ale tuším Daviďák říkal, že čistě japonské kousky mají (mívaly) "Made in Japan", tedy kompletní japonský výroba (včetně snímače) a ty US modely mají (mívaly) Crafted in Japan (můj má tohle). Ale jak to mají dnes, netuším, zas takovej odborník na japonský Fendry nejsem.

0 xLajků:

38

Aidamos napsal:

Tak to asi bude nejspolehlivější. Ale tuším Daviďák říkal, že čistě japonské kousky mají (mívaly) "Made in Japan", tedy kompletní japonský výroba (včetně snímače) a ty US modely mají (mívaly) Crafted in Japan (můj má tohle). Ale jak to mají dnes, netuším, zas takovej odborník na japonský Fendry nejsem.

To jsem neřikal.. Mezi MADE a CRAFTED není faktickej rozdíl, byla to jen nějaká legislativní záležitost, i když samozřejmě na TB najdete mega témata, co je lepší. Podle seriovýho čísla se pozná prd, snad jen ten rok, o levelu tý basy hovoří označení, viz co sem psal nahoře. Do nějakýho roku bylo Made, pak Crafted, pak zas Made..

Další zajímavostí je font, kterym je ono "MADE IN" nebo "CRAFTED IN" napsaný, podle toho se pozná fabrika- Fujigen, Matsumoku atd. Co je co nevim, pže mi to je jedno, ale myslim že tiskacím je Matsumoku, psacím "úhlednym" je fujigen.. blábláblá

0 xLajků:

39

Prostě je v tom chaos, takže vybírat podle toho, jak to hraje. Moje hraje skvěle, Daviďáku díky wink

0 xLajků:

40

No vidíš, a já vybíral právě podle těch čísel smile

0 xLajků:

41

davidak napsal:

No vidíš, a já vybíral právě podle těch čísel smile

A vybrals moc dobře wink

0 xLajků:

42

Davide díky,  perfekní!!!

Aidamos napsal:

Prostě je v tom chaos, takže vybírat podle toho, jak to hraje.

to je právě ten problém, protože si u nás japana asi nekoupíš... Takže jedině přitahnout na blind...

Jo a co cena těch olšových "lepších" japonců? Myslím že 12÷14 tis je v poho... Nebo se nechá i levnějš?

0 xLajků:

43

SMETS napsal:

Myslím že 12÷14 tis je v poho... Nebo se nechá i levnějš?

Prodával se tu Jazz Bass za 11.

0 xLajků:

44

Aidamos napsal:

Prodával se tu Jazz Bass za 11.

jazz je pro holky...

0 xLajků:

45

SMETS napsal:

jazz je pro holky...

v trenkach mas pro holky smile jazz je pro charakter

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

46 Naposledy upravil: Aidamos (17. 12. 2012 18.44:34)

SMETS napsal:

jazz je pro holky...

Když myslíš...

Pro holky by spíš byl nějakej ten Mustang (má to krátkou menzuru). Taky je v Japanu dělají...

http://fenderjapan.co.jp/img/mustangbass/mb-sdco/mb-sd-co_01.jpghttp://fenderjapan.co.jp/img/mustangbass/mb-sdco/mb-sd-co_02.jpg

Když tu krásu vidím, taky bych si vybral...
http://fenderjapan.co.jp/mb-sdco.html

0 xLajků: