1

Téma: Box Glockenklang Quattro 4x10

Nieviete mi pls niekto poradit? Pred par dnami som si vsimmol, ze pocas hrania pocut z boxu okrem zvuku basy aj nejaky sum, ktory znie len pocas hrania. Nedavno som na koncerte poziciaval bednu viacerym kapelam a kazdy si pripajal svoj zosik, tak ma napadlo ci sa nahodou nemohol odpalit reprak.
Pripadne nemate niekto kontakt na skuseneho opravara reproboxov v Prahe a okoli?

Vdaka. :-)

Fender precision / Sadowsky UV70
Glockenklang soul / Glockenklang quattro 4x10 cab / Darkglass pedals
0 xLajků:

2

Re: Box Glockenklang Quattro 4x10

A dělá to i s jinou basou/hlavou?

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

To som zatial nemal moznost otestovat, ale ked som zapojil moju hlavu a basu na inu bednu, tak to nerobilo. Podla toho som prisiel na to, ze je to bednou. Najprv ma napadlo, ze by to mohlo byt zo siete, ale v tej skusobni som uz tri roky a zacalo mi to robit az teraz po koncerte. A je to celkom vyrazny zvuk.

0 xLajků:

4

Možná bude jen reprák někde odlepenej... pořádně si poslechni jakej reprák dělá ten binec a pak ho proštuduj. Třeba je odlepenej trošku ten dust cap a nebo spider - bys musel vymontovat. Stačí trochu šikovnosti a lepidlo. Už jsem to řešil a nejen já... Kdyby byl odpálenej reprák tak to asi šumět nebude, ale těžko soudit. Mě to teda na jedné bedně chrčelo a to dost hlasitě... a přitom byl jen malinko odlepenej ten vrchlík...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

5

Vdaka za radu. V den ked som to zistil, som kontroloval aj repraky a nic take som tam nenasiel, no pozriem to este raz detajlnejsie. Ak by to bol len tento problem, bola by to krasa :-).

0 xLajků:

6

pri kontrole bych zacal hornou, jestli bude bedna sumet i pri jejim vypnuti...

0 xLajků:

7

Kedysi mi na inej bedni odysla horna, ale ten zvuk bol taky vyskovejsi. Ale je to dobry postreh. Akurat jediny problem je, ze na tejto bedni sa neda horna vypnut, je tam len potenciometer, pre nastavenie ci chcem basovejsi alebo vyskovejsi zvuk. Ten sum pocut vo vsetkych polohach nastavenia potaku. Inak, zda sa mi, ze ten sum pocut este viac pri pridanych basoch.

0 xLajků:

8

a lezl jsi dovnitř bedny? Koukals na káblíky, jestli není nějakej uvolněnej nebo se nedotýká membrány atp.?

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

9

Zatial som len odobral predny kryt a pozeral na repraky. Vyzera to tak, ze do bedni sa ide zpredu, vybranim reprakov. Chcel som to povodne nechat na odbornika, ale mozno sa do toho pozriem :-). Ako naschval mam tu bednu dva a pol roka, takze pripadna reklamacia uz nehrozi.

0 xLajků:

10

zkus vypozorovat jakej reprák to šumění dělá a pak ho vytáhni... podívej se na ten vlnovec jestli není uvolněnej a nebo ten střed trochu odchlíplej... třeba vložením rožku papíru. Stačí malá škvírka a dělá to velkou neplechu. Ale třeba je to i v té horně...pokud jde vevnitř odpojit tak to zkus. No od počítače se mě dobře radí:) Hodně zdaru!

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

11

Velka vdaka, taketo info sa hodi smile, pozriem na to.

Nech sa dari ;-)

0 xLajků:

12

Sice po 100 rokoch no nakoiec predsa. Dva dni som sa snazil zalepit a opravit na repraku vsetko co sa mi nezdalo, no vo vysledku tam bolo pocut stale nejaky slaby sum. Dal som to do opravy a nakoniec sa tam zistilo, su v prdelke v skutocnosti dva repraky, pricom ten druhy uz ani nereagoval. Takze tato telenovela skoncila necakanym odlahcenim vrecka o par tisic.
Aj napriek tomu vdaka vsetkym za rady a ochotu smile.

0 xLajků:

13

Můžu se zeptat, jak k tomu podle tebe nebo podle opraváře došlo? Rád bych tento reprák nejspíš časem pořídil taky...byla to otázka kvality, nebo to fakt někdo, komu jsi to půjčil, odstřelil? Pokud ano, tak jak a čím? Btw. já osobně mám taky zkušenost s tím, že mi reprák zničil jinej basák svou hlavou - nemohl jsem odehrát koncert s kapelou tak to za mě vzal kolega a já mu půjčil aparaturu 400W hlavu a 450W box 4x10. Jeho nenapadlo nic lepšího, než si k tomu boxu vzít svůj zesák 700W a vysypal mi cívku...si tak někdy říkám, proč nikdo nemá problém půjčit box a všichni se bojí o hlavy...podle mě když někomu půjčím hlavu, prakticky mi s ní samotným hraním asi nicmoc udělat nemůže pokud není dylina a nezapojí do toho míň ohmů...když půjčím box a někdo si na to dá svůj zesák, odpálit mi reprák může raz dva. Je to jen můj názor smile

Bands: Rattle Bucket (8/2012), overhype (od 2004 zakladatel, do 3/2012), Crash Road (7/2011)
Stuff: Ibanez SR505BM + Glockenklang Soul head + homemade 2x10 BEYMA box 500W
0 xLajků:

14

Ak uvazujez casom nad touto bednou urcite odporucam :-). Je najlepsia na akej som zatial hral. A co sa tyka toho odpalenia, na 99% to muselo byt silnejsim zosikom, pretoze pred koncertom boli vsetky repraky v poriadku a ked som to 2 dni po koncerte zapojil v skusobni, jeden nesiel vobec a druhy sumel. Zistoval som aj ine moznosti, ci to napr. nemohlo byt silnym narazom pri nakladani, atd. no opravar mi potvrdil, ze to muselo byt odpalene silnejsim zosikom. Vravel, ze na to aby sa reprak znicil narazom by bolo treba tak silny uder, ze by sa este skor rozsypala bedna.
S tym poziciavanim zosiku som ja osobne zatial problem nemal :-).

0 xLajků: