1

Téma: Aparát a rezanie vo vyšších polohách

Pekný deň, páni basáci, Kúpil som nový aparát, o čo konkrétne ide nájdete v podpise. Zvuk sa mi ľúbi, s basou s pekným zvukom to je skoro úplne to, čo som hľadal. Akurát som narazil na jeden problém a to, že pri hraní vo vyšších polohách, hlavne ide o strunu G a mierne aj o strunu D, to začína byť pre ľudské ucho pri agresívnejšom štýle hranie pomerne nepríjemné, lebo tie výšky alebo čo to je riadne režú uši. Na druhej strane, keď ich stiahnem, chýbajú mi inde a ten zvuk nie je dobrý. Chcel by som sa spýtať, aké riešenie by ste mi poradili... Nové (hrubšie) struny, pozrieť repráky alebo jednoducho sa s tým zmieriť? ... Za odpoveď predom ďakujem

MM, akustická gitara Nashville
Hughes & Kettner Quantum QC 421
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Barius (16. 12. 2012 11.38:42)

Re: Aparát a rezanie vo vyšších polohách

co třeba poštelovat eq na aktivce na base?! Jestli máš všechno na plné koule, tak to může taky mít svůj podíl na tom co tu popisuješ!
Abychom byli v obraze, bylo by možná dobré nafotit nastavení korekcí(EQ) na zesilovači a nastavení na base(popsat, jestli máš basy/výšky naplno atd.)

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

3

hej, toto Marshall MB 450 H, Marshall MBC410, Marshall MBC-115, kábel mám Planet Waves za nejakých 25 EUR približne, káble do bední sú tiež dosť kvalitné.

0 xLajků:

4

No určite všetko nemám naplno, basy mám naplno, a stredy a výšky na poly. ALe ako som povedal, keď uberiem výšky a aj stredy, zase mi potom chýbajú inde.

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Barius (16. 12. 2012 11.49:22)

a jak máš nastavený poměr Master/Volume na zesilovači? Se dívám, že na zesilovači nemáš LEDku indikace přebuzení, to se pak těžko nastavuje podle síly signálu co ti leze z basy do zesilovače? A co snímače? Nemáš je moc vysoko(blízko strun)?
Zkus to všecko nafotit a hoď  to sem.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

6

http://24music.sk/images/shop/marshall-mb450h-front.jpg
Hrám čisto kanál classic, modern sa mi nepáči a ich zmiešavanie tiež nie je to pravé. Teda Gain-6, boost vypnutý, volume-5, bass-8,5, voice shift-3, voice-6, treble-6,5. Samozrejme vstup na aktív, korekcie basy som už písal.

0 xLajků:

7

Barius napsal:

a jak máš nastavený poměr Master/Volume na zesilovači? Se dívám, že na zesilovači nemáš LEDku indikace přebuzení, to se pak těžko nastavuje podle síly signálu co ti leze z basy do zesilovače? A co snímače? Nemáš je moc vysoko(blízko strun)?
Zkus to všecko nafotit a hoď  to sem.

Pomer master-volume je tak 3-6. Ohľadom tých snímačov to je možné, upravoval som dohmat a je možné, že som to skôr posral big_smile

0 xLajků:

8

a co hrat pres nejakej limiter nebo neco....

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Sooguun (16. 12. 2012 15.05:13)

Anebo jestli to jde zkus u Gčka zašroubovat snímač víc do basy. Tím pádem bude mít u té struny menší signál a bude míň agresivní.
Kdysi jsem to řešil u jazz bass a celkem mi tahle jednoduchá věc pomohla:)

Tak koukám že Barius už ti to taky radil. Já si myslím že by to mělo pomoct:)

0 xLajků:

10

skúsim teda upraviť výšku snímača. Ten limiter neviem no, je to problémové, lebo by som to rád najskôr odskúšal na vlastnom aparáte keď tak, a v našom okolí nikto nič také zrejme nemá, aspoň o tom neviem smile Keby som tam natiahol hrubšie struny, mohol by to pomôcť? Teraz tam mám rotosound roto bass 45,65,85,105, ale ja skôr akosi inklinujem k tenším strunám ...

0 xLajků:

11

Kotlik napsal:

...upravoval som dohmat a je možné, že som to skôr posral big_smile

A do čeho to ladíš? Neni to tim, že tě to prostě jen drnčí o pražce?

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

12

Kotlik napsal:

Teraz tam mám rotosound roto bass 45,65,85,105

skúsim len tak od boku.... neskapalo ti náhodou Ečko, Ačko ? ... majú aj pri hre na sucho všetky struny rovnaký charakter?
ak ich máš skapaté tak je možné že v kombinácii so zlým poštelovaním to môže robiť to čo ty popisuješ

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků: