1 Naposledy upravil: Matej (14. 12. 2012 11.17:43)

Téma: Váš tip zapojení snímačů - humbucker?

Chlapci, poraďte-kdo máte zkušenosti se zapojením 2x hubuckerů? Prošel jsem vlákna, ale tak nějak co bych potřeboval jsem nenašel. Nechal jsem si do Arie udělat šachtu pro hambáč ke krku,...tak trochu po vzoru... http://www.music-city.cz/sandberg-calif … -5629.html..a teď koumám, jak ty hambáče zabojit.Chci to v pasivu, jen třebas s peřepínačem zapojení paraelně/seriově atd. Nejde mi až tak přímo o nákresy zapojení to si snad najdu (ikdyž nebude-li vás to obtěžovat, budu rád za link na plánek konkrétního zapojení),..ale jde mi spíše o to, jak by jste to viděli či zapojili vy?...k poměru už hotových děr pro poťáky-tedy 4x díra pro potenciometry a 2x pro přepínaš. Zatím jsem přemýšlel zapojit volume na každej snímač,...tedy 2x poťák, plus asi 1x tónovku a možná pak oba spojit do jednoho volume-1x poťák...?Nebo jak myslíte vy, abych využil ty 4 ďoury na potenciometry (mlus asi i ty 2 na přepínače). A pak hlavně jak zapojit ty hambáče každej zvlášť-do serie, nebo paraelně? Paraelně mi přijde to má více koule,...do serie lepší barvu. Poraďte plís,..dík. smile

http://www.basslink.wz.cz/Sn%edma%e8e%20Aria%205/DSC_4773.jpg

0 xLajků:

2

Re: Váš tip zapojení snímačů - humbucker?

dva prepinace na jedneotlive snimadla (pro kazdy seria paralel singel) stacked aktiv basy vysky, balanc, stacked volume (nebo jednoducheú a jedna dira na diodu smile
ale elektru houby rozumim a neumim. eventuelne nejakej glock co povytahnutim umrtvi aktivku a mas pasif

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

3

e.t. napsal:

dva prepinace na jedneotlive snimadla (pro kazdy seria paralel singel) stacked aktiv basy vysky, balanc, stacked volume (nebo jednoducheú a jedna dira na diodu smile
ale elektru houby rozumim a neumim. eventuelne nejakej glock co povytahnutim umrtvi aktivku a mas pasif

...díky,..no ale já to tam píšu,..aktiv tam vůbec nechci dávat. Ale s těma přepínačema na každej snímač serie/parael,...tak to asi udělám. smile

0 xLajků:

4

čau! Hele trochu jsem poupravil název ať je jasný, o co de a ať je to dohledatelný že se jedná o zapojení snímačů. Jinak rady si s tím nevím a nepomůžu ti sad

Bands: Rattle Bucket (8/2012), overhype (od 2004 zakladatel, do 3/2012), Crash Road (7/2011)
Stuff: Ibanez SR505BM + Glockenklang Soul head + homemade 2x10 BEYMA box 500W
0 xLajků:

5

no tak pokud pasiv zapojení potom 2x vol a 2x tónovka, přepínání jak píše e.t. pralel/singl/série a nebo jen pralale/série... mě se třeba paralel líbí víc...
Pokud aktivku tak třeba toho Glocka... aktiv/pasiv volume, balance, basy, výšky (popř. stacked středy)... na rovno je jak pasivka. Stojí teda víc peněz, ale zase by ta basa byl docela slušnej buldozer s milonem zvuků wink

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

6

mno tolik der bych ani nevyuzil big_smile ja mam na 2 humbacovi base vol vol kill-swich big_smile resp vypinac ..
ale treba na Les Paulu sem mel k podobnejm snimacum 2 vol 2 tonovky a bylo to super dalo se s tim hrozne vyhrat ..
a jestli si tam das este rozepinani humbacu tak ti z toho jebne big_smile pac si s tim budes furt hrat big_smile viz pekelnik a GL big_smile ..
ja kdyz sem uvazoval a porad uvazuju ze bych napalil tem druhej humbac do olp tak bych tam nechal jenom volume volume tone.. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

taky bych pouvazoval nad rozepinanim civek. Jedna poloha vsechny civky, druha poloha jen vnejsi civka kazdeho snimace, takze takovy pseudo JB :-)

0 xLajků:

8

cassus napsal:

taky bych pouvazoval nad rozepinanim civek. Jedna poloha vsechny civky, druha poloha jen vnejsi civka kazdeho snimace, takze takovy pseudo JB :-)

...taky asi zkusím tuhle variantu.Dík. smile

0 xLajků:

9

kurowec napsal:

no tak pokud pasiv zapojení potom 2x vol a 2x tónovka, přepínání jak píše e.t. pralel/singl/série a nebo jen pralale/série... mě se třeba paralel líbí víc...
Pokud aktivku tak třeba toho Glocka... aktiv/pasiv volume, balance, basy, výšky (popř. stacked středy)... na rovno je jak pasivka. Stojí teda víc peněz, ale zase by ta basa byl docela slušnej buldozer s milonem zvuků wink

...asi to dám 2x volume a dvakrát tu tónovku jak píšeš.Aktiv tam dávat nebudu,...nějak mě aktivy přestaly bavit. smile

0 xLajků:

10

O.T. .......... tá basa s dvoma hambáčmi vypadá fakt super smile

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

11

FunkyMonk napsal:

O.T. .......... tá basa s dvoma hambáčmi vypadá fakt super smile

...ještě aby to i super hrálo. big_smile

0 xLajků: