1

Téma: Hofner alias houslicky

Tak mne napadlo ze bych si koupi jako zalozni nastroj koupil naky houslicky je jich mraky po ebayi vesmes teda low endy ale zase proc ne ..
spis by mne zajimalo jestli ste na to zkousel nekdo hral bo primo hral??
da se to??

ja kdyz sem kdysi jedny epiphonacky zahlid v muzikeru tak mi byl sympatckej uzkej dlustej krk ale na druhou stanu pride mi ze tam neni kam odlozit palec pri prsteni... ta struny sou nad telem pekelne vysoko...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

2

Re: Hofner alias houslicky

ja na to nehral, ale podle variaxí simulace to má pekelně krátky sustain

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

3

to by mi tolik nevadilo :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

4

taky mi přijde, že ten zvuk je použitelnej fakt akorát v těch Beatles smile

0 xLajků:

5

hral sem na nejakou kopii a ne zrovna levnou, hralo se na to blbe, je to lehky cili to pada na hlavu...zvuk zadna slava

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

asi tak to vidim.. ne nadarmo na to prakticky nikdo nehraje.. smile

0 xLajků:

7

Je to dutá kontrabasová basa (eh... vy mi rozumíte)... stačí koupit nějakou starou Jolanu Studio Bass a za podstatně míň peněz to zní stejně big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

8

mikulik napsal:

stačí koupit nějakou starou Jolanu Studio Bass a za podstatně míň peněz to zní stejně big_smile

nevím jestli stejně(mekártnyho loutnu jsem v handce neholdoval), ale dutý zvuk to má, to je fakt a na hlavu přepadává taky moc pěkně smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

9

hraje na ni chlapik v nenapadny, ale vytecny "beatles" kapele http://lstensti.sweb.cz/ - 2.12. budou k videni ve vagonu (pha)

0 xLajků:

10

lukas napsal:

hraje na ni chlapik v nenapadny, ale vytecny "beatles" kapele http://lstensti.sweb.cz/ - 2.12. budou k videni ve vagonu (pha)

jé, ty je znáš? smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

11

no jo, znam "zvonimira" smile

0 xLajků:

12

lukas napsal:

no jo, znam "zvonimira"

a já zas "wolfa" smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

13

Ahoj, právě sháním originál kártnyovskej Hofner, nevíte o něčem, když tu tak krásně debatíte;)?

Baby, you can drive my car
0 xLajků:

14

idle napsal:

a já zas "wolfa"

To je Luke Bunda?

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: idle (28. 11. 2007 14.22:14)

mikulik napsal:

To je Luke Bunda?

jojo, vidíš, to mi mohlo dojít, že se vlastně taky asi znáte smile

SLOT-BASS napsal:

Ahoj, právě sháním originál kártnyovskej Hofner, nevíte o něčem, když tu tak krásně debatíte;)?

Čoveče, tady už je to ucpaný offtopicem, tak nevím, jestli se ještě dočkáš nějaký vážný odpovědi (já teda nevím).

0 xLajků:

16

jo kdo rekne neco jinyho nez "HOUSLE" tak at si mne nepreje

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

17

housle...
no holil jsem s jedním brouk revivalem a ta basa mě strašně sr*a, nehraje to, dutý je to, umírala mi na tom levačka, protože jak to padá na hlavu, musíš to držet (zároveň kvůli tvaru krku to jde jenom doslova "vzít do ruky" ), pravou není kam a vlastně ani co... smile stejně si jí paul koupil jenom kvůli tomu, že byla hezká a šla snadno převrátit...jouda smile

0 xLajků:

18

hele von si to hlavně koupil protože to bylo levný big_smile

jinak dobrá kopie je Orlando z japanu....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

19

Kubš napsal:

hele von si to hlavně koupil protože to bylo levný

To možná taky... ale hlavně všechny basy na začátku 60. let byly podobný příšery... lubovky, vysokej dohmat, umírající sustain... a Fender se tehdy do Anglie ještě nedovážel, takže nebylo moc z čeho vybírat smile

0 xLajků:

20

hele nekoupil jí náhodou v Hamburku???

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

21

Kubš napsal:

hele nekoupil jí náhodou v Hamburku???

Nó, je to možný... ale do Německa se myslím Fendery nedovážely taky... kvůli nějakýmu clu, nebo tak něco...

0 xLajků:

22

mozno to tu uz niekde bolo
ale ak nie ........ nemalo by to byt len tak opomenute

Navod na vyrobu husliciek smile
http://www.youtube.com/watch?v=qCOycca1 … ded#at=992

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

23

FunkyMonk napsal:

Navod na vyrobu husliciek

super smile pekny smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

24

takoveho srani a my tu na to plivem...

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

25

ja som si na jednej Violin zahral vo stvrtok a rozhodol som sa ze si jednu v dohladnej dobe urcite zaopatrim smile
malicka, lahka, fajny hmatnik a aj rezonancia je postacujuca (na domace brnkanie je hlasitost tak akurat), zvuk je pri hrani nasucho trosku gitarovejsi, pri slape skor ako bendzo big_smile, pri hrani cez aparat je to cisty beatles - blumbajuca basa.
Hranie na nej je o dost viac pohodlnejsie nez na jolanach, a zvuk je "kultivovanejsi"  smile
ja osm mal v ruke kusok od Harley benton, takze si myslim ze napr Hofner Ignition bude len a len lepsi

Flatwound Club #7
0 xLajků:

26

FunkyMonk napsal:

mozno to tu uz niekde bolo
ale ak nie ........ nemalo by to byt len tak opomenute

Navod na vyrobu husliciek smile

Paráda! Trochu mě překvapilo pravěké ruční řezání drážek pro pražce.
Já bych si jí klidně koupil, mě se fakt líbí, ale všichni by mě pak podezřívali, že hraju Beatles a toho jsem se bál, tak mám jazzbass a můžu bez předsudků hrát co chci smile
A vy co tomu říkáte housličky, si to pořádně prohlídněte - ten tvar je podle starých viol, dnes už ho mají jen kontrabasy.
http://www.courtlynoyse.com/pictures/sandi%20%28full%29.jpg

Muzika musí mít koule.
0 xLajků:

27

drevorubec napsal:

Já bych si jí klidně koupil, mě se fakt líbí, ale všichni by mě pak podezřívali, že hraju Beatles

hofnerku pouzival aj basak zo soundgarden a valil na nej aj flea ked hral s tomom yorkom smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

28

jsem hrdým vlastníkem hofnerky z roku 1965, hraju na ní 15 let, takže tady je něco postřehů :

- oproti levnejm kopiím je to dutý, takže to váží necelý dvě kila (jazzbass 4,5kg)
- má to tupej zvuk s krátkým sustainem (asi jako kufr nebo krabice od margarinu), prostě hofner
- má to kraťounkou skoro kytarovou menzuru
- má to docela slušny snímače, hambače, takže se vším co k tomu patří
- bez originálního řemenu to má tendenci se přetáčet a zalejzat pod pupek
- dá se na to cvičit nasucho

a je to jinej nástroj než jakákoliv jiná basa, ale je to boží,  miluju jí smile

jedno jsme hráli nejakej kšeftík a basistka kooperujíci kapely si zapomněla doma basu (nechápu)... ale než by hrála na tu moji, radši si vzala taxíka a mazala pro jinou ke kamarádovi, říkala radši na pět strun než na tohle smile

Za sebe můžu říct, že se na to dá zahrát to, co na jazzbasse nikdy nezahraju...

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

29

Atvečko napsal:

- oproti levnejm kopiím je to dutý, takže to váží necelý dvě kila (jazzbass 4,5kg)
- má to tupej zvuk s krátkým sustainem (asi jako kufr nebo krabice od margarinu), prostě hofner
...............

ahoj, ja mam Cinsku kopiu z produkcie hofneru a tieto vlastnosti na nu sedia taktiez, mozno az na tie snimace, to s originalom neviem porovnat, kadzopadne aj ta moja ma kontrabasovy sound (s hladenymi strunami) smile ale verim ze ten original musi hrat o dost lepsie, hadam ze sa niekedy dostanem niekedy k tomu skusit si ho smile

ja som k tej base mal tiez negativny postoj, az ked som si skusil tak mi dost padla do oka a taktiez som si ju dost zamiloval, najlepsia alternativa k akustickej base wink

A suhlasim aj s tym ze ten ton je dost vzacny co sa da len velmi tazko napodobnit inym nastrojom

Flatwound Club #7
0 xLajků:

30

Atvečko napsal:

jsem hrdým vlastníkem hofnerky z roku 1965

Nahoď fotky smile

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

31

pozorný čtenář zaregistruje neoriginální kobylku (novou originál mám v šuplíku smile

Kupodivu tam kvůli malý rozteči strun krásně pasuje kobyla z jolany smile

Důvodem je technika trsátkový hry odkoukaná od McCarneyho  - hřbet ruky zapřenej o kobylku. A k tomu se mustek z jolany hodí náramně.
To jsem teda nevymyslel, takhle už jsme to koupil.

Při hře prstama si palec opírám o snímač u krku (viz polemika m3 v prvním threadu)

http://www.q3.cz/images/39hofner.jpg

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
0 xLajků:

32

Atvečko napsal:

hřbet ruky zapřenej o kobylku.

ja to robim kvoli tomu aby sa mi ta basa neprevracala , pripadne pouzivam aj techniku striedania palca a prstov podobne ako na klasickej gitare smile

Inak velmi krasna basa!! smile ak snou niekedy budes ucinkovat na SR tak daj vediet

vsimol som si ze gombik na uchyt pasu je zo spodu, ma to nejaku specialnu funkciu ? ja som sa zatial stretol len s uchytom na zadnej strane , pripadne vobec (viz ako maval McC. uviazanu basu snurkou pod hmatnikovou doskou) smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

33

ten čudl už tam byl, ale už byl úplně rozpadlej, tak jsme ho vyměnil za něco, co jsem měl doma.  Originál řemen pod hmatník je drahej jako prase smile

0 xLajků:

34

Atvečko napsal:

Originál řemen pod hmatník je drahej jako prase

sak to klasicky co sa pouziva na akusticke kytary ktore ho maju uviazany o hlavu, ak sa nemylim smile
a neprevracia sa ti ta basa o to viac ked mas ten pas pripevneny zospodu ? smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

35

já Beatles hrál (asi 60 věcí) ... a nikdy jsem si tudle basu nekoupil, nikdy mi neseděla do ruky ... a ani tónem ... prostě jsem použil JB a bylo dobře ... doštelovalo se to korekcema ... ten delší dozvuk masivu v kapele nevadil, prostě nejsme puritáni ... sólák měl taky LP ... a hrálo to ... naopak doprovodnej (hlavní zpěvák) měl dutou kytaru (Jolanu Tornado, ale se snímačema z Iris) ... a ta zněla velmi dobře ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

36

woody napsal:

já Beatles hrál (asi 60 věcí) ... a nikdy jsem si tudle basu nekoupil, nikdy mi neseděla do ruky ... a ani tónem ... prostě jsem použil JB a bylo dobře ... doštelovalo se to korekcema ... ten delší dozvuk masivu v kapele nevadil, prostě nejsme puritáni ... sólák měl taky LP ... a hrálo to ... naopak doprovodnej (hlavní zpěvák) měl dutou kytaru (Jolanu Tornado, ale se snímačema z Iris) ... a ta zněla velmi dobře ...

tak netvrdim ze beatles nemoze zniet super aj s masivnymi nastrojmi (sak McC suma sumarum pouzil asi v cca 40% Ricka, Harisson JB)
ide skor o to ze ta basa vydava zvuk aky pouznas z nahravok bez toho aby si musel nejako doladovat korekcie smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

37

tak my se s tím taky moc nepárali a mydlili jsme to na telecaster, LPčko , jolanu alexandru a ovation smile

Tahle basa se prostě jednou objevila v hospodě a byla k mání za pár kourun, takže jako uchyl na Beatles jsem ji prostě musel koupit.  A když už jsem ji měl, tak by byla blbost na ni nehrát smile

0 xLajků: