1

Téma: Electronic SBS nebo RM

Vim,že tu sou diskuze na RM pickups a že budou určitě dobrý, ale našel sem značku
Electronic SBS (http://www.electrosonic.szm.sk/).Snímače sou přibližně stejně drahý
jako RM, elektronika asi dražší.Nemáte s tim někdo zkušenosti?Sivčák je dává do svejch
bas (kolem 30 000,-) tak asi taky nebudou špatný což?

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

2

Re: Electronic SBS nebo RM

něco jsem o tom slyšel, ale nic is nepamatuju big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

Ahoj Pedro, co se tyka presne basovejch snimacu nevim, snad Ti pomuze trosku pri rozhodovani co napisu o tech kytarovejch, ale kazdopadne ja bych sel (a taky ze v dohledny dobe pujdu) do SBS, mam od p. Slapaka snimace a aktivku na Stratocasteru a nemuzu si to vynachvalit... p. Slapak je velice ochotnej a prijemnej, moje snimace se tahli pomerne dlouhou dobu, vsechno jsme konzultovali a doladovali, az mi navinul finalni verze presne podle mejch predstav... mam zkusenost s kytarovejma EMG, Seymour Duncan, Fender, Lindy Fralin, .. k RM sem dost skeptickej, vyzkousel jsem je na nekolika kytarach a nijak me to nenadchlo, spis naopak... kazdopadne p. Slapakovi napis, ze uvazujes o tom a uvidis, ze Te presvedci a ve finale urcite nebudes litovat, je ochotnej, neni drahej a opravdu se vyzna... kazdopadne pak dej vedet... ja se od nej chystam na tu tripasmovou aktivku a dve dvoucivkovy mejdla hned jak budou penizky...

0 xLajků:

4

Ahoj, tak chci oživit trochu tohle téma, protože se rozmýlím mezi SBS nebo RM na můj JB. Na obě značky jsem slyšel víceméně kladné ohlasy, tak nevím.

0 xLajků:

5

Z vlastní zkušenosti - na Preclíku jsem měl půjčený RM od Betarona, nabasovaný, ale nijak konkrétní zvuk. Pak jsem tam hodil DiMarzio DP122 a zvukově je ta basa úplně jinde.

Spider taky RM nehodnotí nijak kladně ve srovnání se slušnými snímači známých značek.

Šlapáka jsem měl na jiném Preclovi a hrálo to velmi slušně.

Za sebe hlasuji jednoznačně pro SBS.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

6

Taky hlas pro SBS...co sem měl možnost vzkoušet, hrálo od šlapáka výborně

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

7

RM moc neznám, ale SBS řadim na úroveň těch nejlepších (nejdražších) značek.

0 xLajků:

8

D.a.l.i napsal:

na Preclíku jsem měl půjčený RM od Betarona, nabasovaný, ale nijak konkrétní zvuk

mám stejnou zkušenost.

0 xLajků:

9

mam bass od kamila grebeňa a on tam dava SBS... a hra to neskutocne vyborne, predtym som mal fender p-bass deluxe MIM a ten zvuk sa neda ani z daleka porovnat smile

Milan Ciz guitars PBass, Fender American Elite PBass, spector ethos hp5
Markbass TTE 500 + NY 15
Amoeg V4B + PN410
Darkglass alpha omega photon
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: pepaol (05. 10. 2012 07.03:19)

Snad výhoda RM, že snímač dává do stejné krabičky jako je tvůj čínskej OEM rádobysnímač. Tudíž pasuje do pickguardu. Nemusí se nic pilovat nebo nejsou velké mezery.
Šlapákův snímač jsem žádný neměl, nemůžu soudit. Kámoš např. koupil na Yamahu BB G5A snímače EMG. Jasné, jsou silnější, dravější zvukem. Ale už to není Yamaha, ale nějaká jiná charakterem těžko zařaditelná jedovatá basa.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

11

Šlapák ti udělá snímač jak potřebuješ...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12

100 % spokojnosť s SBS. p. Šlapák je veľmi ochotný. Jeho snímač zachránil mojej base teplé miestečko v mojom stojane. smile

Gear: Kamil Grebeň Longhorn White, Ibanez BTB405, Ampeg B1R, Ashdown ABM 210T COMPACT, Ashdown ABM 115T COMPACT
Band: www.bandzone.cz/cosnim www.bandzone.cz/madfaces
0 xLajků: