1

Téma: plast na pickguard

nevíte kde se dá sehnat plast na zhotovení pickguardu?

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: plast na pickguard

ne, ale jestli to najdes, tak mi rekni big_smile taky bych si ho chtel udelat....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

myslím že nějaký kytarář by to mohl mít

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

4

OBI? Baumax?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

díky

0 xLajků:

6

Radek : nechci se hádat,ale pickguardy se dělaj z plastu jako se dělaj jmenovky na dveře....
Pertinax se snad požívá např. na tišťáky....

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

7

A neda se pickguard normalne sehnat v hudebninach, kde se trochu vice zabyvaji i nahradnimi dily na kytary (popr. by objednali)?

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8

2 woodstock: Já teda tištáky dělám z Cuprextitu (Sklotextitu) ale nevim no smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

9

dali: da, ale ne treba nestandartni, ja sehnal pouze normal jazz nebo preci, jiny ne, na kytary pak jen na strat HSS SSS, a tele 1SC

woodstock: ne to je zas kuprextit smile)))

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

10

....a kurva....na to,že sem se učil jako elektrikář a takhle si naběhnout....nicméně,za tím plastem si stojím.

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

11

Jo docela jo big_smile no ale plast to bude ale nákej hodně tvrdej protože podelně praská.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

12

Oživím tohle vlákno, sháním se po pickguardu nebo materiálu na něj. Nevíte o někom, kdo by podle předlohy vyrobil pickguard?

0 xLajků:

13

df napsal:

Oživím tohle vlákno, sháním se po pickguardu nebo materiálu na něj. Nevíte o někom, kdo by podle předlohy vyrobil pickguard?

To mě zajímá taky. Pokud bys našel, dej mi prosím vědět.

Squier Vintage Modified Jazz Bass® '70s, D. Lakin Basses Glaub, EBS Microbass 3
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

14

https://www.facebook.com/Baranyiguitars

Chalani sa venuju servisu a vyrobe, robia aj picky na mieru/podla predlohy 

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

15

Já můžu doporučit http://www.thepickguardshop.com/

Je to myslím kanaďan nebo amík žijící v Praze. Dělal mi jednou custom pickguard na precla Lakland Skyline.

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

16

FunkyMonk napsal:

https://www.facebook.com/Baranyiguitars Chalani sa venuju servisu a vyrobe, robia aj picky na mieru/podla predlohy 

 Odporucam, robili mi 2 pickguardy na Rickenbacker a obidva su skvele!

Hastur napsal:

Já můžu doporučit http://www.thepickguardshop.com/ Je to myslím kanaďan nebo amík žijící v Praze. Dělal mi jednou custom pickguard na precla Lakland Skyline.

 Mam opacnu skusenost - dlhe vybavenie objednavky, mizerna komunikacia / smiesne vyhovorky, slabsia kvalita dodanych pickguardov.

0 xLajků:

17

df napsal:

nebo materiálu na něj.

 material mivali u bacha 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

18

df napísal(a):

Dobry vyber matrosu ma na stranke Sivcak a odosiela obratom 

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

19

Faky77 napsal:

Mam opacnu skusenost - dlhe vybavenie objednavky, mizerna komunikacia / smiesne vyhovorky, slabsia kvalita dodanych pickguardov.

 Aha vidíš, termín dodání byl dlouhej. Ale to mi psal už na začátku, že to bude trvat a já s tím počítal. Ten můj pick byl kvalitou vpohodě, ale nemám možnost porovnání s jinými custom výrobci...

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: dreamy (17. 10. 2023 14.58:17)

Faky77 napsal:
FunkyMonk napsal:

https://www.facebook.com/Baranyiguitars Chalani sa venuju servisu a vyrobe, robia aj picky na mieru/podla predlohy 

 Odporucam, robili mi 2 pickguardy na Rickenbacker a obidva su skvele!

Hastur napsal:

Já můžu doporučit http://www.thepickguardshop.com/ Je to myslím kanaďan nebo amík žijící v Praze. Dělal mi jednou custom pickguard na precla Lakland Skyline.

Mám od pána z thepickguardshop dva pickguardy a mám velmi špatné zkušenosti. Neskutečně dlouho to trvalo, pořád nějaké výmluvy a když jsem po roce dostal pickguard, tak to bylo špatně a jinak než jsme se domluvili. Tak mi pán nechal vyrobit nový a k tomu zdarma jiný, ovšem to trvalo ještě déle. Vždy jsem se připoměl jednou za 3měsíce a výmluvy o stěhování, nemoci, rodině, atd atd.Když už jsem pohrozil špatnou recenzí, tak do měsíce hotovo. Ale celkově objednávka trvala přes dva roky.  Takže za mě už bych si nikdy odsud nevzal. Kvalita nebyla špatná, ale musel jsem vše ještě doupravit protože šrouby sice seděly, ale měly malé zahloubení. 

Music Man Club #8
0 xLajků:

21

Už jste prosím někdo bral a opracovával tu plastovou desku na pickguard co nabízí Sivčák nebo Bach?

Ta cena není špatná, ale přemýšlím, čím to potom oříznout.

Chci si udělat nahrádní pick, který si nechám pomalovat, abych neprznil ten původní - tzn. tvar budu vědět celkem přesně, ale...

Myslíte, že stačí položit oba plasty na sebe např. skalpelem a obtáhnout původní tvar a pak to njak dočisit? Nebo nemám šanci?

Squier Vintage Modified Jazz Bass® '70s, D. Lakin Basses Glaub, EBS Microbass 3
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

22 Naposledy upravil: paknorw (11. 07. 2024 18.08:25)

Já si před časem dělal pickguard z LP desky, řezal jsem to lupenkovou pilkou a začišťoval šmirglem na dřevěné destičce, ale ten vinyl je poměrně měkký. Ten origo materiál bude počítám o dost tvrdší, ale touhle technologií se dá opracovat i dural, akorát že se člověk víc nadře sweat_smile

Spíš bych uvažoval, čím to pomalovat, zkusit barvu nejdřív na nějakém odřezku. Ne každá barva drží na každém plastu, i když to před malováním odmastíš, může se to celkem rychle začít loupat. Ani speciální barvy na plastikové modely nedrží stoprocentně na všech druzích plastu.

Dodatek po dvou měsících:

Možná by bylo řešení plast před barvením stříknout takovým sajrajtem, jmenuje se to Surfacer 1000 a je to i ve spreji. Prodává se v modelářských obchodech a je to v podstatě velmi jemný stříkací tmel (opravdu velmi jemný, nesmí totiž zalévat jemné rytí na povrchu modelu) a má výhodu v tom, že drží skoro na jakémkoli plastu (snad kromě PET a PP) a chytá na to libovolná barva, používaná v modelařině (syntetika, lihovka, akryl). Nevýhoda pak spočívá v tom, že to fakt pekelně agresivně smrdí (údajně je dobře, že se to vyrábí v Japonsku, v EU by z ekologických důvodů výrobu nikdo nepovolil). Kromě toho je to dost drahé... On je i 500, ale ten je hrubší a ve spreji jsem ho zatím neviděl.

Warwick Streamer 5 NTI  + Sadowsky SBN 40/ Jolana Superstar FL (aktiv SD PB)+ Thomastik JF344  + chorus Behr > TE Transit B > TE Elf > 1*10" box BC 10CLA64. Nestačí? Stačí...
Flatwound Club #4
0 xLajků:

23

Kdysá sem to řezal starou strunou (D nebo G big_smile) upnutou to rámu lupínkovky, pak zbrousil. Ale byla to docela pakárna a mechanizací typu dremlu by to bylo snažší. Co nálepka (nějaká sundavací) ve tvaru pickguardu?

0 xLajků:

24

José napsal:

mechanizací typu dremlu by to bylo snažší.

 tam je potom otazka cim kestli pilkou nebo nakym tim reznym kotoucem .. a hlavne ale otacek kdyz se to prezene takse zacne tavit big_smile 
je delal jen z pickguardu ty kontolplaty na moje basy a to bylo vesmes malo rezani ... 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: