1

Téma: Line6 Variax 700?

Zdravím,na kytarách je ve slevě z 28 na 16900.Testy a recenze jsou fantastické,ukázky take :-)
http://www.youtube.com/watch?v=4ef2pOHjWpY
Původně jsem o ní přemýšlel jako o base na nahrávání,ale kdo nakonec ví :-) ?
Nemáte někdo zkušenosti,když odmyslím simulace,jaký je to nástroj?Zpracování,dohmat,hluchá místa...?

ESP Surveyor/J-Four, GL SB2, Levin JB
Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

2

Re: Line6 Variax 700?

No Jenich tu mel slepej test, kde nas nechal poslouchat nahravky asi 10 byskytar a nakonec nam oznamil ze vsechno je nahrany na Variaxe. Rek bych ze tu bylo nekde i video z ukazkovyho workshopu K-Audia prave s Jenichem.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Lukáš (03. 01. 2010 19.46:43)

Zde recenze od recenzenta.. http://basy.wz.cz/baskytary/Line_6_Variax_Bass_700.htm

0 xLajků:

4

Čau je to dobrá basa, mám ji a za ty prachy je hustá. Sem ji kupoval za 33...

LINE6 Variax Bass 700, G.W. LYON by Washburn, CRATE BT220....a tak normalní vybavení....
0 xLajků:

5

.. mrkni zde .. http://reviews.harmony-central.com/revi … +Bass/10/1

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

6

Variaxe můžu jenom doporučit, navíc za tu cenu!! Mám pětistrunku, kupovala jsem jí za pěknou pálku, protože to byla úplná novinka, ale rozhodně toho nelituju. smile

Line6 Variax 705 5str, Ampeg Plexi Bass 4str, Warwick Streamer JazzMan 5str, Ibanez SR1305 5str, Mesa/Boogie M9 Carbine amp, Ampeg SVT410 box, Ampeg SVT15 box, TechSoundsystems 212 box, BBE Sonic Maximizer, Korg DTR2000 tuner, Shure SLX wireless, Roland Cube RX combo
0 xLajků:

7

no, já nadšení nesdílím...
je pár kusů variaxe, kde by stálo za to, vykopat ty digitální sračky, dát normální snímač a bude to hrát :-)
ne, vážně, mně se ten koncept nelíbí. jistě, slepej test v mp3 "kvalitě" může znít zajímavě, ale v okamžiku, kdy ji vezmete do slušného studia anebo se má porvat s dobrým aparátem na větším zvuku, je tam znát ta chemie...
Nic ve zlým, je to jenom napodobenina, ale rozumím tomu, že může někoho nadchnout. Mně ty kusy, který jsem měl v ruce nijak neoslovily, pětka měla kopytoidní krk a šílený rozteče, na sucho nic moc, ale o to tady asi nejde...

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

8

Díky,přesně takový názor jsem potřeboval slyšet....ovšem pouze vzhledem k mojí finanční situaci  :-) kdybych měl prachy v kapse tak by jsi mě už nerozhodil :-) !

Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

9

el BassTardo napsal:

na sucho nic moc

Tak to je možná kus od kusu, mně to hraje nasucho jako kráva..

Line6 Variax 705 5str, Ampeg Plexi Bass 4str, Warwick Streamer JazzMan 5str, Ibanez SR1305 5str, Mesa/Boogie M9 Carbine amp, Ampeg SVT410 box, Ampeg SVT15 box, TechSoundsystems 212 box, BBE Sonic Maximizer, Korg DTR2000 tuner, Shure SLX wireless, Roland Cube RX combo
0 xLajků:

10

el BassTardo napsal:

v okamžiku, kdy ji vezmete do slušného studia

Kolik lidí z osazenstva tohohle fóra se s takovýmihle problémy asi potýká?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: el BassTardo (05. 01. 2010 10.53:40)

kurcatovium napsal:

el BassTardo psal(a):
v okamžiku, kdy ji vezmete do slušného studiaKolik lidí z osazenstva tohohle fóra se s takovýmihle problémy asi potýká?

Nikdy nevíš... mně úplně stačí těch pár variaxů, který mi šly do mixu, bohužel je to tam poznat vždycky. Co se studia týče, taky nikdy nevíš... Mně vyškolil před deseti lety jeden chlapík ve studiu, který vypadalo jako udělaný z obejváku, ale ten borec měl skvělý uši, což jsem tehdy samozřejmě neocenil :-)

anniette napsal:

Tak to je možná kus od kusu, mně to hraje nasucho jako kráva..

Samozřejmě, ono taky že to hraje jako kráva, může znamenat pro každýho něco jinýho, třeba ze Spectorů a Warwicků, který hrajou jako kráva se mi dělá špatně :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

12

Je to uz davno co jsem ji testoval a tehdy se mi zvuk moc libil. Nevim jak by to dopadlo ve studiu, ale vsechny ty modely byly dobre pouzitelny. Pro manika kterej prekousne digi streva a hraje v milionu kapel od country pres jazz az po death, je to idealni nastroj.
Ja bych ale ty digi sreva neprekous. Dost uz ze hraju pres PODa yikes)))

0 xLajků:

13

Ja nazivo u Variaxu taky slysel takovej chemickej nadech, skoro jemnej flanger, ale cetl jsem, ze to Line6 snad opravili u novejsi verze firmware. Z nahravek zni pekne, proti tomu zadna. Me spis vadi, ze je to v ruce chcipla basa z Ciny s hodne namakanou elektronikou. Lak je tak tlustej a tvrdej, ze bych nepoznal jestli je telo a krk z plastu nebo ze dreva. Kdyby se jeji streva dali do peknyho dreva, tak to bude super nastroj. Skoda, ze elektroniku neprodavaji samostatne.

0 xLajků:

14

el BassTardo napsal:

Samozřejmě, ono taky že to hraje jako kráva, může znamenat pro každýho něco jinýho, třeba ze Spectorů a Warwicků, který hrajou jako kráva se mi dělá špatně :-)

no nevím tuším že Variax je z Agathisu.....dřeva co se používá na basy do 5-6tis big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

15

Kubš napsal:
batty napsal:

Kdyby se jeji streva dali do peknyho dreva, tak to bude super nastroj

no nevím tuším že Variax je z Agathisu.....dřeva co se používá na basy do 5-6tis

Do kvalitniho dreva neni potreba zabudovavat zadnej prdlej digitalni multiefekt.

0 xLajků:

16

el BassTardo napsal:

třeba ze Spectorů a Warwicků, který hrajou jako kráva se mi dělá špatně :-)

jsi zlý big_smile

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

17

Kubš napsal:
el BassTardo napsal:

no nevím tuším že Variax je z Agathisu.....dřeva co se používá na basy do 5-6tis big_smile

A jakou to proboha hraje roli? U Variaxu se do finálního zvuku z toho dřeva dostane akorát tak sustain, všechno ostatní se přepočítá - a mnohem větší roli tam hraje to, aby všechny Variaxy zněly pro ten piezosnímač stejně - a na to je agathis výborný, protože je je jeho kvalita poměrně vyrovnaná. U normální basy by se dalo říct, že vyrovnaně slabá, ale u Variaxu je to skutečně úplně jedno.

A=A
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Kubš (08. 01. 2010 11.12:46)

kober napsal:
Kubš napsal:
el BassTardo napsal:

A jakou to proboha hraje roli? U Variaxu se do finálního zvuku z toho dřeva dostane akorát tak sustain, všechno ostatní se přepočítá - a mnohem větší roli tam hraje to, aby všechny Variaxy zněly pro ten piezosnímač stejně - a na to je agathis výborný, protože je je jeho kvalita poměrně vyrovnaná. U normální basy by se dalo říct, že vyrovnaně slabá, ale u Variaxu je to skutečně úplně jedno.

tím sem chtěl říct že je uplně jedno co tam je za dřevo big_smile a že posuzovat to na sucho asi nebude to pravý ořechový - kapíto ?

0 xLajků:

19

jimmy napsal:

el BassTardo psal(a):
třeba ze Spectorů a Warwicků, který hrajou jako kráva se mi dělá špatně :-)jsi zlý

Nebudu tě trápit, udělal sis u mně očko těma GK :-)

Jinak: samozřejmě že je to jedno. Neb Variax je mi volnej, neba, nechci, nedoporučuju, takže jedno :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

20

Díky za názory přátelé,doplním svůj arzenál od Line6 POD XT,když už mě raplo experimentovat se zvukem :-) za nižší cenu více možností.Další nástroj je zbytečný :-) !

Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

21

Holeczech napsal:

Díky za názory přátelé,doplním svůj arzenál od Line6 POD XT,když už mě raplo experimentovat se zvukem :-) za nižší cenu více možností.Další nástroj je zbytečný :-) !

myslím že na experimenty ideální big_smile

0 xLajků:

22

Tak jak? Nějaké nové zkušenosti?
Ve velkém a světovém basotestu jsem přečetl dvouletou evoluci názorů na nástroj tenhle, jiné a hudbu všeobecně (brutální sranda - ten topic by měl vyjít v tištěné formě big_smile ), tady je zase něco jiného a ve výsledku všichni kdo tu basu měli ji záhy prodali. Takže brát, nebo nebrat? smile
Já na ni teď nemám, ale protože se mi každou chvíli líbí nějaký jiný zvuk, tohle by mohl být nástroj pro mě (mít ty basy doma všechny je pro mě nemožné). Už jsem ho kdysi od Jenicha chtěl koupit, ale nějak jsem to překombinoval, posral a nakonec nevzal . . . smile

0 xLajků:

23

Nad touhle jsem v průběhu minulých let už několikrát uvažoval, ale vždycky to skončilo na té nehezké nehezké nehezké vyzáži. sad A i za těch deset tisíc na bazaru se mi to zdá pořád příliš drahé.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

24

Zajímalo by mě, jestli line6 zapracoval na latenci... Co si pamatuju, Jenich říkal, že je tam maličký zpoždění. Což mi teda přijde jako dost podstatný mínus.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

25

Tahle ukázka mluví docela za všechny recenze. Je to fuj!
http://www.youtube.com/watch?v=GfSOcF1P3E8&NR=1

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

26

radoozz napsal:

To teda nemluví. Chlap neumí hrát a těžce nevychytal vstup na zuvkovce, takže variax je zkreslenej až hanba...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: radoozz (25. 11. 2011 11.40:32)

tao-kan napsal:
radoozz napsal:

To teda nemluví. Chlap neumí hrát a těžce nevychytal vstup na zuvkovce, takže variax je zkreslenej až hanba...

Máš pravdu, přehulený to je, ale barvy zvuku neodpovídaj vzorům. Už třeba jen ten první jazz bass. Jsou někde lepší ukázky? Ta basa mě před časem taky lákala, ale takovýhle videa mě otrávily.

"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

28

variax bych shrnul cimrmanovským: nápad jistě dobrý...výsledky nebyly dobré...

smile

fakt jsem se snažil na tom najít něco pěknýho, páč mi to každej od začátku rozmlouval, ale holt dřevěná basa bude vždycky znít líp...

el BassTardo napsal:

jistě, slepej test v mp3 "kvalitě" může znít zajímavě, ale v okamžiku, kdy ji vezmete do slušného studia anebo se má porvat s dobrým aparátem na větším zvuku, je tam znát ta chemie...

souhlas...koneckonců kdysi jsem tu slepým testem půlku fóra přesvědčil, že jsem pastorius a když mě vezmete do studia nebo na velkej aparát, tak se pěkně vodkopu...

Je to taková hračička pro....no...to je ten problém..já vlastně ani nevim pro koho...je to taková přestupní stanice..někdo zkrátka musel ohledat slepou uličku lidského poznání a říct: tudy ne, přátelé...

vsadim poslední peníze, že jí každej jednoho dne pošle dál...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Jaralaf (25. 11. 2011 22.01:10)

No, Variax byl vlastně můj první důvod k návštěvě tohoto fóra, takže vlastně dík. smile Hodně jsem se o tu basu zajímal, zkoušel ji a málem i koupil. Není to ale ani JB, MM, nebo cokoli jiného. Je to prostě Line 6. Myslím si pořád, že pro určitého člověka to může být super. Zvlášť za cenu do 10 tis. Ale mě tam trošku toho dřeva chybělo. Nakonec jsem udělal veletoč a některé nástroje se ztrátou prodávám. Ale v tom nejsem jediný na tomto fóru, že? smile Kdybych tehdy Variaxe koupil, tak bych si možná něco z toho ušetřil, ale spíš myslím, že ne. Prostě sebelepší klávesy taky nejsou klavír. A Steinway bude od Rolandu, nebo od Yamahy taky hrát jinak, takže i elektronické nástroje jsou nakonec závislé na lidských pocitech. Prostě si myslím, že ani u mě by ta basa dlouho nevydržela.

Čtyři jsou nejvíc - výjimkou je jen Gibson G3!
0 xLajků:

30

Takže vaše rada zní abych už konečně dospěl a rozhodl se jakou basu chci? big_smile

0 xLajků:

31

Janec napsal:

Takže vaše rada zní abych už konečně dospěl a rozhodl se jakou basu chci?

Chceš přece precisiona, jako všichni, ne? jen někteří o tom ještě neví  lol   lol   lol

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

32

pipa napsal:
Janec napsal:

Takže vaše rada zní abych už konečně dospěl a rozhodl se jakou basu chci?

Chceš přece precisiona, jako všichni, ne? jen někteří o tom ještě neví  lol   lol   lol

chtěj něco na co se dobře hraje...zbytek je póza (a to myslím skoro bych řekl i vážně)

0 xLajků:

33

Škoda, že se nedá koupit polotovar a zabudovat si to do vlastní basy.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

34

Kubš napsal:

chtěj něco na co se dobře hraje...zbytek je póza (a to myslím skoro bych řekl i vážně)

Jáj, no mě se právě hrálo dobře na všechno . . . až zvažuju že si koupím akustiku a dám tam precision snímač pro hru s kapelu a opravdový výraz big_smile
Ne, opravdu se to rýsuje:

pipa napsal:

Chceš přece precisiona, jako všichni, ne? jen někteří o tom ještě neví

smile

0 xLajků:

35

Jaj a proto hraješ na MM? big_smile
Právě že už jsem měl snad všechny možný koncepce doma a u žádný nezůstal ve mě právě evokuje myšlenku "co bys ty vole eště chtěl" big_smile
Možná právě variax kde můžu do zblbnutí zkoušet všechny zvuky.

0 xLajků:

36

bejt tebou koupim boss gt6b smile ten se dá bypassnout a máš normální zvuk normální basy...to u variaxe neuděláš.

0 xLajků:

37 Naposledy upravil: woody (28. 11. 2011 17.30:59)

Janec napsal:

Jaj a proto hraješ na MM? big_smile
Právě že už jsem měl snad všechny možný koncepce doma a u žádný nezůstal ve mě právě evokuje myšlenku "co bys ty vole eště chtěl" big_smile
Možná právě variax kde můžu do zblbnutí zkoušet všechny zvuky.

já už JB měl, japonce ze ´71 ... hrál jsem na něj deset let let ... koupim si ho zas, teď  ho ale nepotřebuju, kapele vyhovuje to, co mám ...  big_smile  a mně taky ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

38

woody napsal:

je naprosto universální a podporuje muzikálnost, melodii i frázování, groove, feeling i techniku

to asi každej kvalitní nástroj (koncepce)

0 xLajků:

39

Jenich napsal:

bejt tebou koupim boss gt6b

Měl jsem . . .  smile

0 xLajků:

40

Jenich napsal:

bejt tebou koupim boss gt6b smile ten se dá bypassnout a máš normální zvuk normální basy...to u variaxe neuděláš.

ty mrchy v kapele mi všecky efekty, se kterejma si rád hraju, vyřadili, vypli mi na kombu i octaver a compresor (vo druhym kanále už vůbec nemluvim)  a chtěj jen přírodní zvuk ... takže si na vystoupení beru jen kytaru (bez baterek!!!!, zrušili mi i aktivku), kabel a kombo v základním nastavení, zvuk jde do linky a je vymalováno ... takhle dopadnem všichni ... nakonec budem hrát na basu, tak jak byla udělaná Leo Fenderem ... kus olšový fošny, javorová tyč, štyry struny vod piána a elektromagnet ... konec ...  big_smile

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
0 xLajků:

41

Ahoj, koupil jsem si baskytaru Line 6 VARIAX 700. Jsem z ní velice nadšený. Jediný problém, který řeším je, že basa zní poměrně tišeji, než jiné mé baskytary. Je to prosím u této baskytary normální nebo se jedná o vadu? Máte popřípadě někdo zkušenosti s upgradováním firmware? děkuji

American standard precision bass, Hartke VX 3500, Laney RB 30W
0 xLajků:

42

Nevím co tu bylo řečeno, nechce se mi to vše číst :-) Každopádně jednou jsem Variax viděl a slyšel, když jsem byl na BSP, tam tlačil krásně, ovšem mohlo to bejt i aparaturou atd.. Sám jsem ho pak zkoušel v K-AUDIU a vůbec nic mi to neřeklo, žádnej feeling, netlačilo to.. Nevim no, já bych si ho nekoupil..

MM Stingray 5 (1 humbucker, maple neck), Ampeg BA 115, MY STRAP popruh, bezdrátový odposlech LD MEI 100, korg pitchback.
0 xLajků:

43

Což baskytara sama o sobě je naprosto super. Koupil bych si jí znovu a ještě desetkrát zase. Zvuk je naprosto milionový, daleko lepší, než můj americký precision, kterého jsem zakoupil v ČR a tudíž se jednalo o kousek, který už v Americe asi nechtěli big_smile. Čili hodnocení variaxu bych se už nevěnoval. Ten kdo ho nemá tak kritizuje, ten kdo ho má, tak ví... Jde mi fakt čistě o tu hlasitost. Prosím nějaké majitele o zkušenosti. Děkuji velice

0 xLajků:

44

Tak k ní patří XPS DI box který basu napájí. Jinak se musí krmit baterkama. Pokud funguješ přes ten XPS box tak výstupní hlasitost bude nastavená na mikrofonní úroveň a ta může být slabší než výstup z normální basy.

0 xLajků:

45

Děkuji, také jsem nad tím přemýšlel a zdá se mi to i logické. Existuje nějaká možnost, jak hlasitost zvýšit?

0 xLajků:

46 Naposledy upravil: Wagon (31. 05. 2012 20.15:22)

woody napsal:

takhle dopadnem všichni ... nakonec budem hrát na basu, tak jak byla udělaná Leo Fenderem ... kus olšový fošny, javorová tyč, štyry struny vod piána a elektromagnet ... konec ...  big_smile

Táák, táák:-))) A nic lepčího nevymyslíš, páč nic lepčího nejni.....:-))))

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

47

To nevím, já tu basu nemám smile Měl ji tu dlouho uživatel Jenich, tak zkus nějaké rozumy vytáhnout z něj, nebo nejlépe prostuduj manuál wink

0 xLajků:

48

Jára napsal:

Děkuji, také jsem nad tím přemýšlel a zdá se mi to i logické. Existuje nějaká možnost, jak hlasitost zvýšit?

Maj nejakej figl jak individualne nastavit hlasitost jednotlivejch strun.

Q: How do I calibrate the strings on a Variax Bass 700/705?
A: To Activate String Calibration Mode:

1.Press down and hold the VOLUME knob, then power up the bass as follows:
a.plug in a TRS cable connected to a powered XPS power supply, or
b.plug in a VDI cable which is connected to a powered Bass PODxt Live.
2.The LED on the bass will appear to be orange or red (not green - if the LED is green, try again).  Release the VOLUME knob after confirming that the light turned on orange/red.***

*** Note:  If the light does not light up orange/red, make sure that you are able to press down on the Volume knob like a button.  If it does not feel like a button, or if the knob does not travel down enough because it is to close to the pickguard, you should try removing the knob and pressing down on the Volume stem.

In String Calibration Mode, all modeling is bypassed and the level of each string can be adjusted individually. To confirm you're in String Calibration Mode, listen to several Models, including a Synth Model; they should all sound the same: direct piezo.

Important Note: As per the instructions below, the BLEND knob is used to adjust the volume of each string. The BLEND knob has a center detent, and that detent equals the Factory level volume for each selected string. You should adjust string levels from the center detent as a reference. Boosting levels too much may result in distortion, which is not good. For best results, listen to all strings and determine which ones may be too loud or too soft, then adjust accordingly, leaving the other strings at their detent levels.

To Calibrate Individual Strings: (steps 5a & 5b for 5-string only)

*After successfully powering up in String Calibration Mode, monitor the Variax Bass in the usual way, with the Volume knob at max, plugged into a bass amp, PODxt Live, etc.

1a.Rotate MODEL SELECT knob to the 1st Model, VinJ, to select the 1st string (G).
1b.Turn BLEND knob up or down to balance the G string level with the other strings.

2a.Rotate MODEL SELECT knob to the 2nd Model, ModJ, to select the 2nd string (D).
2b.Turn BLEND knob up or down to balance the D string level with the other strings.

3a.Rotate MODEL SELECT knob to the 3rd Model, PreBass, to select the 3rd string (A).
3b.Turn BLEND knob up or down to balance the A string level with the other strings.

4a.Rotate MODEL SELECT knob to the 4th Model, Manta, to select the 4th string (E).
4b.Turn BLEND knob up or down to balance the E string level with the other strings.

5a.Rotate MODEL SELECT knob to the 5th Model, Clang, to select the 5th string (B).
5b.Turn BLEND knob up or down to balance the B string level with the other strings.

When all strings sound in balance, press down on the MODEL SELECT knob to exit String Calibration Mode. The LED will turn green and your level changes will be saved.

* Rotate the MODEL SELECT knob to load a Model and return to normal operation

0 xLajků:

49

odtud asi prameni jendoj zaliba v prehravani telefonu

0 xLajků:

50

Hehe...jako je fakt ze se to podezrele podoba hard resetum a vyvolavanim servisniho menu u droida a bootovani do dfu nebo recovery modu u iosu smile))

0 xLajků:

51

A protože se nic nevyrovná osobní zkušenosti, sehnal jsem si Variaxe.
Co říci závěrem . . . v současné době uvažuje o zavedení do výroby firma Amati Kraslice . . . To bysme to zkrátlili, moment . . .
Ne, na úvod musím říct že naživo basa není vůbec tak škaredá jako na fotkách. Provedená je dobře, je těžší, na hlavu nepadá. Hmatník má malý rádius, je skoro plochý. Precizní lakování, pickguard má nahoře odchlíplou bouli pro trsátka jak má být. Nasucho drnčí pěkně. Hardware je z blešáku, ale funguje. Bazarových 10-12k odpovídá. Potud je to normální prkno.
Po zapojení jacku (ať už stereo jacku z XPS DI kvůli phantomovému napájení, nebo obyč šňůry) vteřinku trvá než basa nabootuje a može se valiť.
Když pominu simulaci osmistrunky, která je určitě myšlená jako žert, jsou zvuky hodně dobré. Akorát - a to je nejsmutnější - vintage jazzbass není moc povedený, chybí mu šťáva na středech. Možná by to spravily uplně nové struny. Zbytek se odvážím tvrdit na poslech nejde rozeznat od originálu. Velká hračka je, že u jednosnímačových bas jde posouvat snímačem a tím si odladit nejlibovější zvuk. Co mě opravdu dostalo je zvuk kačeny, to je pecka která mi vždycky vyloudí úsměv.
Co potenciální zájemce bude určitě srát je spotřeba baterek (9V cca 2-3h, 6x AA tužkovky 9h) a nebo nutnost zapojovat navíc XPS DI box který basu krmí ze sítě. A časem i zmiňovaný vyšeptaný modeling jb. Ale modern zvuk jb je dobrej.
Jinak je to skvělá hračka. Pro nekonzervativní muzikanty kterým nevadí nové přístupy je to možnost jak mít doma pod rukama několik dobrých nástrojů za cenu jednoho. Jak řekl kdysi Jakeš: "Kdo z vás to má?" smile
P.S. Basa má i slušný, tvrdší gigbag s kapsami pro všechno. Prkotina, ale potěší.

0 xLajků:

52

Už jenom fotku, případně nahrávku, a přesunout to do sekce Recenze.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

53

A není to moc stručný? Já se nechtěl rozepisovat o menzuře, roztečích, dřevech které stejně nepoznám . . . smile
Ale jestli to půjde (hezčí než výraz "jestli nebudu tak línej a dokopu se k tomu" big_smile ), dopracuju to na recenzi.

0 xLajků:

54

Janec napsal:

A není to moc stručný? Já se nechtěl rozepisovat o menzuře, roztečích, dřevech které stejně nepoznám . . . smile
Ale jestli to půjde (hezčí než výraz "jestli nebudu tak línej a dokopu se k tomu" big_smile ), dopracuju to na recenzi.

Hele, pro mě je to víc vypovídající než x článků, co jsem četl před tím. Například o nenažranosti basy jsem se nikde nedočetl. Ale překvapuje mě, že ji tak chválíš (po zvukový stránce), co jsem slyšel na YT to byl docela běs. Takže nahrávky bych uvítal.

0 xLajků:

55

Janec napsal:

A není to moc stručný?

Každej toho nemusí naflákat jako já grafoman big_smile

0 xLajků:

56

Mě taky odrazovaly ty nahrávky, naživo to vůbec není špatný. Lepší fakt slyšet, nahraju něco. Snad. Někdy big_smile

0 xLajků:

57

Nedávno jsme hráli na koncertě, kde ji nějaký kolega taky vlastnil a ačkoliv jsem byl z toho variaxovského konceptu původně nadšen, musím říct, že mě naživo dosti zklamal. Samozřejmě v tom mohly mít prsty některé jiné okolnosti, jako nazvučení nebo aparát, každopádně mi ty některé ty simulace přišly příšerně umělé. Hlavně teda bezpražec.

0 xLajků:

58

A co tracking? Je tam pořád zpoždění?

0 xLajků:

59

Zpoždění? Jako latence při hraní? Neřekl bych a to jsem na to dneska hrál i pár kusů kde jsou šestnáctinky trsátkem. To vzhledem ke konceptu snímání a zpracování signálu není možné.

0 xLajků:

60

Bug report:
Nastavování hlasitosti strun nejde zapnout na base co mám já. Zkoušel jsem ze zvědavosti postup postnutý Jenichem. Nelze. Vygoglil jsem i to samé na line 6 fóru a odpovědi o tom že to nejde skoro nikomu smile

0 xLajků:

61 Naposledy upravil: Janec (11. 11. 2012 17.38:38)

Teda vložil bych sem mp3 s ukázkou . . . ale jak? Nejak to neumím či co.

0 xLajků:

62

Janec napsal:

Teda vložil bych sem mp3 s ukázkou . . . ale jak? Nejak to neumím či co.

A na co asi je hned nad editačním oknem kam zadáváš příspěvek to tlačítko "Nahrát obrázek/mp3"?

0 xLajků:

63

Kliknu, nahraju a ukáže se mi tam obrázek noty. Když dám odeslat příspěvek tak tu ta MP3 není.

0 xLajků:

64

Po nahrání použij tu první ikonu se zeměkoulí.

0 xLajků:

65

No vida smile Stačí se zeptat.
undefined

0 xLajků:

66 Naposledy upravil: Aidamos (11. 11. 2012 18.05:32)

Janec napsal:

Stačí se zeptat.

Nebo přemýšlet, případně se nebát kliknout wink

Jinak zní to pěkně, ale některý zvuky mi přijdou takový sterilní.

0 xLajků:

67

Aidamos napsal:

No samozřejmě že sterilní, struny jsou vyvařené smile

0 xLajků:

68

Janec napsal:
Aidamos napsal:

No samozřejmě že sterilní, struny jsou vyvařené smile

basa, kerá neumí virtuálně "nový struny" je nahovno! :-)

0 xLajků:

69

Janec napsal:

No vida  Stačí se zeptat.undefined

Zvuk se mi zdá hodně dobrej. Co za simulace jsi v pořadí použil?

woody napsal:

basa, kerá neumí virtuálně "nový struny" je nahovno! :-)

Měl bys napsat kamarádům ze studií (Dadáriovi, Ballovi a Warwickovi) ať použijou konečně tu technologii nezničitelných strun, cos jim v roce 1657 poradil smile smile smile

0 xLajků:

70

tao-kan napsal:

cos jim v roce 1657 poradil

jak můžeš vědít, že sem žil za France třetího a Leopolda prvního ve Zlatý uličce a motal tam v tyglíku struny na loutny?

0 xLajků:

71

woody napsal:

jak můžeš vědít, že sem žil za France třetího a Leopolda prvního ve Zlatý uličce a motal tam v tyglíku struny na loutny?

Podle mě ještě pamatuješ Šemíka jako hříbě a taky když ještě Mrtvý moře bylo marod.

0 xLajků:

72

Aidamos napsal:
woody napsal:

Podle mě ještě pamatuješ Šemíka jako hříbě a taky když ještě Mrtvý moře bylo marod.

lol lol lol

0 xLajků:

73

Aidamos napsal:

Podle mě ještě pamatuješ Šemíka jako hříbě a taky když ještě Mrtvý moře bylo marod

ze Šemíka sme motali smyčce (Jimmy Page, známej basák, využil na Dazed and Confused) ... a ty žíně prosolovali (kvůlivá trvanlivosti, se nám do teho dávali moli) ... z toho Mrtvýho ... (tenkrát eště nebyl s Keltama v dnešním Solnohradu takovej dohovor)

0 xLajků:

74

tao-kan napsal:

Co za simulace jsi v pořadí použil?

Rickenbacker
precision
modulus flea
stingray
danelectro longhorn
thunderbird
warwick thumb
kontrabas
vintage jazzbass
modern jazzbass
Není to všechno, chybí verze s flatwoundy, simulace osmistrunky, synth, Alembic, akustická basa a Hohnerky. Je potřeba base nechat nějaké čaro k objevování smile

0 xLajků:

75

Aidamos napsal:

OT: Jak kdysi poznamenal vtipně bratránek o jedněch prastarých lyžích, že "na nich ještě jezdil Jan Žižka, když měl ještě vobě voči a hulil Sparty" smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: