1

Téma: Marshall bass nebo G@k nebo Trace elliot???

Zdarec kolegové, tak mám problém zajímalo by mě jak hraje kombo basový od marshalla konkrétně 200W typ 5520...přemýšlím o tom...no pak mám na výběr ještě G@K BCK 210 ale to už je za 17 nový, ten marsh by byl za jetej 12...a ted babo rad....no m ožná by byl v hledáčku i Trace eliot 280W-ale to zatím nevím jak se vyvrbí-na netu takovej model není tak čekám no fotky a ten TE by byl za 15... (*)
všechny maj výstup na extrerní box a myslím co do výkonu tak nastejno tak a ted fakt člověk neví a kdybych nebvyl zaujatej protli laney tak bych uvažoval o R5 ale bohužel s laneyem sem nikdy nějak nevyšel co do zvukovýho vkusu....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

2

Re: Marshall bass nebo G@k nebo Trace elliot???

MARSHALL JE NA BASU SRAČKA, NIŽŠÍ ŘADY GK MAJ ŠPATNÝ REPRÁKY A TRACE SE UŽ NEVYRÁBÍ, NĚCO SE POSERE A ČAU.
BEJT TEBOU TAK ZA TY PRACHY POKOUPIM JETÝHO AMPEGA SVT3( HLAVU ) A MÁŠ VYSTARÁNO

0 xLajků:

3

To mě zajímá, proč je Marshall na basu sračka?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

S tím Marshallem by mne to taky zajímalo, možná jsou cenově dost vysoko (cena/výkon), ale je to Marshall. S tím TE bych to neviděl tak zle, ona pravděpodobnost, že se ti vysere je dost nízká a kvalita zvuku za to docela stojí. Jinak GK? Nevím, hrál jsem jen na vyšší řadu a ta byla v poho.

0 xLajků:

5

ajaj, já věděl že se někoho dotknu.Upřímě mám s basovema marshallama nedobrý zkušenosti, ale abych nebyl striktní, boxy z db řady sou fakt dobrý, ty zesilovačë mi ale přijdou že jakoby lžou, mám pocit že z nich leze zvuk zesíku a ne basy, a navíc to je šíleně předražený.Co se nižších řad týče, tam mi příde ten zvuk uplně nepoužitelnej.Toť můj názor, nikomu ho nevnucuju.Nižší řafa GK, konkrétně backline, o který je řeč je fakt nižší, myslim že nmá cenu do toho rvát prachy a trace.....budiž mu země lehká , svim způsobem nadčasová záležitost, ale mám pocit že se toho lidi dost zbavujou, už sou to fakt pomalu veteráni.

0 xLajků:

6

Ne, nikoho ses nedotkl, jen mě to zajímalo. S názorem, že Marshall není na basu dobrý, jsem se setkal už několikrát. Já osobně bych maršálský kombo DBS (viz avatar) nevyměnil a neprodal za nic na světě. Utáhne snad jakýkoliv jeviště (a pořád je tam cítit ještě rezerva), duní a nezkresluje, a hlavně je spolehlivý a nesere se. Za dva roky permanentního hraní a prakticky nulový údržby ani jedna porucha.

S těma předraženejma to je těžký - hlavní je se domluvit s bubeníkem. Když už se má něco předrazit, tak musí jít rytmika spolu, jinak to nevyzní ;-)))

0 xLajků:

7

TO JAKO DRAŽÉ NEBO CO????

0 xLajků:

8

Jo, takový předražený dražé... :-)))

0 xLajků:

9

Mikulík:)

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Gimzy (04. 11. 2005 15.54:40)

Musim říct že jsem hrál na Marshalla 140W a nic moc smile Jinak musim se zastat GK Backline protože maj už určitej standard pod kterej nejdou a za ty prachy myslim že je to plnohodnotnej aparát. No a o Trace Elliot netřeba mluvit, to je v týhle kategorii PRO MĚ vítěz.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Kubš (06. 11. 2005 12.12:56)

No uvidíme jak vyjdou prachy:-)Ale asi bych bral to nejdražší G@K:-)nebo přitlačit ještě litřík na Hartke kterej už má lampičku???

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: juhuuu (06. 11. 2005 12.41:10)

kup GK lampa tma jde vzdy pridat:

http://www.mandyzlin.cz/xls/lampicky_sklo.htm

haha tak ne big_smile ale jinak bych fakt bral GK protoze megadobrej trandak je lepsi nez obyc predlampac + trandak....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

13

no jo ale zas ten G@k by byl backline serie takže žádnej špičkovej model...ale zas asi G@K je lepší značka než Hartke:-)

0 xLajků:

14

Naprosty souhlas s mistrem Mikulikem.
Vlastnim uz leta hlavu DBS 7200 a zadnej problem.
Hral jsem ale i pres kombo. Krome toho, ze je tezky jako k....,
tak naprosto vyhovuje ve vsech smerech.

No a kolik kdo vrazi penez do aparatu zalezi pouze a jenom na nem.

0 xLajků:

15

Mechy: Máš pravdu, že je to kombo neskutečně těžký. Když mi ho předchozí majitel prodával, škodolibě se smál a prorokoval: "Užij si to, spoluhráči tě budou nenávidět." Dneska už vím, jak to myslel. Na druhou stranu je to dobrej trénink svalů, takže kytarový boxy 4x12´ tahám kliďánko sám a kytaristi zírají, co je to za King Konga :-))

A protože jsemzřejmě nevyléčitelnej případ, tak jsem si k Maršálu přikoupil ještě větší a těžší aparát... ;-)) Nevyléčitelnej GAS attack..

0 xLajků:

16

ted by jsem mel už i já pochybnosti, protože Hartke, Ampeg a Gallien@Krueger jsou sakra dobrí, i když gallien tú nižší radu backline115 jsem slyšel a mala trochu takovej trošku zahuhlanej, ale dobrej zvuk
nevím, jiná série možno hrá jinak,

0 xLajků:

17

jináč to chceš i do klubu, nebo tak na koncert, nebo do skušebne?:cool

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Kubš (06. 10. 2006 11.55:41)

tohle už je Dead Thread-tyhle lowendy už mě nezajímaj big_smile.... můj příští apec bude Mesa boogie big_smile ted zatím neřeším

0 xLajků:

19

můj dreamamp je toto:

http://www.axemusic.com/Pictures/ampeg_svt4pro.jpg
s timhlenc:

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Bass_Cabs/RoadReadyCABS/Images-RRfronts/RR-PH1000front.jpg

0 xLajků:

20

Ja sem na svy dreamampy rezignoval, leda az budu nekde reditelovat smile

0 xLajků:

21

můj fullfilled dream amp je tohle http://guitarshop.cz/produktyGTA/swr/swr_2x10c.jpg
+ jedna bednička kterou nikdo jinej na světě nemá big_smile

0 xLajků:

22

deafslap napsal:

Ja sem na svy dreamampy rezignoval, leda az budu nekde reditelovat smile

To znám big_smile

0 xLajků:

23

někdo u nás dělá podobné boxy, nevite na něho kontakt, asi před půlrokem hodně inzeroval na fender.cz a potom nějak zmizel,

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

24

to ti nepovim, ale kdyžtak dej vědět, 

tahhle bedna (1x15" uprostřed + 4x10" v rozích + tvýtr) je docela zajímavý a kompaktní řešení (rozměrově, ne váhově wink)

0 xLajků:

25

http://www.fenderbazar.cz/obr/396.jpg 

tohle je ten box, nemáte, prosím na něho někdo kontakt, byl to někdo z brněnského kraje

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

26

Myslim, že sem to našel,snad je to on. -   martin.loucky@centrum.cz

Mejl od něj:
Dělám bedny messa boogie za 4000 bez repro v orig. provedení
4x12 za 2500kč kopie Marshall A"..........

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

27

no to je myslím on to teda děkuji, děkuji klaním se.

0 xLajků:

28

Našel sem to v mejlu.Onehdá sem po něm něco chtěl, ale neměl koženku na potáhnutí bedny, tak z toho sešlo.

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

29

IMHO si trochu připlať a kup GK Artist serii, stačí hlava, s tím hraje skoro každý box jako bůh... Elliotovi moc nevěřím, i když mě v podstatě nikdy moc nezklamal, ale GK je GK a přes to vlak nejede:-)

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

30

Mates: stejne by me zajimalo, proc tvrdis, ze do GK Backline nema smysl investovat. Mam za to (z vlastni zkusenosti), ze ve sve cenove tride patri minimalne k nadprumeru (a je jasne, ze tato trida je nekde jinde nez vyssi rady)? Jeden clovek tady z fora shanel male kombo do cca 10kkc a jednoznacne vyhralo GK Backline 110 (a dodnes je s nim spokojen a zminil se o nem jako o "malem dabliku").

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

31

Malej nemalej záleží na potřebách bassmana, ono je to těžký co si budem povídat GK BCK není uplně vic než low end....prostě je to přesně jak říkaj samotný GK - nemáte na ty RB řady a chcete značku GK...v poho je tu pro vás alternativa BCK a už máte GK  smile  o kvalitách těžko mluvit - big_smile stěží můžem předpokládat od BCK serie klasický GK zvuky(jak říkám low end serie nebudou přeci hrát ekvivalentně jak vyšší serie - výrobce by byl pro sobě ) ale asi to nebude k zahození já osobně bych asi bral třeba tu hlavu 300W a s nějakou bednou(časem druhou -> problém je že 175W je prostě málo sad ) ty komba asi už sou spíš do hodně klidnějších stylů než je rock

0 xLajků:

32 Naposledy upravil: BuBass (08. 10. 2006 17.22:12)

Já jsem postupem času dospěl k názoru, že je skutečně lepší počkat a došetřit, aneb nejsem tak bohatej, abych mohl kupovat levný věci. Proto si myslím, že i u značky jako GK nemá cenu sahat po tom vyloženě low-end produktu. Koneckonců všichni víme, že téměř všechny "proslulé" firmy občas ustřelí a ve snaze o obsazení té nejmenší, nejlevnější třídy  pustí do světa něco, co by od nich člověk nečekal. Takže já jsem už tak na 90% rozhodnutej pro RB 700/1001 od GK, ale ješte holt bude dlouho trvat, než se prasátko naplní.

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

33

BuBass napsal:

Já jsem postupem času dospěl k názoru, že je skutečně lepší počkat a došetřit, aneb nejsem tak bohatej, abych mohl kupovat levný věci. Proto si myslím, že i u značky jako GK nemá cenu sahat po tom vyloženě low-end produktu. Koneckonců všichni víme, že téměř všechny "proslulé" firmy občas ustřelí a ve snaze o obsazení té nejmenší, nejlevnější třídy  pustí do světa něco, co by od nich člověk nečekal. Takže já jsem už tak na 90% rozhodnutej pro RB 700/1001 od GK, ale ješte holt bude dlouho trvat, než se prasátko naplní.

100% souhlas....
akorát sám vím že se čeká blbě smile a člověk si řekne "...ale ono to půjde" koupí nějakou mezi fázi  no a vono to jde... ale na hovno big_smile

0 xLajků:

34

Pedro napsal:

Myslim, že sem to našel,snad je to on. -   martin.loucky@centrum.cz

Mejl od něj:
Dělám bedny messa boogie za 4000 bez repro v orig. provedení
4x12 za 2500kč kopie Marshall A"..........

Jo, to je on. V pohodě chlápek, muzikant. Perfektní domluva, bral jsem od něj rack..

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků: