1

Téma: rick 4001 - repase

Potřeboval bych poradit kdo by byl schopen udělat celkovou repasi original ricka 4001 z roku 1973 - nebyla hraná asi 10 let a byla uskladněná v dost nevhodném prostředí (vyšší vlhkost, nižší teploty). Potřebuje opravit lak + nějaké škrábance, částečně ma opryskane chromování (rez tam není žádná, přece jenom je to asi kvalitní matroš), je prasklej pickguard a tlumící guma pod kobylkou je uplně zteřelá. Krk se zdá OK, elektrika taky.
Já jsem ji "zdědil" po bráchovi kterej už přes 10 let nehraje a ani nevěděl co má doma za poklad tak mě ji dal když jsem mu řekl že chci začít zase hrát... Je mě líto ji nechat tak, takže kdybyste měli nějaký tip na nástrojáře který by to byl schopen podle vás udělat tak dejte vědět - ideálně olomoucký nebo ostravský kraj. Počítám s tím, že některé věci by se musely vyměnit a sehnat v US ale to by dneska nemusel byt takovy problem.

0 xLajků:

2

Re: rick 4001 - repase

http://baskytara.com/topic1484-referenc … arare.html

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

v roce 1984 jsem přesně takového ricka krátkou dobu vlastnil, za 11.000 Kč .... tedy dnes asi 100.000 Kč ... věci, které popisuješ, jsou marginálie ... nestačilo by prostě prostříknout kontaktolem elektriku, namazat šneky ladicích kolíků, dát nové struny a hrát? ... veškeré opravy laku, výměna hardwaru, upgrade sníží cenu nástroje!!!

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: om19f118 (01. 10. 2012 14.12:49)

Tak struny uz jsem samozřejmě vyměnil, lak bych taky asi moc neřešil, co mě nejvic vadi je ten prasklej pickguard a to tlumítko - ale to mě tady asi stejně nidko nespraví. Zkusím jestlise to dá někde sehnat a pak uvidím...

0 xLajků:

5

om19f118 napsal:

Tak struny uz jsem samozřejmě vyměnil, lak bych taky asi moc neřešil, co mě nejvic vadi je ten prasklej pickguard a to tlumítko - ale to mě tady asi stejně nidko nespraví. Zkusím jestlise to dá někde sehnat a pak uvidím...

posli naky obrazky.. smile
pickguard by mel jit sehnat urcite na ebayi a ta guma aspon co mam ve svy japonsky kopii neni moc jina od beznejch penovejch gum to by melo jit sehnat v nakejch obi a jinejch kutilskejch potrebach...
nebo to tam nemusis mit vubec idyz bez toho tlumeni to trochu ztraci tu rickovatost..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

Na netu je spousta obchodů s náhradními díly pro Ricky, ovšem samozřejmě zahraniční. Cena není nízká, ale pokud máš vintage Ricka ze 70. let necpal bych tam nějakou gumu z Obi smile, ale určitě originál díly. A bacha komu ho svěříš, já u toho svýho naštěstí zatím extra servis nepotřeboval, ale v takovýchto případech bych asi hodně vybíral. Zase na druhou stranu, pokud budeš mít originál díly, už je to jen mechanická práce...

Třeba tady je přímo originál guma na tlumítko:

http://www.pickofthericks.com/products/ … D4003.html

Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 Fireglo (1997), Warwick Corvette Rockbass 5.str. aktiv, Fender Bassman 135, box Eden EX410, Hartke HyDrive 112C 250W
0 xLajků:

7

Paul Ramon napsal:

Cena není nízká, ale pokud máš vintage Ricka ze 70. let necpal bych tam nějakou gumu z Obi smile

no ta guma samotna stoji dolar .. to nebude nic estra special ... smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Paul Ramon (25. 10. 2012 16.27:15)

m3 napsal:

no ta guma samotna stoji dolar .. to nebude nic estra special ... smile

Aha, tak ona se dá koupit i sama bez šroubků. Toho jsem si nevšim. Tak jasně, normální guma smile Ale stejně, fakt nevím, proč to nějak pokoutně bastlit, a ztrácet čas lítáním po obchodech, když to můžu mít za pár korun za chvíli doma z USA. Píšou, že většinu věcí posílají mezinárodně a dle ohlasů i relativně rychle, neváhal bych...

Edit: Tak sorry, teď jsem našel, že neodesílají mimo USA. Ale to se bude dát splašit i jinde...

Edit 2: Třeba zde: (http://www.ricsrus.com/rickyhome.html). Velká Británie, výslovně jsem nenašel informace, kam posílá, ale má Ebay a tam uvedeno, že mezinárodně.

Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 Fireglo (1997), Warwick Corvette Rockbass 5.str. aktiv, Fender Bassman 135, box Eden EX410, Hartke HyDrive 112C 250W
0 xLajků:

9

zkus Honze Ružičku ,stvaý bas kytary na zakázku,dělá servis a opravy,totok je rick z jeho dílny,http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296850_1900104781931_4010191_n.jpg,takže minimálně ti poradí

0 xLajků:

10

Za honzy Růžičky se můžu zaručit.Odvádí opravdu výbornou práci akorát je tedy z brna což je pro tebe asi větší kus

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

11

fedeer napsal:

totok je rick z jeho dílny,

hele vidim blbe nebo tam tu gumu nema big_smile

Paul Ramon napsal:

Ale stejně, fakt nevím, proč to nějak pokoutně bastlit

zabava radost pouceni smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

Díky za tipy, zkusím ty díly sehnat přes net a pak se zastavit za nějakým kytarářem.

0 xLajků: