1

Téma: Gallien Krueger v Praze

Kde by se dal vyzkoušet basový aparát GK v Praze? Přece nedám 35k a poprvé ho neuslyším,až mi ho přivezou :-)

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
EBS Classic Session 30 combo
EBS MultiComp, EBS UniChorus
0 xLajků:

2

Re: Gallien Krueger v Praze

no v praze to mívaj ve fokus prodejnách ale povětšinou jen BCK verze...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

myslíš Backline asi... Fokus v Grossmanově pasáži?

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

4

Jestli uvazujes dat 35kkc, zajed si po domluve do Boskovic - mas to z Prahy cca 240km, coz neni tak zle a muzes si vyzkouset, co chces...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

asi to tak dopadne... psal jsem na Disk.cz, což je autorizovaný dovozce, čekám odpověď,jestli je možnost v Praze

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

6

teď koukám, že u Disku v Boskovicích dám o 3000,- víc, než u prima3w.cz .... výlet mne asi nemine :-)

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

7

no jako disk.cz je holt drahej

0 xLajků:

8

tohle mi napsali z disku.cz:
zboží firmy GK většinou prodáváme na zakázku. Ozkoušení si můžete domluvit v
prodejně K-Audio v Praze, ale nevím zda mají výrobky skladem. Žádné studio
kde by byl k ozkoušení kompletní sortiment bohužel nemáme.

Takže jestli tomu dobře rozumím: kup si a zkoušej pak :-(

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

9

a dá se vůbec na koupi G&K něco zkazit???

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

10

ty voe juhuuuu dýchá z tebe nezkušenost....na všem se dá všechno zkazit :-) naštěstí u zesíklů a beden to není tak šílený ale vem si basy i u výrobků za desítky tisíc se musí vybírat protože je tam rozdíl....jen holt těch dražších je daleko víc povedenejch kousků než těch mín povedenejch...

0 xLajků:

11

tak jako dle mýho snad tadyv tech apoších nejde nenajít good zvuk....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

12

Kubš napsal:

no jako disk.cz je holt drahej

no jako jsou to dovozci a jako takovi by byli sprosti vuci jinym obchodum, ktere od nich nakupuji, kdyby sami prodavali pod doporucenou cenou (uz tak davaji 5% pri objednavce on-line). Navic vim, ze zrovna na GK jsou marze dost nizke, takze v Cechach nesezenes GK moc pod doporucenou cenou.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

13

Jsou i levnější obchody než disk.cz, ale přece jen stále hledám možnost 1/vyzkoušet 2/ koupit. V tomto pořadí :-)

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

14

zkus basbar.com

0 xLajků:

15

ahoj, zajeď si do německa k thomannovi, tam to bude o něco levnější a navíc máš 3 roky záruky - vyzkoušet si můžeš všechno, aniž bys něco musel umět německy - je tam ohromná zkušebna jen pro basová komba (!) a můžeš tam blbnout třeba celý den

...sklapnout...a makat dál...
yamaha trb5, Hughes Kettner qc 421
0 xLajků:

16

na thomanna jsem taky koukal, za benzín bych dal víc než rozdíl v ceně, ale ta možnost vyzkoušet je jistě lákavá. Na basbaru nabízejí jen komba, ale poptám se, dík.

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

17

no hele možná že to bude znít blbě a já bych to taky asi neudělal...ale možná se nějaký to kilíčko v ceně navíc za tu cestu vyplatí
přeci jenom vzykoušíš a nakonec můžeš třeba odjet i s jinou značkou..PAČ NENÍ NAD PŘÍMÉ POROVNÁNÍ!!!

0 xLajků:

18

No asi budu muset a ušetřit nějaké to kilíčko k těm tisícovkám :-) Jak je to vlastně s dovozem z Německa? Clo, DPH .... nemám zkušenosti...

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

19

Clo už se snad neplatí, ne? Když už jsme v unii... ale jinak taky nevím, jak to je s dovozem, docela by mě to zajímalo, poradí někdo?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

20

hele psal sem jim a oni dyžtak prej posílaj za 15 oiro do čech jako od thommana

0 xLajků:

21

to je parada, ale přece jen budu klidnější, když to proklepnu dřív než to koupím

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

22

tak jasná věc hele jak říkám pokud do toho investuješ 35k tak tě nějaká stovka snd nevytrhne tak bych fakt udělal výlet a vyzkoušel vše protože je to jen o subjektivním pocitu-a ten má každej jinak stavěnej takže mě se líbí tohle někomu támhleto jinýmu uplně něco jinýho big_smile takže fakt bych vzal tolik apců v tý cenový relaci co to půjde s jednou basou a zkoušel bych...a pak jak říkám můžeš zjistit že GK je fakt pro tebe best nebo nakonec odejdeš s ampegem bůhví....

0 xLajků:

23

mikulik napsal:

Clo už se snad neplatí, ne? Když už jsme v unii... ale jinak taky nevím, jak to je s dovozem, docela by mě to zajímalo, poradí někdo?

Ja vez od Thomanna Goliase a jel sem jako ze nic neclim, proste sem ho hodil do kufru a nazdar, sme v unii, tak pokud to nema bejt uplne k hovnu, tak at zapomenou na clo. Jestli je to legalni postup, to nevim smile

0 xLajků:

24

no hele takhle myslím že to clo je vykoupený tím že si zas nemůžeš jakoby nechat vrátit DPH myslím!!! ale taky je to ještě možná nějak cenově omezitelný...vím že sme to zkoumali s brchou a napadla nás možnost vrácení daně a ta už myslím právě nefunguje pro země EU

0 xLajků:

25

deafslap napsal:

Ja vez od Thomanna Goliase a jel sem jako ze nic neclim, proste sem ho hodil do kufru a nazdar, sme v unii, tak pokud to nema bejt uplne k hovnu, tak at zapomenou na clo. Jestli je to legalni postup, to nevim smile

Jestli je to legální, to nevím, ale je to docela dobrej rock´n´rollovej přístup smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

26

Kubš napsal:

no hele takhle myslím že to clo je vykoupený tím že si zas nemůžeš jakoby nechat vrátit DPH myslím!!! ale taky je to ještě možná nějak cenově omezitelný...vím že sme to zkoumali s brchou a napadla nás možnost vrácení daně a ta už myslím právě nefunguje pro země EU

vraceni DPH je po vstupu do EU minulosti

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

27

K tomu clu:
http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Cestovani- … imo-eu.htm

ZBOŽÍ POHYBUJÍCÍ SE PO ÚZEMÍ ČLENSKÝCH ZEMÍ EU

Pohyb zboží po území členských zemí EU je volný a je centrálně upraven nesčetnými Nařízeními Rady a Komise, která jsou přímo závazná pro každou členskou zemi EU a která by se dala charakterizovat jako ochranné předpisy (např. veterinární, fyto-sanitární, hygienické, o odpadech, o kulturních památkách aj.). Kontrola pohybu tohoto zboží již nebude prováděna pravidelně na státních hranicích ČR, ale bude ji možno provést kontrolními složkami po celém území EU.

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

28

pokud dám dohromady prachy, asi tam příští týden pojedu - chci si to taky vyzkoušet - zvažuju něco kolem 30k - v pácu mám markbass, HKquantum nebo galliena - v čechách si o porovnání těchhle aparátů mezi sebou můžeš nechat jen zdát - jsem tam vedenej jako zákazník, možná bych dohodl i nějakou slevu (ale moc asi ne, páč jejich ceny platěj v německu jako opravdu dobrý)

0 xLajků:

29

no výborně:-) takhle brzo to nestihnu... můžeš mi pak dát vědět,jak to tam chodí a vůbec vše okolo? Nebo můžeš na můj mail?
DÍK

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

30

ahoj, jak to tam chodí, ti můžu říct i tady, třeba to bude někoho zajímat - co konkrétně máš na mysli?

0 xLajků:

31

basa333 napsal:

ahoj, jak to tam chodí, ti můžu říct i tady, třeba to bude někoho zajímat - co konkrétně máš na mysli?

Trošku kdybys popsal jak to tam vypadá, jak se dá vybírat/vyzkoušet aparát. Umím si představit tuzemského prodejce,když mu řeknu: Tyhle tři hlavy budeme zkoušet s těmahle bednama, pěkně všechny kombinace a porovnávat zvuk...Respektive neumím, protože mi řekne, že to nejdřív objedná ale musím slíbit, že to koupím, nebo internetový obchod stylem    nejdřív kup a pak si to doma testuj jak chceš :-)
A s tou slevou  je to jak :-)))))))))) ?
Nejsou nějaké předpisy na DPH, pokud to Thomann dovezl ze států mimo EU?
Dík..

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

32

myslím že to je thomanův problím všechny ceny má s daní...takže bjt tebou se o to nestarám...

0 xLajků:

33

vypadá to tam následovně: k dispozici je místnost asi tak 10 x 5 m (basová zkušebna), kde je tak asi 100 aparátů připravených ke zkoušení a kde si můžeš dělat co chceš. když jsem tam byl poprvé, byl jsem tak zblblej, že jsem vlez do kytarové (!!) zkušebny a ani jsem si toho nevšiml. prodavač pak za mnou asi za hodinu přišel, že zkouším basu na kytarovejch aparátech. no a pokud tam nějakej aparát (kterej chceš vyzkoušet) náhodou není, řekneš to prodavačovi a on ti ho nechá tak asi do 20 minut přivézt ze skladu (kterej je součástí areálu). nějakou slevu (myslím asi 5%) můžeš nárokovat, když od nich něco koupíš asi nad 200€, ale až od příštího nákupu. stejně to dělaj i u nás v muzikeru. jestli to ale ještě platí, to jsem nezjišťoval, byl jsem tam asi před 3 roky. jinak je tam na vyzkoušení asi tak 100 bas a zase ti kdyžtak přivezou tu tvojí obratem z firemního skladu. no a totéž tam mají i pro bicí, klávesy atd. je to k zbláznění a muzikantskej ráj! jen mít na všechno prachy...

0 xLajků:

34

... a jinak si myslím, že když mu řeknu, že tam chci utratit 1000€, že budou docela ochotní...

0 xLajků:

35

a do p**** :-) to budu tejden nezvěstnej :-)
DIK

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

36

no doprdele připadám si jak v době která skončila před 17lety tohle fakt na západě funguje??

0 xLajků:

37

jo, tohle na západě fakt funguje... a příští týden tam jedu, klidně vezmu někoho sebou, jsem němčinář, takže i dokážu ledacos vyřídit

0 xLajků:

38

to basa333: Nejedeš tam náhodou o víkendu 12.-13.srpna? (kdyby měli otevřeno:-) Já bych se tam šel minimálně podívat a zaslintat.... Odkud si?

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

39

ahoj, jsem z prahy, ale asi tam pojedu už během týdne, možná už v pondělí

0 xLajků:

40

Ty kravo, tam bych se chtel nekdy podivat - a jak je to s cenami? O kolik se da odhadovat, ze jsou nizsi? Mozna jste to tu uz psali, ja cetl az zaver diskuse smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

41

tady máš odkaz, tak se podívej

http://www.thomann.de/de/index.html

0 xLajků:

42

no hele s cenama je to nižší jak u čeho ale myslím že u thommana de hlavně o výběr pač tam seženeš fakt asi všechno-a hlavně vyzkoušíš....TO JE MYSLÍM TO HLAVNÍ a další plus je že pro praýáka to je cca 200-250km takže zas tolik za benzín nepadne

0 xLajků:

43

a ještě jedna maličkost: na všechno je 3letá záruka

0 xLajků:

44

Neco u Thomana vyjde stejne, neco lip. Treba SWR SM 900 stoji u Houdka v Plzni 66 750, u Thomana cca 51 473, nebo SWR 750x u Houdka 47 560,- a Thoman cca 36 726,-. Z toho bych se pos....ja tam kupoval bednu o 9000 levnejc nez v Cechach. Ale neco je stejny, zalezi na dovozci. Bohuzel Houdek, dovozce Ampeg a SWR se s tim moc nemaze. Ten Ampeg jeste jde, ale to SWR ma u nej nesmirne vysroubovany ceny.

0 xLajků:

45

deafslap napsal:

Neco u Thomana vyjde stejne, neco lip. Treba SWR SM 900 stoji u Houdka v Plzni 66 750, u Thomana cca 51 473, nebo SWR 750x u Houdka 47 560,- a Thoman cca 36 726,-. Z toho bych se pos....ja tam kupoval bednu o 9000 levnejc nez v Cechach. Ale neco je stejny, zalezi na dovozci. Bohuzel Houdek, dovozce Ampeg a SWR se s tim moc nemaze. Ten Ampeg jeste jde, ale to SWR ma u nej nesmirne vysroubovany ceny.

Ja se tam dival na Bossacky efekty, některe u herr Thomana vyjdou dokonce dráž...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

46

asi to koresponduje s velikostí trhu - něco jede líp u nás, něco zase v německu - je to ale opravdu hlavně o tom výběru a delší záruce

0 xLajků:

47

basa333 napsal:

asi to koresponduje s velikostí trhu - něco jede líp u nás, něco zase v německu - je to ale opravdu hlavně o tom výběru a delší záruce

Zalezi fakt na ceskym obchodnikovi, treba na kytary.cz vychazi lecos i lip nez v Nemecku. Vyber je dulezitej, zaruka taky, ale me tam dohnal cenovy rozdil, jakmile je to o deset tisic levnejsi, jedu do Nemecka.

0 xLajků:

48

jen dodatek k tomu dovozu....po vstupu do EU to funguje jako na našem trhu...koupíš a vezeš domů...u spotřebního zboží..nesmí to být alkohol, cigára, ropa atd. vrácení DPH může nárokovat nějakej obchod či servis elektra pokud je plátcem DPH u nás...když máte známýho tak si od něj vemte IČO a DIČ a máte navíc slevu 16% německýho DPH, který si odepíše náš plátce...sice až po nějaké době, ale jde to...hold birokracie. Jinak proclít vás může celní správa, která se motá po českých cestách, ale ta má zálusk spíš na kamiony. A i kdyby vás zastavila tak tohle zboží už je dávno proclený při dovozu z USA a tudíž už je registrovaný na území EU a není problém a navíc se proclívá jen to co je vyrobený mimo EU a tudíž i clo se vztahuje jen na tyto výrobky...a proclení, jak už jsem psal, má na starosti dovozce. Jinak u Thomana si můžeš vybrat zasílatelství, kterým si můžeš nechat balík poslat a cena tam je od 3- 15 EUR. Nevozím z Němec apoše, ale něco jinýho tak něco málo vím:)....ale jinak u GK není co zkazit.....u RB serie už vůbec ne...u tohodle aparátu je to už jen o vkusu na zvuku...jestli teplejší, plechovej nebo nějakej bagr...za tyhle prachy už jsou to subjektivní pocity v rozhodování

WARWICK  Thumb bolt-on, aparat?vetsinou ten co je na podiu:)
0 xLajků:

49

tak jsem právě přijel od Thomanna: nakonec ne GK ale Ampeg SVT410 HLF box a Hartke 3500 hlava,hraje to jak kráva:-) Box mám za 730 EU - byl se slevou 5% protože mi dali ten z předváděčky, hlava za 398 EU.Všem doporučuju udělat si výlet,tolik nástrojů na jednom místě-paráda, vše lze zkusit,pro basáky dvě místnosti,prodavači jsou muzikanti, ochotní i když umíte asi 200 anglických slov jako já :-) Nemají na vyzkoušení vše z nabídky,na netu je u každého produktu dostupnost, tak si ověřte před odjezdem.

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

50

Koukal jsem se na ty stránky a dokonce jsou tam zajímavý kousky i pro moje potřeby. To je opravdu basáckej ráj. Škoda, že z Budějc je to dál, než z Prahy.

Basa: Ibanez BTB 08 TLD, Jolana Iris Bass  Kombo: Torque T100BX  Ladí: Marshall MT-I, Kabeláž: Planet Waves Custom Pro

Pořád ještě basuju :-)
Nic není tak špatné, aby to nemohlo být horší!
0 xLajků:

51

Jestli jsi z Prahy, tak si rozhodně zajeď k Tomannovi. Na východ nejezdi - vím co říkám (Brno) ;o)

basa333 napsal:

ahoj, zajeď si do německa k thomannovi, tam to bude o něco levnější a navíc máš 3 roky záruky - vyzkoušet si můžeš všechno, aniž bys něco musel umět německy - je tam ohromná zkušebna jen pro basová komba (!) a můžeš tam blbnout třeba celý den

0 xLajků:

52

aha - s křížkem po funuse ...
Tak napíšu aspoň totok:
Hodně věcí tam vyjde levněji než u nás. Pokud to máte moc daleko anebo se vám tam nechce, tak je nejlepší vyzkoušet u nás a pat si to nechat poslat - jednotná cena cca 500 Kč poštovné.

0 xLajků:

53

sejbaj napsal:

tak jsem právě přijel od Thomanna: .... Nemají na vyzkoušení vše z nabídky,na netu je u každého produktu dostupnost, tak si ověřte před odjezdem.

to, co je na netu dostupné, lze v každém případě vyzkoušet - musíš si o to ale říct a musejí ti to ev. přinést ze skladu, což trvá tak 30 - 60 minut

0 xLajků:

54

basa333 napsal:
sejbaj napsal:

tak jsem právě přijel od Thomanna: .... Nemají na vyzkoušení vše z nabídky,na netu je u každého produktu dostupnost, tak si ověřte před odjezdem.

to, co je na netu dostupné, lze v každém případě vyzkoušet - musíš si o to ale říct a musejí ti to ev. přinést ze skladu, což trvá tak 30 - 60 minut

Jo, tak jsem to myslel, jen jsem se asi nepřesně vyjádřil,chtěl jsem vyzkoušet něco víc, ale nešlo to právě proto, že to nebylo dostupné,jak lze zjistit na netu.

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
0 xLajků:

55

ok, když není, tak není, to je jasný - taky jsem chtěl ještě trolej (takovej kombovej vozejček s futrálem) na mýho kettnera, na netu byl dostupnej, ve skladu údajně taky, ale po dvou hodinách hledání mi sdělili, že ho bohužel nemaj, že ho asi někdo zapomněl ve skladu odepsat - tak jsem ho objednal u musicdata ve velmezu a čekám... a čekám...

0 xLajků:

56

Já jsem se teď vyskytl na krátké dva dny v Mnichově s velkou nadějí, že si vyzkouším GK RB700 versus RB1001. Bohužel, nic. Zahrál jsem si na Ampeg, SWR a několik dalších aparátů, ale GK v téhle velikosti nebyl na skladě. Objednat a třetí den k odběru, to jo, ale nikoliv na vyzkoušení. Tak mne asi také čeká ten Thomann...
Jo a přivezl jsem si BOSS DB-90, prima metronom na cvičení.

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků: