1

Téma: Warwick ProFet 3.2 x Laney R4H x Hartke HA2500

Čus. Chtěl bych nějákou hlavu. Vzhledem k tomu že sem chudej student s chudejma rodičema ( jako normálně jo, nejsme žádný socky, ale na to aby mi koupili apec za bůhvíkolik hold nemaj ), chtěl bych něco v týhle ceně. Ale samo že mi de hlavně vo zvuk. Sám se zatim přiklánim k tomu Lejnymu. Poslech sem si ho na HUVELu (bohužel né na mojí basu) a docela se mi to líbilo. Ale s ostatníma žádnou skušenost nemam. Nerad bych do něčeho bezhlavě vlítnul a tak bych vás chtěl poprosit o radu. Předem děkuju

0 xLajků:

2

Re: Warwick ProFet 3.2 x Laney R4H x Hartke HA2500

osobně bych asi šel do WW, ale Hartke taky asi nebude uplně k zahození (i když nová vs. stará veerze = nebe a dudy) a Laney bych asi už odsunul protože to fakt nejsou moc dobře hodnocený apce, obzvalšt tady na foru se netěšej dobrýmu zajmu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

co se mi na tom warwicu trochu nelíbí je, že má jen 4 pásmovej ekvalizér. víc pásem=víc možností se zvukem. Na Hartke se mi líbí lampovej předzesik, ale de vo to jestli tam jsou něco platný. to bych docela rád věděl. je fakt že ww je o litr levnější

0 xLajků:

4

dovoim si upozornit, že správný basa se správným zesíkem hraje při ekvalizéru "narovno"  pak si jen zvuk upravim..... 4 korekce je dostačující...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: spider (28. 09. 2006 18.46:58)

Hund napsal:

co se mi na tom warwicu trochu nelíbí je, že má jen 4 pásmovej ekvalizér. víc pásem=víc možností se zvukem. Na Hartke se mi líbí lampovej předzesik, ale de vo to jestli tam jsou něco platný. to bych docela rád věděl. je fakt že ww je o litr levnější

Jestli se nepletu HA2500 lampovej predzesik nema....ale mozna se i pletu wink vim ze na baskytary.cz to tam maji napsano, ale myslim ze lampa tam neni, tusim ze se to tu i pred nedavnem resilo...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

Hund napsal:

tam není lampovej preamp

0 xLajků:

7

juhuuu napsal:

dovoim si upozornit, že správný basa se správným zesíkem hraje při ekvalizéru "narovno"  pak si jen zvuk upravim..... 4 korekce je dostačující...

nepleteš ale od jisté doby....mi ekváč neubližuje a jen  trošinku pomáhá prostě je a charakter zvuku je furt stejnej, podle mýho by měl správnej ek. bejt i takovej že ti ten zvuk moc nepochroumá....

0 xLajků:

8

jo, tak to myslim smile

0 xLajků:

9

na guitarshopu sem se dočet, že tam je volitelná simulace lampy a tranďáku. takže na baskytarách z toho udělaly lampu v předzesiku. sou to šmejdi. nemam s nima dobrý zkušenosti. jinak ňáká simulace-to bude ASI pěkná chujovina.
říkate že laney teda radši ne, jo?

0 xLajků:

10

jo, simulace

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: spider (29. 09. 2006 05.06:15)

Hund napsal:

na guitarshopu sem se dočet, že tam je volitelná simulace lampy a tranďáku. takže na baskytarách z toho udělaly lampu v předzesiku. sou to šmejdi. nemam s nima dobrý zkušenosti. jinak ňáká simulace-to bude ASI pěkná chujovina.
říkate že laney teda radši ne, jo?

No jak rika Kubs - leda bys natrefil na starsi HA2500 ty lampu mely....ale i starsi se zas prodavaji za cenu dnesnich novych...

Ja bych byl taky pro Warwicka..

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12

ale zkušenosti s tim warwickem asi nikdo nemáte, co? já ho sice jednou slyšel hrát u Eastpark, ale pan basák tam bohužel nic neslapoval (teda aspoň si to nepamatuju), ale je fakt že jinak se my to docela líbilo. je mi jasný že to chce vyzkoušet. někdy si udělám výlet do práglu. po hudebninách. můžete mi prosím nějáký doporučit? kuju

0 xLajků:

13

Hund napsal:

ale zkušenosti s tim warwickem asi nikdo nemáte, co? já ho sice jednou slyšel hrát u Eastpark, ale pan basák tam bohužel nic neslapoval (teda aspoň si to nepamatuju), ale je fakt že jinak se my to docela líbilo. je mi jasný že to chce vyzkoušet. někdy si udělám výlet do práglu. po hudebninách. můžete mi prosím nějáký doporučit? kuju

hele šéfe neexistuje snad apec nevhodnej na slap big_smile
btw proč každej chce
basu na slap
apec na slap
a třešnička na dortu : efekt na slap big_smile

0 xLajků:

14

páč veký sappeři wink big_smile

0 xLajků:

15

Ono si stačí přečíst ten původní dotaz, aby člověk věděl, s kym asi má tu čest (nic proti nikomu)...

0 xLajků:

16

Dan: to by mě zajímalo, co si vo mě myslíš.:) Nesuď hochu lidi podle toho co napíšou, ale třeba máš pravdu, žejo? sem začátečník a tý chytrosti v oboru zas moc nemam. hádat se s tebou nebudu. co s toho;)

0 xLajků:

17

no třeba dana nakrklo že ti to koupěj rodiče.... big_smile
no a pokud jsi začátečník tak ti mpůže bejt jedno jak ti na tom zní slap (stejně z většiny celej zvuk je jen v base a prackách big_smile)

0 xLajků:

18

to řiká ten pravej big_smile

0 xLajků:

19

kubš: big_smile aparát mi rodiče nekoupěj. to si špatně pochopil. právě že voni na to nemaj, tak si na něj musim vydělat sám. a studenti sou většinou chudý, takže než bych vydělal na něco lepšího ...
hraju  jeden a půl roku (vo proti většině z tadydletěch lidí začátečník) a slap už trochu zvládám, ale chtělo by to učitele
s těma prackama máš pravdu, ale hrát porád přes linku vopravdu nejde ......... jako jde, ale je to na prd, na mixáku dobrej zvuk basy opravdu neuděláš. to vim dobře

0 xLajků:

20

juhuuu napsal:

to řiká ten pravej big_smile

he nevím na co narážíš ale mě rodiče dali k vánocům před pár lety fokusku to je všechno....
jinak to že mám  basu jako koníček a cpu do toho monex je holt můj problém....:D

0 xLajků:

21

Hund napsal:

kubš: big_smile aparát mi rodiče nekoupěj. to si špatně pochopil. právě že voni na to nemaj, tak si na něj musim vydělat sám. a studenti sou většinou chudý, takže než bych vydělal na něco lepšího ...
hraju  jeden a půl roku (vo proti většině z tadydletěch lidí začátečník) a slap už trochu zvládám, ale chtělo by to učitele
s těma prackama máš pravdu, ale hrát porád přes linku vopravdu nejde ......... jako jde, ale je to na prd, na mixáku dobrej zvuk basy opravdu neuděláš. to vim dobře

jasan smile pohoda, největší problém toho zvuku je v repros...na těch mnohdy záleží skoro víc než na zesíku

0 xLajků:

22

Kubš napsal:
juhuuu napsal:

nepleteš ale od jisté doby....mi ekváč neubližuje a jen  trošinku pomáhá prostě je a charakter zvuku je furt stejnej, podle mýho by měl správnej ek. bejt i takovej že ti ten zvuk moc nepochroumá....

Jo, pořádná basa hraje s eq narovno i nastaveně podle chuti... je to prostě v base...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

23

A abych nebyl úplně offtopic, dám hlas Warwickovi... Laney mě nikdy neoslovilo, Hartke v této verzi není taky nic extra. Ono to je ale opravdu NUTNÉ vyzkoušet na vlastní uši...

0 xLajků:

24

Klusi napsal:
Kubš napsal:
juhuuu napsal:

Jo, pořádná basa hraje s eq narovno i nastaveně podle chuti... je to prostě v base...:)

little joke : zvlášt ty aktivní big_smile

0 xLajků:

25

Tak to je jasný, Pořádnou Aktivní Basu (PAB) přineseš na zkoušku, dáš na stojan před apec, vedle ní sešit s kilama, ona to odehraje a ty můžeš jít klidně na pivo...:D big_smile

0 xLajků:

26

s bednou to hodlám vyřešit tak, že si nějákou stluču. 300 watový selenium to řeší. vyhybka neni v tomhle případě potřeba. selenia sou dobrý repráky. takže to vidim prozatim na jednu patnáctku. časem se to třeba předělá. přidá se horna, u profíka nechám spájet vyhybku atd. to je zatim ve hvězdách
v tom s tebou prostě zas až tak nesouhlasim smile . porádnej predzesik je důležitější. ten dělá zvuk. samozřejmě ho bedna nesmí zmrvit, ale dneska neni problem koupit dobrej reprák

0 xLajků:

27

říkáte že aktiv versus pasiv = nebe a dudy jo?

0 xLajků:

28

Hund napsal:

s bednou to hodlám vyřešit tak, že si nějákou stluču. 300 watový selenium to řeší. vyhybka neni v tomhle případě potřeba. selenia sou dobrý repráky. takže to vidim prozatim na jednu patnáctku. časem se to třeba předělá. přidá se horna, u profíka nechám spájet vyhybku atd. to je zatim ve hvězdách
v tom s tebou prostě zas až tak nesouhlasim smile . porádnej predzesik je důležitější. ten dělá zvuk. samozřejmě ho bedna nesmí zmrvit, ale dneska neni problem koupit dobrej reprák

No nevím, řekl bych, že je to docela i věda a pánové, kteří se tím stloukáním vlastních věciček a parádiček zabývají by ti řekli, že se ti to cenově moc nevyplatí, i kdyby se bedna nakrásně povedla, jakože to není žádná prcka...

0 xLajků:

29

Hund napsal:

říkáte že aktiv versus pasiv = nebe a dudy jo?

Ne, to byly jenom takové naše vtípky...:) Je v podstatě jedno jestli aktiv nebo pasiv, stačí aby to prostě byl opravdu pořádný nástroj...

0 xLajků:

30

ježíš tady to sem pochopil vyšlo najevo že sem řekl že aktivka je lepší než pasivka....což samozřejmě odmítám uznat!
Pasiv je podle mýho to nej....
Aktiv je takový šidítko ale špatný to není ale radši zvuk pasivu (momentálně mám obojí smile )

stloukání bedniček bych taky zavrhl, mám bednu taky dělanou a když mi jí Wimpy prodával říkal nevermore...je to fajn ale tolik starostí času a krve a potu to fakt nemá smysl...

0 xLajků:

31

no věda. samozřejmě nějáký složitější věci co každej nezvládne tam sou. spočítat zprávnej objem a tak. ale to se dá vyčíst a kdyžtak náš kytarák má známýho, kterej staví bedny. má na to i papíry smile , takže si můžu nechat poradit. nebo si jí možná rovnou nechám i postavit. říkal že by mi postavil třeba za osm kil. asi to bude jistější

0 xLajků:

32

to Hund: nemyslel jsem to nijak závistivě nebo zle, jen mě zarazilo, jak si tu musíš dělat reputaci tím stylem, že teda jako vopravdu nejste socky. To já teda socka jsem, a jaká ! smile A druhá věc: nikdy neposuzuj aparát jen podle toho, cos o něm slyšel nebo jaks ho někde slyšel hrát na veletrhu ! Pže, a hlavně v tomhle případě, musí jednak k sobě sednout nástroj a paec a druhak (a to snad ještě více) apec a reprobedna ! Takže tady ti maximálně můžem nakecat, jak se nám to (ne)pozdává, ale nic víc (už jen proto, že nikdo nic z toho, cos uvedl, v arsenálu nemá, přinejlepším se na koncertě nebo v cizí zkušebně setkali s jinym výrobkem těhlejch značek. Jediná možnost je tedy zkoušet na vlastní kůži ! BTW aby sis nemyslel, i "Mistr" Dan (čili MrDan) jednou vsadil na značku, koupil si microbedýnku vod GK po netu a pak byl ještě hdoně rád, že se mu ji zubynehty podařilo vrátit s minimálním prodělkem. Každej se učí, nejsem jinej, a proto se ti nesměju. BTW z vlastní zkušenosti mohu v týhle cenový regulaci doporučit (i přesto, jak mě jako věhlasná značka zklamali) Gallien-Krueger Backline 250 (or 350). Hrál jsme na kombo s jednou 15 a velmi solidní, i na horší nástroj znělo dobře ! Jukni do guitarshop.cz . Zatial

0 xLajků:

33

Dan napsal:

to Hund: nemyslel jsem to nijak závistivě nebo zle, jen mě zarazilo, jak si tu musíš dělat reputaci tím stylem, že teda jako vopravdu nejste socky. To já teda socka jsem, a jaká ! smile A druhá věc: nikdy neposuzuj aparát jen podle toho, cos o něm slyšel nebo jaks ho někde slyšel hrát na veletrhu ! Pže, a hlavně v tomhle případě, musí jednak k sobě sednout nástroj a paec a druhak (a to snad ještě více) apec a reprobedna ! Takže tady ti maximálně můžem nakecat, jak se nám to (ne)pozdává, ale nic víc (už jen proto, že nikdo nic z toho, cos uvedl, v arsenálu nemá, přinejlepším se na koncertě nebo v cizí zkušebně setkali s jinym výrobkem těhlejch značek. Jediná možnost je tedy zkoušet na vlastní kůži ! BTW aby sis nemyslel, i "Mistr" Dan (čili MrDan) jednou vsadil na značku, koupil si microbedýnku vod GK po netu a pak byl ještě hdoně rád, že se mu ji zubynehty podařilo vrátit s minimálním prodělkem. Každej se učí, nejsem jinej, a proto se ti nesměju. BTW z vlastní zkušenosti mohu v týhle cenový regulaci doporučit (i přesto, jak mě jako věhlasná značka zklamali) Gallien-Krueger Backline 250 (or 350). Hrál jsme na kombo s jednou 15 a velmi solidní, i na horší nástroj znělo dobře ! Jukni do guitarshop.cz . Zatial

když já na ty richtery odehrál pár hodin a fakt to není nic extra sad

0 xLajků:

34

Mám Warwick ProFet 5.1 a musím říct, že hraje velmi dobře. Korekce bass low-mid hi-mid a treble fakt stačí a parády naděláš dost a dost. Sympatický je mute, nastavitelnej compresor. A velmi dobrá vychytávka je conture (lze jím posouvat zvukové spektrum víc na basy nebo na vyšky). Di výstup je taky dost výhoda stejně jako externí oddzemnění při šumu ze sítě. Musím říct, že Warwick nad takovejma podstatnejma maličkostma dost přemejšlí. Warwick dost preferuju, protože jim u výrobku záleží dost na kvalitě.
Zkoušel jsem i Hartke, ale jeho zvuk mi moc neseděl. S Laney nemám zkušenosti.
Ale záleží na tom, co se Ti líbí. Každej si musí najít svůj sound, ale chce to nějakej  čas před těma bednama s basou v ruce na kšeftech stát.
Jo a taky zohledni, jakej styl hraješ a co od toho zvuku chceš.
Zaskoč do kytary.cz stanice metra Pražského povstání a zkus Warwick i Hartke najednou. Pak zkus MusicTrade na Sokolský, tam zase maj Hartke a Laney a rozhodni se sám.
Přeji ti ať máš šťastnou ruku!!!!

motto: " Ač se snažím, seč mi ruce stačí, basa je stále o dobu přede mnou ! "
0 xLajků:

35

Bohuzel taky nemam primou zkusenost s timhle Warwickem, ale postupem casu sem skoncil u warwicka we zkusebne (sonic) i na kseftech (tubepath) a sem zatim spokojenej, z tohodle bych bral asi warwicka, jako vetsina ostatnich co psali. Me treba nevadi zvukove ani Laney, ale zase tady na foru by se ti smali smile. Ten hartke je podle me slabej, myslim ze by mu slusel vetsi vykon. Ale moje zkusenosti s warwickem sou z tehle znacek zatim nejlepsi, mival sem podotykam laney i hartke, ale zase jine modely.

0 xLajků:

36

mě se zdá, že Laney tady má až neoprávněně špatné jméno-získané asi kvůli pár laciným nepovedeným řadám aparátů.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

37

pipa napsal:

mě se zdá, že Laney tady má až neoprávněně špatné jméno-získané asi kvůli pár laciným nepovedeným řadám aparátů.

no má špatné jméno kůli HC a Richter řadám....

0 xLajků:

38

... a RBG řadě...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

39

Richter řadě?ta mi přijde docela povedená...hrál jsem už na horší,jako Trace Elliot,nějakej starej Ampeg,Hartke..

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

40

Lepond napsal:

Richter řadě?ta mi přijde docela povedená...hrál jsem už na horší,jako Trace Elliot,nějakej starej Ampeg,Hartke..

aha pak chápu big_smile

0 xLajků:

41

Tak...záleží co hraješ a na jakou muziku to chceš...já hraju něco jinýho než asi 99% lidí tady,takže...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

42

Lepond napsal:

Tak...záleží co hraješ a na jakou muziku to chceš...já hraju něco jinýho než asi 99% lidí tady,takže...

"Začátkem roku 2005 se zrodila v Písku nová formace, směřující stylem k pomezí rocku, hardrocku, až heavy metalu s prvky progressivu, kapela Satycarion."

... tak nevím, jestli zrovna tohle je něco jinýho, než hraje 99% lidí tady... big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

43

stejně je to jedno jakou hudbu hraješ pač jak nástroje tak apce(ty asi nejvíc) najdeš skrzevá žánrama skoro všude strejný (kromě BC RICH big_smile )

0 xLajků:

44

skarwik: dik moc, hlevne za ty tipy na prodejce, bo ja se v práglu totálně nevyznám. hledal sem na netu kde bych tam mohl vyzkoušet toho Laneyho a nic sem nenašel. fakt si mi pomoh.

Dan: tak vidíš že se někdo, kdo má aspoň jeden z nich v arsenálu našel. a přesně za timhle účelem sem to sem psal. doufal sem že mi někdo takhle odpoví. dozvěděl sem se jakjej na to má vlastník názor. samo že si ho musim vyzkoušet, ale teď aspoň vim kde. wink

0 xLajků:

45

deafslap: jak psal danda, nejde vo to jestli se to bude líbi lidem vodsuť, ale mě. sou zakomplexovaný a nechtěj abych měl něco lepšího než voni lol lol lol

0 xLajků:

46 Naposledy upravil: Kubš (04. 10. 2006 20.54:10)

Hund napsal:

deafslap: jak psal danda, nejde vo to jestli se to bude líbi lidem vodsuť, ale mě. sou zakomplexovaný a nechtěj abych měl něco lepšího než voni lol lol lol

měj co potřebuješ ale moje alergie na Rkový řady je známá...hrál sem na to asi 3 koncíky a nikdy nikdy sem nestrávil tolik času s točením korekcí  aby když ne podle mýho vkusu(vkusu ne náročnýho smile ) to hrálo aspon nahlas.....

0 xLajků:

47

big_smile Jasný. i tvího názoru si cenim a budu si na ten zesik dávat vo to větší bacha, až ho budu zkoušet. wink ale vyzkoušim a uvidim, že? smile

0 xLajků:

48

Hund napsal:

big_smile Jasný. i tvího názoru si cenim a budu si na ten zesik dávat vo to větší bacha, až ho budu zkoušet. wink ale vyzkoušim a uvidim, že? smile

jasan je to jen o názoru třeba zas nemysli že sem antileynista třeba tak B2 hlava se mi fatk líbí, jinak je dost možný že moje skepse pramení ze zkušenosti s kombama takže pokud k tý hlavě hodiš nějakou solidní bednu tak to může hrát smile

0 xLajků:

49

mikulik napsal:
Lepond napsal:

"Začátkem roku 2005 se zrodila v Písku nová formace, směřující stylem k pomezí rocku, hardrocku, až heavy metalu s prvky progressivu, kapela Satycarion."

... tak nevím, jestli zrovna tohle je něco jinýho, než hraje 99% lidí tady... big_smile big_smile big_smile

no,já myslim,že tady spíš lidi hrajou jazz...:)

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

50

Lepond napsal:
mikulik napsal:
Lepond napsal:

he he, mno to myslim zdaleka neni pravda....

..co jsem tak mel moznost vypozorovat, tak je tady na foru krasny, ze se tu najdou lidi ze vsech moznych hudebnich stylu......

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

51

Axlík napsal:
Lepond napsal:
mikulik napsal:

..co jsem tak mel moznost vypozorovat, tak je tady na foru krasny, ze se tu najdou lidi ze vsech moznych hudebnich stylu......

prej jazz slyšel si to mikulíku, axlíku, Palče, Budvárku apod??? jazz ty vole big_smile

0 xLajků:

52

Kubš napsal:
Axlík napsal:
Lepond napsal:

prej jazz slyšel si to mikulíku, axlíku, Palče, Budvárku apod??? jazz ty vole big_smile

co si kurva mysli ze sme, nejaky zasrani pritepleni buzici, nebo co?!!!!!

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

53

vjá ten jazz nemůžu rozdejchat ještě ted...

0 xLajků:

54

Ja som si kupil pred 2 tyzdne WW 3.2 a podla mojho nazoru ma pre aj proti. Mam ho pusteneho cez 8ohm 4x10 a to je nejakych 180W co nie je az tak moc...rozmyslam este o jednej bedni...ale kto to bude nosit. WW som si vybral prave kvoli absenci roznych 12pasm EQ mnozstvu tlacitkom a tak...mam rad ked sa to zapne a hra. Ten Contour je uplne skvela vec, tak isto aj DIout, Mute...drobne vychytavky. Nad 80 percent Gainu ale dost sumi a sprava sa ako poriadne nakreslena lampa

Warwick Streamer LX; Warwick Corvette std Ash5; Ibanez EDB605, Cort B5, Warwick Wamp 150, Warwick 3.2S Warwick 4x10; WCA 211Pro
0 xLajků:

55

ferorock napsal:

Ja som si kupil pred 2 tyzdne WW 3.2 a podla mojho nazoru ma pre aj proti. Mam ho pusteneho cez 8ohm 4x10 a to je nejakych 180W co nie je az tak moc...rozmyslam este o jednej bedni...ale kto to bude nosit. WW som si vybral prave kvoli absenci roznych 12pasm EQ mnozstvu tlacitkom a tak...mam rad ked sa to zapne a hra. Ten Contour je uplne skvela vec, tak isto aj DIout, Mute...drobne vychytavky. Nad 80 percent Gainu ale dost sumi a sprava sa ako poriadne nakreslena lampa

myslím že něco takovýho bych přesně očekával od zesíku týhle cenový kategorie a zaměření smile

0 xLajků:

56

Lepond napsal:
mikulik napsal:
Lepond napsal:

Jazz to sice možná je, ale zahranej rychle a s hlasitejma elektrickejma kytarama... smile

0 xLajků:

57

Lepond napsal:

hraju skoro to stejný co ty - teda lepší ;o)))

0 xLajků: