1 Naposledy upravil: skarwik (13. 10. 2012 19.19:06)

Téma: Vybíjení baterie v aktivce Audere

Zdravím všechny vyznavače nízkých frekvencí
mám problém, se kterým si nevím rady, tak možná někdo budete mít nějakou zkušenost.
Koupil jsem aktivku Audere Z-mode Jazz Pre - Vol, Vol, Treble/Bass (JZ3-VV-2B) a nainstaloval do jazz basu se snímači
Fender Vintage Noiseless Jazz Bass. Propojil uzemnění aktivky se dvěma dráty, které jsou přidělány na tělo kytary pod každým ze snímaču a s třetím drátem který vede od kobylky.
Pro napájení jsem použil 9V baterii Duracell.
Na aktivce se po zastrčení jacku rozsvítí kontrolní dioda stavu nabití baterie (viz http://www.audereaudio.com/3ZB_Battery.htm ).
Po 2 měsících, kdy jsem na tuto basu odehrál cca 3 dvohodinové hraní měsíčně a následném měsíčním nepoužívání basy, kdy basa byla pověšena na zdi v pokoji, s vytaženou šňůrou samozřejmě, je baterie úplně vybita (dioda se vůbec nerosvítí).

Nevíte někdo, kde je chyba??

Přikládám fotku zapojení.
http://www.skarwik.wz.cz/zapojeni.jpg

Díky moc za pomoc

Škarwik

motto: " Ač se snažím, seč mi ruce stačí, basa je stále o dobu přede mnou ! "
0 xLajků:

2

Re: Vybíjení baterie v aktivce Audere

skarwik napsal:

Přikládám fotku zapojení.

Jo? A kam? smile
A oprav si odkaz. To")." nesmí být součástí odkazu.

Jinak vysloveně to směřuje na špatné zapojení.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

upraveno

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

Ahoj Skarwiku. Leta jsem mel podobnej problem s moji aktivni basou Carvin XB75 custom. Taktez na klasickou 9V. Nemam sice ukazatel nabiti, ale podle zvuku to krasne poznam - hraje rozmazane, popr. vubec. Po nekolika letech jsem odpozoroval, co vsechno se u toho deje. Nejsem sice zadnej elektrikar, ale system pokus omyl u me ukazal nasledujici - treba to bude i tvuj pripad:

-bez baterky (s vybitou) nehraje ani na pasiv
-kdyz basa stoji (i bez zapojeni kabelu) a baterka je v nem, vybiji se. Ty pises 2 mesice - u me jsou to 2 tydny u levnych baterek (za 39 kabli) nebo 4 tejdny u drahych baterek (Duracell a pod.)

Mam vyzkouseno, ze pred kazdym hranim baterku vlozim a po kazdem okamzite vytahnu. Takhle prodluzuju dobu hry na jednu baterku az o ctyrnasobek. Doporucuju. Je to blby, ale je to tak.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

5

Ale jinak je Carvin úžasná basa a za problémy můžou starý struny big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

spider napsal:

Ale jinak je Carvin úžasná basa a za problémy můžou starý struny

Tohle mi rekl Kubs hned na zacatku. Trochu me to mrzi, ale co nadelas. Proti gustu zadnej destilat. Me osobne se na tech mekkejch prazcich libej hlazenky. To pak vic vynikne ten kontrabasovej zvuk, kerej mam tak rad. Na radeni mam Arijce. wink

0 xLajků:

7

Figi napsal:

pred kazdym hranim baterku vlozim a po kazdem okamzite vytahnu

Tohle si s jazz bassovým Auderkem moc nedokážupředstavit...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

8

Tyhle problemy bych resil primo u zdroje a kontaktoval Audere.

0 xLajků:

9

Jak psal Kurcatovium, vyndavat baterii po každém hraní je u tohoto typu aktivky dost těžky. To toho víc pomrvíš. Když by nebylo zbytí, tak tam dám vypínač na rozepnutí země u baterky a bude. Ale to až jako poslední možnost.

Audere jsem kontaktoval: poradili vyměnit dráty k uzemnění pod snímači, dále zkontrolovat, aby se nedotýkaly snímače toho uzemnění (to je ale nemožné, protože tam je ta pěna, co zvedá snímače). Pak jestli je v pořádku izolační nátěr v dutině kam se dává aktivka a nakonec, jestli se nedotýká spodek plíšků od zdížky pro jack dna dutiny, což prý může baterii vybíjet (to poslední je i můj osobní typ, ale nevím, jestli budu moct dutinu profrérovat hlouběji, abych se nedostal skrz smile

Ale chtěl jsem ještě názor někoho jiného než se v tom začnu vrtat.

A až všechno zkusím a neuspěju, tak to vezmu a poprosím pana Procházku, jestli by mi to nedal dohromady. Když jsem s ním mluvil, když mi stavěl basu, tak opravdu věděl, o čem mluví......ten nepracuje metodou pokus x omyl.......ale chci to nejprve za pomoci fór a FAQ zkusit zvládnout sám.

0 xLajků:

10

Aktivku Audere měl myslím uživatel "radim", určitě sem napíše.. nebo zkus SZ. Jinak máš parádní sestavu bas, fakt výborné kousky!

0 xLajků:

11

t.kedzior napsal:

Jinak máš parádní sestavu bas, fakt výborné kousky!

Tyjo! Ted na to koukam! To je peknej arzenal. Samej klenot. (Ticha zavist)

0 xLajků:

12

Dík moc...toho si moc vážím, když příjde uznání od zasvěcených lidí.

Ač se hudbou (basou) neživím, tak je (basa) velkou a nedílnou součástí mého života. Už jsem vystřídal několik nástrojů i aparátů (jolana + vermona na začátku) až k tomuto. Ale jsem blázen a moje hledání a zkoušení asi nikdy neskončí, rád laboruju i s hardwarem a předělávám si basy sám, což mě někdy přivede na slepou cestu jako právě teď smile Je to dáno i rozmanitostí stylu, které hraju..od klasického tanečňáku, přes folk/country band, přes symfoňák hrajicí filmové melodie až k Big Bandu (Kolín je malé město a musíš zvládat vše, když se chceš uplatnit i jako amatér smile ). Ale poslední kousek v podobě basy od Petra Procházky mě fakt nabíjí inspirací a energií pro další experimenty. Je to nádherný kousek...pár fotek ze stavby mám na http://skarwik.rajce.idnes.cz/Futurum_5 … Prochazky/

Když tady pročítám různá fóra, kdo, co cvičí, jaké vybrušuje techniky, je mi trochu hamba, jelikož já cvičím pouze základy stupnic a harmonií na baskytary i kontrabas a hlavní gró zdokonalování nápadů i technik nacházím více v živém hraní a poslechu (hlavně jazz) než v učebnicích. Nevím, jestli je to správná cesta, jelikož tak pochytám i dost nešvarů.....ale jelikož není hudba mou obživou a musím myslet i na čas pro rodinu, cvičím a učim se vlastně za pochodu.

Sorry....trochu jsem se rozkecal o něčem, co nesouvisí s tématem.

Pokusím se aplikovat ty věci, co mě poradili u Audere a uvidím

0 xLajků:

13

skarwik napsal:

Když tady pročítám různá fóra, kdo, co cvičí, jaké vybrušuje techniky, je mi trochu hamba, jelikož já cvičím pouze základy stupnic a harmonií na baskytary i kontrabas a hlavní gró zdokonalování nápadů i technik nacházím více v živém hraní a poslechu (hlavně jazz) než v učebnicích. Nevím, jestli je to správná cesta,

...jestli to tak cítíš a baví tě to tak, tak určitě je-to pro tebe správná cesta. wink

0 xLajků:

14

skarwik napsal:

Když tady pročítám různá fóra, kdo, co cvičí, jaké vybrušuje techniky, je mi trochu hamba, jelikož já cvičím pouze základy stupnic a harmonií na baskytary i kontrabas

Obcas bych vsechny ty tappingy a slapy vymenil za znalosti tyhle teorie. Ale jinak to mam jako ty: pekne vsechno z odposlechu.

0 xLajků: