1

Téma: úprava nultého pražce/podlaďění(oktávery

když bych si trochu upiloval nulté pražce abych si mohl dát na čtyřku struny z pětky, myslíte že by to pak vadilo když bych tam dal zpátky klasické ladění? a co podlaďování, o kolikd se dají normální struny podladit aby to ještě vpohodě hrálo?
a jaké máte zkušenosti s oktávery? já mám jeden na mulťáku bp 80 a nezdá se mi moc použitelněj, je to takový chrochtání

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: úprava nultého pražce/podlaďění(oktávery

Ja hraju s laděním C-G-C-G je to sice divný ale mě to vyhovuje. Používám struny čtyřicítky ale asi pujdu na silnější.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

3

Ono záleží na tom, jak jsou na tom s podladěnim spoluhráči. My ladíme v d a je to úplně v pohodě.

0 xLajků:

4

s kytaristou sme přemejšleli že bychom se oba posunuli o strunu dolů, mám ale trochu starosti, že když si upravím nultej pražec, bude mi to pak dělat neplechu, když tam dám normální. co myslíte? rád bych to taky zkusil naopak, posunout se o strunu víš.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

5

když bych si dávál struny o jednu nižší, jako bych měl použít tloušťku 40 nebo 45, aby mi tam to H dobře znělo.

0 xLajků:

6

minule sem si nechtíc podladil basu E A D G b a znelo to moc v pohode
melo to zaujímavej zvoncovej zvuk, hlavne na oktávách-já používám 45.

0 xLajků:

7

ja mam takle upravenou starou ibanezku. struny na petku, takze se mam hromadu gecek v krabici. nultej prazec sem nepiloval, ale sundal, slo to prekvapive docela lehce. pak sem si ho odlil z kovu a teprv ten prepiloval, byl sem zvedavej, jakej zvuk to udela, pac na stary spanelce mam mosaznej nultej a je to fakt metal. zvuk se mi libi, ale taky by stacilo koupit ho od toho dr. Partse nebo nejakyho kytarare nebo si ho taky udelat sam. staci lehounce prichytit, aby nejezdil nahoru-dolu (treba tou mikro oboustrannou izolepou jako ja) a je to. pak si muzes tyhle nulty prazce menit dle libosti :-)

podladovani je dost zavisly na tloustce strun... na base je to taky trochu jiny nez na kytare, je vic znat, kdyz se podladuje, ton ztraci konkretnost a dost blbe se hraje, kdyz ty plandajici struny utikaj pred prstama :-) taky podladuju, na A, nemam problem s 45 strunama. vlastne ani nepamatuju, kdy sem hral na standardni ladeni... takze muj nazor je podladovat, ale na petkovejch strunach

thumb nt 5, thumb nt 4 fretless, ibanez sdgr
trace elliot AH250, trace elliot 4x10H, mono sys 1x15, sansamp, sonic maximizer
0 xLajků: