1

Téma: Správne otočenie bedne

Ahojte, pocul som nedavno od kolegu basaka ze ak postavim bednu 2x12 (2x10) na stojato tak sa mi  skorej opotrebuju repraky! Vraj su stavane na urcitu polohu natocenia.
Co si o tom myslite?
mne sa to nejako nezda

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

2

Re: Správne otočenie bedne

Myslím že je to blbost, já to teda střídám a nemyslím si že tím něco kazím:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

tak toto je ozajstá pičovina:)
to by už ve fabrice museli přesně udávat, jak se má ten reprák osadit do bedny

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

4

Stando, že to je nějaký kanadský žertík ? smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

5

Já bych spíše řekl, že by se měla bedna pravidelně otáčet, aby se na membráně usazoval prach rovnoměrně. Nerovnoměrné usazování prachu totiž může způsobit její deformaci a tudíž zkreslení zvuku. Dále samozřejmě následuje deformace kmitací cívky , její zadření a požár, který se může rozšířit na celý box.

P.S. : Díval jsem se do kalendáře a zjistil, že dnes opravdu není Apríla. Tak tedy nevím nevím ...  ale možná by věděl strýček Yllas big_smile

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: pepaol (11. 09. 2012 12.11:37)

Otáčet ... Kámoš má kombo 100W, 12". Aby se slyšel, dává ho proti sobě a naklopí ho jako odposlech. Třeba tím ušetří 300W výkonu, než kdyby měl bednu 5 m za sebou.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

7

karadam napsal:

Já bych spíše řekl, že by se měla bedna pravidelně otáčet, aby se na membráně usazoval prach rovnoměrně. Nerovnoměrné usazování prachu totiž může způsobit její deformaci a tudíž zkreslení zvuku. Dále samozřejmě následuje deformace kmitací cívky , její zadření a požár, který se může rozšířit na celý box.

P.S. : Díval jsem se do kalendáře a zjistil, že dnes opravdu není Apríla. Tak tedy nevím nevím ...  ale možná by věděl strýček Yllas big_smile

Komu se usazuje prach na membráně, ten nehraje dostatečně nahlas!

Muzika musí mít koule.
0 xLajků:

8

má pravdu předsedo :-) :-) :-) (a zvlášť,když se teď hrálo 4,5 měsíce venku) J.

Trace Elliot Club #6 basa ATK-305 Ibanez,hlavaTE- AH 400 SMX,box TE-1028H a TE-1818 ,ladička Sabine RT7000 USA
0 xLajků:

9

karadam napsal:

Nerovnoměrné usazování prachu totiž může způsobit její deformaci a tudíž zkreslení zvuku. Dále samozřejmě následuje deformace kmitací cívky , její zadření a požár, který se může rozšířit na celý box.

Ale TOŽ CO TO JE?! big_smile Ještě jsem neslyšel někoho říct: "Onehdá se mi tak naprášilo na skříňky v kuchyni že je to vytrhlo z hmoždinek." Aby prach dokázal vychýlit závěs membrány, musel by být reprák namontovaný v prašném prostředí mlátícího bubnu kombajnu na olovo smile

basstanda napsal:

Ahojte, pocul som nedavno od kolegu basaka ze ak postavim bednu 2x12 (2x10) na stojato tak sa mi  skorej opotrebuju repraky!

Dej kolegovi do ruky bednu a ať s ní v rukách točí tak dlouho až najde nápis "This side up". To by ho mohlo odnaučit mlít takový p..oviny. smile

0 xLajků: