1

Téma: Hartke VX3500 - zlobí horna

Tak, na tomhle kombu mě zlobí horna. Při hraní vydává takový rezonující zvuky, což by samozřejmě nemělo. Až tak strašný to neni, v bordelu s kapelou se to ztratí, ale stejně mi to vadí, když hraju sám. Teď ale k řešení.

1) Nevíte někdo specifikace horny která v tomhle kombu je? koukal jsem na stránky Hartke, manuál, technický specifikace a nikde nic.

- koupil bych novou, ale nevím jakou. Popřípadě jestli tady má Hartke servis, jestli nemáte kontakt, že bych se zeptal jestli tam něco nemají.

2) Můžu s klidem hornu v tomhle kombu vypojit a hrát bez ní? Než do ní seženu jinou, protože to rezonování a podivnej zvuk mě sere :-D

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

2

Re: Hartke VX3500 - zlobí horna

Měl jsem podobnej problém s hornou v boxu, zádrhel byl nakonec jinde- v kondenzátoru ve výhybce. Odvez jsem to tady v LBC k Fleibergovi a oprava byla asi za 2 stovky a 2 dny hotová.

Jinak by neměl bejt problém jí vymontovat a mrknout, co je to zač. Odpojení by nemělo vadit, pokud vim, tak impedance horny nějak zásadně celkovou impedanci neovlivňuje.

0 xLajků:

3 Naposledy upravil: CharlesBass (22. 04. 2010 09.39:25)

Naprosto s davidakem souhlasím, já mám ted problém s třípasmovými boxy, kde odešli výhybky...

EDIT: do vyřešení problému určitě odpojit !

0 xLajků:

4

Díky za rady. Teďka pojedu do zkušebny tu mrchu aspoň odpojit, mrknu co to je zač a uvidim co dál.

Davidak: Fleiberg je ten co to k němu dává Roudnickej ne? A mam pocit že Fleiberg bydlí na Kunratický (minimálně je tu taky nějakej pán co takový věci spravuje). Tak se poptám.

Zkusim jestli to nebude i kabelem od zesu do bedny, ale to mi přijde nepravděpodobný. Možný je že to může bejt i cívka na horně. Uvidíme

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

5

Horna je venku, 50W, 8Ohm. Ale co sem zkoušel, tak když tam byla jenom nějakej malej dozvuk, bez ní v pohodě. Taky sem zjistil že rezonuje ve zkušebně kytaristova celoflaška big_smile

Zejtra bude víc času, tak jí tam zkusim hodit zpátky a testnout to na jinym místě

0 xLajků:

6

dw4rF_cz napsal:

Taky sem zjistil že rezonuje ve zkušebně kytaristova celoflaška

Jo ty řinčej často. To je jedna z příčin, proč jdou flanděry do háje - vibrace reproboxu pod zesíkem jim na životnosti nepřidává smile

0 xLajků:

7

dw4rF_cz napsal:

Davidak: Fleiberg je ten co to k němu dává Roudnickej ne? A mam pocit že Fleiberg bydlí na Kunratický (minimálně je tu taky nějakej pán co takový věci spravuje). Tak se poptám.

Jojo, Roudňas dává často věci k Fleibergovi, ale ten bydli kousek pod Wolkerákem.

0 xLajků:

8

Tak po nějaký době opět něco smile Odešel reprák (whatever, čekal jsem to vzhledem k renomé hartke repro), prostě při hlubokých tónech chrčí a prská a všechno. Každopádně, osazovat celou bednu jinými repro se mi nechce a ani na to teď nemám big_smile

Ale kdysi jsem tu četl že není problém si napsat na distribuci Hartke a oni mi repro pošlou, za peníze. Jen bohužel nemůžu najít nikde kontakt tady na fóru. Dotaz tedy - nemá ho nějaká místní duše?

0 xLajků: