1

Téma: Technická podpora AMPEG - Nepodporuje

Chtěl bych se podělit o zkušenosti s technickou podporou Ampeg, potažmo Loud Technologies.

Obrátil jsem se na ně s problémem, který popisuje spousta uživatelů PF500 i na Talkbassu. Tedy pokud je gain nastaven poměrně vysoko, stane se, že při silnějším záběru do strun, či dotyku s pólovými nástavci, portaflex prostě na 2 sekundy zmlkne. A to prosím bez toho, že by kontrolka přebuzení blikla

Někteří popisují, že je potřeba nastavit gain načisto a pak teprve přidat kompresi (od té doby jsem zatím nezkoušel, mám to ve zkušebně), jiní tvrdí, že jim to dělá neustále. Jeden člověk dokonce píše, že mu Ampeg bezplatně hlavičku vyměnil.

Chtěl jsem se tedy vyhnout spekulacím a napsal přímo Ampegu. Nebudu to okecávat, tady je naše emailová konverzace, která skončila mým e-mailem, na který se mi odpovědi nedostalo.

spider napsal:

Hello,
I have had the little PF500 for about a week now, I am very satisfied with the functionality for its price.

Anyway, I am having issues with the soud being cut off when I need to crank the strings or slap.
I have looked through TalkBass, looking for some answers, but the answers vary quite a bit. Some say, it is just a question of setting the gain, before setting the compressor treshold, some say they have this issue, no matter how they set it.
I tried several settings, and I get this cut out even without the gain led giving me a single blink.

I don’t  wanna end up with no sound coming out of it in the middle of a gig, can you   please advise. The amp is not brand new, but it is still under warranty (bought in Czech republic in JAN 2012). Can I get it tested somewhere in Czech republic or even central Europe ?

Thanks in advance for your answer

Petr Krizak

O 5 dní později.....

AMPEG napsal:

Hi,

Thanks for writing!

While we have service, warranty, and repair options for the United States and Canada, if you are located outside of the United States/Canada, the best thing would be to contact your local Ampeg distributor.  Please find a link to our Ampeg international distributor database below:

http://www.ampeg.com/buyitnow_distributors.php

We hope this can help.

All the Best,

Technical Support
Mackie/TAPCO/Ampeg/Crate
LOUD Technologies Inc.
800-258-6883 ext. 1631

spider napsal:

Ok, thanks for your very brief answer, but that much I can find on your website.

How about some comment about the issue ? There are similar issues described all over internet, so I would really appreciate if you give me some better answer but "see your distributor". I would expect this kind of answer from a sales department, not a technical support.

Please, do not make me switch amp brand due to lousy technical support (again. I was hoping for better with Ampeg)

Thanks in advance for your answer

Petr Krizak

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

2

Re: Technická podpora AMPEG - Nepodporuje

IF ip.address.location  US.ip.pool then send autoreply.OutOFus.eml

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Takže žádný pokrok, jo? To se dalo čekat... Holt nejsme v USA.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

4

Na druhou stranu...proc netuknout českého distributora...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Mně vždycky poradili celkem rychle,s timhle je asi problem smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

6

Koupil jsem si na kytarách PF500.

1/ kompresor pracuje víc jako limiter
2/ basa zněla jak rozladěná. Půl tón sem tam nebyl velký rodíl. Měl jsem vedle PF500 Kettnera QT600. Jev se na analogu neprojevoval.
3/ při opření se do strun (pasivní basa) se přebuzuje koncák

Dojem rozpačitý, vráceno zpět do obchodu.

Teď mám SWR Headlite. Je nesrovnatelně lepší. Kompresor komprimuje, má 3p. parametrické korekce. Preamp má jednu lampu. Zvukové možnosti velké. Taky problikne přebuzení konce, ale později. Celkově je zesík odolnější na dynamickou hru. Zkrátka už slušný digizesík. K němu mám koncák Amplite. 2x400W do 4 Ohm to už ujde.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

7

Ehm... kolik stojí PF a kolik kettner ?

Hraje to dobře, žádné tónové diference nepozoruju. Jak si poznal, že to přebuzené je koncák ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: pepaol (11. 09. 2012 12.00:47)

PF500 cena 11.000,- SWR Headlite byl na bazaru za 9.900,-
Že bych pustil do světa QT600 za 16.000,- ??

Není to ta žlutá Fault led ? Pozice 11 na panelu.
http://www.ampeg.com/pdf/PF_heads_OM.PDF
SWR ji má taky, ale červenou. Problikává, když je přebuzenej konec.

0 xLajků:

9

Já sem psal PF a  Kettner, ale ty si zřejmě všechno vždy upravíš aby ti to sedělo do krámu, že ?. PF se prodává pod 9 tisíc, v akci i za 7500.

Fault led mi ani neblikla a sypal sem do toho z aktivky co se vešlo. Jediné co blikalo byl kompresor

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10

Že by na kytarách zdražili ?
http://kytary.cz/ampeg-pf-500/HN115108/

0 xLajků:

11

Jsou kytary jediným obchodem v ČR ? Vůbec se mi nelíbí kam si poslal tuhle debatu, nikdo se neptal na tvůj subjektivní názor a když tak se vyjádři k technické podpoře Ampegu.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12

Kup si Harleye Bentona a máš po starostech wink
Jinak ta odpověď od Loud je nejdéle napsané fuck you jaké jsem kdy viděl . . .

0 xLajků:

13

Vyjádřil jsem se, že PF-500 se choval podivně. Viz tvůj popis závady + moje postřehy.  Proto jsem ho vrátil.

0 xLajků:

14

Jenom se zeptám, ten problem je u ampegu známej vcelku dlouho-prakticky od vydání ( nemluvě o SVT7, která děla to samý), tak proc se ptáš ampegu? Ja ti řeknu co ti odpoví az z nich vydolujes odpověd - "bezpečnostní funkce" tak jak to udělal u SVT7

Mas levnej zesik, kterej podle všeho hraje dobre, chova se tak aby ti neshorel:) ja problem samozřejmě vidím a souhlasim s rozhorcenim, na druhou stranu cena a pověst...no měl si byt připraven;)

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: m3 (11. 09. 2012 13.26:51)

Nebo si najdi chlapa co to konstruoval big_smile to se mi povedlo na TalkBasu u ty prechochozi ampezi minihlavy PortaBass este s trafem .. big_smile .. ten mi i poslal kompletni dokumentaci big_smile nakonec byla chyba asi v tom ze si predchozi majitel nechal menit trafo za "evropsky" (teda nevim Tiger mozna vi) ..
kdybys chtel tak muzu najit jeho nick a poslat ti to.. ale tezko rict jestli vi i neco o tydle serii...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

No ja mam svt7 jak pise kubs a me to teda nic nedela ani pri brutalni hlasitosti smile

Ampeg SVT-7 PRO
Hocke  B410 HD (8 Ohm)
Ibanez SDGR 305 DX
Eden RS 115C 320W
http://bandzone.cz/morfium
0 xLajků:

17

Anger4141 napsal:

No ja mam svt7 jak pise kubs a me to teda nic nedela ani pri brutalni hlasitosti smile

Asi tomu nedavas dost špiček wink

0 xLajků:

18

m3 napsal:

nakonec byla chyba asi v tom ze si predchozi majitel nechal menit trafo za "evropsky"

jojo bylo to tak,holt hrabat se v tom nemá smysl smile

co se týče PF 500 tak to dělá dost lidem,holt se to nesmí tavit, je to takovej skvělej ambiente zesilovač..navíc s těma retro bednama..hmm smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

19

Kubš napsal:
Anger4141 napsal:

Asi tomu nedavas dost špiček wink

Hele ty mam asi na 3/4 ale fakt musim rict ze je to naprosto bez problemu a hraje to vyborne.

Ampeg SVT-7 PRO
Hocke  B410 HD (8 Ohm)
Ibanez SDGR 305 DX
Eden RS 115C 320W
0 xLajků:

20

Anger4141 napsal:

Hele ty mam asi na 3/4 ale fakt musim rict ze je to naprosto bez problemu a hraje to vyborne.

to musí likdvidovat vzdušný veletoč big_smile

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

21

No na poslednim koncertu jsem to dal fakt docela brutalne smile a ono to taky hralo jak kdyz se ma kazdou chvili ta bedna rozskocit smile ale vsechno v pohode.

Kdyz ja nejsem zvyklej si davat basu do odposlechu smile

Ampeg SVT-7 PRO
Hocke  B410 HD (8 Ohm)
Ibanez SDGR 305 DX
Eden RS 115C 320W
0 xLajků: