1

Téma: Jaké kombo v cenové hladině 20tis

Ahoj,
prosím Vás o názory jaké kombo byste mi doporučili v cenové hladině cca 20tis - hraji více stylů a rád bych měl  2-3 zvuky (rocková tvrdá basa, folková-country basa, blues-jazz basa).
Přemýšlel jsem o zančce EBS Gorm - 2x 10", 350w -  v bazaru ho mají za 19.tis
Nyní mám Line 6 LowDown 300 Pro a chci jít se zvukem o schod výše...
Díky.

0 xLajků:

2

Re: Jaké kombo v cenové hladině 20tis

Nebylo by v týhle ceně už lepší dívat se po kombinaci hlava + box? Určitě je to praktičtější než kombo.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

a nebo spis toto kombo od EBS o ticku levnejsi... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … rder=datum

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

4

tak toho ctyrdesitkoveho gorma brat jako staticky aparat do zkusebny. to musi byt jak dva pytle cementu...

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

5

e.t. napsal:

tak toho ctyrdesitkoveho gorma brat jako staticky aparat do zkusebny. to musi byt jak dva pytle cementu...

ma to 43 kg tak to neni zase tak hrozny...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

6

Přihřeju si polívčičku (ostatně právě snídám guláš:) ):
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=703806

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

7

tao-kan napsal:

A tohle nebudou dva pytle cementu ale dva pytle namoklé pšenice big_smile big_smile big_smile

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

8

V dané cenové relaci bych vzal asi tohle: http://kytary.cz/gallien-krueger-mb212/HN113989/
Rozumná cena, nízká váha, vysoký výkon.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

9

Aidamos napsal:

V dané cenové relaci bych vzal asi tohle: http://kytary.cz/gallien-krueger-mb212/HN113989/
Rozumná cena, nízká váha, vysoký výkon.

urcite suhlas, v tejto cenovej relacii, vzhladom na poziadavku univerzalnosti je to jasna volba 8)

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

10

tao-kan napsal:

...mám ten zesík v bedně Laney 4x12,..hrne to fajnově. wink

http://www.mojemusic.hu.cz/Matess-foto%20music%20JPG/48.jpg

0 xLajků:

11

Matej napsal:
tao-kan napsal:

...mám ten zesík v bedně Laney 4x12,..hrne to fajnově. wink

http://www.mojemusic.hu.cz/Matess-foto%20music%20JPG/48.jpg

imho pokud si seženeš toho lejnyho co je tady na fotce s originál zesíkem taky to bylo sežratelný.akorát už je to třícementovka big_smile

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

12

Permoon: Origo zesík tam byl-hrál super,...ale před něco málo roky-druhá kapela ve zkušebně, si bez mého svolení vytáhla moje kombo,...a zesík odpálili-když si chlapík položil na bednu pivo a to následně celý vylil do zesíku vrchní chladící mřížkou. sad Samozřejmě po té kombo zastrčili zpátky a dělali jako by nic. mad

0 xLajků:

13

jj ta mřížka tam byla nebezpečná pro vše co bylo v kelímku na zesíku

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

14

Dragunov napsal:
tao-kan napsal:

A tohle nebudou dva pytle cementu ale dva pytle namoklé pšenice big_smile big_smile big_smile

Ale to jsou takový řeči... apec kytaristů taky váží tunu a koho to sere? smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

15

tao-kan napsal:
Dragunov napsal:
tao-kan napsal:

Presne tak...
Uz to nekdo od Taa kupte kruci, ja uplne trpim ze na to nemam..
Takovej krasnej apec!

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

16

tao-kan napsal:
Dragunov napsal:
tao-kan napsal:

Ale vždyť já to myslel ze srandy. Jen v těhle výkonech a ceně bych už kombo nechtěl.

0 xLajků:

17

tao-kan napsal:

apec kytaristů taky váží tunu a koho to sere?

Snad každýho, ne? Bývalýho kytaristu už jsme odmítli brát do auta s tou jeho 2x 4x12" obludou, takže musel zmenšit na 2x12" a to už jde.

0 xLajků:

18

big_smile jasně... myslel jsem to tak, že 35 kg kombo je normálka a externí boxy, pedalboardy atd. taky (a všechno něco váží). Ale u basovýho aparátu se váha považuje za apokalypsu smile

0 xLajků:

19

tao-kan napsal:

big_smile jasně... myslel jsem to tak, že 35 kg kombo je normálka a externí boxy, pedalboardy atd. taky (a všechno něco váží). Ale u basovýho aparátu se váha považuje za apokalypsu smile

...já mám od jakživa z těch lehoučkých bass aparátů pocit, že to tak nějak "nehraje", oproti pořádný kysně, co svou vahou přenáší tóny i do podlahy v okruhu 5-ti metrů dokola. neutral ...bude to samozřejmě asi blbost. big_smile

0 xLajků:

20

Matej: Nemusí bejt - repráky na poslech jsou taky těžký jako kráva, ale tam to nikdo nemusí řešit, protože se to nestěhuje. (povětšinou) Dřív na tu hmotnost každej kašlal z vysoka, všichni hráli na lampáče, lednice a taky to šlo. Ono ta hmotnost není tak limitující jako ten rozměr. Radši jit dvakrát s hlavou a lehčím boxem, než to mít v kupě a srát se s tím.

tao-kan: No jo no, na mě spíš kefraj, že je muj box taková kostka, holt objem musí bejt.

0 xLajků:

21

Matej napsal:

...já mám od jakživa z těch lehoučkých bass aparátů pocit, že to tak nějak "nehraje", oproti pořádný kysně, co svou vahou přenáší tóny i do podlahy v okruhu 5-ti metrů dokola. neutral ...bude to samozřejmě asi blbost. big_smile

Si myslím , že není to blbost. Aby box hrál dobře, musí mít dostatečně tuhou konstrukci. A ta se z lehkých materiálů jen tak hned nepovede, pokud má být stravitelná cena.

Jinak když už teda kombo, tak Marshall od Tao je dobrá volba a Gorm 410 taky. A vsadím se , že obě toho GK hravě přehrajou big_smile

Ale i tak mám za sebe stejnou poznámku jako Kurča

kurcatovium napsal:

Nebylo by v týhle ceně už lepší dívat se po kombinaci hlava + box? Určitě je to praktičtější než kombo.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

22 Naposledy upravil: Matej (03. 09. 2012 11.51:52)

Dragunov napsal:

Matej: Nemusí bejt - repráky na poslech jsou taky těžký jako kráva, ale tam to nikdo nemusí řešit, protože se to nestěhuje. (povětšinou) Dřív na tu hmotnost každej kašlal z vysoka, všichni hráli na lampáče, lednice a taky to šlo. Ono ta hmotnost není tak limitující jako ten rozměr. Radši jit dvakrát s hlavou a lehčím boxem, než to mít v kupě a srát se s tím.

...já nikdy neměl žádnej lehoučkej apec,...ale vždy se mi to vešlo do mýho auta (měl jsem tenkrát Fábii kombi). A byla doba, kdy jsem tahal hlavu-těžkou jako kráva, bednu 4x10 a basovej spodek,...bo když jsem to neměl, tak jsem měl pocit, že mi to na pódiu nehraje. big_smile

http://www.mojemusic.hu.cz/Matess-foto%20music%20JPG/32.jpg

0 xLajků:

23

Díky všem za rady....

a kdybych popřemýšlel o tom boxu a hlavě, jaký typ by to byl?? Pokud možno za stejný prachy...

Ještě jedna poznámka...asi jsem do teďka nepochopil rozdíl kombo a sestava box + hlava. Co na tom je?? Že hlavu můžu měnit?

Díky.

0 xLajků:

24

Výhoda hlava + box je mobilita a variabilita. Do bytu i auta snáz nacpeš dvě menší krabice než jednu velkou a i při přenášení je každý kilo znát. Můžeš pak víc laborovat (otázkou je, jestli je to k užitku či škodě) a zkoušet různé kombinace zesilovačů a boxů, zatímco když se ti znelíbí zvuk u komba a rád bys ho nějak změnil, nemáš moc na výběr.

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: m3 (03. 09. 2012 23.25:02)

kurcatovium napsal:

Výhoda hlava + box je mobilita a variabilita. Do bytu i auta snáz nacpeš dvě menší krabice než jednu velkou a i při přenášení je každý kilo znát.

zas nadruhou stranu kdyz mas maly lightweight kombo .. tak mas jednu ruku navic .. nemusis tahat v jedny bednu a v jedny apec a ten rozdil ve vaze je prakticky neznatelnej...

vyhoda hlavy zvlast je v tom ze kdyz je naka vetsi akce s erarem nebo mas naky sprateleny kapely tak nemusis tahat vsechno a muzes si pucit jen bednu.. jednak zesaky se moc nepucujou .. ale hlavne budes mit vicemene svuj zvuk minimalne ven a taky se vyznas lip ve svy hlave nez v naky cizi pokud by ti ji uz nekdo pucil big_smile..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

26

karadam napsal:

Jinak když už teda kombo, tak Marshall od Tao je dobrá volba a Gorm 410 taky. A vsadím se , že obě toho GK hravě přehrajou

no to bych chtěl schválně vidět, hlavně ten maršál big_smile

Běž do toho GK, budež to mít nový s 2 letou zárukou a zvuk netřeba komentovat.

nadsázka označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost
taky arogantní snob 
...............................................
jůes fndá džes bas 2008 pasiv / GK fjůžn + Nío 410 + Nío 115 / íbíes multikomp
0 xLajků:

27

Taky bych šel do toho GK MB212 nebo 210 s tím, že za zbytek pořídíš 115MBE bednu. Mám MB210 a v kombinaci s 15" bednou je to vynikající smile

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

28

Tezko rict, ja bych treba do toho GK nesel..

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

29

[quote=

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

30

el BassTardo napsal:

hehe, tenhle maršál nakope prdel nejen GK a to mám GK hodně rád.DBS jsou zatraceně dobrý a hodně nedoceněný aparáty, já bych do tohohle komba šel hned, bez nejmenší pochybnosti. poctivej aparát, psanej výkon odpovídá realitě a vydrží leta. navíc supr zvuk

...true story smile

0 xLajků:

31

Mám teda sice jen IBS ale ten výkon je až krutá realita!

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

32 Naposledy upravil: <*(((< (06. 09. 2012 20.57:05)

el BassTardo napsal:

hehe, tenhle maršál nakope prdel nejen GK

big_smile

tak pobavil si mne, to je fakt ...

nadsázka označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost
taky arogantní snob 
0 xLajků:

33

Kliiiid, nefašizuj...

Me treba zase nijak neoslovuje zvuk GK a pritom nevidim duvod ho nejak shazovat nebo proti nemu tahnout do boje.

Mmch, tenhle Marshall je opravdu aparat s velice slusnym renome, jakej je duvod tveho totalniho despektu? smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

34

tao-kan napsal:

současnosti na tyhle zesáky hraje například basák z Muse. V dobách největší slávy Buty hrál na DBS Vavřík.

A já myslím že i zdejší Star Mikulík! Vždycky mě někdo potěší když vyprovokuje nějakou reakci a pak si editne příspěvek a já tady trpím samomluvou:)

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: <*(((< (06. 09. 2012 21.02:05)

Důvod ?

Nemám rád takový ty strécovský kecy typu ,, co kde komu s přehledem natrhne prdel atd... ´´ popřípadě eufemistycký eufórie na základě bůh ví čeho ... neříkám, že je to špatný apec....

říkám, že říkat, že to tomu GK combu s přehledem nakopne prdel je blbost

taky arogantní snob 
0 xLajků:

36

Ono občas stačí vědět něco málo o konstrukci aparátu. A také vědět jaké údaje jsou napsány v dokumentaci , resp. co doopravdy znamenají a za jakých podmínek jsou měřeny. U toho DBS údaj 200W znamená 200W RMS - trvalý výkon - zkušební doba min. 2 hodiny. GK u údaje 500W neuvádí jaký výkon, jen poznámku Digital power amp , takže standard dnešní doby, tedy přísluší tomu označení MAX. Výkon MAX znamená maximální výkon tak do 1 sekundy, prostě peak - špička - netrvalý. Což by odpovídalo i údaji na příkonu aparátu - tedy odběru ze sítě - 580W(full power), 75.6W(average power).
Takže si dovoluji odhadnout, že trvalým rovnoměrným výkonem budou aparáty asi tak na stejno. Ovšem pozor! Marshall má u řady DBS udělaný zdroj tak, že při plném výkonu RMS 200W je schopen krmit zesilovač až do špiček 1:10 - to znamená 2000W. Tam si spínaný digitální zdroj GK není schopen šáhnout, protože na těch 500W prostě končí. Z toho nám vyplývá, že zesilovače do cca 50W se budou chovat podobně ovšem pak čím blíže k horní hranici výkonu, tím bude GK znít při dynamické hře hůře.
A to ještě neřeším chování masivní ozvučnice Marshalla o proti lehké konstrukci GK při plném výkonu.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

37

[quote=

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

38 Naposledy upravil: <*(((< (06. 09. 2012 23.24:21)

karadam napsal:

Ono občas stačí vědět něco málo o konstrukci aparátu. A také vědět jaké údaje jsou napsány v dokumentaci , resp. co doopravdy znamenají a za jakých podmínek jsou měřeny. U toho DBS údaj 200W znamená 200W RMS - trvalý výkon - zkušební doba min. 2 hodiny. GK u údaje 500W neuvádí jaký výkon, jen poznámku Digital power amp , takže standard dnešní doby, tedy přísluší tomu označení MAX. Výkon MAX znamená maximální výkon tak do 1 sekundy, prostě peak - špička - netrvalý. Což by odpovídalo i údaji na příkonu aparátu - tedy odběru ze sítě - 580W(full power), 75.6W(average power).
Takže si dovoluji odhadnout, že trvalým rovnoměrným výkonem budou aparáty asi tak na stejno. Ovšem pozor! Marshall má u řady DBS udělaný zdroj tak, že při plném výkonu RMS 200W je schopen krmit zesilovač až do špiček 1:10 - to znamená 2000W. Tam si spínaný digitální zdroj GK není schopen šáhnout, protože na těch 500W prostě končí. Z toho nám vyplývá, že zesilovače do cca 50W se budou chovat podobně ovšem pak čím blíže k horní hranici výkonu, tím bude GK znít při dynamické hře hůře.
A to ještě neřeším chování masivní ozvučnice Marshalla o proti lehké konstrukci GK při plném výkonu.

tohle přece muzikanta vůbec zajímat nemusí, já řeším zvuk a ne to, který víc bude dunět a třepat podlahou ....

když bych řešil koupi komba, zajímala by me kombinace zvuku, ceny a nějaké formy spolehlivosti či záruky a ne jestli máš ten do špiček 1:10 nebo co ....

to jest můj názor

taky arogantní snob 
0 xLajků:

39 Naposledy upravil: <*(((< (06. 09. 2012 23.11:34)

m3 napsal:

[quote=

taky arogantní snob 
0 xLajků:

40

Tak Tao i ty jste poblíž Brna tak nebude problém ne?:)

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

41

[/quote=karadam]Ono občas stačí vědět něco málo o konstrukci aparátu. Marshall má u řady DBS udělaný zdroj tak, že při plném výkonu RMS 200W je schopen krmit zesilovač až do špiček 1:10 - to znamená 2000W.
To mě docela zaujalo a vím, že to bylo velkou reklamní kampaní. Tak jsem si vzal tužku a papír. Pro efektivní sinusový výkon (pro sinusovku totéž co RMS) 200W/4 je na výstupu 28,28Vef. tj. špička 40V. Dobré bipolární tranzistory mají sat. napětí cca 2V. Pak tedy musí zdroj dát při zatížení +-42V. Mají-li udělaný zdroj tak, že je měký může dát naprázdno dejme tomu 63V (řada napětí elytů). Pak může pro krátký impulz (nemá nic společného s basovými frekvencemi) být špičkové napětí na výstupu 63-2=61Všp. Spičkový výkon pak je 61x61/4=930W. Vezmeme-li v úvahu asiatskou konstantu x2, pak je špičkový výkon (zaokrouhleně) oněch 2000W.

0 xLajků:

42

Hocke: Vida to! Takhle hluboko jsem u toho nešel. Hlavně jsem porovnával papírové údaje aparátů a své zkušenosti jak moc jsou přesné či zavádějící. Jednoho DBS měl náš zvukař na opravě, tak si ho nějak blíže prozkoumal a zjistil, že to sice poněkud přikrášlený údaj je , ale zdaleka ne tak moc jako jsou zavádějící údaje současných produktů.

Trace Elliot Club #5
0 xLajků:

43

[quote=

Trace Elliot Club #5
0 xLajků:

44

Osobně u DBS považuju za velký plus, že nemá gigantický basy a subbasy a tím pádem je basa čitelná, aniž by trčela z kapely. Chápu, že to vypadá jako blbost, ale poslání basy není, aby se hádala s kopákem smile

K porovnávacímu večírku se stavím skepticky smile

0 xLajků:

Příspěvky [ 44 ]

Stránky 1

Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.

Baskytara.com » Aparatura » Jaké kombo v cenové hladině 20tis