1

Téma: Rick a jeho stereovystup- nahravani?

Zdravim nevedel sem kam s tim tak sem to dal sem..
Uvazoval sem ze asi pristi desku nahraju na tu ric kopii , pripadne klidne i na ricka sezenuli ho na puceni big_smile
a prave mne napadlo jestli se da nejak sikovne vyuzit to ze ma  2 vystupy.. teda popravde nevim jak to funguje kdyz sou jacky v obou derach..  v jedny jede jen krkac v druhy jedou oba snimace ..  mate s tim nekdo zkusenosti panove Rickari, pripadne pani zvukari? dik smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Matej (25. 08. 2012 16.36:54)

Re: Rick a jeho stereovystup- nahravani?

Nějak takto jsem to měl u Šíhneky,...ale nikdy jsem přesně nepochopil, jak je to v tý base do "sterea".Na dva apece to bylo zajímavý,...ale kdo by sebou tahal dva apece.Stejně jsem po nějaké době celou tu elektriku překopal-origo vyhodil, takže dnes to jsou jen dva moho výstupy. wink

0 xLajků:

3

m3 napsal:

v jedny jede jen krkac v druhy jedou oba snimace

Ty jo, to jsem vůbec netušil, je to zajímavá myšlenka zvukovýho mixování na dvou aparátech. Každopádně s tím zkušenosti nemám..

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Janec (26. 08. 2012 13.46:34)

při zapojení jednoho jacku musí oba snímače hrát jako při normální base a když zapojíš druhý, musí se signál rozdělit na kobylkáč a krkáč.
Když tě šikovný pan zvukár hodí do sterea s tímhle zvukem, tak to musí být bomba.

0 xLajků:

5

http://hudba.bazos.sk/inzerat/17799798/ … O-BASS.php

ale farba ti asi nebude pochuti smile

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: m3 (26. 08. 2012 18.00:35)

FunkyMonk napsal:

ale farba ti asi nebude pochuti

tak mne staci ta moje Japonka smile

Janec napsal:

při zapojení jednoho jacku musí oba snímače hrát jako při normální base a když zapojíš druhý, musí se signál rozdělit na kobylkáč a krkáč.

to prave ne jeden oznacenej stndard je funguje normalne a druhej je oznacenej stereo sound a kdyz se do nej strci mono Jack tak leze jen krkac..  tak mne napada ze asi tam bude obyc stereo samice .. big_smile ..  a na ni vyvedeny 2 signaly od kazdyho snimace zvlast  to mi pride jednosussi nez aby se zapojenim druhyho jacku nejak menil signal... wink

takze toreticky se z toho muzou snimat najednou 3 signaly big_smile kazdej zvlast stereovystupem  a zaroven mix monovystupem smile ted este kde nabrat takovejch slusnejch preampu big_smile.. ikdyz on samotnej rick hraje uz jak kdyby byl protazenej prikourenou lampou big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

Janec napsal:

Když tě šikovný pan zvukár hodí do sterea s tímhle zvukem, tak to musí být bomba.

Když tě pan zvukár hodí do sterea, tak z toho dav začne zvracet! Dva rozdílné a přitom skoro stejné zvuky ti vytvoří úžasný hřebenový filtr uprostřed a na stranách zas ta basa bude znít jinak a jen z jednoho snímače.

Stereo na živo se musí používat s velkým rozmyslem, spíš se tím řeší problémy. Takováto věc by mne nikdy nenapadla udělat, dopadlo by to špatně!

Půlený snímač přináší největší potěchu mému uchu i srdci.
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Lukáš (29. 08. 2012 00.24:54)

m3 napsal:

to prave ne jeden oznacenej stndard je funguje normalne a druhej je oznacenej stereo sound a kdyz se do nej strci mono Jack tak leze jen krkac..  tak mne napada ze asi tam bude obyc stereo samice .. big_smile ..  a na ni vyvedeny 2 signaly od kazdyho snimace zvlast  to mi pride jednosussi nez aby se zapojenim druhyho jacku nejak menil signal... wink

Je to tak smile

Prohrabal jsem se v kompu a našel k Rickovi schema zapojení těch snímačů.

http://baskytara.com/img/m/262/p175no5vpd5v6djk94nad37203.jpg

V těch nakreslených samicích se moc nevyznám, ale ta J2 se mi jeví jako mono (oba snímače najednou L+P) a J3 jako stereo (každý zvlášť v jiném kanálu).
Takže na výběr je fakt hodně možností..

0 xLajků:

9

stejne je sranda ze nejvetsi kouzlo rica neni ani ve dreve ani ve snimacich ani v jejich umisteni ale v tom tlumitku big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

m3 napsal:

stejne je sranda ze nejvetsi kouzlo rica neni ani ve dreve ani ve snimacich ani v jejich umisteni ale v tom tlumitku big_smile

Ho používáš ? : ) sem ho měl i na MM, ale tak nějak se mi ani na jedný base ten zvuk bez sustainu nelíbil.

Zkoušel sem kobylkáč do 4x8 + efekty a krkáč přes koncák do 15náctky a byla to bomba. Ale stejně mi víc sedí oba snímače do dvou cest, jako to mám teď u
jazzbasse.

0 xLajků:

11

B.A.S.O.X napsal:

Ho používáš ? : )

no prave kdyz sem to sundal uplne dolu tak to ztratilo kouzlo ne uplne pod strunama ale ne uplne dole smile trosku to nakrapne a zhulvatsti zvuk smile ja mam tendence i cpat kusy molitanu na precla tele a 51..  treba to tele zni s tim zda se mi lip .. oni to retro reggae a soulovi basaci dost pouzivaj..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: