1

Téma: Trace Elliot Te-715

Čau basáci, mám na Vás menší dotaz. V nejbližší době se chystám si koupit kombíčko Trace Elliot Te-715, http://www.lidlmusic.cz/katalog/trace-e … -464700101 a chci se zeptat, jestli je to správná volba pro někoho, kdo si rád doma zahraje Pink Floydy, Metallicu aj., nebo kdyz si chci zahrát s klukama ve zkušebne a bojím se, že se ani hlasitostí nevyrovnám hlasitosti bicích... Se starším kombem sem musel mít vždy kombo uplne vohuleny naplno, melo to zvuk jak z pr*ele a s hlasitostí to bylo tip ťop. Mohl by mi nekdo něco povědět o tomto kombíčku a zhodnotit, jestli to za ty peníze má cenu?? Předem děkuju moc ;-))

0 xLajků:

2

Re: Trace Elliot Te-715

No včera na fesťáku jsem měl svůj AH250SMX + box 4x10 na volume 2 a dneska jsem z toho celkem hluchej.

Fender Precission US, Skvér SP s SD SPB-3
YAMAHA TRB 5p
MXR d.i.+M80, DBX 160A, Roland MICRO CUBE BASS, H&K Basskick 300, Mesa Boogie M6 CARBINE
Trace Elliot Club #X
Trace Elliot AH250SMX; Trace Elliot 1048h; Trace Elliot 1518;
0 xLajků:

3

Kubeš napsal:

No včera na fesťáku jsem měl svůj AH250SMX + box 4x10 na volume 2 a dneska jsem z toho celkem hluchej.

Dík za příspěvek, ale to mi nejak moc nepomohlo :-D

0 xLajků:

4

Malej hint. To kombo a Kubešova sestava, kterou uvedl, sou si celkem výkoně podobný. smile

0 xLajků:

5

art napsal:

Malej hint. To kombo a Kubešova sestava, kterou uvedl, sou si celkem výkoně podobný.

Jsou si podobný tím, že jde o jednu jednu značku, teda TE, ale tím veškerá podobnost končí....

Kubeš napsal:

Ano, tomu bych rozuměl:-)))

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

6

Wagon napsal:
art napsal:

Malej hint. To kombo a Kubešova sestava, kterou uvedl, sou si celkem výkoně podobný.

Jsou si podobný tím, že jde o jednu jednu značku, teda TE, ale tím veškerá podobnost končí....

Áh, pardon. Já původně četl box 2x10. Teď už to dává větší smysl. big_smile

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Kubeš (19. 08. 2012 17.28:29)

Reagoval jsem jen na to co se týče hlasitostí a stojím si za tím. Je jedno jestli k zesilovači připojím 4*10 nebo 1*15" , protože to vyjde nastejno so se týče hlasitosti. Jestli jsou ty zesilovače podobný jako ty původní řady, tak bych se rozhodně nebál toho že se neprosadí v kapele proti bicím. Ještě mám kombo H&K Basskick 300, kde je 250W zesilovač + 15" 300W repro a ani s tím bych neměl problém. Nehledě na to že TE má papírově stejnej výkon, ale v reálu je s hlasitostí uplně jinde.
Edit: no, ale záleží ještě na síle signálu z basy. na jedný akci jsem apec půjčil ženský s nějakou kopii JB a ta musela jít s volume 2x tolik co jsem měl já.

Fender Precission US, Skvér SP s SD SPB-3
YAMAHA TRB 5p
MXR d.i.+M80, DBX 160A, Roland MICRO CUBE BASS, H&K Basskick 300, Mesa Boogie M6 CARBINE
Trace Elliot Club #X
Trace Elliot AH250SMX; Trace Elliot 1048h; Trace Elliot 1518;
0 xLajků:

8

...jak píše Kubeš, pokud je v pořádku signál z nástroje, s tímhle v pohodě uhraješ i hodně hlasitou muziku... Já měl ten starší model, taky 1x15" a i na veknovním pódiu jsme neměl problém s tím, že bych se neslyšel... A to vše tak maximálně na 1/3 volume.  Ty Watty jsou u TE tak nějak opravdový.

0 xLajků:

9

Kubeš napsal:

papírově stejnej výkon, ale v reálu je s hlasitostí uplně jinde.

To mám na mysli:-))

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

10

Kombo TE 715 a Apararát s AH 250 SMX je něco úplně jinýho (teď mluvím o starších řadách). Jak charakterem zvuku, výkonem, vším. Když na kombo TE 715 připojíš místo interního repro externí box - je jedno, jestli je to 1x15, nebo 4x10, nebo 2x, tak z toho leze naprosto něco jinýho jak ze zesiku 250 SMX. To se vůbec nedá srovnat. Nevím, jak je to možný, ale je to tak. Jestli jsou tyhle zesáky stavěný přímo na ty komba, nevím... Ale po připojení na externí box je tam přehršel výšek a je to takový nijaký a nedejchavý - prostě lupenková pilka.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

11

Mimochodem kluci, co rikate na tohoto mazlika a na jeho slevu?? http://kytary.cz/ampeg-ba-115-hp/HN093768/

0 xLajků:

12

ja sem na to hral parkrat a nebavilo mne to .. to bych sel spis po tom TE..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13

Jedno je jisté - hlasité to bude dost. V podstatě by střeva zesilovače měla být stejná, jako "profi" hlava AH 600 jen s polovičním koncovým stupněm. Samozřejmě , musí se počítat, že objem je objem, ale T.E. většinou nekecá, tak by ta 15" to mohlo hrát dobře. Pokud je v plánu pořídit kombo, tak bych se toho nebál.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

14

No já mám TE1215 a jsem spokojenej. Na tu 715 jsem hrál a troufal bych si říci, že je to totéž kombo stále v prodeji. 715 proti 1215 je slabší a není tam toková škála zvuků i když sám už hraju bez Eqáče a co nejsyrověji. Určitě bych ho doporučil, chce to vyzkoušet. Je pravda, že modely st. a novější verze jsou rozdílné jak zvukem, tak výkonem. U starších se hlasitost po poloze 3 a vejš moc memění, spíše tlak a ten je teda pořádnej. U nové řady se hlasitost zvyšuje úměrně až do 5  pak je to stejné jak u st. řady - tlak jako kráva. Kombo je kombo a hlava a bedna zase něco jiného.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

15

pokud bys chtel neco agresivnejsiho tak todle muze bejt zajimava alternativa...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

m3 napsal:

pokud bys chtel neco agresivnejsiho tak todle muze bejt zajimava alternativa...

Co tim presne myslis? Tu druhou Tracinu nebo Ampega... Ja uz jsem se castecne rozhodl pro toho ampega.. za necelejch 11tisic je to dobrej kup ne? Bojim se totiz toho, ze ta tracina je docela dost ojeta

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: m3 (22. 08. 2012 16.59:54)

TeepackDesaster napsal:

Co tim presne myslis?

aha sorry zapomnel sem link... myslel sem todle SWR
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 … rder=datum

TeepackDesaster napsal:

Ja uz jsem se castecne rozhodl pro toho ampega.. za necelejch 11tisic je to dobrej kup ne? Bojim se totiz toho, ze ta tracina je docela dost ojeta

Ja ti nevim ja bych sel rozhodne radsi po ojetym TE nez po novym ampegovi .. ale tak ja vyslovene nemam todle kombo rad, parkrat sem na nej hral na akcich kde bylo erarni a vzdycky mne to sralo big_smile .. na konkretne tohodle TE sem nehral ale na podobny jo a ty mi nevadili ...
nehlede k tomu ze jety kombo posles dal za podobny prachy, novy tak za 60-70% porizovaci ceny..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

18

Já tohle ampeg kombo kombo znám poslechem z pódií a přišlo mi pokaždý dost zahuhlaný s nekonkrétním zvukem. Bral bych spíš toho Traceho, určitě to nebude zvuk-jako-pod-dekou.

0 xLajků: