1

Téma: Problém se snímačem

Mám takovej problém se zapojením snímačů. Do JazzBasse jsem koupil 75RI snímače a k tomu CTS poťáky. Všechno jsem spájel podle schémat, basa hraje jak má. Odložím, vezmu do ruky druhej den a kobylkáč nehraje. Tak to přepájím (třeba studeňák) zas to hraje a pohoda. Přidju další den a to samé pořád dokola. Už mám z toho nervy....zkoušel jsem i poťáky mezi sebou vyměnit a pořád stejnej problém.

Pak jsem to udělal pokus. Nehrálo to tak jsem přiložil drát k zemi a tomu poťáku a hned to šlo. Hrálo to celej den, říkám pohoda. A druhej den zas nic. vyměnil jsme i kabely za nové a pořád stejnej výsledek:D

Nenapadá někoho čím to může bejt. Už jsem fakt zoufalej....

Fender RoadWorn Precision Bass Fiesta Red & MusicMan StingRay ('93, 3EQ, relic black)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orange AD200B MK3 ('08) + Ampeg 810E (90's)
Orange AD200B MK3 ('15) + Marshall VBC 810 ('99)
Boss Wl-60, Maxon CP-9Pro+, MXR M80 DI+
0 xLajků:

2

Re: Problém se snímačem

Možná blbej poťák. Respektive jestli u toho poťáku musíš ty 3 vývody ohýbat o 90°, abys ho připájel (anebo už byly ohnutý), tak se tím můžou vyviklat - mě se to tak stalo a od tý doby to prostě pájím, jak to leží, protože mechanicky jsou na tom ty vývody a hlavně propojení vevnitř špatně.
Anebo vývody ze snímačů, zkus měnit polohu basy při hraní, jestli to bude blbnout při nějakým otáčení.

0 xLajků:

3

ja som to maval podobne, ze basa hrala jeden den , druhy nie ,, nastala kontrola , prepakovanie, basa hrala , na druhy den nie ,,, problem bol v snimaci, resp s poskodenym kablom v zaliatej casti

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

4

rluke napsal:

zkoušel jsem i poťáky mezi sebou vyměnit a pořád stejnej problém.

A nehraje pořád ten kobylkový? Pak by to mělo být ve snímači. Může být studeňák tam.

Čtyři jsou nejvíc - výjimkou je jen Gibson G3!
0 xLajků:

5

Lukáš napsal:

Možná blbej poťák

To ne jsem je prohazoval mezi sebou a stejně nehrál zas kobylkáč.

FunkyMonk napsal:

problem bol v snimaci, resp s poskodenym kablom v zaliatej casti

toho se taky bojím že může bejt problém ve vinutí...to by mě řádně nas*alo hmm

Jaralaf napsal:

A nehraje pořád ten kobylkový? Pak by to mělo být ve snímači. Může být studeňák tam.

jo pořád ten kobylkáč nehraje hmm zkoušel jsem i vyměnit dráty ze snímače i co mám na propojení poťáků

Fender RoadWorn Precision Bass Fiesta Red & MusicMan StingRay ('93, 3EQ, relic black)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
0 xLajků:

6

No, jestli jsi ty snímače kupoval nové, tak bych to zkusil reklamovat.
Já osobně bych tipoval, že je špatně připájený drátek vinutí na vývod. Je to podle mě nejkritičtější místo. Pokud to není zalitý snímač, tak by měla být oprava jednoduchá. Zkus zavolat Machovi, nebo Tůmovi. Kontakty tu někde najdeš.

0 xLajků:

7

Jaralaf napsal:

Já osobně bych tipoval, že je špatně připájený drátek vinutí na vývod.

byl jsi blízko...drátek z vinutí byl kousek před pájecím očkem přerušenej....zatím jsem to nějak zbastlil že to drží, ale do budoucna to bude chtít opravit no...nějaké nápady jak to kvalitně udělat doma?:)

Jaralaf napsal:

No, jestli jsi ty snímače kupoval nové, tak bych to zkusil reklamovat.

a kupoval jsem je na fóru takže reklamace bohužel:D

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Jaralaf (22. 08. 2012 08.38:44)

Pokud to funguje, tak bych do toho nevrtal. Ten drátek z vinutí je izolovaný lakem a ten se z toho při jeho tloušťce (tenkosti) blbě dostává dolů. Jediná možnost je to velmi opatrně oškrábat. Existuje na to i nějaká chemie, ale s tím nemám dobré zkušenosti.

0 xLajků:

9

rluke napsal:

nějaké nápady jak to kvalitně udělat doma?:)

No myslím, že to zpět připájet a pokud už není dost dlouhej, aby dosáhl až k tomu očku, tak myslím, že když odmotáš jednu otáčku, abys získal nějakou délku pro lepší manipulaci, tak se nic nestane. Ale pozor, celý to vinutí bývá přetřený nějakým lakem nebo spíš voskem, aby se to fixovalo jako celek. No a pak odsát z očka cín, protáhnout a znovu připájet. Nebo se na to vysr** a rovnou to připájet bez odsávání a protahování. Jestli jsi šikovný tak to zvládneš.

Jaralaf napsal:

Ten drátek z vinutí je izolovaný lakem a ten se z toho při jeho tloušťce (tenkosti) blbě dostává dolů. Jediná možnost je to velmi opatrně oškrábat. Existuje na to i nějaká chemie, ale s tím nemám dobré zkušenosti.

Neopálí se ten lak při pájení?

0 xLajků:

10

UR napsal:

No myslím, že to zpět připájet a pokud už není dost dlouhej, aby dosáhl až k tomu očku, tak myslím, že když odmotáš jednu otáčku, abys získal nějakou délku pro lepší manipulaci, tak se nic nestane. Ale pozor, celý to vinutí bývá přetřený nějakým lakem nebo spíš voskem, aby se to fixovalo jako celek.

no právě drátek byl krátkej, že mi končil tak milimetr od očka. Zatím jsem to udělal tak že jsem ten lak trochu oškrábl skalpelem a řpipájel natvrdo k drátu co vede na poťák. Odmotat mi to právě nešlo a bál sem se že ho akorát urvu. Drží to a hraje v pohodě, ale bojím se, že dojedu na kocnert a nic (basu mám v kufru ale ve vozíku a tam to občas pěkně skáče). Ale odma "zatěžkávací zkouškou" to prošlo:D

0 xLajků:

11

rluke napsal:

končil tak milimetr od očka

to je kousíček, nešlo by to dopatlat cínem? Myslím jako přidat cínu na to očko a jít tomu drátku jakoby naproti? Nevim ale jestli to už není moc bastlírna smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Lukáš (22. 08. 2012 11.42:36)

Jaralaf napsal:

Pokud to funguje, tak bych do toho nevrtal. Ten drátek z vinutí je izolovaný lakem a ten se z toho při jeho tloušťce (tenkosti) blbě dostává dolů. Jediná možnost je to velmi opatrně oškrábat.

Tak tak. Oškrábat jedině opravdu jemným šmirglem, ale jde to blbě a navíc se tak tenký mikrodrátek ještě víc ztenčí.
Anebo dohnat cestu cínem, ale když to funguje a bude to pevně zafixovaný, tak bych do toho nevrtal.

0 xLajků:

13

UR napsal:

o je kousíček, nešlo by to dopatlat cínem? Myslím jako přidat cínu na to očko a jít tomu drátku jakoby naproti? Nevim ale jestli to už není moc bastlírna smile

no já jsem mu šel naproti normálně kablíkem a drží to smile uvidím jeslti ot dnes přežije cestu na zkoušku a když jo tak do toho nebudu víc vrtat.

Díky všem az tipy!:)

0 xLajků:

14

rluke napsal:

no já jsem mu šel naproti normálně kablíkem a drží to

no tak to jó, jestli je to pořádně připájený, tak to bude v po-ho-dě wink

0 xLajků: