1

Téma: Mesa boogie M9

Zdravíčko,
tak jsem si řekl, že po hooodně dlouhé době sem něco napíšu. Před pár měsící sem si sehnal noví zesík konkrétně Mesa boogie M9. Po připojení na moje reproboxy (1x15 a 4x10 oba Ashdowny) sem se nestačil divit jaký z toho lezl nádherný zvuk smile Po několika otočení poťákama sem objevil cca zvuk, který sem si představoval. Před tímto zesákem jsem měl ASHDOWN ABM 500 EVO III, který měl taky poměrně pěkný zvuk avšak watty u mesy a ashdownu jsou poměrně odlišné. Zatímco u ashdownu sem měl zesák naplno, abych se aspoň trochu slyšel vedle kytaristového Marshalla 100w, tak u mesy mi stačí mít master na 2/5 a hraje to hlasitěji smile Časem bych si k tomu chtěl pořídit i reprobox mesu boogie powerhouse 4x12. Jestli máte nějaké názory, postřehy nebo otázky tak pište. Zajímaly by mě zkušenosti i ostatních.

0 xLajků:

2

Re: Mesa boogie M9

Sám sis potvrdil,že nejsou watty,jako watty.Naše zelená TE komunita,ti jistě taky potvrdí,že Watty této značky jsou až megapravdivé :-) a poctivé,kde nemusíš mít 500,700,nebo i 1000,ale stačí 250,350,400W a je to tam a žehlí to nohavice.čauwec J.

Trace Elliot Club #6 basa ATK-305 Ibanez,hlavaTE- AH 400 SMX,box TE-1028H a TE-1818 ,ladička Sabine RT7000 USA
0 xLajků:

3

famfrnos napsal:

Sám sis potvrdil,že nejsou watty,jako watty.Naše zelená TE komunita,ti jistě taky potvrdí,že Watty této značky jsou až megapravdivé :-) a poctivé,kde nemusíš mít 500,700,nebo i 1000,ale stačí 250,350,400W a je to tam a žehlí to nohavice.čauwec J.

Vase zelena komunita by se taky nemusela vsude srat...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

4

Mesa powerhouse se nedělá 4x12 ale 4x10 a klasiky 1x15, 2x12 nebo 1x12. Každopádně bednu můžu doporučit, profesionální práce. Měl sem jí ale na mně moc "moderní" zvuk, jsem zpátky u Ampeg kde se mi ten sound prostě líbí víc.

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

5

Jsem si naprosto jistý že dělá. Viz. http://www.audiotek.cz/product-23112-me … rhouse-412
S jakým zesákem si na ten reprobox hrál?

0 xLajků:

6

jasne, ze dela. lednice jak krava. IMHO kupit tady inzerovany box PH 2x12 a ses vysmatej (koupil bych ho sam ale nejsou love, tak zatim musi jedna dvanactka stacit...)

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

7

Dokonce se dělá i box 1x15 s 4x10. Tohle mám celkem nastudovaný já se tu spíš přišel podělit o nějaké tipy jiné zajímavosti:) no nad tím sem přemyšlel, ale nakonec sem usoudil, že rovnou tu 4x12ku a bude klid smile

0 xLajků:

8

TiMy napsal:

rovnou tu 4x12ku a bude klid

hrál jsem na to a je to čistá vražda, dejchá to jako velký PA a zvuku je všude dost, prostě mrda

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

9

Tak to jsem nikdy neviděl tu 4x12, moje chyba sorry yikes)

na tu 4x10 mesa powerhouse sem hrál na Ampeg svt 3 a pak na Mesa carbine M6.
Zvuk jako z děla u obou zesáků, pouze mesa měla větší výkon takže sem hrál na 3/10 u ampega sem hrál na 7/10 ale mělo to jinou šťávu.

profi aparatura každopádně jestli máš takové finanční možnosti jdi do toho. je to na celý život pokud nejsi úchyl jako většina lidí tady na fóru kteří mění aparáty 40x za život big_smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

10

Tiger napsal:

Tak to jsem nikdy neviděl tu 4x12, moje chyba sorry yikes)

na tu 4x10 mesa powerhouse sem hrál na Ampeg svt 3 a pak na Mesa carbine M6.
Zvuk jako z děla u obou zesáků, pouze mesa měla větší výkon takže sem hrál na 3/10 u ampega sem hrál na 7/10 ale mělo to jinou šťávu.

profi aparatura každopádně jestli máš takové finanční možnosti jdi do toho. je to na celý život pokud nejsi úchyl jako většina lidí tady na fóru kteří mění aparáty 40x za život big_smile

až takový rozdíl v hlasitosti? Je tam jen 150w rozdíl. Jojo doufám, že to pak bude napořád big_smile Pak ještě kouknout po nějakém musicmanovi a bude to snad konečný zvuk smile Momentálně používám LTD B155 a i tak to má nádherný zvuk smile

0 xLajků:

11

Štěpáne Axmane.Jsi zbytečně jedovatej!!!!!!!!!!Jestli jsi alergickej na zelenou,vezmi si prášek.Já psal k tématu,Ty jen vysíráš.Poděl se s námi Ty,jak pociťuješ výkonově svůj apec.Jestli to taky lze(asijká produkce,nebo né)Zbytek fóra mi promine,že si jen tak já i za nás ostatní,nenechám s.át na hlavu a na hodně dobrou značku.

Trace Elliot Club #6 basa ATK-305 Ibanez,hlavaTE- AH 400 SMX,box TE-1028H a TE-1818 ,ladička Sabine RT7000 USA
0 xLajků:

12

famfrnos napsal:

Štěpáne Axmane.Jsi zbytečně jedovatej!!!!!!!!!!Jestli jsi alergickej na zelenou,vezmi si prášek.Já psal k tématu,Ty jen vysíráš.Poděl se s námi Ty,jak pociťuješ výkonově svůj apec.Jestli to taky lze(asijká produkce,nebo né)Zbytek fóra mi promine,že si jen tak já i za nás ostatní,nenechám s.át na hlavu a na hodně dobrou značku.

+1

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

13

famfrnos napsal:

Tyy vole, to je aspon zeleno fasisticka reakce smile

Ne diky, nebudu to nijak komentovat a prasek by sis mozna mel vzit spis ty cece smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

14

Hraje jedine seda s cernou. jeden GK Wat je patnact TE wattu. WAR!!! big_smile (nam tady sypou neco do vody, tak bacha. mozna uz to sypou i ve Statlu, co Axle? big_smile big_smile )

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

15

Shodou okolnosti jsem ten co zbavil timyho Ashdownu;) a tak si dokazu
představit jak to asi tak vypada po tom co capl mesu.
Je to dobrej zes (ash), výkon bych řekl do 4 ohm ok, na 8 už to mírně "drelo".

Mesa je jasna to musi byt poctive:) takže tam asi muže bejt dobrej vykonovej rozdíl

Svt3 asi ma lehkéj deficit....

Prášek si vemte oba...nebo tři...hudba je přeci o srdicku, dusicce a nejaký watty....když je to v rukouach tak to hraje na čemkoliv...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

16 Naposledy upravil: SamNewbier (27. 07. 2012 18.00:26)

Měl jsem Mesu M-Pulse 600 puštěnou naplno zkrz 4x12 powerhouse a docela mě to výkonově zklamalo (rozuměj jsem asi čekal větší rámus), ale tak třeba jsem už hluchej..  Každopádně i naplno hrála pěkně a nezkreslovala, což je zase taky plus. S bubeníkem jsem to ale nezkoušel. Toť můj postřeh k 4x12 Mese smile

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

17

Kubš napsal:

Mesa je jasna to musi byt poctive:) takže tam asi muže bejt dobrej vykonovej rozdíl

Prášek si vemte oba...nebo tři...hudba je přeci o srdicku, dusicce a nejaký watty....když je to v rukouach tak to hraje na čemkoliv...

Slouží dobře?:) Po zvukové stránce je to dobrý zes, jen ten výkon by mohl být lepší. A taky možná má hodně koleček chvíli mi trvalo než jsem se v tom vyznal smile

Měl jsem Mesu M-Pulse 600 puštěnou naplno zkrz 4x12 powerhouse a docela mě to výkonově zklamalo (rozuměj jsem asi čekal větší rámus), ale tak třeba jsem už hluchej..  Každopádně i naplno hrála pěkně a nezkreslovala, což je zase taky plus. S bubeníkem jsem to ale nezkoušel. Toť můj postřeh k 4x12 Mese smile

Tak to se divím já když mám vše na půlce puštěné přes ty ashdownu tak je to solidní rámus. Víc radši nezkouším aby mi neodletěli repráky big_smile

0 xLajků:

18

TiMy napsal:
Kubš napsal:

Slouží dobře?:) Po zvukové stránce je to dobrý zes, jen ten výkon by mohl být lepší. A taky možná má hodně koleček chvíli mi trvalo než jsem se v tom vyznal smile

Tak to se divím já když mám vše na půlce puštěné přes ty ashdownu tak je to solidní rámus. Víc radši nezkouším aby mi neodletěli repráky big_smile

Hele slouzil...."bohuzel" se mi pod ruku dostalo moje dlouho hledane GK 700Rb-2 a tak ashdown slouzin dal ale jinde. Za tu krattkou ukusenost muzu rict ze super !!!

0 xLajků:

19

Kubš napsal:
TiMy napsal:
Kubš napsal:

Hele slouzil...."bohuzel" se mi pod ruku dostalo moje dlouho hledane GK 700Rb-2 a tak ashdown slouzin dal ale jinde. Za tu krattkou ukusenost muzu rict ze super !!!

Tak to bylo teda rychlé smile GK700TB-2 už měnit nebudeš?

0 xLajků:

20

Určitě jednou budu- to je holt koloběh  smile kapela sice remca ze to je moc ostrý(pry moc tranzistor pche!!!)...ale ja GK nějak docela žeru, takže si ho uhajim;)

TiMy napsal:
Kubš napsal:
TiMy napsal:

Tak to bylo teda rychlé smile GK700TB-2 už měnit nebudeš?

0 xLajků: