Téma: Efekt BOSS - výměna spínače
Ahoj,
setkal se již někdo s problémem nefunkčního nebo špatně fungujícího spínače v krabičce BOSS. Předpokládám, že se dá vyměnit, ale kde sehnat nový origo nebo popřípadě adekvátní neorigo spínač ??
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Efekty, krabičky, kabely, struny, ... » Efekt BOSS - výměna spínače
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj,
setkal se již někdo s problémem nefunkčního nebo špatně fungujícího spínače v krabičce BOSS. Předpokládám, že se dá vyměnit, ale kde sehnat nový origo nebo popřípadě adekvátní neorigo spínač ??
Myslel jsem, že vyměním mikrotlačítko v Digitechu, protože bych tím získal přesnější timing při jednoduchém nahrávání smyček.
Nejdřív jsem to hledal na netu: http://www.soselectronic.cz/?str=371&am … me=ksm614b
Nakonec jsem zašel do elektra a tam jich koupil víc, ale zjistil jsem, že ty nové byly ještě víc vymačkané (nechápu !!) než to mikrotlačítko v efektu, tak jsem na to kašlal
Jinak velikostí bylo skoro podobné, na DPS se vešlo, jenom ta ploška nahoře potřebovala kousek uříznout.
Jestli je v tom podobný mikrotlačítko, tak to stačí vypájet a z nakoupených vyzkoušet, co bude sedět..
já minulý týden měnil mikrospínače v zoomu. Nepodařilo se mi sehnat stejné (původní měl 2 nožičky, nový 4), takže sem musel do plošňáku vrtat, ale povedlo se a všechno běhá jak má...
Takže asi vypájet ven, navštívit elektrosoučástkové obchody...
Díky za rady, ale právě postupu pokus - omyl jsem se chtěl vyhnout.
Rozhodně lepší nápad byl kontaktovat zastoupení Roland v ČR, kteří mne odkázali na autorizovanou opravnu. Oprava spínače by měla stát cca. 200,- Kč, což je přijatelné. Nevýhodou je, že se opravna nachází v Praze, takže ještě musím dát vydělat pošťákům.
takže dalších 200 mikrospínač stojí 20 korun. Ale chápu, do opravy třeba GT10b bych se asi nepustil taky....
Ještě se nabízí využít služeb našeho kytaristy elektrošikuly, ale je trochu slibotechna, takže by to mohlo být na velmi dlouhé lokte :-)
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Efekty, krabičky, kabely, struny, ... » Efekt BOSS - výměna spínače