1 Naposledy upravil: Inwenco (17. 07. 2012 13.24:27)

Téma: Cort C4H rady

Ahoj máte někdo zkušenosti?
Je to fakt pěkný kousek, zajímala by mě nějaká vaše zkušenost. Jak hraje tato aktivní baskytara.
Chtěl bych se ještě zeptat pokud v ní nebude baterie tak jestli se s ní stane pasivní, nemám s tím zkušenosti.
Dík za odpověď

CORT ACTION, GALLIEN-KRUEGER BACK LINE 115 II
0 xLajků:

2

Re: Cort C4H rady

Co vím, tak ty Cortky hrajou i bez baterky. wink

0 xLajků:

3

GB serie ma push/pull volume potak na vypinani aktivky. Mohlo by to bejt podobny, jinak kdyz aktivce dojde baterie tak nehraje, musi se prepnout na pasiv.

0 xLajků:

4

Ty jo, ta bílá vypadá fakt vymazleně. Zkušenost nemám, nic Ti k ní neřeknu, snad jen to, že za ty prachy vypadá vážně slušně a obecně u Cortu dělají dobré nástroje.

http://forte.hu/pics/hangszer/Co_C4H_WP_1.jpg

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

5

Už se tu řešila ve vláknu Cort Artisan.

Mám jí v černém, pro začátečníka slušná basa, nebo líp řečeno - odpovídá ceně. Jak hraje, ve srovnání s jinejma nástrojema ti neporadím, protože jsem toho v ruce zatím moc nedržel, nicméně "Precl sound" nečekej. Volume pot je push/pull jak píše flachby. Pasiv samozřejmě hraje bez baterky. Když vynechám možnost korekce basů a středů, tak aktivka je celkem o ničem, ale co za tu cenu chtít.. možná alespoň normální lak, ne tu matnou úpravu.

Ty o ní uvažuješ jako o "upgrade" z Action?

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Inwenco (17. 07. 2012 16.39:30)

Ano premyslim o moznem upgrade protoze ve srovnani cena/vzhled je dokonale. Kdybych mel penize na ruce tak jedu do audioteku a srovnavam cena/kvalita.  Muj dotaz byl myslen tak ze kdyz nebude baterka tak dam basku do pasivniho vstupu a bude hrat. Coz zrejme jo.

0 xLajků:

7

Inwenco napsal:

Muj dotaz byl myslen tak ze kdyz nebude baterka

Proboha proč furt řešíš to "když nebude baterka"? Nemáš jednou za rok na devítivoltovou alkalinu za 80 korun?

0 xLajků:

8

Typické mínus v recenzích z muzikusu. smile

Když jsem míval aktivku, každý měsíc jsem za 30,- koupil baterku a vyměnil. Žádnej problém, žádné "co kdyby...?"

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

9

tao-kan napsal:

Když jsem míval aktivku, každý měsíc jsem za 30,- koupil baterku a vyměnil.

Já kupuju alkalinu za osmdesát nebo devadesát kaček (prostě nějakou lepší) a měním zpravidla jednou za rok a to spíš jen preventivně. Teď jsem měnil po roce a půl baterku ve StingRayovi a furt byla dobrá. Určitě by roky vydržela i dva.

0 xLajků:

10

Aidamos napsal:
Inwenco napsal:

Muj dotaz byl myslen tak ze kdyz nebude baterka

Proboha proč furt řešíš to "když nebude baterka"? Nemáš jednou za rok na devítivoltovou alkalinu za 80 korun?

Probíráte p*čoviny. Ve futrálu měj připravenu jednu náhradní devítku a buď v klidu. Novou koupíš na každý pumpě, tak se to dá řešit i cestou na kšeft. Apropos, kolik máš zabalenejch náhradních sad strun? Co když prdne při slapu 2x za sebou géčko? To je víc neřešitelná situace než baterka.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

11

mam ji v petistrunce tak 4 roky, mozna 3 a zy ty prachy za ktery se da sehnat je to urcite super, a obcas se mihne i nejaka na bazaru kolem ctyr litru, dohmat je celkem OK, zvuk se mi libil jak aktiv tak i pasiv, ale nikdy sem nepochopil co tam dela ten prepinac smile a krk je hrozne prijemnej do ruky, co je fakt blby je ta povrchovka, pres rok sem ji mel jako hlavni basu a hrozne lehko se tam udelaj dingy, je to fakt mekky a na zadni strane to mam odrbany az na drevo od pasku, takze jestli nejsi nejakej notorickej lestic bas tak bych se ji nebal smile

G&L L-1500, Cort C5, H&K Basskick 707, Ampeg Isovent (2*10", 2*15"), Laney BC250
0 xLajků:

12

radoozz napsal:

Probíráte p*čoviny.

+666
Navíc baterka nedojde z minuty na minutu. Nejdřív zjistíš, že ti basa začíná kreslit i bez nějaké zkreslovací krabičky a vydrží to tak ještě hezkých pár hodin, čili během vystoupení baterka určitě nedojde.

0 xLajků:

13

Inwenco napsal:

Ano premyslim o moznem upgrade..

No nevím, být tebou bych kašlal na baterku nebo aktiv/pasiv a spíš přemýšlel proč chceš upgradovat a k čemu vlastně.. protože přesun z Action na Artisan C mi přijde jako "upgrade" z Felicie na Felicii Combi big_smile a nejde o to, že by snad C4 byla šmejd, ale o samotnej rozdíl mezi těmahle dvěma. S cenou a (snad i) úrovní Cortek se to má přibližně takhle (odhad, shopy a recenze.. klidně mě někdo opravte):

Action, GB 3x, T3x  ->  CxH  ->  Bx, GB 7x, T5x  ->  Ax, GBx (=dřív GB 9x)

Za "x" si dosaď počet strun.. Upgrade na nejbližší vyšší řadu mi přijde jako mrhání penězma.. "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci" wink

0 xLajků:

14

libor napsal:

.. nikdy sem nepochopil co tam dela ten prepinac smile ..

Přepíná smile zapni aktiv, trochu ztlum volume a zkus to.. když nic neuslyšíš, tak máš něco rozbitý.

Nápověda z webu:
     ELECTRONICS: 1 push/pull volume, 1 blend, 2 band EQ, mid booster switch

0 xLajků:

15

Dnes se objevila jedna na bazaru - link

0 xLajků:

16

Je to jen aktualizace inzerátu, kvůli tomuto inzerátu mě ta basa začala zajímat. Dík za info smile

0 xLajků: