1

Téma: Hartke LH500 + AMPEG PF-210HE + UPG HARTKE HX 112

Brouzdám, čtu,... zatím teoretik,.... ale zatím jsem vynalezl následující řešení:

Pořídil bych hlavu Hartke LH500, a k tomu pro začátek AMPEG PF-210HE 450 W.
Takže bych měl být někde u výkonu 350W. A do budoucna bych rozšířil o HARTKE HX 112 300W.
Tím bych měl získat plný výkon 500W.

Proč? Chci jednuduchý a cenově dostupný zesilovač, a nakombinovat trochu Ampegu a Hartke beden. Rád bych aby to nebyl jen 15" reprák taky ne jen 10",... takže 2x10 + 1x12.

Jako každý bych chtěl Vaše názory. Taky ještě bloumám nad tím, jestli připojená 300W bedna k té 450W bude pro ten zesík dostatečná,.... Jestli to chápu tak by do každé bedny mělo jít 250W, takže 50W rezerva,... doufám že to je dostatečně.

Ve druhé variantě, kdybych se rozhodl značky nemíchat, jsem ještě zauvažoval, koupit kombo Hartke HyDrive 5210c, kde je stejný zesík a dokoupit k tomu tu Hartke HX 112. Ale přišlo mi že v kombinaci těch hliníkových Hartke repráků a papírových (či látkových nebo jakých big_smile) Ampeg repráků by to mohlo dát zajímavý zvuk,....

Co vy na to? Mám vyrazit se ptát a zkoušet nebo raděj sedět doma a louskat burák? smile

Cort Artisan A5 Plus OPBC
Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS Little Mark 250 Black
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

2

Re: Hartke LH500 + AMPEG PF-210HE + UPG HARTKE HX 112

Základní pravidlo zní: "Proti gustu, žádný dišputát."
Zcela upřímě - laborovat bez toho, abys alespoň jednu tu sestavu slyšel, je podle mě blbost. Prostě koukni někam do prodejny, nech si tu sestavu zapojit a zabrnkej si na to. Třeba zjistíš, že zrovna tohle nechceš smile

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Gasi napsal:

Základní pravidlo zní: "Proti gustu, žádný dišputát."
Zcela upřímě - laborovat bez toho, abys alespoň jednu tu sestavu slyšel, je podle mě blbost. Prostě koukni někam do prodejny, nech si tu sestavu zapojit a zabrnkej si na to. Třeba zjistíš, že zrovna tohle nechceš smile

S tím plně souhlasím,... jen si chci omezit nejdřív rozsah toho co budu chtít zkoušet,... abych mohl říct co chci a taky abych nedal dohromady nějaký aparát za 25-30 000, u kterého bych zjistil že hraje supr a že jiný nechci,... nemám na to prachy:D

Na hartke bedny čtu špatné reference tady,... klidně bych tam dal jinou 12" kdyby byla:)

Cort Artisan A5 Plus OPBC
Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS Little Mark 250 Black
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

4

Tak špatne reference bych přisuzoval hlavne VX bednam...
Kdyz kouknes do inzerce mám tam ze srandy povesenou prakticky novou 410 Line6 s eminencema...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: UR (13. 07. 2012 14.18:48)

Na kombinaci 1x12 a 2x10 hraju a musím říct, že je to velice praktickej rig (dvě menší bedny - do každý ruky jednu, jednu na sedačku, druhou do kufru ..... jsou skladné), krom toho vydá výkonově na silnou 4x10 a tlak má taky podobně silnej. Nemluvě o variabilitě - do malýho klubíku jen 1x12, do větších třeba jen 2x10 a na fesťáček obě. Zvukově je to spíš konkrétní sestava, než nějakej basovej buldozér. S 1x15 místo 1x12 by to mělo určitě mohutnější peřinovější spodek.
HyDrive bych se asi nebál, ale kombinace zrovna s Ampeg PF je jako pěst na voko ne? Jednak je ten Ampeg o 2 palce širší a pak ten designový skok smile
http://baskytara.com/img/m/275/t/p172074sc9ld115qm46p1tp31vas3.jpg

Navíc nový Hydrive za 9000 - pche, to už bych šel radši do tohoto za 5tku

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 … rder=datum
http://hudebnibazar.cz/img_inz/703616.jpg

0 xLajků: