Syky.D napsal:Rozjel jsem tento příspěvěk s účelem takovým , že chci zjistit jak už z tématu vyplývá na jakou značku a typ basy hrál Jason Newsted (ex. Metallica) a popřípadě kde by se dala sehnat. Jeho styl hraní mě fascinuje a proto ho chci plně napodobit ... Chci typ basy na které hrál když byl v METALLICE (např. koncert San Diego 1992).
Díky za odpovědi ... a za to že jste byli ochotni si toto přečíst 
Hele Syky... zřejmě napíšu to co si tu hodně lidí bude myslet, ale nenapsali ti to. Mám Jasona taky rád, libí se mi jeho zvuk, styl hraní, všechno. Ale tou basou za nějakých 10 tisíc fakt napodobíš akorát vzhled tý basy, ale určitě ne zvuk. Když bych pominul hráčské kvality tak prostě nejde z tak levný výbavy udělat zvuk, kterej mají profící ve výbavě za kterou by jsi byl i někdy schopnej postavit barák (nadsázka
)
Jestli ti můžu něco doporučit tak šetři. Pokud ti jde o vzhled a nezáleží ti jen na černé barvě (Jason neměl jen černý basy) tak bych zkusil něco takovýho http://kytary.cz/sandberg-california-tm … /HN131461/ . Pokud jde o peníze tak holt musíš hledat jinde nebo našetřit peníze a nechat si postavit baskytaru od kytaráře, aby to vypadalo stejně jak ten Sadowsky nebo Alembic. Možností je dost a skoro vždy je to bohužel o těch penězích a o tom, jak moc člověk chce hrát.
Pokud ti tyhle věcy byly jasné než sem je napsal, pak jedině dobře pro tebe
. Přeju ať pořídíš dobře a ať ti to hraje!

Baskytary: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK , custom made kopie Stingray 5
Box: home made box 15"
Kabely: Planet waves, Bespeco
Rack: Gallien Krueger RB 700-II, Korg DTR 2000, Line6 Relay G90, Samson PB 10 power distributor, DBX 166 XL