1

Téma: Aquilar

Zdravim,
chtěl jsem se zaptat ohledně zasilovačů a předzesilovačů Aguilar. Jedná se mi o to, že jeden známej v anglii má možnost koupit předzesilovač DB 659 za neskutečně podle mě supr cenu (10000 kč), ale jelikož nemám nic do čeho bych to píchnul dál, tak mě zajímá jestli by to zvládlo hrát samo do repráků, jako bez zesilovače?

0 xLajků:

2

Re: Aquilar

no tak to bez výkonovýho zesáku asi néé tongue

0 xLajků:

3

no nezvládlo leda tak do sluchátek nebo na recording

jedinej preamp kterej hraje do bedny co znám je Interstellar overdrive od SWR a to jen protože má malej zesíček z jedný EL 84  a dává 4 W tak akorát  na domácí cvičení

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Tak tohohle jsem se obával. Tak se na ten předzesík vyprd..u.

0 xLajků:

5

Ja bych to jeste nebalil - na preampu zavisi zvuk velmi podstatne, protoze prave tam se to nesmi jaxi pokorvit, ze. Mimoto tam se signal basy zesiluje v pomeru nejvicekrat, takze zalezi na kvalite soucastek, zapojeni, zpracovani. Proto jsou spickove preampy tak mastne. Dobry konec ani nemusi byt drahy, prakticky jen linearne zesili signal z preampu, ale uz s nim nic dal delat nemusi. Cili dobry preamp od teto firmy za tuto cenu nejsou rozhodne vyhozene penize - videl jsem uz nekolik basaku, co meli v racku super preamp a jako konec normalni PA zesik...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

6

MK napsal:

Ja bych to jeste nebalil - na preampu zavisi zvuk velmi podstatne, protoze prave tam se to nesmi jaxi pokorvit, ze. Mimoto tam se signal basy zesiluje v pomeru nejvicekrat, takze zalezi na kvalite soucastek, zapojeni, zpracovani. Proto jsou spickove preampy tak mastne. Dobry konec ani nemusi byt drahy, prakticky jen linearne zesili signal z preampu, ale uz s nim nic dal delat nemusi. Cili dobry preamp od teto firmy za tuto cenu nejsou rozhodne vyhozene penize - videl jsem uz nekolik basaku, co meli v racku super preamp a jako konec normalni PA zesik...

souhlas

0 xLajků:

7

tak uvidime jak to dopadne ta anglie není 100procentní. Ale když říkáte že stačí obyč zasík tak bych to zapojil do jedný starý tesly co se válí na půdě pod tunou prachu a mám po problému.
To zní celkem dobře .. prozatím

0 xLajků:

8

baluman napsal:

tak uvidime jak to dopadne ta anglie není 100procentní. Ale když říkáte že stačí obyč zasík tak bych to zapojil do jedný starý tesly co se válí na půdě pod tunou prachu a mám po problému.
To zní celkem dobře .. prozatím

No na druhou stranu, jestli je ta tesla nejaky chrchlak, tak zazraky necekej - hlavne, aby nekreslila ci jinak signal nedegradovala, ver tomu, ze z toho Aqularu poleze pekny zvuk - myslim, ze basak z U2 pouziva jejich hlavy a zvuk je suprovy...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

9

bacha aguilar neepoužívá A Clayton ten používá něco trošku horšího jen Ashdown  smile (bez prdele big_smile)

0 xLajků:

10

dam 10000 za aguilar a zapojim ho pres starou teslu... tak to mi nejak "nehraje".

0 xLajků:

11

Kubš napsal:

bacha aguilar neepoužívá A Clayton ten používá něco trošku horšího jen Ashdown  smile (bez prdele big_smile)

Mas pravdu, ja si to spletl, ale pouziva celkem vysoke rady hlav, myslim, ze to nejsou zadne smejdy smile

0 xLajků:

12

šmejdy ne:D ale aguilar je holt drahej..vím že třeba preampík od aguilaru asi 2-3U stával 50 litrů big_smile

0 xLajků:

13

to Kubš: no ten (DB680) jsem chtěl koupit, když jsem ho viděl v inzerátu. Pán povidal, že za 35... Jinak, Aguilar, a není co řešit smile

0 xLajků:

14

no to víš no...je to drahota.....

0 xLajků:

15

Me aquilar pripada jako firma s nafouklou reputaci tim, ze tu moc neni a je nan ni reklama v bass playeru. smile Zkousel sem tu jejich tranzistorovou hlavu, a hralo to tak nejak normalne, jako tranzistorovej zesilovac, dobrej, ale kterej de koupit i za pulku ceny od jinyho vyrobce.

0 xLajků:

16

hele co si budem povídat co potřebuješ od zesíku???aby ti přenesl solidně zvuk basy moc ti to nepřikreslil(rozuměj nepokurvil), mno by měl dostatečnej výkon..což nám dávaj i zesilovače řekněme střední třídy..mno tak holt bud nás výrobci voděj za nos nebo ty zesíky fakt musej bejt tak drahý a řekl bych že jsou zbytečně drahý dál mě napadá že  jednoduše využívaj chlubivosti a hrajou na to že lidi budou kupovat "ten" Aguilar.....
jo jo .... nebo to dělaj jak Mesa a nutěj obchodníky prodávat za doporučenou maloobchodní cenu....což jsou třeba v kytary.cz všechny šktrlý......proto možná zdání drahosti....prostě nedovolej obchodníkům udělat "svojí" cenu

0 xLajků:

17

lukas napsal:

dam 10000 za aguilar a zapojim ho pres starou teslu... tak to mi nejak "nehraje".

to mi je jasný. Ono je to tak že nějaký peníze teď mám a chtěl jsem koupit něco lepšího přes co bych mohl. To co mám není na pořádný hraní. A ten předzasilovač mi přišel jako zajímavá nabídka, jelikož v K-audiu ho maj za nějakech 25  000 Kč, takže kdybych ho teď koupil a chvíli hrál přes tu teslu a později až bych měl nějaký další prachy tak bych koupil pořádněj zesik.

Jinak jak jsem to tady pročítal tak se asi podívám na nějakej zasik a na toho Aguilara se z vysoka vykašlu, asi máte pravdu jsou to komerční srágory.

0 xLajků:

18

mno...já ti poradím kup to za 10 a za 15 prodávej....seš 5k čistá ruka

0 xLajků:

19

taky možnost. Nekoupí někdo ??? :-)

0 xLajků:

20

JJ, taky myslim, ze se zde hodne priplaci za jmeno, za znacku...

0 xLajků:

21

no sice je to off uvodni otazka ale zase k topicu ..
v patek sem sem si brnknul koncik na Aguilar
http://www.aguilaramp.com/gfx/products_details_db750.jpg
a tudlecokoladovou lednici
http://www.aguilaramp.com/gfx/products_details_db810_brn_sm.jpg
a ani sem se nezlobil ze sem sebou netahal minimarka nechal sem to narovno gain sem moc nehulil ..a zvuk hodne prijemnej ..jenom ty rozmery do toho bych narval tak 4 marecky big_smile
a ani ta lampicka v preampu mi nevadila ale prave ze sem ji zhavil malo .. takze to prijemne broukalo...
preci jenom sound ala motorhead do toho svyho reggae-disca nepotrebuju ....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

22

m3 napsal:

no sice je to off uvodni otazka ale zase k topicu ..
v patek sem sem si brnknul koncik na Aguilar
http://www.aguilaramp.com/gfx/products_ … _db750.jpg
a tudlecokoladovou lednici
http://www.aguilaramp.com/gfx/products_ … brn_sm.jpg
a ani sem se nezlobil ze sem sebou netahal minimarka nechal sem to narovno gain sem moc nehulil ..a zvuk hodne prijemnej ..jenom ty rozmery do toho bych narval tak 4 marecky big_smile
a ani ta lampicka v preampu mi nevadila ale prave ze sem ji zhavil malo .. takze to prijemne broukalo...
preci jenom sound ala motorhead do toho svyho reggae-disca nepotrebuju ....

Přesně takhle vypadá "resustitační" přístroj na AROu....jsem dělal kdysi ve špitále....nebo jako mikrovlnka zezadu hehehe...ale asi by mě to taky vzkřísilo k životu:P

0 xLajků:

23

Tom MD napsal:

Já mám preampem Aguilar OBP-3 osazenej Fender Jazz Bass a oproti původnímu hmm pajšlu (Marcus Miller) to dostalo ten správný rozměr. Zvolil jsem model s dvojitým poťákem na bass/treble a jedním pot na středy. Ten má navíc dvě polohy (push/pull) takže volíte 400 nebo 800Hz. V těchto frekvencích se dějou ty největší divy. Ten praemp je možno navíc krmit 18V (bohužel se mi do útrok basy dva články nevešly, takže jedu na 9V). Mohu vřele doporučit. Ale hlavy, boxy a komba stojí nehoráznej ranec, takže kdo na to máte, jděte do toho. wink

Tome, nemohl by ses mi ozvat? Mám taky MM a ten upgrade by mne zajímal, minimálně o tom pokecat :-)

0 xLajků:

24

Zdravím, mám MM a taky jsem o tom přemýšlel, určitě by mě to také zajímalo :-)

0 xLajků:

25

takže kolekovia neviem, či toto je tá správna téma, ale chcem sa spýtať na http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … rder=datum máte nejaké skúsenosti? keďže sa zatial nikto neozval na môj JB a ako som písal s JB som spokojý ale chcem vyskúšat niečo nové premýšlam že by som sa skúsil ubrať týmto smerom.. čo vy na to? má to cenu ? smile  smile

0 xLajků:

26

Nechcem nejak moc ponáhľať a spamovat topic ale má už nejakých záujemcov, tak by som sa mal rozhodnúť čim skor tak každa skusenost pomoze smile vdaka

0 xLajků:

27 Naposledy upravil: radim (22. 11. 2011 08.26:51)

peSko napsal:

takže kolekovia neviem, či toto je tá správna téma, ale chcem sa spýtať na http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … rder=datum máte nejaké skúsenosti? keďže sa zatial nikto neozval na môj JB a ako som písal s JB som spokojý ale chcem vyskúšat niečo nové premýšlam že by som sa skúsil ubrať týmto smerom.. čo vy na to? má to cenu ? smile  smile

Nazdar, chlapíka, co prodává, znám. Má u Prostějova studio, zvučí a hraje na basu v kapelách. Cosi jsem tam u něj kdysi řešil, ale to je jiná historie.
Co se týče toho OBP preampu, je jedním slovem vynikající a cena taky. Navíc je to už osazené - a velmi precizně - na plejtu.
Sám jsem na něj koukal jako náhradu za Auedere JZ3, ale nakonec jsem pořídil prakticky totéž v podobě tone hammeru/DI od aguilaru.
Za sebe říkám, jdi toho  smile

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

28

No, aspoň v mých očích Audere > Aguilar. Měl jsem oboje a ten Aguilar mě teda nijak nenadchnul, Audere vyhrávalo díky větší variabilitě. A cena? No, já bych za to teda 3,5 nedal...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Kubš (22. 11. 2011 17.34:07)

kurcatovium napsal:

No, já bych za to teda 3,5 nedal...

njn, ale ty si starej žid/arab (vyberte podle toho komu zrovna fandíte)

0 xLajků:

30

ja asi privelmi špekulujem, ale myslím, že takých je nás tu veľmi veľa asi by som mal radšej hrať ako hrabať sa tu na fóre a po bazároch a potom nevedieť čo od dobroty hmm

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

njn, ale ty si starej žid/arab

To je sice fakt (snědý jako arab, licousy jako žid), ale vzhledem k tomu, že tu kdosi měl problém udat Auderko ani ne za 2,5 tisíce, mi to prostě přijde moc.

0 xLajků:

32

hele prostě přestaň zachraňovat svět big_smile ono se ti to vrátí až ti někdo bude tvrdit, že seš drahej, protože se objeví ňákej zachránce big_smile

0 xLajků:

33

Kubš napsal:

až ti někdo bude tvrdit, že seš drahej, protože se objeví ňákej zachránce

To se mi stává dnes a denně...

0 xLajků:

34

kurcatovium napsal:
Kubš napsal:

až ti někdo bude tvrdit, že seš drahej, protože se objeví ňákej zachránce

To se mi stává dnes a denně...

mně se už nestává ani to big_smile

0 xLajků:

35

kurcatovium napsal:

No, aspoň v mých očích Audere > Aguilar. Měl jsem oboje a ten Aguilar mě teda nijak nenadchnul, Audere vyhrávalo díky větší variabilitě. A cena? No, já bych za to teda 3,5 nedal...

audere je skvělé, na moji prznitelskou hru až moc, jediná moje nelibůstka byla k frekvenčně situovaným středům u JZ3, které mi moc neseděly..
v tomto mi obp3, potažmo tone hammer víc sedí  smile

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

36

.. má tady kdo zkušenost s tímto ??  http://www.aguilaramp.com/products_amplifiers_TH500.htm

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků: