1 Naposledy upravil: vilik (18. 05. 2012 19.12:56)

Téma: ashdown+sansamp rbi

caute,potreboval bych prosim vedet nasledujici. Mam zesak ashdown mag 600 evo 2, k tomu chci zapojit ten sansamp. Chtel bych ale ze zesilovace vyuzit jen konec. Jak to zapojit?Basa do sansampu, a ze sansampu kabel do zesilovace do diry return? Pokud bude kabel ze sansampu zapojeny do zesilovace v dire input (tam kde se normalne dava basa) tak budu mit vlastne dva preampy ne?Sansamp + ten v zesaku.Muze to nejak ublizit aparatu?Zase pokud pouziju jen konec v zesaku nebudou fungovat korekce asi ze?nekde jsem to tak nejak cetl,ale uz je to dlouho...Co myslite,ze je lepsi zapojeni? Diky moc za odpovedi

Ibanez roadgear, Trace Elliot AH400SM,ampeg svt810e,ashdown abm 410h.
0 xLajků:

2

Re: ashdown+sansamp rbi

RBI do returnu by mělo využívat jen koncak Ashdownu. Jenže muže nastat i situace, kdy je return před EQ ( tak to měl Eden zesik). Poznáš to tak že ty korekce ve výše popsaným módu budou/nebudou fungovat.

Kdyz to zapojiš do vstupu zesiku (asi bych doporučil aktivní vstup) tak pojedes přes dva preampy - žádný zlo to neni. V podstatě to lze srovnat a použitím aktivní basy(samozřejmě je nutné hlídat abys prvním preampem neprebuzoval následující)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Jo jasne.Aktivni basu mam,takze jsem pocital s tim,ze to pujde to aktiv inputu.Ja jen,ze mi to prislo takove divne,pouzivat dva preampy.Mel jsem to zapojene tak,ze jsem jel pres dva preampy a mel jsem chvilemi strach,ze ty repraky odejdou.Zesilovac byl nastaveny tak na pulku,mozna ani ne. Kazdopadne ten sansamp je neco tak masakralniho.To bylo poprve co jsem zazil situaci,kdy stojim u aparatu a vlajou mi nohavice big_smile no uvidim...musi se vyzkouset.

0 xLajků:

4

navic sansamp RBI ma blend tak ze muzes  zvuk  pomerovat podle potreby

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: vilik (26. 05. 2012 13.32:53)

sansamp zapojen. Chlapi myslite ze by tenhle zesak http://kytary.cz/ashdown-abm-500-evo-iii/HN107267/ sel vytahnout z te skatule a nejakym zpusobem zabudovat do racku?Ma s tim nekdo zkusenosti? Chci to mit vsechno v racku a nechce se mi prodavat tenhle zesilovac a kupovat primo pro zabudovani do racku...dik

0 xLajků:

6

Asi ne, podivej na rozdil v sirce:(

http://www.ashdownmusic.com/press/press_images/bass_mid_size/ABM500RC%20EVO111.jpg

http://www.ashdownmusic.com/press/press_images/bass_mid_size/ABM-500-EVOIII.jpg

0 xLajků:

7

no ja vim,ze je to jina sirka. Premyslel jsem,ze to z te skatule nejakym zpusobem vykucham a nejak to doplnim do te rackove sirky. Jak to mi neni jasne big_smile no nevim

0 xLajků:

8

http://www.cs1.net/pic/audio_authority/1192A.jpg
Rackove uši smile

0 xLajků:

9

noo vida ze to jde wink

0 xLajků:

10

Kubš napsal:

Kdyz to zapojiš do vstupu zesiku (asi bych doporučil aktivní vstup) tak pojedes přes dva preampy - žádný zlo to neni.

Není, ale nedáváto moc smysl smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

11

tao-kan napsal:
Kubš napsal:

Kdyz to zapojiš do vstupu zesiku (asi bych doporučil aktivní vstup) tak pojedes přes dva preampy - žádný zlo to neni.

Stejne jako pouziti aktivni basy?;)

0 xLajků:

12

Kubš napsal:
tao-kan napsal:
Kubš napsal:

To si nemyslím. Preamp v base má smysl pro nahrávání, navíc mezi basou a preampem zesáku je třeba ještě nějaká krabička atd.

Zapojit rackovej preamp do rackovýho preampu a jít do koncáku mi přijde divný smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

13

tao-kan napsal:
Kubš napsal:
tao-kan napsal:

To si nemyslím. Preamp v base má smysl pro nahrávání, navíc mezi basou a preampem zesáku je třeba ještě nějaká krabička atd.

Zapojit rackovej preamp do rackovýho preampu a jít do koncáku mi přijde divný smile

No asi pro nahrávání smysl ma, stejne jako rackovej;) ale porad to je preamp před preampem wink

0 xLajků:

14 Naposledy upravil: valec1 (27. 05. 2012 12.33:33)

tao-kan napsal:
Kubš napsal:
tao-kan napsal:

no a kdyz zapojis sansamp podlahovou verzi(je to taky preamp rek bych hoodne podobny tomu rackovemu) do vstupu na zesaku tak je to myslim to same jako kdyz tam zapojis tu rackovou a pouziva to tuny lidi.

0 xLajků:

15

Sorry, blbě jsem to přečetl. Samo, že sansamp do preampu ashdownu je v klidu... nějak se mi to smotala s jiným treadem a myslel jsem, že jde o preamp ashdown do ashdownu smile

0 xLajků:

16

ja ten sansamp nakonec zapojil do returnu a pouzivam teda jen konec zesilovace.Prisel jsem tim o korekce na zesaku,ale pekny zvuk ktery jsem chtel si nakroutim i pomoci sansampu. Jsem ted spokojeny. no teda do te doby nez mi odejdou repraky,protoze to ma fakt silu.

0 xLajků: