Jéé, jak sem moc nechodím, tak jsem to úplně minul.
Inu, já mám pětkovou verzi (tudíž RB5) a jsem s ní fakt maximálně spokojen. Všichni si určitě pamatujete, jak jsem ty basy hodně točil, ale Cortka u mě zůstává už skoro dva roky, což o lecčems svědčí. Ovšem já můžu soudit hlavně o zpracování, původní zvuk jsem ani nezažil, jelikož se už ke mně dostala s Nordstrandama (snímače i elektronika). Ty jsem pak jakožto velký fanoušek SBS vyměnil právě za Šlapákovy výtvory a jsem teď s basou spokojen úplně maximálně.
Zpracování je v pohodě, v týhle cenový kategorii řekl bych špička. Hardware je poctivej (licencovaný Hipshot mechaniky a kobyla je pěkně masivní cortí variace na Hipshot B) a moc se mi líbí nultý pražec. Vzhled je fajn, kdo by taky dával nějakej hnus pod natural, žejo... Dohmat jde na mým kousku nastavit velice slušně. Ergonomie krku je velice příjemná - placatej, širokej, i když nulťák je příjemně úzkej. Pro moji menší ruku jasná výhra. No a ergonomie těla je perfektní. Basa nikam nepadá, dobře sedí na popruhu a při hře vsedě je tu pak geniální tvarovaná zarážka v podobě dolního rohu. Za sebe basu opravdu doporučuji.
Spekulace: Ty MK1 nebudou úplně super-třída, i když špatné rozhodně nebudou. Pokud bys chtěl ale basu časem pošoupnout o chlup výš, tak můžu s klidným svědomím doporučit pana Šlapáka a jeho snímače/elektroniku, kde si můžeš navymýšlet přesně to, co bys od basy chtěl...
často kladené dotazy:
FAQněco o mně:
Kurca Tovium