1

Téma: Problém se snímačem Bartollini MK1 / Cort B5 OPN

Zdravím všechny a prosím o pomoc, radu či jen názor.

Mám takový problém, že mi cca po 14 dnech až 1 měs. od výměny baterky přestane fungovat krkový snímač. Pokud je baterka nová, je vše ok, ale pouze po uvedenou (velmi krátkou) dobu - vyzkoušeno na kvalitních alkalických bateriích. Potom jede pouze snímač kobylkový - přepínání pomocí balance poťáku. Akorát je mi divné, že ten krkový pak nejede ani jako pasiv. Je tam klasický přepínač mezi akt/pas. Uvažoval jsem nad vybíjením baterky, ale kabel vždy vytahuji. A navíc baterka i po těch 14 - 30 dnech dává pořád dobrou šlehu, takže vybitá být nemůže, navíc ten kobylkový snímač jede v poho.  hmm Fakt nevím, kde hledat chybu - neřešil někdo podobný problém? Díky!!

Jolana Iris bass ´73
Cort B5 OPN
Ibanez SW 65
0 xLajků:

2

Re: Problém se snímačem Bartollini MK1 / Cort B5 OPN

To je docela "zajímavý",...s tím jsem se nesetkal. roll To jsem sám zvědavej, jestli k tomu někdo něco fundovanýho napíše,....to by mě taky zajímalo co je to za problém. roll

0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Wagon (19. 04. 2012 19.50:18)

Ono to zdánlivě nesouvisí, ale ze všeho nejdřív bych přepájel znovu všechny letované spoje v aktivce. Soustředil bych se hlavně na ten přepínač aktiv/pasiv. Jak píšeš:

gabo napsal:

Akorát je mi divné, že ten krkový pak nejede ani jako pasiv.

Počkej si (to zní blbě smile ) až ten problém zase nastane, pak to přepájej, nebo někým nech a šoupni tam zpět baterku a uvidíš....uslyšíš....i když se mi nezdá, že by to takhle reagovalo na podpětí baterky.....

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

4

Nevím jak u B5, ale u A5 ani pasiv bez baterky nefunguje. Tudíž jestli je problém mezi baterkou a nějakým propojením (v elektrice se nevyznám) s krkovým snímačem, hrát to nebude.

Modulus Flea
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: DIGITAL CHOCOLATE (19. 04. 2012 22.05:30)

mam stejny problem na B4... Akorat me tolik netizi, pac hraju na jazz bass a Cort je uklizeny v krabici. Presne jak popisuje Gabo, ten scenar je jako pres kopirak

0 xLajků:

6

tohle konkrétně nevím. V nouzi celou aktivku odpojit a pak jedeš bez baterky. mám to tak na své A4 (začalo mi ondy v base hrozně praskat a chroupat:) ). Recept a schéma jsem získal zde od člena Chajdy, ale nevím, jestli už nezmizel v koši. Můžu se případně mrknout...

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

7

Díky za všechny příspěvky, - jsem "rád", že se vyskytl tento problém i jiným majitelům Cort, tzn. že to může být nějaká výrobní vada. Každopádně je to prozatimně "spraveno". V pátek jsem si vzal multimetr, že to rozeberu a proměřím, kde by eventuelně mohl být nějaký přechodový odpor, že by to za tak krátkou dobu vyšťavilo baterku, příp. jestli nebude někde vizuální známka přehřívání. Jenomže - nebylo jaksi dost času, tak jsem to nestihl a vyrazil jsem na zkoušku. Samozřejmě, že po zapojení byl krkový snímač "mute", tak jsem hrál na kobylkový. Zhruba po hodině hraní jsem do toho nechtěně uvalil a jaksi podivně to zachraptělo, tak jsem zkusil jestli se náhodou ten krkový nechytl - no a samozřejmě, že hrál. Ale po dalších 15 min se vše opakovalo, tak jsem už chtěně - s citem - klepl po zadním krytu elektriky a zase se to zběžně rozběhlo. Dneska jsem celý zadní kryt sundal a vyvalilo se na mě klubko změti drátů, což mi došlo, že bez nějakého zákl. schématka bych tam asi stejně prd co změřil, ale jedna věc byla ta, že ten zákl. integr. obvod pravděpodobně ekvalizéru, byl strašně natlačený mezi kabely a ten plastový kryt. Tak jsem to trošku uspořádal tak, aby tam bylo více místa pro ten IO ekvalizéru - aby nebyl tak namáhaný při dotažení plast. krytu, no a zpět vše dotáhl. Zapojil jsem, hrál jsem cca 90 min a vše fungovalo, aktiv / pasiv / balance mezi snímači, ekvalizér ..
Nebudu tak naivní, že bych si myslel, že je to spraveno. Spíš je otázkou času, kdy se to objeví znovu. Pak teda bude nutné nějaké kulturnější řešení problému a pokud se příjde na příčinu, pak dám náležitě vědět.  wink

Jolana Iris bass ´73
Cort B5 OPN
Ibanez SW 65
0 xLajků: