1

Téma: Tuning Squieru std JB

Zdravím vás! Uvažuji o nějakém komplexnějším tuningu Squiera standard JB. Šlo by měnit kde co: snímače, kobylka, potenciometry, ladící kolíky... Nicméně za basu v novém stavu jsem dal 5000 a nerad bych tuningem překračoval původní cenu. Chtěl bych se tedy zeptat, jakou kombinaci nových komponent byse mi doporučili v daném cenovém pásmu povyměňovat, aby to přineslo co nejvyšší povznesení zvukové úrovně. Koupil jsem zrovna nádobíčko od Markbassu, takže čekám, že správnou změnou komponent půjde zlepšení slyšet. Budu pro potřeby diskuze předpokládat, že nástroj není po stránce opracování dřeva úplně marný.

Ještě podotknu, že vysněná zvuková meta (při rozpočtovém omezení však nedosažitelná) je čistokrevný JB zvuk z amerických originálů soudě podle různých živých i video ukázek.

Budu se těšit na postřehy

Markbass Little Mark 250
Markbass Traveler 102p
Squier Standard Jazz Bass
0 xLajků:

2

Re: Tuning Squieru std JB

nemá cenu, prodat+přidat to co bys do toho vrazil a koupit lepší

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

keby si tuningoval nejaku Fokusku, pripadne vyssiu radu sqier, tak by to cenu mohlo mat , ale takto je to skor marny boj...
Stotoznujem sa s nazorom Paparatzziho wink

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

4

basu dělá dřevo a konstrukce něco se dá nahnat změnou snímaču, někdy i docela dost,ale pokud je základ hluchý,nic s tím nenaděláš, byt bys sis prsty v prdeli zalomil a jb zvuk origo nelze dosáhnout nikdy bo tato basa má tělo z agatisu a origo je olše, takže marná snaha

0 xLajků:

5

Doporučuju prodat a koupit za 10 litrů JB Mexiko. S výsledkem budeš spokojenější, než tunit Skvéra.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

6

Tak tak. To je jak tunit Felicii aby jezdila jak Oktávka.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

7

Díky za rady. Ono vlastně na myšlenku výměny třeba snímačů mě přivedla diskuze na hudebniforum.cz, kde psali, že to pro běžný squier znamená velký posun a bylo mi to doporučováno, takže dobře, že jsem se poptal ještě tady.

Markbass Little Mark 250
Markbass Traveler 102p
0 xLajků:

8

Gorol napsal:

Díky za rady. Ono vlastně na myšlenku výměny třeba snímačů mě přivedla diskuze na hudebniforum.cz, kde psali, že to pro běžný squier znamená velký posun a bylo mi to doporučováno, takže dobře, že jsem se poptal ještě tady.

Tak zkusit výměnu snímačů by se možná i vyplatilo. Koupil bych bych nějaký z druhý ruky a zkusil bych to. Kdyby jsi nebyl spokojenej, můžeš je poslat za skoro stejnou cenu dál. Já jsem třeba snímače na Squieru vyměnil a řekl bych, že se to docela vyplatilo. Je jasný, že levná basa nebude hrát jako trojnásobně dražší originál, nicméně já jsem s výsledkem docela spokojenej.  smile

Squier by Fender Vintage Modified Precision Bass + Fender snímač
Squier Deluxe Jazz Active V
Hocke BG210H
0 xLajků:

9

Vždy se lépe tuní solidní základ, než honit nemožné ze srajdy...

Zkusit starší snímače smysl má klidně hned, protože je využiješ i na další base, pokud samozřejmě zůstaneš u JB smile (a nejsi vyloženě líný si je opět prohodit smile)

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

10

D.a.l.i napsal:

protože je využiješ i na další base

Presne tak. S tim jsem do tuningu sel i ja. Sice meho Squiera nejspis nikdy neprodam, protoze hodlam kdyz uz tak jen pridavat dalsi nastroje, ale clovek nikdy nevi. Kazdopadne u me znamenala vymena snimacu jednoznacny posun kupredu.

SQUIER Classic Vibe Jazz Bass 60 (snimace SBS), EDEN E210C, kabel BESPECO PT600
KEEN 5 strun předělaný na bezpražec
každý někdy začínal
Kapela 432Hz
0 xLajků:

11

To Miila: Jenže Tvůj Squier je trošku někde jinde.... než Standart. Tady to smysl má, ta basa funguje.  wink

0 xLajků:

12

Díky moc za názory vás všech. Už jdu koukat po mexikánech, když se to teda vyplatí

Markbass Little Mark 250
Markbass Traveler 102p
0 xLajků:

13

Gorol napsal:

Díky moc za názory vás všech. Už jdu koukat po mexikánech, když se to teda vyplatí

hele ja bych to nebral jako jednoznacnou vec.. ja verim vic asijcum nez mexikanum big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

m3 napsal:

ja verim vic asijcum nez mexikanum

A Bolivijcum 4x víc než Japoncům. Kolik důvěry má m3 ve výrobky z Číny? big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Marťas (14. 04. 2012 22.59:31)

Ten JB ze série Modern Player je snad nejlevnější Fender...okolo 11.000,- tak se zkus podívat na to. Je to tuším made in China. Ale ta kombinace snímačů....kdoví, jak to bude hrát. Každopádně na thomannovi jsou nějaké hudební ukázky ;-)

0 xLajků:

16

Poslechni si víc ukázek a zjistíš, že se opakujou a třeba dají ukázku z pětky ke čtyřce...
A Gorole, třeba je ta tvoje basa dobrej kousek a upgrade se vyplatí. Tohle se nedá říct jen tak paušálně - Squiery nemá cenu tunit. Na tvym místě bych zkusil vyměnit snímače a kobylku. Obojí se dá pak dát na novou basu, nebo prodat.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

17

Jinak na hudebním bazaru se objevil Squier Vintage Modified JB za 5.000, nevím, jestli ještě je k dispozici, ale tohle by mohl být slušný základ za pár peněz navíc...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

18

tao-kan napsal:

Kolik důvěry má m3 ve výrobky z Číny?

no kdyz porovnam ty svoje 3 fendry tam cinak a japonec mi pridou lip zpracovany nez amerika big_smile .. ale pravda ten american je z roku 75 a ve svy dobe to byl low end fender a taky uz na nem moh zapracovat cas ale treba usazeni krku neni tak tip top jak u tech asijcu ... cool

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

A z toho vyplývá...?
http://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

20

tao-kan napsal:

A z toho vyplývá...?

haha, OT, kurčatovium v akci smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

21

Nook napsal:
tao-kan napsal:

A z toho vyplývá...?

haha, OT, kurčatovium v akci smile

Geniální film. Ale konec OT.

Obdobný Squier Vintage Modified jsem chvíli měl a byla to hodně solidní basa. Nejen, že pěkně vypadala, ale i dobře hrála.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků: