1

Téma: Prasklé tělo

co si o tom myslite? prasklina je pres celou tloustku tela, dohromady to drzi v podstate jen top. Kdyz se na tu spodni cast tela zatlaci, tak se prasklina trochu otvira. :/ Co delat dal? nechat to tak? zalepit? Cim ? Jak dostat lepidlo dovnitr?

(pravym -> zobrazit obrazek, pro vetsi velikost)
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/cassus-250312-153818-p1150158.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/cassus-250312-153852-p1150159.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/cassus-250312-153924-p1150161.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/cassus-250312-153949-p1150163.jpg

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Aidamos (25. 03. 2012 14.55:50)

Re: Prasklé tělo

Koukám jak je ta basa omlácená, ta už asi dostala šlupek. Vůbec bych se nedivil kdyby si řekla, že už má dost. Nechci sýčkovat, ale řekl bych, že tohle je f prdely a neuděláš s tím vůbec nic. Samozřejmě nejsem kytarář, můžu se mýlit, ale tohle je můj názor. Prodat krk, snímače a elektroniku a tělo rozřezat do kamen.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

to uz drzi jen to viko od elektriky ne? smile Ja myslim, ze se to normalne nainjektuje lepidlem a hotovo...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

4

Nedá se to třeba zalít epoxidem...?

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

5

mám obavu že tam lepidlo nezateče,ale zkusil bych to,tím už se nic pokazit nedá,naředil bych ponal expres na konzistenci vody a stříkačkou z jehlou bych to tam zkusil nacpat
jak tak na to čumím tak to prasklo v místě kde je to nejvíc odfrezované ,logicky v tom nejslabším

0 xLajků:

6

Možná bych to zevnitř šachty stáhnul vrutem.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

7

měl sem taky prasklý tělo a dlouho sem to neřešil a jestli to neni na zvuku znát tak bych to neřešil. Jestli ti tam ta prasklina vadí tak je škoda, že tam je ten top, nepude to jen tak urazit a přilepit. Svůj problém sem myslim nakonec vyřešil vrutem, jak píše spider (nejsem žádnej mág přes dřevo takže rači věř jemu :-) ) a bylo to v pohodě, předtim sem teda zkoušel naředit lepidlo na dřevo ňák to dostat do praskliny a stahnout, to trochu fungovalo ale zas to prasklo, ale bylo to kolem horního rohu kde basa visí na popruhu, takže to mělo důvod prasknout, tak by to možná šlo taky pořešit. vubec bych netvrdil, že je to v prdeli a tak, prostě další pořádnej šrám  smile ...

0 xLajků:

8

girzi napsal:

nejsem žádnej mág přes dřevo takže rači věř jemu :-) )

Já tež ne smile ....ale kombinace lepidla titebond v injekční stříkačce a vrutu mi přijde jako nejlepší. Možná bych ještě do praskliny vrtnul co pár cm 1mm vrtákem ať se tam dá zajet injekční jehlou. Pak stáhnout vrutem, popř. nějak šikovně zatížit - titebondu stačí 30 minut pod tlakem na přichycení a pak už jen nechat 24 hodin zatvrdnout. Tady by to navíc šlo krásně stáhnout ztužidlem. Když to Cassusi dovezeš na sever, můžem to zkusit.

Nedávno sem tak jednu prasklinu lepil a docela drží

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

9

tao-kan napsal:

Nedá se to třeba zalít epoxidem...?

Epoxid je pružný - Tedy na nástroje nevhodný - potřebuješ co nejtužší spoj. Používá se max. na vyplňování kazů

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10

diky vsem, injekce + lepidlo zni solidne. vrut je taky dobry napad - asi v sachte elektroniky tak nejak pres tu prostredni prasklinu...pokud se tam nejak vleze sroubovak.

spider napsal:

Když to Cassusi dovezeš na sever, můžem to zkusit.

Diky, jestli se na to sam nebudu citit, tak to tak dost mozna dopadne smile

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: joko (28. 03. 2012 14.05:40)

Aidamos napsal:

Koukám jak je ta basa omlácená, ta už asi dostala šlupek. Vůbec bych se nedivil kdyby si řekla, že už má dost. Nechci sýčkovat, ale řekl bych, že tohle je f prdely a neuděláš s tím vůbec nic. Samozřejmě nejsem kytarář, můžu se mýlit, ale tohle je můj názor. Prodat krk, snímače a elektroniku a tělo rozřezat do kamen.

Teda ty seš ale sýček! Nevidím strašně omlácenou basu, ale normálně ošoupanou a taky vidím průběžnej krk - ten se prodává samostatně jak? Vysekat sekyrkou?
Cassus: Tohle není nic neobvyklýho. To bys kolikrát koukal jak si někdo roztříská kontrabas (nebo nějakej jinej smyčcovej nástroj) a jak elegantně se to dá spravit. Kolikrát to ještě získá lepší rezonanční vlastnosti. Jenom máš nevýhodu, že tam máš top a nedá se to ulomit a znovu přilepit. I když třeba jo - doma bych to nespravoval, zajdi si za kytarářem, ti už mají svoje fígle a basa bude zase v cajku.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

12

joko napsal:

vidím průběžnej krk - ten se prodává samostatně jak? Vysekat sekyrkou?

Jo, jsem vůl, to jsem si všiml, že je průchozí, ale pak při psaní na to nějak zapomněl.

joko napsal:

Nevidím strašně omlácenou basu, ale normálně ošoupanou

Tak to si kup brejle a hlavně si ty fotky (zvláště tu poslední) otevři do nového okna a zvětši na 100%. Tohle není ošoupání, tohle je nástroj zrasovanej jaxviň.

0 xLajků:

13

Tak to si asi ještě neviděl opravdu zrasovanej nástroj (hrající). Nemyslim můj, já jsem hodnej wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

14

Aidamos napsal:

Tohle není ošoupání, tohle je nástroj zrasovanej jaxviň.

sorry, ale v tomhle teda nesouhlasím... to jsou šrámy z bitev, přirozenej relic smile ta basa má nějakou duši a rozhodně nezaslouží do kamen, jak jsi navrhoval... chápu, že jsi zvyklej na "mint" vzhled u novejch nástrojů, ale nemusíš to tak hrotit... wink

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

15

hofa napsal:

sorry, ale v tomhle teda nesouhlasím

To je tak jediný, co můžeš  big_smile

0 xLajků:

16

+1 hofovi! smile

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

17

Aidamos napsal:

Tak to si kup brejle a hlavně si ty fotky (zvláště tu poslední) otevři do nového okna a zvětši na 100%. Tohle není ošoupání, tohle je nástroj zrasovanej jaxviň.

Ale hovno, tohle je stav úplně v pohodě. Na ebay by se to objevilo jako 9/10 :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

18

Pro mě osobně tohle o slušném zacházení nesvědčí:

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/aidamos-280312-155018-relic.jpg

0 xLajků:

19

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/paparatzzi-280312-155246-cimgda1649.jpg bububu

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

20

hele já třeba mám na Bacchusovi takovej finish, že se v něm dělají rýhy, jen se na něj křivě podívám smile žádnej bulletproof polyuretan big_smile

nevím, co přesně považuješ za "slušný" zacházení, ale je nutné si uvědomit, že to je "nástroj" - tedy věc primárně určená k tomu, aby se používala a ne aby se na ni prášilo někde na stojanu... těm šrámům se člověk i při "slušným" zacházení podle mě prostě nevyhne... wink

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

21

Přesně tak, můj precl, ač se k němu chovám laskavě, už taky nějaký ty šrámy a minibouchance má...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

22

hofa napsal:

hele já třeba mám na Bacchusovi takovej finish, že se v něm dělají rýhy, jen se na něj křivě podívám

tak tak, tady je to to same, jmenuje se to open pore natural. ryha se da udelat i nehtem.

basa ma pet roku a hraje se na ni kazdodenne, projezdila toho se mnou uz hodne, tak holt je trochu otriskana. rozhodne se k ni ale nechovam jak hovad, takhle vypada zepredu

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/cassus-280312-182545-p1150165.jpg

0 xLajků:

23

ad relic: ja mlciiim   lol

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: carodej_pes (29. 03. 2012 10.00:02)

joko napsal:

To bys kolikrát koukal jak si někdo roztříská kontrabas (nebo nějakej jinej smyčcovej nástroj) a jak elegantně se to dá spravit. Kolikrát to ještě získá lepší rezonanční vlastnosti.

O jakém roztřískání se bavíme?  big_smile

Ondra: Já osobně bych s tím moc nelaboroval a hodil bych to ke kytarářovi. Myslím, že ta operace zas tak drahá nebude (

Bandcamp.com – moje skladby | Instagram
Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Místo piva kostku mozku.
0 xLajků:

25

carodej_pes napsal:

Hmmm, například pád po zádech z namrzlých schodů s kontrabasem na rameni... wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

26

Kytarář a uplně v pohodě. Opatrně roztahne, vystříkne to tam a spoj drží víc jak okolní dřevo.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

27

joko napsal:
carodej_pes napsal:

Hmmm, například pád po zádech z namrzlých schodů s kontrabasem na rameni... wink

lol Takže to je tvůj trik na zisk lepších rezonančních vlastností nástroje?

Bandcamp.com – moje skladby | Instagram
Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Místo piva kostku mozku.
0 xLajků:

28

Kontrabas nevlastním, ale viděl jsem ty polínka po pádu a pak zase složenej a slepenej nástroj. Ani se mi nechtělo věřit že je to tentýž nástroj. A to s těma rezonačníma vlastnostma není pravidlo, ale stává s to...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

29

... alebo si zoberme co spravil pastorius so svojou basou (vyhodil ju do vzduhu a po pade sa mu rozmlatila na kusocky wink ) ...... nuz ked vytriezvel, tak o pozbieral, dal nejakemu tipkovi a on ju kompletne zrekonstruoval  cool  ...tato prasklinka nebude ziaden problem

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

30

cassus napsal:

co si o tom myslite?
...

Myslíme si, že bys s tím měl zajít ke kytaráři. Dá se udělat opravdu hodně, ale ne pokud tam naprasíš epoxid nebo jiný těžko odstranitelný lepidlo. Jak tu někdo odhadoval pětikilo, tak já bych odhadoval teda trochu víc, ale kdo ví. Není mi jasný co to je za nástroj, ale od oka bych řekl, že tohle do ni investovat se spíš vyplatí.

Muzika musí mít koule.
0 xLajků:

31

Já bych řek, že kytarář to opraví 100%. Použije správné lepidlo a také má různé svěrky atp, kterými dokáže tělo bez devastace roztáhnout, vpravit lepidlo a poté patřičně stáhnout. Myslím že netřeba jediného vrutu. Podle linie praskliny je jasné, že to je nejslabší místo basy a podle mě nebude problém jí rozšklebit i víc než 1mm, když to jde i rukou při namontovaných krytech. Neotálel bych, a myslím, že by to mistr udělal i do max 2dnů. A máš klid. Coenově bych to viděl že 500-700 Kč, to už by mi přišlo drahý... i když nechal jsem si spravit mandolínu s perfektně ulomeným (odlepeným) krkem a kytarář chtěl 300 Kč Ale mám jistiotu, že to bude držet, možná líp, než dispercolem, o čemž jsem uvažoval já smile

0 xLajků:

32

CharlesBass napsal:

dispercolem

to nejni lepidlo!! to je leštěnej prd, stejně jako Herkules

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

33

woody napsal:

to nejni lepidlo!! to je leštěnej prd, stejně jako Herkules

meuvěřitelně mě serou tyhle rychlý soudy,kor od člověka co se dřevem dělá,proč woody proboha neřekneš dispercol ani hercules bych na to nepoužil to a to lepidlo je lepší a to pro to ? jinak tvuj příspěvek nemá vubec žádný smysl

0 xLajků:

34

fedeer napsal:

proč woody proboha neřekneš dispercol ani hercules bych na to nepoužil to a to lepidlo je lepší a to pro to ?

+666

0 xLajků: