1

Téma: stojan na basu

chci si koupit stojan na basu, protože doma vytahování z kufru je dost nepraktický a kufr se pořád někde válí a není zrovna skladnej. Jo, ale zas když budu mít stojan , bude to pohodlnější, ale na basu pude prach, jestli to nebude moct vadit, co myslíte, je ten stojan dobrej.

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

2

Re: stojan na basu

No stojan je podle mě super....ale nedoporučuju klasický Stagg..koupili jsme je do zkušebny a nejsou na váhu basy připravený, ty ramena se pořád ohybaj...no je to prostě šmejd materiál, ale stále lepší než opírat krkem nebo dokonce hlavou o zeď...

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

3

Stojan můžu jen doporučit. Mám doma basy ve stojanech v obýváku a kromě toho, že jsou tak pořád po ruce, se na ně hrozně hezky z gauče kouká. Mám tak intenzivní pocit, že basy bydlej se mnou, což je fajn smile
Jeden stojan mám klasickej rozkládací "áčkovej" Warwick, druhej je nějalá korejská mrdka na třech nohách s uzamykatelným držákem krku, ten tahám i na koncerty. Má tu výhodu, že můžeš basu přenášet pohodlně tak, že ji chytíš za stojan a ona z něj nevypadne...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

ja pouzivam stagy, takovy s trojnozkou a kolibkou na telo basy a zatim v pohode, vozim to a dobry. Holt budes mit basu zaprasenou, ale i zasvinena basa hraje smile

0 xLajků:

5

No já staga mám, a nestěžuju si, stojí to, je to stabilní a poměrně skladný... Ale chce to ten stojan na elektrický kytary - ne na akustiky.... Stojan rozhodně doporučuju, při opírání o krk nebo hlavu už mi Peavey několikrát spadla a má na sobě několik památných šrámů sad od doby stojanu se žádný nový neobjevil...

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

6

Mikuliku, já mám též tu trojnohou mrdku s uzamykatelným krkem...A dost mě štve!:) Nemůžu si vzít basu se stojanu jednou rukou, detail, ale k nasrání...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: mikulik (13. 09. 2006 10.23:37)

Nojo, to máš vlastně pravdu... to mi ale až tak nikdy nevadilo... smile Zase se ta basa i se stojanem ale přenáší mnohem pohodlněji, než sama o sobě...

0 xLajků:

8

Akorát se na ni i se stojanem moc pohodlně nehraje... Na koncert OK, domů bych vzal nějakej nižžší bez zámku...

0 xLajků:

9

Mám doma málo místa a tudíž sem pořídil "věšák". Normálně ho namontuješ na zeď (tří hmoždinky+šrouby) a je to supr! Nikde to nezavazí na podlaze (např. při úklidu mi s tím žena nešibuje apod.). Jinak na koncíky mám normální stojan - takovej malej, co se dá úplně betelně složit a přitom je perfektně stabilní. Navíc lehoučkej. Značku nevím, ale je takovej černo-žlutej, myslím, že se jmenuje "Herkules" nebo tak nějak ...

0 xLajků:

10

Cože to na podlaze...????? Nezavazí??? Co to je?

Jinak věšáky jsuo dobrá věc, taky jsem o nich uvažoval... ale takhle aspoň nemusim nic vrtat, ono do panelu to není zrovna nic moc...

0 xLajků:

11

taky mám mrdku-trojnožku a spokojenost

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

12

mikulik napsal:

Cože to na podlaze...????? Nezavazí??? Co to je?

Jinak věšáky jsuo dobrá věc, taky jsem o nich uvažoval... ale takhle aspoň nemusim nic vrtat, ono do panelu to není zrovna nic moc...

Když mě se doma všude válí samý basy, no ;o)   ... ženě to zavazí, mě nééé ...

0 xLajků:

13

Ale co to je proboha "zavazí"... jako že to překáží?

0 xLajků:

14

UR napsal:

Mám doma málo místa a tudíž sem pořídil "věšák". Normálně ho namontuješ na zeď (tří hmoždinky+šrouby) a je to supr! Nikde to nezavazí na podlaze (např. při úklidu mi s tím žena nešibuje apod.). Jinak na koncíky mám normální stojan - takovej malej, co se dá úplně betelně složit a přitom je perfektně stabilní. Navíc lehoučkej. Značku nevím, ale je takovej černo-žlutej, myslím, že se jmenuje "Herkules" nebo tak nějak ...

Jo, je to Hercules....taky ho mam, moc betelna zalezitost...jen neni nejlevnejsi....ale stejne musim basu schovavat...deti a kocky jsou zakerne

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15

mikulik napsal:

Dojed na moravu na jazykovy kurz....budes vedet co to je kdyz neco zavazi a co po tobe chcem kdyz mas roznout....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

mikulik napsal:

hehehe...taky jsem to nemohl rozluštit smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

17

mikulik napsal:

Jasně, zavazí = překáží, 's ještě neslyšel?

0 xLajků:

18

nó, já teda....ne

0 xLajků:

19

Spider: "rožnout" znám, to je stará věc... ale "zavazí" mě teda trošku vykolejilo smile Nejdřív jsem si říkal, proč má UR v pokoji závaží...

0 xLajků:

20

hm, tak to taky čumím. V životě mě nenapadlo, že "zavazí" je nářečí...já jsem myslel, že je to spisovné..

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

21

moje přítelkyně je z moravy...ty jazykové bariéry se bourají složitě...

Ona: Podej mi tu hadru!

Já: To neni hadra, to je hadr...

Ona: Pro mě je to hadra...

Já: Ale je to hadr...

takhle to u nás jede furt...

snažím se vzpomenout si na ty spousty slov, kterejm ještě nerozumím, ale žádný se mi nevybaví...

0 xLajků:

22

Šak dyž ně cosi zavazá, tak to pošunu kúsek vedle a hnedka je zasej místo; a basu pověsím třebas na krkošu, aby nezavazala.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

23

vlastně...

0 xLajků:

24

Jenich: a to sis ještě nezkusil v Brně objednat sodovku... smile

0 xLajků:

25

mikulik napsal:

big_smile big_smile big_smile Stejný,jak když si pronesu někde v čechách v baru otázku: "Můžu poprosit o jeden hrnek?
Jako hrnek??? na co? tongue smile

0 xLajků:

26

A co teda znamená "hrnek"? To jsem taky nikdy neslyšel... smile

0 xLajků:

27

Půllitr..:)

0 xLajků:

28

Já sem děsnej bordelář a basu mám furt vyndanou na podlaze téměř v leže (je opřená o 10w kombíčko). A CDéčka mám doma misto koberce...taktéž je neuklízím a páč dělám s počítačema,tak moje pc je neustále v prostoru a rozložený....taky proto,když kchci juknout na dývko,tak abych to mohl šoupnout k posteli. Takže stojan by mi jen překážel....určitě bych tu basu schodil při prvním přeskakování přes ten bordel.
Ale na koncíky a do zkušebny bych ho uvítal.......

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

29

mikulik napsal:

A co teda znamená "hrnek"? To jsem taky nikdy neslyšel... smile

hrnek je škopek tongue big_smile

0 xLajků:

30

Jo myslíš žejdlík?

0 xLajků:

31

kalíšek

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

32

a mně basa nezavazí, ale mojí švici jo:) a kolik tak stojí ten stojan , nějakej normální, nepotřebuju nějakej luxusáckej

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

33

mikulik napsal:

Jo myslíš žejdlík?

big_smile jó žejdlík,nebo sem slyšel taky pivák a to mě dostalo smile smile smile

0 xLajků:

34

Pivák se tady říká pivu obecně... "Dáme pár piváků"... asi nějakej posunutej význam... smile

0 xLajků:

35

no právě,to když mě řekl jednou kámoš z Budějek,tak sem se lochčil jak sviňa big_smile

0 xLajků:

36

Das ist ein štokrle, ví ist es in čechiš?

...no...štokrle...

Un das ist der lustr, ví ist es in čechiš?

..no...lustr

smile

0 xLajků:

37

big_smile

0 xLajků:

38

smile Je zajimave, za Moravaci vetsinou Cechum rozumi, naopak je to sem tam trosku obtiznejsi, ale qeci:
Stojan je zejmena na koncerty nepostradatelny, mel jsem nekolik levnejsich, moc nevydrzely a nektere mi nekdo zcizil a pod. a tedka mam pujceny jeden s napisem Rock Stand a zatim drzi smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

39

ad pivo: U nás se říká bírko.

ad stojan: Mam nějakej Stagg http://www.muziker.cz/images/tovar/SG-A108BK.gif a zatim jsem s nim spokojenej. Jednu chybu ale má, neumí se sám sbalit, když jedu hrát, takže na akcích většinou pokládam basu na apec, protože stojan stojí doma.

0 xLajků:

40

genja napsal:

ad pivo: U nás se říká bírko.

ad stojan: Mam nějakej Stagg http://www.muziker.cz/images/tovar/SG-A108BK.gif a zatim jsem s nim spokojenej. Jednu chybu ale má, neumí se sám sbalit, když jedu hrát, takže na akcích většinou pokládam basu na apec, protože stojan stojí doma.

Tak u tohohle kusu mi prasknul plast, ktery poji ty dve nohy nahore... Plast je choulostivy, Rock Stand je stary celokov, takze asi vydrzi vic smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

41

Ale prdlajs. Teď jsem kvůli tobě serval ten gumovej kryt a pod tim je normální poctivej čínskej kov. Ta guma ty nohy nedrží, je tam jenom proto, aby se basa neopírala o ten kov.

0 xLajků:

42

Já mám stojan koupený v guitarshopu, masivní, stabilní, je na něm nálepka stands.pl. Jsem s ním spokojenej.

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

43 Naposledy upravil: Capricorn (13. 09. 2006 23.19:50)

Jenich napsal:

Ona: Podej mi tu hadru!
Já: To neni hadra, to je hadr...
Ona: Pro mě je to hadra...
Já: Ale je to hadr...

Tak mě onehdy odrovnal kolega v práci, který studoval v Ostravě, a místo:
"Vyndej ten hadr ze dřezu"
mě požádal:
"Vydělej tu hadru ze džberu".

To jsem myslel, že mě vodvezou lol

(a sojan mám ten Stagg - viz  http://www.baskytary.cz/karta.php?02110 … mp;ID=4431
a je celokovovej  a stojí 239 Kč)

A thousand nights, I've spent alone,
Solitaire to the bone,
But I don't mind, I'm my own best friend,
From the beginning to the end,
My life, my heart, black night, dark star, Capricorn
0 xLajků:

44

No vidíš, my nemáme problém s hadrama.... nevím proč pořád rozlišujete hadru a hadr, dyť je to fuck...:) Já jsem teda jako morovák měl problém v jediném slově: kotouč... dost dlouho jsem nechápal, že je to termín pro kolečka...:)

0 xLajků:

45

Klusi napsal:

.... nevím proč pořád rozlišujete hadru a hadr, ...

Ta hadra je v té větě asi tak to nejmenší smile

Hadru beru, ale vydělávat jí ze džberu? big_smile 

a jinak je to naopak super, že se dovedeme bavit jenom tím, že někdo něco řekne jinak, než bychom čekali,  nebo jsme zvyklí, mě se to líbí...

A thousand nights, I've spent alone,
Solitaire to the bone,
But I don't mind, I'm my own best friend,
From the beginning to the end,
My life, my heart, black night, dark star, Capricorn
0 xLajků:

46

mikulik napsal:

Jó tak to sem taky čučel, sme byli když sem byl malej kdesi v čechách v nějakým kempu a než mě vysvětlili, že když hóknu sodovku, žlutou brču nedostanu, tak sem popil půllitr sifonu big_smile Takže limonáda rulezz, ale dneska bych stejně chtěl škopek, a pivo je mezinárodní big_smile To ví skoro v celé evropě co to je big_smile

pipa napsal:

hm, tak to taky čumím. V životě mě nenapadlo, že "zavazí" je nářečí...já jsem myslel, že je to spisovné..

Já sem zas něvěděl, že s šufánkem v Praze polívku do talířu nedáš smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

47

genja napsal:

Ale prdlajs. Teď jsem kvůli tobě serval ten gumovej kryt a pod tim je normální poctivej čínskej kov. Ta guma ty nohy nedrží, je tam jenom proto, aby se basa neopírala o ten kov.

Tak to mas neco jineho, ja tam zadny kov nemel, mel jsem asi uplny shit stojan sad

0 xLajků:

48 Naposledy upravil: Jenich (14. 09. 2006 07.52:33)

S tím univerzálním slovesem - udělat, vydělat...

Moje slečna si stěžovala mým přátelům, že když jsem u ní bydlel, tak že když jsem dojedl, tak byl stůl zasypán drobky a nikdy jsem nezadělal židličku...

Odvětil jsem jí, že židličky jsem přestal zadělávat ve 3 letech a že by měla být spíš šťastná...

smile

0 xLajků:

49

add dialekty: jako Moravák musím přiznat, že si i na Moravě občas navzájem nerozumíme - když kolikrát takovej Valach nebo Ostravák spustí, tak se já Brňák taky nechytám. Když mi tuhle spolužák od Vsetína zahlásil, že celý deň šářil po baráku a nebo že su ogébený jak papuč, tak jsem fakt jen otevřel hubu.

0 xLajků:

50 Naposledy upravil: spider (14. 09. 2006 08.32:06)

UR napsal:

add dialekty: jako Moravák musím přiznat, že si i na Moravě občas navzájem nerozumíme - když kolikrát takovej Valach nebo Ostravák spustí, tak se já Brňák taky nechytám. Když mi tuhle spolužák od Vsetína zahlásil, že celý deň šářil po baráku a nebo že su ogébený jak papuč, tak jsem fakt jen otevřel hubu.

No vsak Brnaci jak zacnou mazat ten svuj hantec tak je to taky o hubu....

Ale je fakt ze s moji Valachia Girlfriend se mame obcas taky problem dorozumet...i kdyz dneska po 7 letech uz jen zridka kdy...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

51

Spider  Val... Girl... - to je kytara ?

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

52

UR napsal:

smile Neznam toho spoluzaka nahodou? smile Ja take ze Vsetina smile

0 xLajků:

53

salof napsal:

nic tak cenného, řekl bych big_smile

0 xLajků:

54

Jenich napsal:
salof napsal:

nic tak cenného, řekl bych big_smile

Muhehe big_smile, ne to je moje slecna a matka meho syna wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

55

MK napsal:
UR napsal:

No von je vod Vsetína z Kateřinic, tak nevim, esi se znáte takhle v okolí ...

0 xLajků:

56

UR napsal:
MK napsal:
UR napsal:

Jojo, Katerinice znam, ale nikoho z tama asi ne.. to nevadi smile

0 xLajků:

57

UR napsal:
MK napsal:
UR napsal:

Teď mě tak napadá, my jsme se už taky jednou potkali - no spíš jsme hráli na stejné akci v Hodoníně v lednu 2005 ;o)

0 xLajků:

58

UR napsal:
UR napsal:
MK napsal:

Teď mě tak napadá, my jsme se už taky jednou potkali - no spíš jsme hráli na stejné akci v Hodoníně v lednu 2005 ;o)

Ha, to myslis ten rockovy ples? Ty jsi z tech Zeppelinu? Tak to jsme se urcite potkali! smile Celkem dobra akcicka a dobra muzika. Zeppelini nejsou zrovna primitivni zalezitost.

0 xLajků:

59

jj dobrá akce, myslím, že sem to tam tenkrát trochu přepísknul ;o)
LZ nejsou primitivní, to máš pravdu, stejně jako IM - výměna komplimentů big_smile

0 xLajků:

60

UR napsal:

LZ nejsou primitivní, to máš pravdu, stejně jako IM - výměna komplimentů big_smile

Prepisknul? Z cimpak? smile
Za kompliment diky smile

0 xLajků:

61 Naposledy upravil: UR (14. 09. 2006 13.59:51)

MK napsal:
UR napsal:

Za kompliment diky smile

Ani se neptej, byl to takový alkovečírek - ajajaj smile
Organizátorovi sme se moc líbili a tak nás tam potom napájel domácí slivovičkou, k tomu nám hráli Dream Theatre a dál už nevím smile

0 xLajků:

62

UR napsal:
MK napsal:
UR napsal:

Za kompliment diky smile

Ani se neptej, byl to takový alkovečírek - ajajaj smile
Organizátorovi sme se moc líbili a tak nás tam potom napájel domácí slivovičkou, k tomu nám hráli Dream Theatre a dál už nevím smile

Aha, to se stane, my bohuzel museli odjet... nebi nemuseli? Ja uz si to nepamatuju smile

0 xLajků:

63

Tož já tu svoju fošňu skládám na akýsi poland bazmecht, stabilita dobrá, má to takovů mrchu na krčisko a néde to zamknůt, je tam fuga jak...., tak akorát na krčisko. Možete s tím hrncovat a nic sa nepodělá.

0 xLajků:

64

Uááááá... další Moravák big_smile big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

65

jen houst a vetsi kapky.... smile smile smile
neboli jak rika Hale & Pace - "perem to tam horky!!!" smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

66

A komu to vlastně zavazalo na té dlážce???

0 xLajků:

67

Tomu jsem rozuměl, heč! smile smile

0 xLajků:

68 Naposledy upravil: J@B (21. 09. 2006 22.12:45)

Já mám teď v plánu vyrobit nějakej stojan Made by J@B. Aby to ladilo k ostatním částem nábytku v pokoji. Jinak k ní mám měkký vyztužený pouzdro, do kterýho jí dávám jen při převozu. Teď mi zady bohužel jen tak leží na zemi. Ale v bezpečným koutě smile Jen s tím prachem do budoucna nevím, je fakt, že když bude ve stojanu, tak se mi asi nebude chtít na to hodit nějakej hadr.

Basa: Ibanez BTB 08 TLD, Jolana Iris Bass  Kombo: Torque T100BX  Ladí: Marshall MT-I, Kabeláž: Planet Waves Custom Pro

Pořád ještě basuju :-)
Nic není tak špatné, aby to nemohlo být horší!
0 xLajků:

69

J@B napsal:

Já mám teď v plánu vyrobit nějakej stojan Made in J@B. Aby to ladilo k ostatním částem nábytku v pokoji. Jinak k ní mám měkký vyztužený pouzdro, do kterýho jí dávám jen při převozu. Teď mi zady bohužel jen tak leží na zemi. Ale v bezpečným koutě smile Jen s tím prachem do budoucna nevím, je fakt, že když bude ve stojanu, tak se mi asi nebude chtít na to hodit nějakej hadr.

Made IN ? To ho chces vysrat ? sorry...sem anglofil...made BY...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

70

spider napsal:
J@B napsal:

Já mám teď v plánu vyrobit nějakej stojan Made in J@B. Aby to ladilo k ostatním částem nábytku v pokoji. Jinak k ní mám měkký vyztužený pouzdro, do kterýho jí dávám jen při převozu. Teď mi zady bohužel jen tak leží na zemi. Ale v bezpečným koutě smile Jen s tím prachem do budoucna nevím, je fakt, že když bude ve stojanu, tak se mi asi nebude chtít na to hodit nějakej hadr.

Made IN ? To ho chces vysrat ? sorry...sem anglofil...made BY...

Ok, beru to. Chybička se vloudila smile

Basa: Ibanez BTB 08 TLD, Jolana Iris Bass  Kombo: Torque T100BX  Ladí: Marshall MT-I, Kabeláž: Planet Waves Custom Pro

Pořád ještě basuju :-)
Nic není tak špatné, aby to nemohlo být horší!
0 xLajků: