Téma: znate??
nekdo mozna zna, ale preci: vite, ze slap jde krasne i na akusticky kytare???:
http://www.amp.webz.cz/jking.wmv
jen, ze jsem si a to vzpomel, kdyz sjsem tu nekde cet, ze slap na akubase je spatne slyset, nebo o cem to byla rec.....
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Technika hry » znate??
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
nekdo mozna zna, ale preci: vite, ze slap jde krasne i na akusticky kytare???:
http://www.amp.webz.cz/jking.wmv
jen, ze jsem si a to vzpomel, kdyz sjsem tu nekde cet, ze slap na akubase je spatne slyset, nebo o cem to byla rec.....
Coze to si delate prdellll tohle nneni mozny no to je narez jako prase
Něco podobnýho sem už viděl, ale tohle je fakt mazec. Dik!
hlavně ten taping ke konci
No jeste k tomu na spanelu coz je bych rekl dost tezsi nez na basu.
Tak to je maras...
Nářez vpravdě skoro wootenovskej, ale berme všechno trochu s rezervou a uvědomme si, že mistr J.King má zřejmě velmi kvalitní nástroj, na kterej se dá takovejhle nátřesk zaslapovat líp, než bychom si kdo mohli myslet. Ale že asi musel "pár pátků" až nezdravě cvičit, to mu asi neodpářem. Borec !
dan: to je pravda, na normalnim jumbu jsem to zkousel, a za boha ani podobnej zvuk (i kdyz se slap ucim asi tejden )
dan: to je pravda, na normalnim jumbu jsem to zkousel, a za boha ani podobnej zvuk (i kdyz se slap ucim asi tejden
)
Za ctvrt roku to zahrajes, jak kdyz streli (?w?)
,ne to nemyslim, jen ze na normalni akustice za 2000 to proste zahrat nejde, jak se slap hraje uz vim, jen musim zvladnout rychlost (jak jsem levak, tak mi rychle nejde "tocit" zapestim okolo osy.....)
,ne to nemyslim, jen ze na normalni akustice za 2000 to proste zahrat nejde, jak se slap hraje uz vim, jen musim zvladnout rychlost (jak jsem levak, tak mi rychle nejde "tocit" zapestim okolo osy.....)
Ver never, jumba z lipoveho dreva, ktera nabizi Stagg, M Parker, apod. (evidentne nastroje z jedne masiny) za cca 2400, maji docela podobny zvuk (jen tam neni ta hutnost tonu), za ty prachy dost narez (sam jsem neveril).
Jinak "levacke" trable znam taky, taky jsem spis levak... Ale vadilo mi to vic na trsatkove hre na kytaru (kila), nez na base. Mimochodem, kdyz slapujes, neni nutne tocit jen zapestim, da se nacvicit pohyb jen palcem (viz Wootenovo "trsatkove" slapovani).
Jako myslim ze to neni o kytare ale o tom ze ten typek cvicil kazdej den dene hodin doma
dali: jojo, to souhlasit musim, on stagg i m parker hrajou naprosto skvele, na tyhle kytary (4staggy a 1 m parker) jsem casto hraval u kamosu.. a fakt zvuk naprosto suprovej, natoz kamos ma akustu fender a ta hraje strasne moc do stredu, takze dost pokulhava......
procházim starší témata, abych věděl co se tady už řešilo, a tohle je dobrej mazec... asi dost pomůže snímač vevnitř v kajtře, takže do toho nemusí tolik mlátit aby byl slyšet. a nechci vidět ten vojebanej palec z takhle tenkejch strun...
jako je to mazac, ale nevim jestli se mi to jen zda, ale mistz uplne vypadne z rytmu....treba je to zamer, nebo to slysim blbe...co ja vim
tady k tomuhle tematu hodím takovou malou pomluvu na naše kytarové kolegy - spousta jich vše řeší přes zkreslení (např je spousta kreténů co věřej že tapping nejde zahrát jinak než s přezkresleným zvukem....)
stejně tak zjištuju že různý chorusy phasery a flangery sou docela dobrý schovávadlo chybek nemluvě o brutálním zkreslení.....
přesto snad kromě napískáván(ale i to jde...skoro) jde na akustiku zahrát uplně vše
a to je tohle video ještě celkem nic...tady hraje skvěle
http://www.youtube.com/watch?v=vbQ9y8DCQhI
např je spousta kreténů co věřej že tapping nejde zahrát jinak než s přezkresleným zvukem....
potvrzuju, všichni už sou líný se něco učit do detailu, tak si pomáhaj krabicema. zahrát něco na akustickou kytaru je daleko větší machrovina než na elektrický cokoliv
líbí se mi na něm, že nejenom umí, ale i ví co hraje a dohromady mu to dává zajímavou muziku.
třeba takovej Michael Hedges, ten tapuje na akustiku a pěkně
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Technika hry » znate??