Téma: Bezpražec ,aneb jak to vzniká
http://ulozna.soulslavers.com pic_0036.jpg (633 kb)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Show Room » Bezpražec ,aneb jak to vzniká
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
http://ulozna.soulslavers.com pic_0036.jpg (633 kb)
krk je lamelován javor mahagon,javor ,ořech,javor mahagon,javor,tělo vrch ořech,javor mahagon,javor ořech,hmatník palisandr
povrchovka napuštěné 1díl včelího vosku+jeden díl lihu+jeden díl šelaku+špetka rozpustné kávy
Ty jo, to jsou jak recepty z kuchařky Každopádně jestli to bude dobře hrát, tak super, vypadá to pěkně. A osazení snímače, kobylka.. máš už vymyšlené?
mám v podstatě tam bude jen piezo kobyla + preamp šlapák jinak nic ani volume poták
to na tý první fotce je deska celulojdu asi 70.let stará,vpodstatě tehdejší náhrada želvoviny mám v umyslu z toho udělat kryt šachty na preamp
Tak na tu piezo kobylku jsem fakt zvědav, třeba u kytar se mi samotný piezo-zvuk tolik nelíbí a u bas jsem ho slyšel jenom v kombinaci se snímači. Tak ať se ve stavbě daří..
krk je opatřen dvojzvratnou výztuhou,+ dvě uhlíkové kulatiny o 6mm
parada ,, velmi sa mi paci ten tvar a celkovy vzhlad, tesim sa na nejake nahravky
díky,ale na nějaké nahrávky si ještě nějakou dobu počkáš, hardver je teprve na cestě
díky,ale na nějaké nahrávky si ještě nějakou dobu počkáš, hardver je teprve na cestě
pohoda
Mňam, moc pěkná práce. Ten thumbrest bych udělal asi malinko menší nebo bych ho tam vůbec nedával.
ten tam být musí bo tam nebudou snímače a není o co opřít palec
kryt elektroniky
Vypadá to fakt pěkně.. a thumb bych tam taky nedával, bo je možný mít palec volně, ale to je na každém. A nechci, aby se tady zvrhla debata jenom skrz thumbrest Jinak mě překvapila masivnější kobylka a za docela příjemnou cenu.
a vidíš toho sem si ani nevšiml,bych jim měl napsat že gogl našel lepší cenu než jejich 299ero a co se týče thumb. ten tam bude ale ne v téhle podobě focený je hrubý polotovar v současnosti už vypadá uplně jinak
Celuloid a sendvičový thumbrest se mě nelíbí. Nevkusné asi jako spojler na felicii
souhlas se spiderem (vyjímečně!!! )
a mě se zas celulojd líbí,příjde mě dokonce vkusnější než černý,nebo jiný novodur a jinak je to věc vkusu ,ale díky za připomínky
vyjímečně
Když už, tak výjimečně
celuloid i thumbrest, ale mnohem víc celá basa - SUPER
celuloid me ani nevadi, ale ten sendvicovej thumbrest na muj vkus uz moc z te basy vycniva, sice to jen tak nekdo nema, ale ja bych ho naopak udelal aby splyval s telem... vypada to jak nejakej coko bonbon nalepenej na base... ale proti gustu.... jako ja jsem dost konzerva... basa je to ale moc pekna...
ano vyčnívá, to přiznám ale to taky bude tím že ta basa je doposavad holá ,bez hardvéru a strun proto to pusobý takové rozporuplné reakce, pokud odstrojíš JB a necháš tam jen ten thumbrest,bude to vypadat podobně a kolik lidí ho na base má
jasny, to se bavime o detailu.... basa se me jinak libi moc.
Pak ji nekdy vem treba na jam do Brooklynu... se tam uz delsi dobu chystam tak at mam proc
jasně spolehni se,v B. se ted schází docela fajn partička vesměs tomu kraluje Blažek a posledně sme končili ve 4 ráno v nějakém nonstopu
jj, Blazek tomu kraluje na kazdym jamu, myslim....
Rikal me bubenik, ze to tam je prej bezva, mnohem lepsi nez to byvalo ve 100watt... prej fakt dobra seslost...
Ta je kráááásnáááááá! I s opěrkou a celuloidem. Fedeere, co tam dáš za snímač? Piezo v kobylce? A jaký a podle čeho sis ho vybral?
Joko díky,bude tam jen piezo kobylka +preamp Šlapák ,http://translate.google.cz/translate?hl … %3Dimvnsfd a ta kobylka je na doporučení Šlapáka,sám s tímto druhem snímání nemám žádné zkušenosti a je to spíš taková sázka do loterie
mám dilema jaký tam jebnout srážeč strun,nějaké nápady?
Mně se děsně líbí tenhle srážeč, ale nevím, kdo to vyrábí, a hlavně kde ho splašit:
a ten je takový decentní
Právě
díky za inspiraci asik něco podobného zrobím
A bude tam zapotřebí? Já ho na base kterou stavěl kamarád nejdřív neměl, pořídil jsem si ho až když jsem začal slapovat a vyhazoval jsem si struny z drážky.
U bezpražce takovej problém zřejmě nebude...
A bude tam zapotřebí?..
No kua..tyhle fendroidní srážeče jsem nikdy nepochopil..na jedné base to funguje, na jiné base A nezní a ještě vyhazuje.
Zřejmě souběh konstrukčních nuancí.
Prudilo to právě tak i na mém bezpražci, kde je snaha mít struny docela nízko. Kolečko jsem vyhodil a celé to umravnil tímh http://shop.sollerguitars.com/product_i … 35-cr.html
a je klid
No nejlepší je tento, ale ta cena mě fakt pobavila
http://shop.sollerguitars.com/product_i … p3-cr.html
A bude tam zapotřebí? Já ho na base kterou stavěl kamarád nejdřív neměl, pořídil jsem si ho až když jsem začal slapovat a vyhazoval jsem si struny z drážky.
avíš že máš vlastně pravdu,bude tam nulták ze stejného matrošu jak hmatník a místo drážek budou dírky takže vlastně srážeč je věc nadbytečná
a místo drážek budou dírky
Šmarjá to bude hybrid....
Šmarjá to bude hybrid....
inovace
dírky v nulťáku, dírky v korpusu ... ještě by mohly struny procházet tunýlkama v hmatníku (nejni problém, škrábneš frézou drážky do krku, pak do hmatníku vodspodu ... a zaklížíš to) ... bezpražec a nofinger pár exceláns ...
dírky v nulťáku, dírky v korpusu ... ještě by mohly struny procházet tunýlkama v hmatníku (nejni problém, škrábneš frézou drážky do krku, pak do hmatníku vodspodu ... a zaklížíš to) ... bezpražec a nofinger pár exceláns ...
ještě že tě mám za vola,jinak bych si myslel že to píše dement
woody napsal:dírky v nulťáku, dírky v korpusu ... ještě by mohly struny procházet tunýlkama v hmatníku (nejni problém, škrábneš frézou drážky do krku, pak do hmatníku vodspodu ... a zaklížíš to) ... bezpražec a nofinger pár exceláns ...
ještě že tě mám za vola,jinak bych si myslel že to píše dement
to psal řemeslník ... já to snad vyrobim, bude prdel!!!!
takovej řemošu co umí jen blbě kecat je u nás v hospodě tolik že je mužeš na tatře rozvážet,ty už jsi tu hubou zrobyl několik stratu,předělal jsi hubou svou basu na punk za použití součástek z auta,a tak podobně,nic není pro tebe nemožné ,ale jde ti to zatím jen hubou,tak se nestit a pochlub se něčím a já budu první kdo se ti omluví ale u mě jsi jen velká tlama,zatím.
Mně se děsně líbí tenhle srážeč, ale nevím, kdo to vyrábí, a hlavně kde ho splašit:
Kdo to vyrabí ví čert ale není to nahodou tenhle od Warmothu? http://www.warmoth.com/Roller-T-String- … 32C62.aspx
není to nahodou tenhle od Warmothu?
Das ist přesně ten! Dík.
inovace
Bude ti to tlumit rozkmit struny, zeptej se Ruže, podle mě ti řekne to samý
a už to někdo zkoušel,nezkoušel,takže co to bude dělat je jen teoretická uvaha a spekulace,jak se takový nulták bude chovat ověřím praxí,má uvaha je že se to bude chovat vpodstatě podobně jako zámek
Ne, žádná spekulace. Fyzika, která se učí na druhém stupni ZŠ.
Zámek je až za nulákem.
no pořád si myslím že je docela jedno,z hlediska kmitání struny,jestli je v drážce nebo prochází na nultáku dírkou,výhodu díry vidím v tom že struna je na nultáku daleko lépe ukotvlena a pokud je nulták ze stejného materiálu jako hmatník,přenáší se kmitíná lépe do celého nástroje
http://www.youtube.com/watch?v=9uLoKTk9 … r_embedded
pokud zhlédno toto video a podívám se co se děje ze strunou za nultákem vidím že se s ní neděje nic
Podstatnější je co se děje na nuláku. Několikrát mi byla donesena basa, kde nehrála jedna struna. Stačilo rozšířit vstup do nuláku a voila ! Struna hraje.
To, že se za nulákem nic neděje není taky tak úplně pravda, doznívají tam alikvoty, taktéž masa hlavy má vliv na sustain a frekvenci (viz Fatfinger udělátko)
Pokud ji omezíš ze všech stran podle mě to zabiješ. Ale experimentuj když máš chuť. Když pominu estetiku, kdy nulák bude trčet minimálně půl cm nad hmatník, nápad je to zajímavý, ale podle mě to bude spíš k horšímu.
uvidíme ale 3.mm víšky nultáku nad struny není zas tolik aby oko estéta trpělo
prosím moderátory o smáznutí tohoto vlákna ano jsem urážlivý a dozvědět se že je to cirkusová basa zrovna slyšet nemusím,děkuji
Ale no tak, nic nemaž a ukazuj nám jak pokračujou práce. Je to krásná basa, jsem zvědavej na finále.
Také jsem zvědavej jak to bude ve finále,....a fandím. Na pindy se vyprdni,...to je závist.
ano jsem urážlivý a dozvědět se že je to cirkusová basa zrovna slyšet nemusím,děkuji
Kdo, kde? Nějak to nevidim..na kecy ser, rady jou podle mě dobře míněný, ale co tě znam tady na fóru,tak si to stejně uděláš podle svýho NAvíc na tu basu budeš hrát ty,takže fuck all the haters
Já na facebooku Luděk je na basu citlivej....dobrý vědět...
se nediv,kritika ,nebo rady,věcné připomínky mě nevadí ba naopak ,ale jsi moderátor tak to prosím,smázni
Nepřijde ti to že to je designově překompenzované jako věcná připomínka ? Pravda vkus může být různý, ale tady jsi podle mě trochu ujel. V základu to byla pěkná basa, tím vigslajvantem, thumbrestem a supr nulakem to zabiješ. Můžeš si na to dát eště lampičku ať vidíš na hmatník a popelník na odklepávání cigára.....
Pravda, je že sem to nemusel říct na plnou hubu, ale koneckonců ty se se mnou taky nesereš, slečinko. Ale pokud chceš, stačí říct a neřeknu o base ani slovo, je to tvůj boj. A mazat to kvůli mě ? Tak je tu spousta lidí, kterým se to líbí, tak holt to nechel citlivko a já budu chodit po špičkách
asi takhle bych to viděl já,ten vyxlajvant ,coby kryt el.mě osobně příjde vkusnější,než černý ,nebo já nevím jaký jiný plast,dokonce mě příjde vhodnější než krytka ze stejného materiálu jako tělo,tudiž dřevěná a to z tohoto duvodu,at sem dělal co sem dělal vždycky bylo vidět že je to krytka, byt dřevěná leč léty nenavazující na tělo a proč tedy nepřiznat že ta krytka tam je a celulojd ,barvou k tomu tělu pasuje a ted po podlepení měděnou folijí ještě víc,navíc je to poměrně vitage matroš,ne že by to mělo na něco vliv ale ubezpečuji tě že těch krytek sem z ruzných matrošu udělal 7.Co se týče thumbrestu,je sice nachystaný ,ale zatím není na base přidělaný,bude tam pouze v případě ,že tam opravdu bude z hlediska hráčského konfortu nutný,ano dá se taky udělat jinak,jak spousta jiných věcí dá se udělat z matrošu těla, dá se koupit,a já ho udělal takhle.Ohledně nultáku,jsou nachystany 2 varianty palisandroví drážkový ,čili klasika ,palisandroví dírkový,,kostěný drážkový ,kostěný dírkový ,který bude nejlepší se uvidí a ten tam taky zustane.
Co se týká povrchové upravy opět sem pečlivě zvažoval všechna pro a proti,lak,poliuretan,je mě osobně veskrze protivný, nemužu si pomoct ale osobně mě příjde jak bys na dřevo nanesl vrstvu plastu,nitro,to už je jiná,ovšem dnešní nitro už není,nytro, šelak ten byl na stupnici nejvíš odradila mě věc že se muže stát že to celé dojebu,šelak je pracný jak prase a po zhlédnutí děkolika šelakovích,věcí mě začal vadit i ten vysoký lesk,takže vyhrál vosk,dřevo nikterak nedegraduje a je to nejstarší ochrana dřeva proti vlivum prostředí, nikoliv mechanická ochrana,což mě teda nevadí,nemám v umyslu s basou jebat o zem
Tvoji narážku na lampičku jsem opravdu nepochopil a to sem se snažil,myslím si že na této base není nic navíc,dokonce si myslím že absence snímaču a jakéhokoliv ovládacího prvku,z toho nedělají žádný kosmický hy tech ale dají viniknout přirozenosti dřeva a konstrukce,tvarově je to pokud sis všimnul tělo PB poněkud zmenšené,takže ta nejklasičtější klasika,hlava opět ta nejkasičtější ,klasika.
Toliko na visvětlenou ,mých zaměru a docela mě sere že zrovna ty,se na to díváš takhle,ale je to tvuj názor a já ho respektuji.
Vždycky sem se řídil pravidlem ,rači něco zkus třeba desetkrát, přesvěč se v praxi o tom co je lepší sám a nedej na řeči druhých,rady poslouhej a vyhodnocuj
A tvoje věcná připomínka že ta basa je desingově překompenzovaná,proboha v čem?Multý pražec,ten tam holt být musí,krytka taky,jedině snad ten thunbrest i když tam nakonec bude ,tak to bude jediná věc která na té base krom kobylky a strun bude,to je ta desajnovka co ti tak vadí???,Promin ale opravdu to nechápu
Se omlouvám, už neřeknu ani slovo, zrob jak uznáš za vhodné
Ten celuloid se mi taky líbí víc než černej plast. Thumbrest mě tam nijak neruší, ale já osobně bych to nejdřív zkusil bez něj. A dírkovanej nulák mě taky přijde úleťáckej, ale nejdřív to chci vidět a slyšet, než začnu vynášet nějaký soudy...
Se omlouvám, už neřeknu ani slovo, zrob jak uznáš za vhodné
jen hovoř
Vždycky sem se řídil pravidlem ,rači něco zkus třeba desetkrát, přesvěč se v praxi o tom co je lepší sám a nedej na řeči druhých,rady poslouhej a vyhodnocuj
No ale upřímně, na Spiderovy jistě dobře míněný rady moc nedáš a spíš se urážíš jako ženská. Udělej si to jak chceš ty, ale pak nebreč, že to hraje na hovno, nebo sou s tim problémy Tož tak a hlavně v klidu
Jo a aby nedošlo k mejlce, líbí se mi tam všechno až na ten nulák,to mi přijde fakt jako úlet, kdyby to bylo fakt tak dobrý řešení, maj to teď všechny basy,ale třeba se pletu.
No ale upřímně, na Spiderovy jistě dobře míněný rady moc nedáš a spíš se urážíš jako ženská. Udělej si to jak chceš ty, ale pak nebreč, že to hraje na hovno, nebo sou s tim problémy Tož tak a hlavně v klidu
nedám a víš proč? kdyby to někdo zkusil a řekl stojí to za hovno,tak do toho nejdu,ale říct z fleku je to pičovina a ta basa se tím pádem změní v basu poutovou,díky to není rada,neříkám že je to dobré řešení,nevím,ale zkusím to mám nachystané nultáky 4, 2x kostěný jeden klasika, jeden s dírama+2x palisandr taktéž,který bude nejlepší ten tam zustane,pokut to bude stát za hovno,tak ho tam dávat nebudu.To u mě nejsou rady to jsou polemiky
Dobře Mír
Podstatnější je co se děje na nuláku. Několikrát mi byla donesena basa, kde nehrála jedna struna. Stačilo rozšířit vstup do nuláku a voila ! Struna hraje.
To, že se za nulákem nic neděje není taky tak úplně pravda, doznívají tam alikvoty, taktéž masa hlavy má vliv na sustain a frekvenci (viz Fatfinger udělátko)
Pokud ji omezíš ze všech stran podle mě to zabiješ. Ale experimentuj když máš chuť. Když pominu estetiku, kdy nulák bude trčet minimálně půl cm nad hmatník, nápad je to zajímavý, ale podle mě to bude spíš k horšímu.
Ja ja, bych se vmísil, dle mýho by bylo ideální, kdyby se struna nuláku dotýkala v jednom jediným bodě, a ještě byla dost sražená, aby nevznikaly nežádoucí rezonance, vlastně, i když leží struna docela dost velkou plochou na nuláku, podstatná je hlavně ta výška a ostrost v místě, kde struna nulák opouští.(jediný ideální bod, i z hlediska ladění.)
Naopak, pokud bych chtěl strunu nějakou fintou utlumit, posadil bych ji na nulák do malýho gumovýho o-kroužku. No a podobnou reakci asi vyvolá protažení dřevěným otvůrkem. I když asi v menší míře. ( dle tvrdosti a rezonančních vlastností dřeva). Navíc by ta díra musela být tak přesná, že by se struna navlékala s dost velkým odporem, páč větší nebo přesná dírka by měla tendence rezonovat, a o chlup větší by zase ztratila opodstatnění. Nicht wahr ? To jen tak, že jdu zrovna kolem.
PS: moc fandím, krásná práce, každá kombinace dřeva má ten svůj zvuk, jsem zvědavej....
Godsmacker
břeon
To u mě nejsou rady to jsou polemiky
tak to nedavej kua na forum k debate, ale zrob z teho fotoserial jak vznikala moje basa a takhle hraje, kde je problem?
Dneska konečně doputovala kobylka,překvapila mě svou hmotností 250g,a svou masivností
v rámci umocnění poutového dojmu sem záměrně volil černý hardvare aby nekontrastoval s černým hmatníkem
Paráda Fedeere, fakt nádhera...
Velmi pekne
Je to pekny Jen bych dal zlatej hw...
Je to pekny
Jen bych dal zlatej hw...
celkom suhlasim ze by tam bol pekny aj zlaty HW, ale ta cierna ma cosi doseba
Sakra, velmi sa mi paci tvar toho tela a ten sandvic
velmi sa mi paci tvar toho tela a ten sandvic
na muj vkus je ten tvar moc mejdlicko a ten sedvinc moc dortik a nabytek takze bych to asi nechtel ..
.. ale celove se mi to libi
pekna prace
cernej hardver je supr..
bude (už je) krásná
Tak jsem si teď objevil chloupek na kráse tý basy - je to ten ostrej úhel na hlavě (no dobrá, tupej...). Když je ta basa celá jezky kulaťoučká, tak bych nechal i tohle zaoblený, ale je to jenom detail, je to jinak krásná basa, takovou bych chtěl
Moc se mi líbí dřeva i zpracování, ale k těmhle fenderoid hlavám mi zkrátka nějak nesedí laminovaný krk. Asi bych si zvyknul ;-)
teď objevil chloupek na kráse tý basy - je to ten ostrej úhel na hlavě
Na to sere Bílej Tesák i s Jackem Londýnem a celou jeho beletrií. Je to prostě pěkný i tak.
a jsme ve finále
Vypadat to vypadá hodně dobře, a jakpak to hraje? Koukám, že z toho kouká zatím jen ocásek, zkoušel jsi to už zapojit?
jj už to bylo v zapojené,příjde tam jen samice na kterou se zatím čeká a hotovo,hraje to asi takto,trochu jak mm takový ten naprděný zvuk,to se nedá popisovat to se musí slyšet a co mě překvapilo,strašně dlouhý sustajn
jj už to bylo v zapojené,příjde tam jen samice na kterou se zatím čeká a hotovo,hraje to asi takto,trochu jak mm takový ten naprděný zvuk,to se nedá popisovat to se musí slyšet a co mě překvapilo,strašně dlouhý sustajn
gratulujem ...... dufam ze sa coskoro vynoria nejake zvukove ukazky
tak takhle to je a takhle to už i zustane,akorát přibude samice jacku coby součást uchytu pásu a hotovo,nic se měnit nebude.A kdo chce slyšet jak to hraje at přijede rád pujčím,ukázka taky bude,ale odpanění si pro sebe rezervoval pan Blažek v B. takže odcud bude v nejbližší době něco pořízeno
Ono to dříví se potřebuje rozehrát, takže první ukázka IMHO moc reprezentativní ještě nebude, chce to mít prostě odehráno nějaké hodiny...
Fakt pěkný. Navíc mě ten nástroj připadá o dost inspirativnější, jak tomu chybí snímač.. zajímalo by mě, jak se bude měnit zvuk, když se bude hrát u hmatníku/u kobylky..?
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Show Room » Bezpražec ,aneb jak to vzniká