1 Naposledy upravil: Hell-knight (06. 03. 2012 15.25:13)

Téma: Problém s Carvin U7500 UHF

Zdar chlapi,

pár dní nazpět se mi zničila vysílačka. Je to Carvin U7500 UHF. Vysílač se tváří, že vysílá, přijímač taktéž(respektive obojí svítí diody jakoby by se nic nedělo, jen k navázání spojení nedojde), takže nevím, co přesně se zničilo. Proto hledám někoho z Ostravy, kdo by mi byl ochoten půjčit vysílač s konkrétní frekvencí. Ta je: 796.300 Mhz. Kdyby se tady teda někdo takový objevil, bylo by to super. Každopádně taky bych ocenich nějaké tipy, jak zjistit, co odešlo :-D Případně, zda by někdo měl kontakt na někoho z Ostravska, kdo by s tím mohl pomoci. Normálně bych to tak neřešil, problém je ten, že ten přijímač je rackový, což je věc, která není hned k sehnání a kdyby byl fukční, řešil bych to tak, že bych pořídil pouze vysílač.

Baskytara: Fernandes six string Made in Japan
Aparát: zesilovač - Marshall 3520 (200W), box - Marshall 1550 (250W), 2x10 od O.Neilla, bezdrátový systém - Carvin U7500 UHF, ladička - Korg DTR 2000, to všechno v krásném racku Rockcase by Warwick 4U big_smile
"Nástrojů není nikdy dost!"
0 xLajků:

2

Re: Problém s Carvin U7500 UHF

zkusil jsi přeladit? koukám, že ta frekvence je v pásmu jako digitální televize, nepamatuju si teď přesně, jaká je v Ostravě, ale je možné že tě prostě digi TV zrušila

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

3

el BassTardo napsal:

zkusil jsi přeladit? koukám, že ta frekvence je v pásmu jako digitální televize, nepamatuju si teď přesně, jaká je v Ostravě, ale je možné že tě prostě digi TV zrušila

Přeladit bych rád přeladil, má to bohužel jen jednu frekvenci :-D Je to starší kus, ale vyloženě jsem chtěl rackovou vysílačku. Takže jsem to tak neřešil big_smile

Každopádně zajímavá myšlenka to s tou TV, mrknu na ty frekvence. Ikdyž problém bude asi jinde.

Aparát: zesilovač - Marshall 3520 (200W), box - Marshall 1550 (250W), 2x10 od O.Neilla, bezdrátový systém - Carvin U7500 UHF, ladička - Korg DTR 2000, to všechno v krásném racku Rockcase by Warwick 4U big_smile
0 xLajků:

4

Samá voda: Kmitočet 796.3 MHz je nad 60. kanálem pásma UHF, na takové frekvenci široko-daleko nikdo nic terestrálně nevysílá.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

5

61. kanál neobsazený? nechci se přít, ale je to rozdaný až od 69...

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

6

Cituji z materiálu "Kmitočty televizních kanálů podle různých norem":
U digitálního pozemního vysílání DVB-T v Evropě se používá rozdělení kanálů s odstupem 8 MHz, dig. signál DVB-T vyplňuje téměř celý 8 MHz kanál, proto už se neuvádějí nosné kmitočty zvuku a obrazu, ale u settopboxů v menu ladění se udává jako frekvence v MHz jen tzv. střední kmitočet TV kanálu. Celý rozsah kanálu je od -4 až do +4 MHz od středního kmitočtu.

Kanál 61 má střední kmitočet 794 MHz. Tj. zabere to 790 - 798 MHz.

DVB-T Ostrava Hošťálkovice 54 kanál, 738 MHz 100 kW !!! + 10 kW na vodojemu. To by tě nemuselo rušit.
Ale poláci smaží DVB-T na 61 kanále.
http://www.polskacyfrowa.org/zasieg-ntc/mux2.html

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

7

Když jsme tedy u toho rušení, tak tady mám zajímavou zkušenost, která by něčemu takovému nahrávala.

Doma, tj. v Ostravě v panelovém domě jsem vysílačku zkoušel cca 7x na všechny možné způsoby, co mě napadly, ale vysílač se s přijímačem prostě nepropojil. Přišel jsem na zkušebnu, a hned na první pokus vysílačka zcela bezproblémově fungovala cca dvě hodiny v kuse, po vypnutí jsem opět zkusil, zda funguje a opět bez problémů.

Uvidím, jak na dalších zkouškách, ale je to děs. Člověk neví, co s tím. Prodat ji nemohu, když funguje "jen někdy", spolehnout se na ni člověk nemůže big_smile Děs běs..

0 xLajků:

8

Doma může být problém hlavně s wifi, ty často zlobí a zahlcují bezdrátové přijímače! Jednou jsem zvučil vedle tenisové haly, kde byla silná veřejná wifi a díky tomu bezdráty Shure byly nepoužitelné sad I když to běhá v jiném pásmu, stejně se to ovlivňuje.

Půlený snímač přináší největší potěchu mému uchu i srdci.
0 xLajků:

9

kalfar napsal:

Doma může být problém hlavně s wifi, ty často zlobí a zahlcují bezdrátové přijímače! Jednou jsem zvučil vedle tenisové haly, kde byla silná veřejná wifi a díky tomu bezdráty Shure byly nepoužitelné sad I když to běhá v jiném pásmu, stejně se to ovlivňuje.

Na tom by skutečně mohlo něco být. Zkoušel jsem to čtyři metry od routeru, sice domácího, ale jednoho z nejsilnějších na trhu. Až zase budu mít aparát doma, prozkouším. Díky za radu wink

0 xLajků:

10

Hell-knight napsal:

Prodat ji nemohu, když funguje "jen někdy"

můžeš, protože jinde bude fungovat třeba úplně bez problémů. řeším to pravidelně: kapela si přiveze bezdrát, který najedou nefunguje a nemůžou pochopit, že u nich v Budějicích/Holomócu/dosaď si/ to funguje bezvadně. Určitě se toho zbav a poohlídni se po diverzitním nebo digitálním bezdrátu a budeš vysmátej kdykoli a kdekoli.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků: