1

Téma: 170w

chtěl bych se zeptat,jestli hraje pěkně 2x10 s hornou a170w výkonem,je to využitelný vedle 60w elektriky??A bubeníka co do toho řeže jak kokt..??Já mam teď asi tak80-100w 15 repro budou slyšet stejně dobře tony s nízkejma frekvencema na 2x10?A jakej na to máte názor mockrát díky za vaše odpovědi,zejtra totiž objednávám.

ten co se ptá a nic neví:-)
0 xLajků:

2

Re: 170w

s 2x10" + ještě hornou ti 170W BOHAT2 stačí na sestavu, co popisuješ..... 15ky jsou někdy zahuhlaný, takže dělaj problém i s vysokým výkonem......

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

díky moc za kladnou zprávu,hele ono je to asi to samý co máš ty:-D

0 xLajků:

4

Máš taky Hocka?? Já mam teda bez horny a majijijinko mi chybí, takže ji třá časem nechám dodělat... Ale já ho mám 3 dny a zatím jsem s tim nikde nehrál.....

0 xLajků:

5

říkej,jak to řve,de to na plno??vypadávaj okna?:-DJo a myslíš,že to rovnou bude mít skladem??

0 xLajků:

6

Jo tak, ty to ještě nemáš.... Řve to, okna to rozbíjí, ale v paneláku jsem to měl naplno jen nachvíli, páč z tý vzdálenosti už to pískalo a bál jsem se senilních sousedů...... Skladem toho měl v pondělí mrtě, vsšchno mi ukázal, porovnal, zahrál, rozbil, uklidil, pokecal, zamával, odešel...... Kdyžtak mu napiš, protože si nejsem jistej, jestli jsem tam 210ku viděl ještě nějakou, byl jsem celou dobu unešenej velkejma apcema a tou moji 210kou.....

0 xLajků:

7

aha,no já sem s nim psal mejlem a prej mi to pošle a potřeboval bych to do příštího čt nejpozdějš,tak jen mě zajmalo,jestli už má vyrobíno,nebo teprv bude robit,ale on mi to snad napíše...už sme snad 14dní nezkoušeli a apoš mam u druhý kapeli,tak aby mě nezabili:-)

0 xLajků:

8

Měl tam toho opravdu hodně (jako hooodně), a jestli ti psal, tak to tam má určitě. Ale řikám, že za tu cenu je to rohodně nejlepší, co seženeš, pan Hocke má správně dimenzovaný zdroje i reproduktory, takže i při vysokejch hlasitostech zvuk nekreslí, nebo se neztišuje a už z principu, že je to fajn člověk, nemá konkurenci.... Když si porovnám jednání s nim a s Rožďálovským..... tak radši ani nebudu mluvit....

0 xLajků:

9

Hoši nestačím se nad vaším nadšením ze dvou desítek divit. Tolikrát jsme to tady v různých příspěvcích omleli. Polož si Janku základní otázku: „co hraji za muziku ?“ Předpokládám že jsi mladý, tak tvrdou muziku. Když bude tvoje kapela ještě několik roků cvičit ve sklepě, tak 2x10 možná stačí. Vedle zběsilého kytaristy, který vám všem za chvíli zkoušky otupí sluch, začneš časem pochybovat o této kombinaci.
Když bude tvá kapela hrát v kavárně nebo v hospodě, bude to stačit. Tam se bude muset i kytarista krotit. Když budete hrát na větším festivalu se dvěma desítkami ani náhodou, budeš tam stát jak nahatý a uslyšíš jenom něco plochého ve středech. Budeš z toho vyjevený a budeš přidávat na basech a zesilovat volume doprava; a to je největší náběh jak poslat ty dvě desítky do prdele, protože to prostě nevydrží. Nezapomeň, že u desítek je to stále s výkonem děleno pěti jestli chceš z toho dostat spodky.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

10

no uvidíme...

0 xLajků:

11

Ale vlastně to je do nekonečna; stále musí být nějací pionýři slepých cestiček.

...s tou patnáctkou se to dá dohromady a bude mu to hrát...
...už jsem se uklidnil a jdu něco stavit.

SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: juhuuu (13. 09. 2006 19.36:58)

nojo, zkažte mi všichni radost z prvniho komba....... Jako mohl jsem si za tejden našetřit 60000 na ampeg sestavu, ale nějak se mi fakt nechtělo.....

A nemám rád "hutný spodky," já jsem středovejškovej s medovým basem....

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Kubš (13. 09. 2006 19.42:32)

juhuuu napsal:

nojo, zkažte mi všichni radost z prvniho komba....... Jako mohl jsem si za tejden našetřit 60000 na ampeg sestavu, ale nějak se mi fakt nechtělo.....

A nemám rád "hutný spodky," já jsem středovejškovej s medovým basem....

tohle sou hrozný kecy big_smile
já mám rád co mám big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

ty vole kurna, neserte me..

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: MK (13. 09. 2006 20.22:36)

Ono neni 170w jako 170w, zalezi hodne na citlicvosti repra, ale muzu rici, ze do budoucna bych pocital s necim silnejsim, myslim, ze tak 400w do 4 Ohmu by zesak mel davat, k tomu odpovidajici bedna a clovek uz se nazvuci prakticky vsude. Hlavne, aby to jiz pri polovicnim vykonu nekreslilo.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

16 Naposledy upravil: Kubš (13. 09. 2006 20.30:36)

400W je málo
no tak není no...ale stejně ty jo mám pocit že dokud nebude za zády mesa s 1000W a 2 bedny tak nebudu mít dost rezervu

0 xLajků:

17

Kubš napsal:

400W je málo
no tak není no...ale stejně ty jo mám pocit že dokud nebude za zády mesa s 1000W a 2 bedny tak nebudu mít dost rezervu

smile Megalomane - jiste, to by mel rad na vetsim prostoru kazdy, ale malokdo na to ma a krom toho se to strasne spatne vozi, pokud chcete udrzet rozumne naklady.... Jo profikum je to fuck smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

18

jo, těch 1000 wattů už by bylo bez problémů, mně 400 nestačilo, mám 700 a klidně bych přidal

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

19

kurva hoši, to ste hluchý???

0 xLajků:

20

JO jo je to pěkné číslo tech 1000W ,se ti třepou i ponožky.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

21

já sem trochu nahluchlý:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

22

cože?

0 xLajků:

23

Mně dycky stačálo 100W i při né moc citlivym repru, a to jsem hrál i s deathmetalem. Holt to není jen o tý hlasiitosti, co se týče prosazení se big_smile

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Kubš (13. 09. 2006 22.55:22)

juhuuu napsal:

kurva hoši, to ste hluchý???

hrál si někdy v kapele???v kapele která používá zkreslenej zvuk???
jestli ne tak se nedivím že ti přídem hluchý

0 xLajků:

25

Ono taky jde o to, jestli seš schopen se v kapele trochu domluvit na otočením volume doleva... Dál rozmístění, každý, kdo má rád, když mu reprák fénuje z 10cm ponožky, toho asi moc neuslyší.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

26

přesně z tohohle důvodu jsem přestal hrát rockovou muziku - když kytarista vyhulil kytaru při každé zkoušce o něco víc, až už proti kytaře nebyly skoro slyšet bicí a já musel nasadit špunty do uší a neskutečně mě to začalo štvát, řekl jsem dost - muzika je o zvuku a ne o randálu - pochopím diskusi o typu zvuku, ale když slyším, že 1000W je na basu tak akorát, tak si myslím svoje - chceš tvým aparátem nahrazovat PA?

...sklapnout...a makat dál...
yamaha trb5, Hughes Kettner qc 421
0 xLajků:

27

basa333 napsal:

přesně z tohohle důvodu jsem přestal hrát rockovou muziku - když kytarista vyhulil kytaru při každé zkoušce o něco víc, až už proti kytaře nebyly skoro slyšet bicí a já musel nasadit špunty do uší a neskutečně mě to začalo štvát, řekl jsem dost - muzika je o zvuku a ne o randálu - pochopím diskusi o typu zvuku, ale když slyším, že 1000W je na basu tak akorát, tak si myslím svoje - chceš tvým aparátem nahrazovat PA?

Ja bych neprestal hrat rockovou muziku, ale vymenil spoluhrace - my hrajeme metal uz dlouho dobu a ve zkusebne se slysime uplne normalne, pokud jsou rozumni lidi v kapele, nemusi mit 120W celolampu vyhulenou na 3/4 vykonu, ze. Pravda, ze sem tam se nam to trosku vymklo, ale to jsme vetsinou neco slavili smile

0 xLajků:

28

Já hraju v trochu hlasitější rockovo-metalové smečce a využívám tak cca 250 W, na velkým pódiu to není o moc víc - tam se pustím trochu do odposlechů, což hodně pomůže.
170 W je na basu do tvrdých sytlů málo, ale na pohodovej bigbeat to stačí a do klubů taky. Na velkým pódiu je to málo.

0 xLajků:

29

Já si na zkoušce s hartkem vystačím s cca 50w- 2x10"
A to to kytarista rozhodně nešetří...
I když je to hlavně o citlivosti repráků a spektru zvuku, co do toho de...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

30

kecáš ... s 50W se neprosadíš ani vedle jazzovýho bubeníka

0 xLajků:

31

basa333 napsal:

nechci, akorát mám pocit že ste fakt asi hráli každej s někým kdo byl tak slušnej že hral potichu(tím pádem jeho zvuk stál za hovno) nebo s někým kdo neměl lampáč.
kytarovej lampáč potichu nehraje a tranzistorovej se použít nedá je to hnus.....nemluvě o neskutečným nepoměru prosazení se lamp vs. tranzistoru v celkovým zvuku kapely
podle mýho 1000W není vůbec nic megalomanskýho akorát příjemná rezerva

0 xLajků:

32

Kubš napsal:
basa333 napsal:

nechci, akorát mám pocit že ste fakt asi hráli každej s někým kdo byl tak slušnej že hral potichu(tím pádem jeho zvuk stál za hovno) nebo s někým kdo neměl lampáč.
kytarovej lampáč potichu nehraje a tranzistorovej se použít nedá je to hnus.....nemluvě o neskutečným nepoměru prosazení se lamp vs. tranzistoru v celkovým zvuku kapely
podle mýho 1000W není vůbec nic megalomanskýho akorát příjemná rezerva

Souhlasím - do rockové muziky a pokud hraješ na velkých open air pódiích je to akorát - hraješ na půlku, tzn zvuk je supr a přitom se slyšíš dostatečně.
No možná by stačilo 800 W, ale to už je detail.

0 xLajků:

33

Nevytavený = nahovno zvuk? Podle mě blbost, aspoň já to teda nepoznám, po hlasitém mě akorát ten zvuk bodá do uší... A nehraju jen s tichýma muzikantama, ale dokázali jsme se domluvit, kytarista má kombo na sebe, já mu teď už párkrát říkám, ať se rozhodně zhlasí, on to ale slyší i tak výborně. Horší je to s brutal bubeníkem, o tom byla řeč v jiném threadu... Btw. s VX3500 ve zkušebně hraju tak na 3-4 z 10 a je to hlasitý až až... Taky jde o vychytání zvuku, když bude zahuhlaný, tak ani s 1kW neuslyšíš lautr nic...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

34

Klusi napsal:

Nevytavený = nahovno zvuk? Podle mě blbost, aspoň já to teda nepoznám, po hlasitém mě akorát ten zvuk bodá do uší... A nehraju jen s tichýma muzikantama, ale dokázali jsme se domluvit, kytarista má kombo na sebe, já mu teď už párkrát říkám, ať se rozhodně zhlasí, on to ale slyší i tak výborně. Horší je to s brutal bubeníkem, o tom byla řeč v jiném threadu... Btw. s VX3500 ve zkušebně hraju tak na 3-4 z 10 a je to hlasitý až až... Taky jde o vychytání zvuku, když bude zahuhlaný, tak ani s 1kW neuslyšíš lautr nic...

tak to se ti omlouvám ale pak se nedivím když nepoznáš rozdíl mezi vyhulenou a nevyhulenou lampou...sem tak trošku soucitnej s kytaristama protože je mi jasný že když sem jim neline tan zvuk kterej chtěj tak to není ono....prostě to nehraje:-)
Já osobně hraju se 400W na 1/2 středy pod půlkou takže se samo slyšitelnost snižuje ale přesto bych bral aspon 600W at nemusím furt byjt na půlce trošku mě to znervoznuje bejt na půlce....

0 xLajků:

35

Tak na to pozor, u našeho bigbítu mi stačila 65W Laney a to až do tý doby, než začal hluchnout kytarista a fénovat si kalhoty z 10 cm big_smile (to je fakt super přirovnání). Hrozně záleží na tom, kam ten apec umístíte, mně třeba pomohl klávesový stojan wink

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

36

Ja bych se vratil jeste k ty 2x10, myslim, ze se s tim da hrat. Pokud maji kytaristi komba a ne stacky, hraje se v klubech a ne na stadionech a chces to jako odposlech a ne tim zvucit sal, tak to jde. Pokud je to kvalitni 2x10 s vetsim vykonem. Je ovsem pravda, ze pri vetsich hlasitostech to nebude tak basovat. Ja casto vozim 2x10 350W protoze je to maly. A k tem kilowattum: Na bezna podia je to zbytecny, myslim ze tech cca 400W staci, ale drobna vykonova rezerva potesi smile. Ale pozor, s 6x10 a 1000W je problem hrat potichu, ten aparat se nenucene prosazuje uplne pres vsechno, neni to skoro kam vzit, to je fakt na stadion. Jinak slysim uz taky hovno, ale zkousim s 200W  (do 4) zesikem do 8ohmovy 4x10 a celkem v pohode.

0 xLajků:

37

UR napsal:

kecáš ... s 50W se neprosadíš ani vedle jazzovýho bubeníka

Rolanda Cube 30 jsem mel jednou pujceneho na zkousce naseho seskupeni, kde byl bubenik, klavesy, 2 akustiky, saxik, solina (na vyhravky nez na nejakou brutalni zkreslenou hradbu), do toho 3 hlasy.

Slysel jsem se vyborne (kombo bylo na zidli) a co vic, dokonce me i perfektne slyseli i ostatni. Hlasitost byla nekde na 60-70% max.

Co jsme kde hrali, bud mi stacily odposlechy nebo jsem mel k dispozici mj:
Ampeg 50W - zuzo, krasne jsem se slysel
Peavey Basic 50W - v pohode, i kdyz toto kombo neni nic moc
Laney BC250 - pohodicka
apod., dalsi si nevzpomenu.

Uz chapete, ze kdyz touzim po GK Backline 110 (70W), ze mi to bude bohate stacit? A ze se da vzdycky prihodit do odposlechu trochu basy, kdyby bylo nejhur? Zbytek zaridi P.A...

Pravda je, ze hrajeme "cisty" zvuk a neni to zadny hardrock. Usi mi ze zkousek nepiskaly snad nikdy smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

38

kombo na židli to se mi moc nelíbí sad

0 xLajků:

39

vy jste úchylácí big_smile

Já plánuju hartkeho VX3500 jako doživotní koupi, abych měl klid...:)

a vy tady s tim aparátem chcete pořádat malou technošku big_smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

40

Jenich napsal:

vy jste úchylácí big_smile

Já plánuju hartkeho VX3500 jako doživotní koupi, abych měl klid...:)

a vy tady s tim aparátem chcete pořádat malou technošku big_smile

Taky si myslim, ze vykon okolo 400W by mohl stacit, nejsem milionar a nevlastnim kamion smile Takze taky planuju koupit neco podobneho, jako Ty...

0 xLajků:

41

já si myslim taky....vždyť jenom to se s tim někam tahat...

už se vidim jak do klubu dotáhnu 1kw sviňu, přijde mi tam 20 lidí, odehraju a jak soumar zase odtáhnu 1kw domů...

Fajn, až budu hrát každej měsíc ve wembley, tak bez problémů, ale k čemu teď???

Včera na zkoušce se bavil kytarista se zpěvákem a řiká: ty vole, pamatuješ na toho basáka vod těch...no jasně....ty vole ten měl skvělej aparát.

big_smile fakt bych nerad, aby se o mě někdy řikalo: to je ten basák, co má skvělej aparát big_smile

0 xLajků:

42

tahle diskuse asi nikam moc nepovede - můj názor k původní otázce: 2x10" je v poho, hraju na to taky, ale měl by to být kvalitní aparát, není 2x10 jako 2x10, jsou v tom docela velké rozdíly. po dlouhém hledání a srovnávání jsem koupil HK quantum 421 (400W), protože to má 2x10 s krásným měkkým zvukem (lampa v preampu) i na 5ku basu a dokáže se prosadit i při rozumné hlasitosti i na pódiu, a to při váze 29 kg. zjistil jsem taky, že ne každé kombo nebo aparát hrají stejně s různýma basama, takže je potřeba zkoušet s vlstním nástrojem a porovnávat. howgh.

0 xLajků:

43 Naposledy upravil: Kubš (14. 09. 2006 09.38:14)

2x10" je fajn ale když k tomu přisadíš něco většího co do průměru tak se ti hned dejchá líp smile a zpátky k jen  2x10" se ti moc nechce

0 xLajků:

44

Jenich napsal:

big_smile fakt bych nerad, aby se o mě někdy řikalo: to je ten basák, co má skvělej aparát big_smile

Hele, Jenichu, to mi prosimtě vysvětli - co je na tom vlastně špatnýho, mít skvělej aparát?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

45 Naposledy upravil: Jenich (14. 09. 2006 10.04:49)

na tom mít skvělej aparát nic...tos mě nepochopil

to máš tak...

když někomu budeš vyprávět s kamarádem o holce, kterou jste potkali a řekneš:

" vzpomínáš na tu holku, jak jsme jí včera potkali? Ta měla teda gigantický kozy, vole, co?. "

Tak pro třetí osobu, které to budete vyprávět, to bude navždy holka, která měla gigantický kozy...Ne holka se kterou se dobře kecá, se kterou je sranda smile Podle mě jsou to ušlechtilejší vlastnosti než gigantický kozy, který dneska div nekoupíš v supáči smile

0 xLajků:

46

Kubš napsal:

2x10" je fajn ale když k tomu přisadíš něco většího co do průměru tak se ti hned dejchá líp smile a zpátky k jen  2x10" se ti moc nechce

v tom ti sice dávám za pravdu, ale co nemám, nemusím tahat :-)

0 xLajků:

47

Ale vždyť je to prosté, máme mozek a umíme uvažovat a rozhodnout se:

1.    jdu hrát do hospody – vezmu si starý Peavey TNT130. Nenavláčím se s kombem a
         zvukově to vcelku vyhovuje.
2.    jde se hrát na nějaký menší festival, nebo koncertík – vezmu box 4x10 a hlavu 350W
3.    jde se na open air – nebudu váhat a vezmu plnou palebnou sílu 1x18 + 4x10 a hlavu
         600W a nemyslím si, že bych řval jak Tarzan
4.    cvičím doma – na stálo postavené malé kombíčko s 12“ leprákem u PC

Vím, je to hodně krámů, ale časem se k tomu řešení leckdo dopracuje (budou peníze) a bude mít dva, tři aparátky pro mobilitu použití.

0 xLajků:

48

Betaron napsal:

1.    jdu hrát do hospody – vezmu si starý Peavey TNT130. Nenavláčím se s kombem a
2.    jde se hrát na nějaký menší festival, nebo koncertík – vezmu box 4x10 a hlavu 350W
3.    jde se na open air – nebudu váhat a vezmu plnou palebnou sílu 1x18 + 4x10 a hlavu

Vím, je to hodně krámů, ale časem se k tomu řešení leckdo dopracuje (budou peníze) a bude mít dva, tři aparátky pro mobilitu použití.

Skoro to presne delam smile

0 xLajků:

49

ad budoucnost: jedu kamkoli, vezmu Aguilara 1x12 big_smile JV potvrdí, že to stačí snad všude...Aneb všechna řešení nejsou univerzální

0 xLajků:

50

A jinak souhlas s Jenichem, včetně hezkýho přirovnání. smile

0 xLajků:

51

nezkoušeli jste někdo mít dvě stejné bedny třeba po 1x12 palců a mít je od sebe jakoby do sterea, myslím, že by nemusel být tak silný aparát a ten zvuk by se řinul se dvou stran

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

52

deafslap napsal:
Betaron napsal:

Skoro to presne delam smile

mám akorát kombo 260W 2x10" (kamkoliv do malýho myslím dost v pohodě aniž bych musel uvažovat nad tím jestli mě někdo bude nadávat že hraju nahlas) a když se chci pojistit tak ke kombu vezmu boxík a hnedle mám 400W ale zatím se pohybuju od doby vlastnictví tohoto apce ve stádiu koncertní nečinosti(jen jednou sem vytáhl kombo na improvizovaný koncert bez zvučení open air a to fakt bylo dobrý tak k mýmu odposlechu ale ven do lidí toho šlo fakt málo....a přes celý "podium" sem nezaslechl z druhý strany ani JCM 900 100W half stack) takže to sem zatím nemohl vyzkoušet jak moc stačí nestačí....do zkušebny celá sestava tak akorát smile šetřict na wattech se nevyplatí

0 xLajků:

53 Naposledy upravil: Jenich (14. 09. 2006 10.36:08)

Betaron napsal:

big_smile Vždyť to zní tak jednoduše smile

Co hraješ za styl? Byl by třeba odkaz na webovky? díkec

Vždycky když jsem hrál na festu, tak tam vždycky aparát byl...nejspíš ho tam nějáký lidi jako vy dotáhli smile

doma hraju na 65ku...

ve zkušebně mateřské kapely mám 100 W Hocke od pana Hocke smile

a v ostatních kapelách se staraj ostatní abych měl přes co hrát...nebo dokonce i na co hrát...

0 xLajků:

54

Dan napsal:

ad budoucnost: jedu kamkoli, vezmu Aguilara 1x12 big_smile JV potvrdí, že to stačí snad všude...Aneb všechna řešení nejsou univerzální

o tom sem se bavil s wimpym když mi prodával jeho box, on říkal sice ta jeho aguilar 12" má 500W (možná mín já nevím ale vím že to je dost šílený číslo) "ale samotná nemá takovou štávu tak k tomu mám druhou a pak se cejtím jistej v kramflecích" pak vyprávěl něco o tom že 400W SWR pro něj byly slabý apod. a to pánové on opravdu bigboš nehraje to je jazzbluesman říkal že prostě když do toho chce říznout a vytáhnout se zvukově na sólo tak prostě musí cejtit podporu v apci a to semu od 400W SWR, EDEN apod nedostávalo tkaže ted má Aguilar a je spokojenej....

0 xLajků:

55

S tím naprosto souhlasím. Já bohužel tahám i do tý hospody 4x10, na fesťáčku sem teda akorát a na velkým openairu se vždycky najde ještě nějaká bedna, co se dá připojit (výkon. rezervu mám) ...

0 xLajků:

56

Jenich napsal:
Betaron napsal:

big_smile Vždyť to zní tak jednoduše smile

Co hraješ za styl? Byl by třeba odkaz na webovky? díkec

Vždycky když jsem hrál na festu, tak jsem tam vždycky aparát byl...nejspíš ho tam nějáký lidi jako vy dotáhli smile

doma hraju na 65ku...

ve zkušebně mateřské kapely mám 100 W Hocke od pana Hocke smile

a v ostatních kapelách se staraj ostatní abych měl přes co hrát...nebo dokonce i na co hrát...

nn to se to pak cvičí když ti ostatní zajitěj tím čím mi se tu zaobíráme cleý dny a noci vyděláváme na to aby sme měli přes co hrát big_smile už vidím jak v kapele řeknu kluc i potřebuju apec starejte se big_smile (vše ber s nadsázkou!!!)

0 xLajků:

57

Dan napsal:

Hral sem na to, moc se mi to nelibilo. Jak vsechna reseni nejsou univerzalni? Ze jako ten Aquilar je? Nevim, me to vazne nepripadalo nejak vyjimecny.

0 xLajků:

58

Ještě mám obecnou poznámku k wattům.
Tisícwattový zesilovač a bedna 4x10 neznamená, že bude hrát subjektivně lépe než-li např. 400W zesilovač a boxy 4x10“ plus 1x15“. S výkonem ve wattech tady všichni svižně komunikujeme, ale něco jiného je akustický tlak, který je výsledkem součtu plochy všech použitých reproduktorů. To jen pro pořádek

pro Jenicha: na web se pracuje, tak aspoň tento odkaz:

http://www.ov-kluby.net/report.php?city=1&rid=1015

0 xLajků:

59

Betaron napsal:

Ještě mám obecnou poznámku k wattům.
Tisícwattový zesilovač a bedna 4x10 neznamená, že bude hrát subjektivně lépe než-li např. 400W zesilovač a boxy 4x10“ plus 1x15“. S výkonem ve wattech tady všichni svižně komunikujeme, ale něco jiného je akustický tlak, který je výsledkem součtu plochy všech použitých reproduktorů. To jen pro pořádek

pro Jenicha: na web se pracuje, tak aspoň tento odkaz:

http://www.ov-kluby.net/report.php?city=1&rid=1015

nostalgicky sem zavzpomínal na blazera  zároven bohu poděkoval že mám corvetu když sem jí viděl ted na fenderu za 16,5k tak mě poskočilo moje šmelinářský srdce:)

0 xLajků:

60 Naposledy upravil: Jenich (14. 09. 2006 10.40:52)

4 Betaron

díky.

Schelingera mám celkem rád...Ale Nováka mnohem radši smile

0 xLajků:

61 Naposledy upravil: chajda (14. 09. 2006 11.15:07)

Já nevím, co v těch výkonech vydíte...
Hrál sem na open airu na 200W, 2x10" +1x15" GK a slyšel sem se dosytosti.
Hartkeho, co mám kotlím na zkoušce na 1,5 stupně, když se chci hodně rozšoupnout, tak na 2(z 10) a už na mě všichni řvou, že je to moc nahlas.
Jeho 240W(8ohm) sem ještě v životě nevyužil.(Taky už zřejmě doživotní apec)

0 xLajků:

62

Á, další rozumnej.......

0 xLajků:

63

Betaron: Pěkný, co hrajete za štychy? Schelingera mám doma na vinylech komplet... Nedáváte třeba Tornádo z Báječných mužů? Tam je superluxusní basová linka...

chajda: "vYdíte"?? Marš zpátky na základku :-))) Jinak ale souhlesím na 100% s tím, co píšeš - teda akorát místo "Hartke" si musím dosadit "Marshall" smile

0 xLajků:

64

Larry Marshall? to asi ne smile

0 xLajků:

65

chajda napsal:

Já nevím, co v těch výkonech vydíte...
Hrál sem na open airu na 200W, 2x10" +1x15" GK a slyšel sem se dosytosti.
Hartkeho, co mám kotlím na zkoušce na 1,5 stupně, když se chci hodně rozšoupnout, tak na 2(z 10) a už na mě všichni řvou, že je to moc nahlas.
Jeho 240W(8ohm) sem ještě v životě nevyužil.(Taky už zřejmě doživotní apec)

No jak rikam Chajdo, me se taky zdaji ty stredne velke aparatky okolo 400W sinus dostatecne... s dobrou bednou...

0 xLajků:

66

juhuuu napsal:

Larry Marshall? to asi ne smile

Ale kuš... big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

67 Naposledy upravil: janek (14. 09. 2006 14.01:51)

tak sem pochopil,že stačí apec od100do1000w:-DJinak měl sem60w a to je shit...na zkoušce nic moc,teď nevim co mam,řve to,ale zvuk hroznej...ale tony na g a d nejdou slyšet..

0 xLajků:

68

Výborně big_smile

0 xLajků:

69

janek napsal:

tak sem pochopil,že stačí apec od100do1000w:-DJinak měl sem60w a to je shit...na zkoušce nic moc,teď nevim co mam,řve to,ale zvuk hroznej...ale tony na g a d nejdou slyšet..

No podle toho co píšeš, na co hraješ teď, tak budeš s Hoocke asi dost spokojenej smile

0 xLajků:

70

Já teda spokojenost určitě, ještě k tomu časem dokoupim ten 15" 200W aktivní box a tradá, budu mít 370W aparaturu s 1x15" a 2x10"

0 xLajků:

71 Naposledy upravil: UR (14. 09. 2006 14.12:52)

juhuuu napsal:

Já teda spokojenost určitě, ještě k tomu časem dokoupim ten 15" 200W aktivní box a tradá, budu mít 370W aparaturu s 1x15" a 2x10"

Jo tak teď to dostalo logiku - možnost upgrade je důležitá!
I když já ossobně bych měl radši rezervu přímo v tom kombu a dokupoval/pujčoval jen pasivní box.

0 xLajků:

72

jojo, to mi je jasný, ale zas tu je finanční situace....... Mohl jsem třeba vzít 400W hlavu, ale to bych zas neměl box smile

0 xLajků:

73

To je řesně,jak já:-DTaky sem moh vzít hlavu,ale nebyl by box a tak k  Vánocům ke mě snad poputuje200w bednička a taky si budu hrát na 370w:-)

0 xLajků:

74

kdo by se s těma velkejma kurv... tahal, já taky tahám jenom ty 4 desítky a hlavu, na rozdíl od tý těžký 15 to má konkrétnější zvuk na menších pódiích:)

0 xLajků:

75

Ale ten sound za to stojí ,ne?

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

76

janek napsal:

To je řesně,jak já:-DTaky sem moh vzít hlavu,ale nebyl by box a tak k  Vánocům ke mě snad poputuje200w bednička a taky si budu hrát na 370w:-)

k vánocům...jůů taky bych to mohl zkusit na rodiče že chci něco na basu...asi by mě zabili

0 xLajků:

77

Palec napsal:

kdo by se s těma velkejma kurv... tahal, já taky tahám jenom ty 4 desítky a hlavu, na rozdíl od tý těžký 15 to má konkrétnější zvuk na menších pódiích:)

ty máš 1x15 Elliota bednu? Který typ? Nechceš se jí levně zbavit? smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

78

to patří k sobě, je to sestava dole 1x15 a nahoře 4x10, co je to za typ, jako reprák??? těmhle věcem já vůbec nerozumím, celý sem to koupil za 20 i s hlavou samozřejmě, chtělo by, aby se na to podíval nějakej odborník, není to úplně ve 100% stavu, ale nic vážnýho tomu určitě není a repráky sou v klidu, ale je to váha, všechno to tahat:(

0 xLajků:

79

Palec napsal:

to patří k sobě, je to sestava dole 1x15 a nahoře 4x10, co je to za typ, jako reprák??? těmhle věcem já vůbec nerozumím, celý sem to koupil za 20 i s hlavou samozřejmě, chtělo by, aby se na to podíval nějakej odborník, není to úplně ve 100% stavu, ale nic vážnýho tomu určitě není a repráky sou v klidu, ale je to váha, všechno to tahat:(

já jsem myslel jen tu patnáctku, kdybys ji chtěl prodat. zezadu by měl být štítek, tam by mohlo být označení.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

80

Btw Betarone, jaký je to tvoje TNTčko? Můj budoucí učitel mi nabízel něco podobnýho, staršího, ještě made in usa, za 7,9k. Vypadá nějak takhle http://www.noisefarmstudio.com/images/bassgear3.jpg . Je to 115ka.

0 xLajků:

81

repro 115??:-D...sem to tak pochopil na poprví....jinak pěkný kombíčko.

0 xLajků:

82

TNT115, stará verze, znám velmi dobře. Občas jsem na toto kombo hrával a vždy jsem byl spokojen. Vloni jsem toto kombo koupil pro jiného kolegu, bylo tam šluslé trafo. Vím o tom kombu detaily, protože abych na 100% určil závadu, vymontoval jsem trafo ze svého TNT130, a takto si závadu ověřil. Nesháněl jsem už trafo orig., ale nechal navinout toroid. Šlape to výborně, už bez brumu.
Rozdíl proti TNT130 je: má EQ; o málo větší výkon - 160W. Podle obrázku vidím, že je tady použitý reproduktor Scorpion Plus - 200W, ten je i v TNT130. TNT115 které jsem opravoval mělo repro Black Widow a ten se mě jevil jako lepší.

Za 7,5tis. výborná cena, a mám vyzkoušené že žádné Hocke kombo podobného charakteru v ceně 10tis. se tomuto TNT nevyrovná.

0 xLajků:

83

Ještě jsem si vzpomněl, má v sobě chorus. Pro fretless basu vynikající.

0 xLajků:

84

Dík moc. Tohle konkrétní kombo by mělo bejt v pohodě, ten učitel ho prej měl rozdělaný a kontroloval vnitřnosti. Původně ho kupoval pro jednoho klučinu, kterej na něj nakonec nemá peníze, tak ho nabízel mě. Myslíš, že výkonově by pro zkušebnu bylo vhodný? Na hlasitou hudbu, punk. No, v úterý du na první hodinu a budu přes něj hrát(ovšem z Hory, tak ho asi moc neprovětrám smile ) tak asi sám nejlíp uvidim.

0 xLajků:

85

TNT115 je silné kombo. Vyhovuje nejen pro zkušebnu, ale i pro live hraní. Já jsem používal jednu dobu dvě TNT130 postavené na sebe a bylo to slušné i na větším podiu.
TNT115 mají tady u nás jedni metálisti. Nedávno jsem byl na jejich akci a zejména jsem si pro sebe hodnotil, jak basistovi hraje Ibanez na toto kombo. Pěkný, jasný, čitelný zvuk v jejich maglajzu. Takže tohoto komba se bát nemusíš. Ovšem já mohu mít odlišná kriteria než-li jsou tvé představy. Na začátečníka je to ale profiaparát.

0 xLajků:

86

davidak napsal:

Btw Betarone, jaký je to tvoje TNTčko? Můj budoucí učitel mi nabízel něco podobnýho, staršího, ještě made in usa, za 7,9k. Vypadá nějak takhle http://www.noisefarmstudio.com/images/bassgear3.jpg . Je to 115ka.

no tak já koupil tnt 150 za 5 big_smile a byla dokonalá, dokonce byla zkosená s kovovou mřížkou...tak cena tak odpovídá

0 xLajků:

87

mikulik napsal:

Betaron: Pěkný, co hrajete za štychy? Schelingera mám doma na vinylech komplet... Nedáváte třeba Tornádo z Báječných mužů? Tam je superluxusní basová linka...

chajda: "vYdíte"?? Marš zpátky na základku :-))) Jinak ale souhlesím na 100% s tím, co píšeš - teda akorát místo "Hartke" si musím dosadit "Marshall" smile

Dyž vono to tam s tím výkonem tak pěkně sedlo...

Dobře, dobře, má chIba, uznávám...

0 xLajků:

88

Jééééé TNT115, to jsem kdysi měl (s repro BW), bylo supr - tech chorus taky. Ach jo -- trocha nostalgie

0 xLajků: