1

Téma: zase "Drnčení"

Ahoj vím že je toho tady mraky ale tyhle problémy jsou docela rozdílný,ale k problému.Mám Washburn T12 s původními strunami.De o to když zmáčknu E na desátém pražci a "brknu" tak to dělá drnčivý zvuk,nepomůže ani když pořádně přitlačím + bonus začne se mi rozkmitávat D a to D neleží nikde na žádném pražci.Ale když udělám to samé s tím rozdílem že "brknu" na A tak se to nestane smile Je možný že to je prstama nebo strunama?

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Deamon9009 (30. 01. 2012 14.09:37)

Re: zase "Drnčení"

Stormy01 napsal:

bonus začne se mi rozkmitávat D

Nebude to tím, že hraješ D? big_smile

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

3

O oktávu ne - hraje stejný déčko, jenom na E struně.
Stormy, nauč se tlumit struny a basu odnes kytarářovi (nebo Spiderovi  tongue ) a on ti to pomocí takovýho kousku plechu a pilníku srovná - vyčnívá ti tam trochu kus pražce.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

4

joko napsal:

O oktávu ne - hraje stejný déčko, jenom na E struně.

Vím potom mi to docvaklo, tak jsem to editoval.

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

5

Já si myslím že by by třeba stačilo trošku nadzvednout kámen na kobylce aby ti nedrnčela struna o pražec. A kvůly té vibraci třeba trošku zadrnčí i D. I když to ale pořádně nechápu. Když zahraješ E na 10. pražci a všechny ostatní struny jsou volný tak se teda rozezní sama D struna jo?

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Stormy01 (30. 01. 2012 14.24:33)

Pochopil jsi to dobře smile

0 xLajků:

7

A koukal jsem na to a to D na žádnym pražci neleží,tak to vůbec nechápu big_smile

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: joko (30. 01. 2012 14.47:46)

A jó, hraješ éčko na G struně. Buď si zvedni strunu (menší komfort) nebo si to nech upravit u kytaráře. Stejně nechápu - prázdná struna D se ti rozeznívá, nebo drnčí? Nemusí ležet na žádnym pražci aby se ti rozezněla, ne? Leží si spokojeně na nuláku, nudí se, tak si hraje... Proto se nauč tlumit struny, na který nehraješ.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

9

A jo,dík big_smile Až se mi poštěstí najít nebo znova koupit tak malej imbus tak to zkusim malinko přizvednout smile

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Sooguun (30. 01. 2012 15.13:19)

Stormy01 napsal:

Až se mi poštěstí najít nebo znova koupit tak malej imbus tak to zkusim malinko přizvednout

Povol úplně tu strunu obrať kámen na kobylce a zatoč s šroubkama ručně.

0 xLajků: