1 Naposledy upravil: Dunde.e (14. 09. 2006 08.10:06)

Téma: Laney R3 - Limiter

zdar, chci se zeptat jestli mi můžete objasnit jednu "záhadu". Mám Laney R3 a je tam čudlík limiter, vždycky sem si myslel že je to ochrana zsilovače kvůli přebuzení a když je ten čudlík zaplý tak nemůžu přebudit zesilovač....a když sem ho vypl a hrál tak sem si všiml že při silném signálu se rozsvítila na chvíli červena ledka (je hned vedle toho přepínače a je na ní napsáno aktive)...........jak to fakčí, k čemu ten čudlík vlastně je?

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

2

Re: Laney R3 - Limiter

No podle zkušeností to vypadá, že právě když jsi to vypl, tak se to dalo přebudit a to přebuzení signalizovala ta červená ledka.

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

3

Na mym/nemym Laynem je kompressor a tam se naopak ledka (zelená) rozsvěcuje vždycky, když začne kompressor mít nějakou práci smile

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

4

Kdyz to sviti, tak to podle me aktivovalo limiter, mel sem to takhle na hartke, ale tenhle apec neznam.

0 xLajků:

5

Souhlas s peepou.

0 xLajků:

6

kompresor tam je taky...a když začné svítit..ak jakože funguje.......z krkolomného překladu manuálu sem pochopil něco v tom smyslu že když ten čudlík zmáčknu (limiter) tak je zaplý (ledka se nikdy nerozsvítí) a pokud čudlík vypnu tak limiter se automaticky aktivuje když je třeba, a signalizuje to tou červenou ledkou

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků: