1

Téma: aktivna pasivna

poradte mi nekto mozem aktivnou basou znicit kombo ktore nema rozdelene vstupy na aktivne a pasivne ma len jeden vstup presne ide o kombo hudghes and kethner basforcel...

crafter s akt. elektr.
ketner basforceL 100w
tak este toho moc nemam ale snazim sa
0 xLajků:

2

Re: aktivna pasivna

ne

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

mno tak jedniduchý to není a rozhodně bych to nějak moc negainoval jeslti uslyšíš nějaký zkreslení, jinak si přečti manuál na kolik je dimenzovanej vstup aktivka mívá tak do 1V ale sou i brutálnější na 1V....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Nejde jen o dimenzovani vstupu, mozna se trosku lisi i vstupni impedance, ale to by nam poradil nekdo jiny, kazdopadne by pri rozumnem zachazeni ke zniceni dojit nemelo. Mam zkusenost, ze na nekterych aparatech ma aktivka zni lepe do pasivniho vstupu, na nekterych naopak ne...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

5

MK napsal:

Nejde jen o dimenzovani vstupu, mozna se trosku lisi i vstupni impedance, ale to by nam poradil nekdo jiny, kazdopadne by pri rozumnem zachazeni ke zniceni dojit nemelo. Mam zkusenost, ze na nekterych aparatech ma aktivka zni lepe do pasivniho vstupu, na nekterych naopak ne...

no jak říkám záleží na aktivce....já mám třeba v manuálu napsaáo že jsou aktivky do 1V a ty můžu používat i s pasinvím a bude to vpoho a pak jsou nějaký brutální a ty už bych teda měl dávat do aktiv

0 xLajků:

6

Kubš napsal:
MK napsal:

no jak říkám záleží na aktivce....já mám třeba v manuálu napsaáo že jsou aktivky do 1V a ty můžu používat i s pasinvím a bude to vpoho a pak jsou nějaký brutální a ty už bych teda měl dávat do aktiv

Ja bych tem manualum zas tak slepe neveril, pokud to nepregainiz, i pasiv to zvladne, druha vec je, proz to vubec delat, ze...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

7

impedance je tady na nic... vicemene....

0 xLajků:

8

juhuuu napsal:

OK, ja tomu prd rozumim, akorat vim, ze se lisi... nebo si to aspon myslim... nebo jsem to nekde cetl... nebo ja uz nevim smile

0 xLajků:

9

Já taky radši mlčim, ale tady by to vadit nemělo, pasiv má impedanci okolo 1-8K kdežto aktivka má třeba 20k a vstupy zesilovačů mívaj tak 1M, takže tam jde oboje...

0 xLajků:

10

a nejprd tomu rozumim já...muhehe...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

11

jo a čím to je, když sem naposled strčil aktivku do pasivního vstupu a měl sem daleko silnější signál, slabou baterkou??????)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

12

protože akticní vstup tam má dělič, kterej sníží napští aktivky, pasivní to nedělí, take tam jde plnej signal -> hlasitější.

0 xLajků:

13

Palec napsal:

jo a čím to je, když sem naposled strčil aktivku do pasivního vstupu a měl sem daleko silnější signál, slabou baterkou??????)

to je ftip???

0 xLajků:

14

pokud se nepletu, tak gain je hned za vstupem, ještě před korekcí a vším tím možným.....takže pokud má nastroj silný výstup, tak si uberu Gain a tím se mi signál zmenší.(zvýšíš odpor a tím snižíš napětí za ním)....
....a když má kombo pasiv vstup a aktiv...tak  u aktiv bude asi odpor navíc, aby to ze silného signálu udělalo o něco slabší...aby se to nepřehulilo a nezkresovalo....
(ale je pravda že u mojeho komba Laney R3 mi příjdou oba dva vstupy stejně silné)

to jest pouze má teorie

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

15

Dunde.e napsal:

pokud se nepletu, tak gain je hned za vstupem, ještě před korekcí a vším tím možným.....takže pokud má nastroj silný výstup, tak si uberu Gain a tím se mi signál zmenší.(zvýšíš odpor a tím snižíš napětí za ním)....
....a když má kombo pasiv vstup a aktiv...tak  u aktiv bude asi odpor navíc, aby to ze silného signálu udělalo o něco slabší...aby se to nepřehulilo a nezkresovalo....
(ale je pravda že u mojeho komba Laney R3 mi příjdou oba dva vstupy stejně silné)

to jest pouze má teorie

aktivní má většinou  -10 dB

0 xLajků:

16

juhuuu napsal:

To si nemyslím, rozdílná impedance vst/výst může způsobit útlum v přenosu signálu, hlavně u vyšších kmitočtů..

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

17

Od Mr. Hocke. Radil mi at v klidu strkam aktivni basu do pasivniho vstupu. Verim mu.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

18

ale Siegi, proč je tam teda ten aktivní vstup?????

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

19

Někdy se dá dosáhnout zajímavejch výsledků právě strkáním šňůry od basy do vstupu, do kterýho správně vlastně nepatří. Kombinace aktivní basa/pasivní vstup nebo naopak leckdy přinesou dost překvapivej zvuk...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

20

NO rěk bych, že v bejsiku jde o to, že pasivní vstup má prostě větší gain. Pokud teda narvete aktivku do pasivu, tak to hrát bude, ale může to bejt přebuzený (a asi se to může dostat až tak vysoko, že pak něco přetěžujete a tím pádem tomu zkrátíte životnost, někdy dost rapidně), kdežto pasivka v aktivnim vstupu si moc neškrtne, jelikož tam je malej gain.
Proto se ty vstupy povětšinou označujou HI a LO (HIgh gain a LOlw gain) wink

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

21

Hele, ne vždycky. Dost jsem si s tímhle pohrával a právě s aktivní basou hraju na Marshallu výlučně přes pasivní vstup. A rozhodně to není nijak přebuzený ani to nevypadá na přetěžování...

0 xLajků:

22

mikulik: problem muze byt v tom, ze aktivni basa muze byt srovnatelne silna jako jine pasivni (ci dokonce slabsi).

Prikladem budiz ma byvalka Ibanez 406, ktera mela o HODNE slabsi signal nez bezprazec s pasivnim Bartolini... Kdyz jsem pri prehazovani bas pouzival equalizer, ktery ma savli Volume +-15dB, tak jsem na aktivku vytahoval volume uplne nahoru a na bezprazec jsem ho stahoval uplne dolu -> hlasitosti byly konecne vyrovnane...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

23

d.a.l.i.: No, na pasivní mám Fender Original Jazz Bass pickups a ty rozhodně slabý signál nemají... a na aktivní mám Seymour Duncany JB pickups a i ony řvou jako kráva... ono to může být spíš i v aparátech...

0 xLajků:

24

takjako srovnávat pasiv bartoliny a tovární ibanez snímače aktiv na base která od ibanezu nic moc jak tu zaznělo asi nebude uplně objektivní :-)
strkat si můžete vše kam chcete ale jakmile dosáhnete jakéhokoliv zkreslení (clippovaní) tak ruce od toho ...protože pak se to opravdu jak píše peepa kurví

0 xLajků:

25

Jojo, Kubš to prostě vystih´. Strkat se dá kamkoliv cokoliv, ale nesmí to dělat neplechu smile

0 xLajků:

26

Presne tak Kubsi, hlavne ze je kam to strcit, zbytek uz je jaxi na experimentovani... Akorat tomu nesmite natrhnout...

...reprak smile

0 xLajků:

27

Kubš napsal:

takjako srovnávat pasiv bartoliny a tovární ibanez snímače aktiv na base která od ibanezu nic moc jak tu zaznělo asi nebude uplně objektivní :-)

Nejde ted o objektivitu, chtel jsem jen na prikladu demonstrovat, ze aktivni automaticky neznamena silnejsi a tim padem chce volit vstupy Lo/Hi i podle jinych kriterii nez aktiv/pasiv...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

28

Strkani a pocet direk. Nebal bych se zniceni aparatury u bezne basy zasunutim aktivni basy do pasivniho vstupu, pak byste se museli bat pouzivat slapoty a podobny zkreslovace mezi basou a aparaturou bez aktivni diry. Lepsi aparaty typu Hocke maji, kdyz tedy dotycny nema sluch ci hraje se sluchadly pro delostrelce, kontrolku buzeni. Kdyz je basak hluchy a jeste slepy, stejne to asi fuk a muze hrat i na sucho. Myslim ze zesileni aktivni basy neni tak markantni jako u klasickych predzesilovacu, pouzivana  baterka s zivotnosti delsi nez 2 hodiny moc veliky zesileni myslim ani zajistit nemuze. Aparatura kterou odhulite tim ze zasunete aktivni basu do pasivni diry patri na smetak, nebo jako stolek na bordel.
Nevnucuji se, pouze vyjadruji svuj postoj, kameny nechte na zemi. Dik.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

29

No taky třeba když máš u pasivky vejš snímače, tak může bejt ten signál větší než u aktiv, ne?Já mám na zesíku jenom jeden vstup a signál prostě koriguju gainem, tak to bude asi jedno.

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Klusi (15. 09. 2006 22.27:39)

Nevím jak vy, ale na Siegiho příspěvky mám poslední dobou nějak málo energy drinků...:D big_smile big_smile
A jelikož uznávám řád, tak aktivka do aktiv vsupu, pasivka do pasivu...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

31

Kdyz ja jsem nerad, tak jak kdy.  Dali jste mi kazani, tak energy krotim, jedu jen na steroidech ;-)

0 xLajků:

32

Siegi, moc přemýšlíš, myslím, že sem to řekl jasně:)

0 xLajků:

33

Jasan. Ty mas rad rad a ja jsem nerad. Nad r je hacek. Ja neprotestuji, to bych si nedovolil.

0 xLajků:

34

ale hovno, jenom mi někdy přijde, že nad vším moc uvažuješ, uvolni se a bude ti líp:)

0 xLajků:

35

Siegi, steroidy kroť a radši pij ty enrgeťáky... Ze steroidů člověk tupne a to přece nechceš...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

36

Lepší jsou stereoidy smile

0 xLajků:

37

včera sem hrál zas aktivní basou a do pasivního vstupu, a kurva to mělo signál jak sviňa, neměl sem to ani na 1/4 jak gain tak zvuk a hrálo to dost hlasitě a zvukově to pěkně prdělo, prostě náser, líp než v aktivním vstupu, ne že by aktivní hrál hůř, ale je to slabší, i když tam by to správně mělo být, tak se ještě zeptám, jestli takhle můžu hrát a opravdu si nějak tu hlavu nezkurvím, jsem v tomhle laik, tak se takhle blbě optám radši:)

0 xLajků:

38

hodně to souvisí s umění si nastavi gain - já jako aktivkář, jež na kombo s jediným vstupem s přepínačem aktiv/pasiv hraje, tento přepínač využívám, protože vybuzení předzesu dělá své. To skrouhnutí pro aktiv chápu pouze jako pomůcku a chranu, aby aparát byl blbuvzdornej. Pomůcku myslím tak, že na běžném pasiv vstupu jste byli zvyklí kouřit gain téměř k max, ale s aktivkou to najednou jaxi nemusí jít a je nutné jej dávat třeba nejvíc ne polovinu, aby to při stejném nastavení (korekce nula, master na půl třeba) hrálo stejně a stejně hlasitě.
Přepínač aktiv/pasiv, tedy -10dB používám, když chci naprdět/zjemnit zvuk. Podle zkrouhnutí (tedy+-10dB) musim dodělat gain a master. Aktiv do pasivu tedy u mě vede. můžu signál z kytary ještě víc nagainovat a pak mi teprv přijde dostatečně nabuzenej smile

Jsou tam ještě nejaký impedanční a citlivostní problémy, ale v nejhorším - když se mi ten zvuk nebude líbit, tak to prostě přepíchnu zpátky, ne? tož tak.

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

39

no vlastně mám taky jeden vstup s přepínačem aktiv/pasiv

0 xLajků:

40

ja hraju na pasiv do aktivniho vstupu. moje basa ma pomerne silny signal a tedy i takto jsem jen mirne pres pul gainu. Pokud ji pustim aktivne tak musim o kus pod pul jinac clipping sad

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

41

Na vstupu pro aktiv je většinou jen odporový dělič, takže je to podobná situace jako když stáhneš volume na base. Preampu neublížíš, když dáš aktivní basu do pasivního vstupu. Co ale dělat když mi RM-ka dávají víc než 1V a spolehlivě přebuzují většinu efektů?

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

42

chatra napsal:

než 1V a spolehlivě přebuzují většinu efektů?

jojo to je problém zvláš super to je pro kvákadla....

0 xLajků:

43 Naposledy upravil: hofa (17. 02. 2008 00.29:33)

spider napsal:

ja hraju na pasiv do aktivniho vstupu.

chatra napsal:

Co ale dělat když mi RM-ka dávají víc než 1V a spolehlivě přebuzují většinu efektů?

no  já mám stejnou zkušenost, dávám basu do aktivního vstupu, gain stáhnutej, ale stejně mi to klipuje na kombu... hmm

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

44

hofa napsal:

no  já mám stejnou zkušenost, dávám basu do pasivního vstupu, gain stáhnutej, ale stejně mi to klipuje na kombu... hmm

no, tak to právě dej do toho aktivního :-D

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

45

pooseek napsal:

no, tak to právě dej do toho aktivního :-D

ha tak sem si to po sobě klasicky nepřečetl smile cpu to samozřejmě do aktivního... taková trubka zas nejsu smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků: