1

Téma: Deváté patro - folk - názor na mix

Mezi Vánoci a Silvestrem jsme byli s "folkerama" na horách a něco málo tam nahráli. Dvě věci jsem doma zmixoval a rád bych se dozvěděl od zkušenějších "mixérů" jestli je to OK a nebo neOK a co je špatně. Moc díky za pomoc.
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/j … bnkyv4.mp3
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/j … zimnv4.mp3

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

2

Re: Deváté patro - folk - názor na mix

Mně vadí utopený zpěv, jinak se mi to moc líbí. Kytary bych trochu stáhnul nebo přidal basu (hlavně u první věci). Ale každopádně to chce vypíchnout zpěvy.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

Nevím jestli se můžu nazývat zkušeným mixérem, ale vyjádřím se:-) Souhlasím s Aidamosem, že největši (vlastně asi jediný) problém je utopený zpěv. Basu bych nepřidával hlasitostně, ale jen jí trochu posílil ve středech, ale jen jemně, aby se nezkazil pěkný charakter. Jinak je to moc pěkné, palec nahoru.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

4

Zdá se mi, že u druhé písničky má kytarista problém s domačkáváním jedné struny? (osobně bych tam vzal spíš bezpražec)

První písnička - dokázal bych si to představit trošku více zahalené, přijde mi to trochu suché.

Jinak to zní hezky (a trochu mi to připomíná Petra Pololáníka) smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

Aidamos napsal:

Mně vadí utopený zpěv

kopyto napsal:

problém je utopený zpěv.

jo, to je dobrý postřeh. Zvažoval jsem zpěv vytáhnout.

D.a.l.i napsal:

osobně bych tam vzal spíš bezpražec

nahrál jsem to původně s bezpražcem, ale nejde mi to jak bych si představoval a tak jsem nahrál i pražcovku, kterou jsem nakonec použil. Neznamená to, že se k bezpražci nevrátím  smile

Pánové, moc děkuji !

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

6

Basa se mi zdá vcelku v pohodě (určitě bych jí ekvalizoval jinak, ale nakonec mi přijde ze všeho nejmíň průserová), zpěv je evidentně nebarevný a hodně vzdadu, chtělo by to na něj použít pomalej limiter aby se vyrovnaly rozdíly v hlasitosti, hodně to pomůže. Taky nevím.. kytary mi připadaj jak elektriky nahraný do linky nebo to je hodně neakusticky znějící elektronika (píseň jedna). V druhé věci už je jasná akustika... u první věci bych ale ze všeho nejvíc řešil panoramu, všechno máš hodně uprostřed. Nebál bych se experimentovat. U tý druhý věci je to vlastně podobný. Hodně si pomůžeš k lepšímu výrazu nástrojů, když je dáš dál od sebe, protože takhle se ti uprostřd kumulujou všechny frekvence a nemáš už moc prostoru... basa i zpěv budu líp znít, když je necháš uprostřed samotný a kytary dáš okolo, můžeš je pak nechat i plnější vespod...

Zkrátka to vypadá, jakoby jsi maloval vybledlejma barvama a navíc jen doprostřed papíru, přičemž obrázek je pěknej  cool

Kdybys náhodou chtěl, tak rád zmixuju, je to příjemná hudba a je fajn, že ses do toho pustil pěkně po domácku! Pro začátek to vůbec není špatné.

0 xLajků:

7

Moc díky. Podle připomínek jsem jednu věc trochu remixnul. Zvedl jsem zpěvy (limiter), rozšířil panoramu (kytary), drobně přidaný reverb a lehké přidání středů u basy - teď nevím jestli neleze moc ven.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/j … bnkyv6.mp3

subroofer napsal:

kytary mi připadaj jak elektriky nahraný do linky nebo to je hodně neakusticky znějící elektronika (píseň jedna). V druhé věci už je jasná akustika...

přesně tak. U první (Rybníky) se jedná o elektriku přímo do kytarového vstupu zvukovky. U druhé věci (Podzimní) je to akustika braná mikrofonem a drobně dokrmená linkou.

0 xLajků:

8

* zpěvu dej více reverbu, ne nijak nápadného, trošku méně suchosti by tomu slušelo, tamten lofi nebo tape delay nevim jeslti se hodi do nalady, ale asi bych si zvyknul
* stejně tak ten klarinet nebo co to je bych udělal s více verbem
* basa má trošku bouli (200 - 300 Hz?) a pořád není uplně čitelná, zkus najít další hramonickou frekvenci okolo 450 Hz a malinko vytáhnout, předchozí stáhni, podle toho kolik ti hraje okolo 80 Hz bych přidal nebo jemně ubral i tam. Doporučuju Apulsoft apEQ, má vestavěnej analyzer a vidíš krásně kde co hraje.
* prostor je rozhodně lepší, ale byl bych klidně i odvážnejší

Záleží jen jak jsi spokojený ty!

0 xLajků:

9

Zní to podstatně lépe, dle mého ucha hezky smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: