1

Téma: fokus wr 4

cau mam moznost koupit si zminenou basu za 4500,premyslim o tom ze kdyz upgraduju snimace a elektroniku,mohl by z toho byt docela solidni nastroj...chtel bych znat vase nazory na to jestli to ma cenu upgradovat,nebo radsi mam setrit na nejakej kvalitnejsi nastroj

0 xLajků:

2

Re: fokus wr 4

No, jestli se ti ta basa líbí, tak do ní jdi. Třeba bude dobrá i se standardníma snímačema. A když ne, vždycky za pár kapříků můžeš dokoupit třeba RMky.

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

3

Cau, dnes jsem byl davat MTD do komisniho prodeje, neodolal jsem a prohnal ho jeste pres jeden aparat. A protoze jsem clovicek zvidavy, prozkousel jsem i par bas okolo (pravda, v jine tride) a zde jsou me subjektivni pocity:

* Fokus Jazz Bass - bacha, prekvapeni! Hral velmi solidne - hodnotim velmi kladne - znamka 1* (v dane tride).
* Keen - asi komise, vypadal jako stagg, co ma Budvar - fuj tajbl, oslinpane struny, absolutne nezajimavy nastroj. Nejhorsi, co jsem mel v ruce. Znamkuju 4-.
* Cort Action Bass 4 - nezajimave, nehraje - nema skoro zadne basy. Tak 4+.
* Fokus WS 4 - podobny jako Cort - taky bez basu, nevyrazny, nezajimavy zvuk. S bidou 4.
* Fokus Precision - hraje slusne, zajimavy drevity zvuk (ejhle, kdo by to cekal? smile, da se z toho vyloudit zajimavy zvuk, tahle basa se mi libila (hlavne kvuli tomu, co se z toho da vyloudit). 2+

Tak si to preber (i s ohledem na to, ze jsem mohl chytit dobry/spatny kousek).

Co mam reference, tak od Fokusu hraje velmi dobre Jazz Bass a MM. Tzn. porovnaval bych mezi sebou, vzal basu do hudebnin a pod zaminkou zkouseni komba proklepnout i jine nastroje.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

4

Jo, pod chválu MM od Fokusu se můžu podepsat. Kamarád ji má, v naturalu s černým pickguardem a javorovým hmatníkem a ta basa s přehledem přehrává na totožném aparátu s totožným nastavením potenciometrů i mnohem dražší nástroje...

0 xLajků:

5

Jak jsem byl u Hocka, tak mě jeho Fokus JBass taky zaujal a bude to určitě moje 2-3 basa.....

Jinak ad KEEN, ten, co tu popisuješ má jeden můj kamarád a hraje fakt naprosto příšerně (v porovnání s mým jazzem s původníma snímačema) Nehledě na to, že když jsem ho seřizoval trvalo to asi tejden díky hooodně blbýmu vložení krku do těla...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: mikulik (13. 09. 2006 10.24:39)

A hele, sice jsem asi objevil Ameriku, ale koukám, že Juhuuu úspěšně nakupoval v San Piegu...

0 xLajků:

7

O jakej ty se jedná? JB?
Já jsem se svym spokojenej, i se starejma snímačema to není špatný...až na to přepadávání ale to je problém už úplně klasickej.

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

8

mikulik napsal:

A hele, sice jsem asi objevil Ameriku, ale koukám, že Juhuuu úspěšně nakupoval v San Piegu...

grrrrrr...grrrrr...uf uf uf grrrrr....grrrr....

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

9

Mikulik: jojo wink Ameriku si neobjevil, byl jsem tam převečírem.....

Jekub: Ten, co popisuje dali, vypadá takhle:

http://baskytary.cz/karta.php?020305:mo … mp;ID=4678

A ta je opravdu nešťastně navržená

Původní snímače na jazzu nebyly vůbec špatný, moc si je teda nepamatuju, ale prostě jsem si řekl, že tam nacpu Macha, signál se pak zesílil, naběhly basy a zmenšil se brum....

0 xLajků:

10

kamarád to Wrko zkoušel a prej děsně padá na hlavu...ale co si tak vzpomínám, tak o zvuku se vyjadřoval kladně...

0 xLajků:

11

Jenich napsal:

kamarád to Wrko zkoušel a prej děsně padá na hlavu...ale co si tak vzpomínám, tak o zvuku se vyjadřoval kladně...

Tezko rict, zda jsem chytl do ruky spatny kousek ci zda kamarad to zatim nesrovnaval s jinymi kytarami. V kazdem pripade dnes rano pri primem srovnani hralo vyrazne hur nez prave ten JB.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

12

Bacha, WS není WR... WS skutečně nehraje moc dobře.. WR je jakoby kopie warwicka, co vím, tak poměrně těžký dřevo, ale už je to dlouho co jsem ji zkoušel a nepamatuju se na zvuk.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

13

Právě si řikám, že si tu někdo plete pojmy...

0 xLajků:

14

... a někdo tu zase promazává... smile

Takhle se nikdy nedozvíme, proč se jenich o pár příspěvků dřív dusil...

0 xLajků:

15

ále...vzpomněl jseem si na desku hudbou proti cenzuře...Vypsaná fix - San piego big_smile

0 xLajků:

16

Já tušil, že v tom tvým dušení bude ňáká fiXa... smile smile

0 xLajků:

17

Aha, tak to pletu. Byl to WS - http://www.guitars-fokus.com/basove/basy_ws.php

Jestli ma Scawie moznost koupit "warwicka", tak toho jsem v ruce nemel a tudiz jsem se rano vykecal zbytecne big_smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

18

we are smoking kuwait marihuana:)to ta mysli je ne?
...ja sem  hral na precision(fokus)a zrovna se mi to nejak extra nelibilo,ted mam od fokusu basu na zakazku http://www.fender.cz/foto.php?ID=178926 a hraje teda lip,ale chci 4,protoze ta  moje ma blizko struny a blbe se me slapuje,a navic tu B strunu skoro nevyuzivam..a hral nekdo zvas konkretne na ten fokus wr se SROUBOVYM KRKEM?

0 xLajků:

19

SCAWIE napsal:

we are smoking kuwait marihuana:)to ta mysli je ne?
...ja sem  hral na precision(fokus)a zrovna se mi to nejak extra nelibilo,ted mam od fokusu basu na zakazku http://www.fender.cz/foto.php?ID=178926 a hraje teda lip,ale chci 4,protoze ta  moje ma blizko struny a blbe se me slapuje,a navic tu B strunu skoro nevyuzivam..a hral nekdo zvas konkretne na ten fokus wr se SROUBOVYM KRKEM?

fokus na zakázku znamená co?

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

20

Pravdepodobne, ze mu ho udelali, jak chtel....

0 xLajků:

21

jj presne tak,nechal sem si poradit od skusenejsich jaky by melo mit co rozmery...donesl sem jim to na papirku(mel sem to predem domluveny,diky strycovi,ktery jim delal plastovy okna:))a oni mi ji vyrobily..platil sem tisic navic,za to ze to neni seriova vyroba...

0 xLajků:

22

"we are smoking kuwait marihuana"

nééééé....toho starýho bolševika nechte chcípnout...:)

0 xLajků: