1

Téma: Jakou bassu?

Zdar lidi, hraju na jolaně s snímačema R.M. pickups, a chcu si koupit už něco trochu lepčího. Hraju takovej heavy power rock/metal, a uvažuju o : Ibanez RD 300.....Cort Action v WS.....Epiphone GB Embbass.....Epiphone Accubas junior.....Ibanez GSR 200-BK.....Yamaha RBX 180.....Nebo popřípadě jiná bassa v rozmezí 6000-6500Kč. Co je podle vás nejlepší, máte s těmito basami nějaké zkušenosti?

Jolana D-Bass polepená, snímače R.M. Pickups, struny Warvick Red Label.  a jmenuje se Johanka
http://img49.imageshack.us/img49/6739/userbar550388kv.gif[/url]
0 xLajků:

2

Re: Jakou bassu?

Cao, ja hraju na Ibanez, ale pravda, o dost vyssi radu - myslim si, ze v teto cenove kategorii asi nebude vyraznych rozdilu a bude se hodne lisit nastroj "kus od kusu". Je treba zkouset. Mozna bych do vyberu zaradil i nejaky Fokus, ogari Ti urcite jeste poradi.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

3

Mno hlavně bych se přesvědčil jestli zvukově  je jolana  o tolik horší (jestli vůbec je horší )než výše zminované lowendy....protože s RM  to může i hrát smile jinak je samozřejmý že na jolanu se hraje blbě ty krky nejsou uplně "userfriendly"  takže tam je to jasný že nový basy za tu výměnu stojej ale zvukově člověkče nevím nevím

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Kup basu kde ti budu pasovat tie Rm-pickups a maas

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

5

Za šest a půl se dá pořídit ucházející Squier Standard Jazz nebo Precision Bass. Ty už jsou docela hratelný... na heavy power rock/metal by byl Precision jak dělanej...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

No, já Ňák nemusím jass a precision basy. Dost zvažuju tu Ibanez Rd 300,  ze bych pak do ni dokupil snímače, asi zas R.M. pickupy,

Jolana D-Bass polepená, snímače R.M. Pickups, struny Warvick Red Label.  a jmenuje se Johanka
0 xLajků:

7

no a neni to trosku zbytecny vyhazovani lovu za snimace? kdyz uz je jednou mas? takhle je prodas akorat tezce pod cenou...ja bych taky doporucoval co radi Mikulbasstanik smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

8

Pooky: Jak rikaji kluci, snimace si necha akup basu, do ktere pasujou - hodne usetris.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

9

Jasne, ale ja si tu Jolanu chcu nechat. Víte, ona má fakt dobrej sound, a v nákých písničkách se hodně prosadí, jedu přes singl snímač a overdrive, takže má krásnej kovovej sound, a ted chcu něco spíš bručivýho. Něco s humbockerem

0 xLajků:

10

Nebo ze by cort action a narval fakt do ní ty snímače z jolany?

0 xLajků:

11

Basy v tý cenový kategorii sou fakt kus vod kusu. Vem jich 20, a jednu dobrou tam určitě najdeš.
Jinak sám mám teď Cort action V a zaty prachy se toho nani dá zahrát vopravdu dost...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

12

Pooky napsal:

Nebo ze by cort action a narval fakt do ní ty snímače z jolany?

Presne na toto sa chystam aj ja Cort Action mam a je v pohode a chcem tam vymenit snimace za RM

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

13

To ná místo snímačů měním celou basu...

0 xLajků:

14

To ja basu meniim misto strun smile

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

15

No tak jo, to by nejspiš šlo, hodim tam ty rm pickups, ale ještě nevím, jestli Cort action, nebo cort Gb 34A

0 xLajků:

16

Ta GB sa mi paaci tiez smile

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

17

Není GB lepší (a dražší) než Action?
Teď nevím, jestli myslím tu samou basu jak vy...

0 xLajků:

18

Drazsii bude urcite ale neviem cenu z hlavy

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

19

basstanda napsal:

To ja basu meniim misto strun smile

Já dyž neměním celou basu, tak měním jenom ladící kolíky smile...

0 xLajků:

20 Naposledy upravil: CLS (30. 06. 2006 09.32:25)

Pro JAZZ BASSisty:
poradte jakou mam koupit jazz basu, pripadne MM, konecne sem prodal kombo tak se rozhlizim...

PS: a neradte mi Fender

my equipment is:

Fender copy Jazz Bass made in Japan
Ibanez sr300dx prodáno sad ale nemůžu si dovolit 2 basy sad
0 xLajků:

21

to CLS: nejen já ti poradíme: sháněj se po starých Japonících... (viď,Axle...)

0 xLajků:

22

... no ted mi nabizeli japonce, kopii precisiona... za 4000

my equipment is:

0 xLajků:

23

Dan napsal:

to CLS: nejen já ti poradíme: sháněj se po starých Japonících... (viď,Axle...)

ty voe hrál si na to někdy?? starý japonce?? to jako jen co sem slyšel tak sou pěkný krámy nebrat nebrat nebrat !!!!!všude na forech na to nadávaj.....nejtrapnější sou prej japonský fendery-se vůbec nedaj sehnat lidi se styděj za to že je maj tak je neprodávaj....
radši pánové ušetřete a kupte nějakou novou Staggu, Tensona či Dimavery.....to sou panečku nástroje levné a kvalitní!!!!
big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

24

Kubši, neber už ty drogy... s tebou to dělá hrozný věci... big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

25

kdyby drogy....to ta škola!!!

0 xLajků:

26

Proc nemame radit fender? Kvuli cene? Kdybych mel mit jen jeden jazz bass a nemel moc penez, pokusim se sehnat HW 1. Japonec je kompromis, neni to spatny, ale ten HW 1 je kompromis jen povrchovou upravou, zvukem je to normalni jazz bass, jako american serie. Tady vladne dost nekriticky obdiv k japonskym napodobeninam fenderu, ale ja bych sel spis do toho originalu, da se sehnat pod 20 K.

0 xLajků:

27

mno tak ti nevím jestli je japonskej fender z 80tejch kompromis.....zkus se juknout na ohlasy na tohle období a zjistíš že HW1 z dnešní doby je fakt karikatura značky fender smile zas na druhou stranu díky kytary.cz sou ted fendery (mex, HW1, USA) za tak nízkou cenu že se opravdu vyplatí do nich jít

0 xLajků:

28

deafslap napsal:

Proc nemame radit fender? Kvuli cene? Kdybych mel mit jen jeden jazz bass a nemel moc penez, pokusim se sehnat HW 1. Japonec je kompromis, neni to spatny, ale ten HW 1 je kompromis jen povrchovou upravou, zvukem je to normalni jazz bass, jako american serie. Tady vladne dost nekriticky obdiv k japonskym napodobeninam fenderu, ale ja bych sel spis do toho originalu, da se sehnat pod 20 K.

20 je moc, tak 10

my equipment is:

0 xLajků:

29

Kubš napsal:

mno tak ti nevím jestli je japonskej fender z 80tejch kompromis.....zkus se juknout na ohlasy na tohle období a zjistíš že HW1 z dnešní doby je fakt karikatura značky fender smile zas na druhou stranu díky kytary.cz sou ted fendery (mex, HW1, USA) za tak nízkou cenu že se opravdu vyplatí do nich jít

Ach, jo. Nema to cenu. Ja mam japonce, nemusim se divat na ohlasy. Sou to proste dobre kopie. Mam HW 1, neni to karikatura, je to docela fajn jazz bass. A mam i American jazz bass, tak mam snad s cim srovnavat. Je to porad dokola, ja tu adoraci japonskych kopii proste nechapu. Jinak na fender foru americani HW 1 velmi chvali, hani ho hlavne cesi, vetsinou na nej ani nehrali.

Za 10 se podle me dobra basa koupit da, s trochou stesti treba japonsky nebo korejsky squier ale chce to hodne shanet a mit stesti. jak to bude mit na palici fender, tak to za 10 nebude, i kdyby to bylo padlo na sjizdeni reky. Jo, a abysme nezustali jen u jazz bassu, tak slusny kopie mm dela OLP, ale nevim, jestli se to dovazi. Driv to vozil Houdek, dnes uz myslim ne. Jo, a ted me napadlo, co Ibanez ATK, ten se da za 10 obcas sehnat i japonsky, abychom potesili japanofily smile, neni to mm nebo jazzm ale hraje to.

0 xLajků:

30

K veci: na fender.cz nekdo prodava ibanez  jazz bass za 10, je z roku 79, ale ma nejaky divny snimace, asi humbuckery. S tim bys tu udelal diru do sveta :-)
Ale za 10 se da koupit i jetej mexican, a zase, ja bych sel spis do nej. Ted me majitele japonskych bas roznesou na kopytech, jdu na obed, tak uvidime, jak mi budou spilat smile

0 xLajků:

31

deafslap napsal:

Mam HW 1, neni to karikatura, je to docela fajn jazz bass. A mam i American jazz bass, tak mam snad s cim srovnavat. Jinak na fender foru americani HW 1 velmi chvali, hani ho hlavne cesi, vetsinou na nej ani nehrali.

K veci: na fender.cz nekdo prodava ibanez  jazz bass za 10, je z roku 79, ale ma nejaky divny snimace, asi humbuckery. S tim bys tu udelal diru do sveta :-)

Mluvíš mi z duše... HWY 1 jsou normální, hratelný nástroje... to, jak dostávají za uši třeba ve fóru na fender.cz mě v porovnání s pozitivními reakcemi třeba na americkým FDP fóru fakt baví... čeští muzikanti jsou zvláštní sorta...
Na tu Ibanezu mlsně koukám, nevědět, co s deseti tisíci, asi bych ji zkusil... docela by mě zajímalo, jak hraje JB s dvěma minihumbuckerama :-))))

0 xLajků:

32

mimo mísu: já viděl video, kde srovnávali fender mechiko telecaster a fernandes strat a podle mně hrál o dost líp mexičan, ten fernandes bylo japonsko a lezl strašně do vejšek, to telátko hrálo na mexikánce naprosto výborně, takže jsou podle mě i MX dobrý

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

33

je mi to jedno-já prostě nějak tomu HW1 nemůžu přijít na jméno sad zkoušel sem to a nic moc....k fenderforům ale jak už asi postý říkám v USA sou highwaye skoro za polovic a finanční situace gringů rozhodně není na ploviční úrovni jak u nás smile takže to se to pak chválí....
jinak myslím že to ATK může bejt pjeknej kousek-v ruce sem to snad měl jednou ale už si to napamatuju-ale prej je to trošku zvukově do MM
btw u toho japanu máš origoš snímač nebo něco upgradovanýho a co to je za japana Fender??nebo něco z Ibanez produkce (Columbus Cimar apod)??
btw nevím co je na Fender Japan kopírovanýho....
japanofil kubš

0 xLajků:

34

myslis ten model 2030? ta vypada dost jete, snimace budou nejspis na vymeneni

my equipment is:

0 xLajků:

35

basy ATK jsou poměrně bezkonkurenční u nás na ní hraje lojza z middle aged a nemůže si ji vynachválit.. hrál na ni třebas i Greg Kriesel z offspringů

0 xLajků:

36 Naposledy upravil: Kubš (30. 06. 2006 11.17:32)

mno hele k tomu fender.cz tam bych to řekl je způsobeno asi tímhle protože Mykl jest docela velkej "dovozce" různejch tokaiů, luxorůn apod
takže se tam snaží vytvářet tajemnou atmosféru okolo těhlech lawsuitů...a mám pocit že co řekne mykl je svatý nebo aspon  reakce proti jeho oponentům tak vyznívaj-takže fender.cz v tomhle  nejde brát vážně

0 xLajků:

37 Naposledy upravil: deafslap (30. 06. 2006 11.19:41)

Kubš napsal:

btw u toho japanu máš origoš snímač nebo něco upgradovanýho a co to je za japana Fender??nebo něco z Ibanez produkce (Columbus Cimar apod)??
btw nevím co je na Fender Japan kopírovanýho....
japanofil kubš

Je to 75 RI Fender Jazz Bass Japan a dal sem tam Bartolini, abych byl jak Marcus Miller smile
-62 RI japan, ten nedavno prosel celkovou rekonstrukci u Honzy Vlasaka a ma Fender 60s custom jazz bass snimace
-57 RI Fender precision japan v puvodnim stavu
kopiema sem myslel ty Ibaneze a pod., Fender japan, uznavam, neni kopie. smile
jinak ja ty japonce nechci hanit, vim ze nejsou spatny, ale tady to obcas vyzniva, ze je to vrchol vseho, a to pochopitelne neni.

0 xLajků:

38

jejda kdo říká že to je vrchol fšeho?? je jasný že to nebude lepší než ty prapůvodní vintage modely ale mám takovej pocit že za ty prachy za který se daj sehnat Fender Japan v čechách (myslím do 20??) se to dá považovat za vrchol,  a taky je jasný že se nedá srovnávat Ibanez japan 80´s s Fender modelama z tý doby (at japan či USA) tak aby se na Ibanez nekoukalo jako na kopii, ale s dnešní produkcí fender??? o tom už bych možná zkusil polemizovat...
mimo téma:
když si zmínil Marcuse řeknu vám ten Fender Marcus Miller to je dost pěkná basička krásná povrchová uprava, zvuk no ten sem nemohl nějak objektivně posoudit měl sem to v ruce jen chvíli při zkoušení bedny ale moc moc příjemně pande do ruky...mno za těch 30 docela by stála za hřích

0 xLajků:

39

To kubs: V tomhle se zjevne neshodneme. Ja povazuju dnesni produkci Fenderu, pokud jde o modely vyrabene v americe, za pomerne kvalitni. Mam ty basy pred sebou ve stojanu a nesaham pro ty americky casteji proto, ze jsou americky, ale proto, ze proste hrajou lip. Kazdy at posoudi dle sve zkusenosti, ta je stejne neprenosna, proto bych to radsi uzavrel.
To Mikulik:
dekuju ti, nacelniku, ze ses me zastal! smile HWY 1 ma u nas desnou povest, marne premyslim, kde k ni chudak prisel smile
Jo, a ten japonskej Ibanez nekupuj, stejne bys na to pak nehral, Geddy Lee sign. bude podstatne lepsi basa. Leda bys chtel ty humbuckery...To by chtelo novy tema smile

0 xLajků:

40 Naposledy upravil: Kubš (30. 06. 2006 11.47:06)

Ok tak to bych normálně dal n takový nějaký porovnání takhle různejch bas na jednom aparátu v jeden čas at si každej udělá svůj obrázek....jenež jak tohle zařídit...
o5 připomínám že mě se akorát nelíběj ty HW1 protože mě nějak neposadili na první poslech na prdel (což jsem očekával : ) ) ale taky to bylo v době kdy byli asi fendery v čechách dražší tak ted třeba by to bylo jiný z cenovýho hlediska a taky to bylo v muzikeru kde nemaj basy uplně v ideálním stavu (seřízení ...)
jinak když se kouknete sem
http://www.kytary.cz/index.php?010112:f … s%AE:0:0:0
tak tam už se fakt o těch fenderech dá docela reálně uvažovat.....jen bohužel tam z bass maj jen mexica sad nebo japany
jinak koukali ste (já rovnou slintal) ma tu Preci/Jazz od Váchy na fender.cz za 15 kolíků s dokonalým hardwarem(wilkinson, schaler) a super snímačema(lindy fralin)?? ted ještě jakto plejej co??ale pochybuju že by někdo dal na špatný dřevo takovýhle špičkový součástky

0 xLajků:

41

deafslap: HWY je prostě levnější třída a to asi pro český fajnový ruce nejni dost nóbl :-))

To je to samý jako Škoda Fabia s motorem 1.2 HTP. Je zajímavý, že to je auto mezi Škodovkama zhruba na stejný úrovni jako HWY 1 mezi Fendrama... a všichni ho kupujou a nikdo neremcá, že to je mrdka.

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: CLS (30. 06. 2006 11.59:00)

taky slintam...

je to javor

my equipment is:

0 xLajků:

43

Na toho Váchu sem taky koukal, je to pekny. Ale vubec toho vyrobce neznam.

0 xLajků:

44 Naposledy upravil: Kubš (30. 06. 2006 12.15:03)

mikulik napsal:

deafslap: HWY je prostě levnější třída a to asi pro český fajnový ruce nejni dost nóbl :-))

To je to samý jako Škoda Fabia s motorem 1.2 HTP. Je zajímavý, že to je auto mezi Škodovkama zhruba na stejný úrovni jako HWY 1 mezi Fendrama... a všichni ho kupujou a nikdo neremcá, že to je mrdka.

HTP - jak jeden můj kamarád povídá Hovno To Pojede....co si ty češi nevymyslej co??
mno ten vácha jako už semto jméno slyšel ale je odněkud ze zlína tkaže třeba je spíš známej na moravě
v jednu chvíli sem uvažoval že byh střelil tu zpropadenou Ibanezku...

0 xLajků:

45

Vácha je ze Zlína, celkem známé jméno to tady je. Momentálně ale, mám pocit, spolupracuje s firmou BD Dey, vyrábí pro ně nástroje pod jejich značkou, mimo jiné Vavříkovu speciální 7-mi strunnou pražco/bezpražcovou basu. (doufám že se nějak nepletu)
teď se dívám na stránky, ale nějak tam tu patentovanou basu nemůžu najít...tak nevím.
http://bddeyshop.vltava2000.cz/store/de … tmentID=32

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

46

už jsem to našel: http://www.bddey.com/kytary/7str_bass/index.htm
pořád se chystám, že si ji někdy zajedu do zlína vyzkoušet, ten obchod je celkem v pohodě, vždycky dobrý jednání. akorát že od nás z Bubákova jezdím do Zlína asi tak stejně často, jako do Prahy...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

47

Když už tady byla řeč o japoncích. Říká někomu z vás něco jmého Yasuki?
Co ty Mikuliku, jakožto odborník na jazzbassy všeho druhu, víš o tom něco?

0 xLajků:

48

Yasuki je IMHO totéž, jako můj Columbus nebo Axlíkův Cimar - japonská kopie ze 70. let. Koukal jsi na něj na fender.cz, co? Taky mě to docela zajímá... hlavně je hodně levnej...

0 xLajků:

49 Naposledy upravil: CLS (30. 06. 2006 21.28:15)

Ja se vubec nevyznam v tech seriich, je jich X... co to je za kvalitu ta afinity serie http://muzikant.cz/baskytary-7/baskytar … -37824.php ?

aha uz to vidim je to squier

my equipment is:

0 xLajků:

50

tady ten SX ma jeste peknou hlavu --> http://www.vltava2000.cz/bddeyshop/good … =sxvjb75na

my equipment is:

0 xLajků:

51

Mikulik: Koukam včera na Fendru na tu Suzuki Jazz Bass a říkam si podle mejlu, ty vole, to je kapela od nás. Tak tam zavolam, že si pujčim basu na víkend, abych ji pořádně testnul a co myslíš. Vyfouk mi ji den před tim jeden lump z Plzně. Největší prdel je, že mu ji vyzvedával a vez náš kytarista. Prej celej den nešáh na kytaru a brnkal si na toho Jazze. Říkal že hrála super. To je pech. Chtěl jsem si koupit nějakýho Jazz Basse, abych tady nebyl za lůzra, a zase nic. hmm

0 xLajků:

52

genja: Ty jo, to je docela smůla... za ty prachy...

0 xLajků:

53

Tak to tady pozoruju a mám dotázek - kde by se dal sehnat Fender Jazz Bass (USA) pod 30 klacků? Vím, že v guitarpark.cz ji maj za 32, což není tak špatný, ale pořád je to dost....

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

54

mno jako jestli můžu doporučit tak se jukni na www.baskytary.cz nebo www.kytary.cz to je jedno tam maj dobrý nabídky fenderů...nevím jeslti maj momentálně i americany ale bejt tebou tak se tam juknu,jinak pod 30 těžko říct hele kámoš kupoval jetýho amrečina za 30 smile jinak pod 30 sou ty higwaye ty sou myslím dost pod 30

0 xLajků:

55

emerikn džez za 22 ne???

0 xLajků:

56 Naposledy upravil: Kubš (02. 07. 2006 14.57:44)

...na hájveji číslo 1 vyjetejma kolejema jezděj traky...

0 xLajků:

57

Když už jsme u těch Highwayů - Fender upgradoval tuhle řadu, takže Highway 1 mají od července například:
- nitrocelulózovej lak (paráda, to nemají ani dražší modely)
- rozměrnější logo na hlavici ve stylu 70. let (konečně člověk i z dálky přečte, co je to za značku a za model)
- kobylku Bad Ass II (ty krááávo!)

http://www.fender.com/products/search.p … 0111460375

0 xLajků:

58

berůůůůů

0 xLajků:

59

Kdyby někdo pošilhával po SX (Essex) baskytarách, docela vyčerpávající diskuse o nich je tady (in ingliš ounly):

http://www.vintagebass.com/thedudepit/s … hp?t=17042

0 xLajků:

60

Pro případné zájemce o basu OLP (kopie MM) je právě se rozbíhající diskuze (anglicky) tady:
http://www.fenderforum.com/forum.html?d … 1303:53:56

0 xLajků:

61

no Mikulík ty basy SX vypadají hodně dobře, kdoví jak to hraje.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

62

Nevím, v ruce jsem je neměl, ale snad jsem ještě v žádném fóru nenarazil na muzikanta, kterej by s nima nebyl spokojenej. Obzvlášť po klasice typu výměna snímačů, kobylky nebo ladicích mechanik. A když uvážíme, že v USA se prodávají za něco málo přes sto doláčů...

0 xLajků:

63

ty basy SX co prodávají v Muzikeru mají jinou hlavu než co mají na svých domovských stránkách www.rondomusic.net a i označení mají jiné

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

64

salof napsal:

ty basy SX co prodávají v Muzikeru mají jinou hlavu než co mají na svých domovských stránkách www.rondomusic.net a i označení mají jiné

A to je ten kámen úrazu.Ty nynější hlavy jsou pěkně hnusný sad
Proto jsem do SX nešel........

0 xLajků: