1

Téma: Koncový zesilovač GLOCKENKLANG

Chci se vas, pratele, zeptat, jestli ma nekdo konkretni zkusenost s rackovou hlavou GLOCKENKLANG HEART CORE 400W / 4Ohmy. Pripadne co si myslite o spojeni lampoveho preampu a tohoto koncaku, nebo i s jinymi vyrobky teto znacky. Diky.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

2

Re: Koncový zesilovač GLOCKENKLANG

Glockenklang? Zvuk zvonů? Neznám, ale název vypadá docela dobře smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

3

Jojo, taky jsem to neznal, na http://www.glockenklang.de/en/products/ … s_bass.htm je nabidka soucasnych produktu, tenhle konkretni konec je starsi, nekdo ho levne nabizi na Fender.cz, tak jsem se chtel optat, zda-li nekdo nemel tu cest... smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

4

Glockenklang patří mezi kvalitní německé výrobce - podobně jako W. Rozhodně bych se téhle značky nebál - naopak! I cena tomu odpovídá. O vzuku nic blližšího nevím. Co se týče typu HEART CORE - není to spíš normální hlava (vč. preampu) než pouhý koncák?

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: mikulik (11. 09. 2006 13.45:28)

Teď mi to došlo - Heart Core, to je další geniální název. Jedna z nejlepších slovních hříček smile Jméno té firmy i jejích produktů evidentně vymýšlel někdo se smyslem pro humor smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

UR napsal:

Glockenklang patří mezi kvalitní německé výrobce - podobně jako W. Rozhodně bych se téhle značky nebál - naopak! I cena tomu odpovídá. O vzuku nic blližšího nevím. Co se týče typu HEART CORE - není to spíš normální hlava (vč. preampu) než pouhý koncák?

Tohle je nejaky starsi kousek, ciste koncak - ma na prednim panelu jen jeden potenciometr. Kdyz zadas na www.fender.cz GLOCKENKLANG, tak je to myslim jediny inzerat... Cili ve spijeni s kvalitnim preampem by to nemuselo byt spatne.

0 xLajků:

7

Sakra, to by me zajimalo, jak by se spijelo s kvalitnim preampem, taky pekna hricka, pochopitelne "ve spojeni"... smile

0 xLajků:

8

jako myslím že není o čem....pokud po tom toužíš tak to kup

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

Spojení lampového předzesilovače s tranzistorovým koncem. Buďto každá jednotka samostatně, nebo přímo takto už řešena hybridní hlava  Je to moderní koncepce basových zesilovačů 90-tých let.

Několikrát na fóru v různých příspěvcích toto téma řešíme. Každý z nás basistů  určitě ví,  nebo tuší  že toto spojení je (asi nejlepší) dost lákavé. I výrobce Ampeg už na to došel, že pro nás basisty není až tak důležitý lampový konec, u něhož převažují spíše negativní vlastnosti -  váha, opotřebení koncových flašek a pro pořadný výkon hromada těchto koncových lamp a trvale kontrolovat nastavení správného předpětí pracovních bodů. Nehledě na to že jsou elektronky vybírány se zaručeně stejnými parametry.
Tranzistorový konec je pro nás muzikanty – fajnšmekry – jakoby méněcenný proti proti povědomí a mýtu o elektronkách. Na druhou stranu ale není problém u tranzistorů 300, 600, 1000W zesilovač. A vezmeme-li to do detailu, tak ten zvuk který potřebujeme vyrobíme právě v elektronkovém preampu i se všemi oblíbenými harmonickými kmitočty, jež tranzistorový konec už nijak neomezí. Elektronky v preampu vydrží nesrovnatelně délé (při velkém napětí zanedbatelný proud), než-li koncové lampy které jsou rychle opotřebovávány velkým protékajícím proudem.
Co na na toto téma více ještě povědět. U kytaristů je to jasné – celolampa. Tam se jedná o jinou souhru kompletu kvůli zvuku jaký chtějí dostat. Např. 100W zesilovač a stejně na tuto wattáž zesynchronizovaný výkon reproduktorů, protože z toho všeho chtějí mít stowattový booster, nebo fuzz............ Ale oni si to takhle nepoví.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

10

Ještě je třeba dodat, že většina (dnes už mosfet) konců je navržena jako absolut HiFi, takže skutečně jen zesiluje preamp....  osobně flaška preamp a mosfet konec - tomu fandim a někdy bych to rád měl smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

11

juhuuu napsal:

Ještě je třeba dodat, že většina (dnes už mosfet) konců je navržena jako absolut HiFi, takže skutečně jen zesiluje preamp....  osobně flaška preamp a mosfet konec - tomu fandim a někdy bych to rád měl smile

Ja taky smile Touzim po tom uz dlouho.

0 xLajků:

12

juhuuu napsal:

nerrozumím výrazu že zesiluje jen preamp...

0 xLajků:

13

Kubš napsal:
juhuuu napsal:

Asi to myslel tak, ze zvuk tvori jen preamp a konec ho jiz jenom zesili (tzn. nemeni barvu a harmonicke apod). Aspon ja tomu takto rozumim.

0 xLajků:

14

Pokud jsem si všiml, tak Ampeg SVT preamp tady má Pelelník a Grampa. Kdyby byli pánové laskavi a něco o svých zážitcích s těmito předzesilovači povyprávěli. Jaké koncáky zkoušeli, či jiné porovnání, nebo proč zakotvili právě u této kombinace.

pro MK: přesvědči Skaláka ať ti preamp postaví. Určitě ví jak na to, jen chtít že?

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

15

Betaron napsal:

pro MK: přesvědči Skaláka ať ti preamp postaví. Určitě ví jak na to, jen chtít že?

Uz jsme o tom i uvazovali, ale Jirka toho ma ted asi dost pracovne, mimoto celkem privetive vypadaji preampy od pana Hudecka z Roznova (VHRelief)...

0 xLajků:

16

MK napsal:
Kubš napsal:
juhuuu napsal:

Asi to myslel tak, ze zvuk tvori jen preamp a konec ho jiz jenom zesili (tzn. nemeni barvu a harmonicke apod). Aspon ja tomu takto rozumim.

Jojo, přesně tak

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

17

Já jsem zkoušel už snad vše, jenom tranzistor,jenom lampa a takhle my to vyhovuje(preamp+tran.)konec mám kilowatu ale do 8ohmu to stejně dá nějakých 400w ve dvouch kanálech,není nad to mít rezervu.Jenom zrovna u ampegu jsem nastavoval zvuk asi tak půl roku. Je tam všechno slyšet ,každej nechtěnej tón.Zvukově se tam dá nastavit cokoliv(jemně řečeno)+10pásmovej EQ na footswitch, 5 parametrických středů, zvýraznění výsek a basů na tlačitko. i když nemusí se líbit všem ale myslím počet lidí co to používa mluví za vše.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

18

grampa napsal:

Já jsem zkoušel už snad vše, jenom tranzistor,jenom lampa a takhle my to vyhovuje(preamp+tran.)konec mám kilowatu ale do 8ohmu to stejně dá nějakých 400w ve dvouch kanálech,není nad to mít rezervu.Jenom zrovna u ampegu jsem nastavoval zvuk asi tak půl roku. Je tam všechno slyšet ,každej nechtěnej tón.Zvukově se tam dá nastavit cokoliv(jemně řečeno)+10pásmovej EQ na footswitch, 5 parametrických středů, zvýraznění výsek a basů na tlačitko. i když nemusí se líbit všem ale myslím počet lidí co to používa mluví za vše.

Slysel jsem hodne Ampegu a pokazde to hralo vyborne... konecne jako kazdy aparat v teto cenove kategorii... Dost se mi libila i jedna Mesa (tusim Pulse 600), ale pokazde to jen hralo z podia, nikdy jsem to nemel moznost vyzkouset, i kdyz to, co jim z toho lezlo, bylo pekne maso smile

0 xLajků:

19

myslím že mesa je ještě lepší než ampeg :-)

0 xLajků:

20

neměl jsem tu čest

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

21

já taky ne jen s ampegem a ten mi přišel fajn ale ne tak abych za něj vysolil tolik je to prostě spolehlivej aparát ale víc mi nějak nepřišel....jenež to je asi to hlavní spolehlivej apec...

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: grampa (11. 09. 2006 20.57:14)

tak ten preamp 13000

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

23

já nevím jakej to přesně je já měl tu čest s SVT|3PRO a z toho vycházej moje zkušenosti....35tis... sad

0 xLajků:

24

V jejich ceníku chtějí za ten Glockenklang 20400 Kč, což se mi zdá hodně za použitý koncák. Za tuto cenu se dá sehnat použitá hybridní hlava. V mém případě jsem dal za zesák rovných 20000 Kč. Mají i jiné (včetně mého):
http://www.musikzone.cz/index.php?sekce=akce
Nebo taky na fenderu.cz je teď Ampeg SVT-3 Pro za 22000 Kč.

Warwick Streamer 5 bolt-on, Ampeg SVT3-PRO, box SVT-410HLF
0 xLajků:

25

Já to mám podobné - BassPOD dělá simulace lampových zesáků ;o) a beden+mic a mosfetovej konec mi to už jen zesílí. Elegantní, jednoduché a zvukově super.

Btw včera jsem vyměnil aparát: hlava Eden Traveler + box Hartke 4x10 s hliníkáčema za celolampu Ampega ze 70. let + box Eden 4x10. A stálo mě to jen otočení čudlíku )))))

0 xLajků:

26

TigerMan napsal:

V jejich ceníku chtějí za ten Glockenklang 20400 Kč, což se mi zdá hodně za použitý koncák. Za tuto cenu se dá sehnat použitá hybridní hlava. V mém případě jsem dal za zesák rovných 20000 Kč. Mají i jiné (včetně mého):
http://www.musikzone.cz/index.php?sekce=akce
Nebo taky na fenderu.cz je teď Ampeg SVT-3 Pro za 22000 Kč.

Jojo, mas pravdu. Ocekaval jsem tu cenu trosinku niz, spis delam intenzivni pruzkum trhu a ptam se na zkusenosti smile

0 xLajků:

27

Ampeg dělá dobré aparáty, které mají snadné ovládání a hrají. Můj ideální zvuk (pro metal) je tento:
http://www.youtube.com/watch?v=AHwuRkpwB5o
Hlava Ampeg SVT Classic, paráda. Po třech měsících točení knoflíků na base a zesáku se tomu začínám blížit. smile

0 xLajků:

28

TigerMan napsal:

Ampeg dělá dobré aparáty, které mají snadné ovládání a hrají. Můj ideální zvuk (pro metal) je tento:
Hlava Ampeg SVT Classic, paráda. Po třech měsících točení knoflíků na base a zesáku se tomu začínám blížit. smile

to je ale dost divokej sound.....

0 xLajků:

29

Divokej??? To je úplně standardní mírně naprděnej a navýškovanej rockovej sound.

0 xLajků:

30

Nojo,já mám ale pocit,že ty zvukaři s tím někdy dělají podivný"psíkusy".Jednou má zvukař problém,že je basa moc basová a taky jsem se setkal s tím,že mi zvukaž přišel k aparátu,čudl basů mi otočil naplno s tím,že mu to pak nehraje.Zato mě to teda pak na pódiu hrálo-neslyšel jsem lautr nic z toho co hraju,protože to v podstatě jen hučelo.A to kdybych měl hrát tenkrát něco na bezpražec (tankrát jsem to na živo kombinoval),tak by z toho byl akorát pěknej průser.

0 xLajků:

31

UR napsal:

Divokej??? To je úplně standardní mírně naprděnej a navýškovanej rockovej sound.

no je to možný ale teda nic moc smile teda asi takhle mě osobně nesedí.
jinak se nedivím že ti to trvalo 1/2 se jen přiblížit - s HK a WW se přiblížit Fenderu Pbass a AMpegu to je fakt žůžo smile

0 xLajků:

32

UR napsal:

Přesně, to já rád. smile Jde slyšet, jak lampy komprimují údery trsátka, že špičky netřískají, ale pěkně vrní.

0 xLajků:

33

TigerMan napsal:
UR napsal:

Přesně, to já rád. smile Jde slyšet, jak lampy komprimují údery trsátka, že špičky netřískají, ale pěkně vrní.

hele jestli si pamatuju ty pamatuju ty děláš na strojárně v praze ? když ti pochválím zvuk seženeš mi zadání zítřejšího testu z mechaniky 2 big_smile

0 xLajků:

34

TigerMan napsal:
UR napsal:

jj přesně to mám taky rád - teď se mi to taky podařilo s pomocí overdrive - úplně jemně nastaveným. Btw hraješ trsátkem?

0 xLajků:

35

TigerMan napsal:

Jojo, Marcus... ja osobne mam radeji jemnejsi sound (mozna proto, ze hraju prstama), ale tenhle bych si nechal libit v pasazich, kde basa hraje sama, bez doprovodnych kytar, krasne vyleze... I kdyz se s timto zvukem tak mezi kytarama neztraci, tak ja radeji v "kilech" zvuk silny, ale cistsi...

0 xLajků:

36

Glockenklang na kytary.cz

http://kytary.cz/baskytary/glockenklang/

0 xLajků: