1

Téma: Předělání aktivky na pasiv.

http://kytary.cz/fender-deluxe-active-p … /HN083051/    jde konkrétně o tuhle basu. Ta aktivka tam je prostě nějak v prdeli a já už na to nemám nervy. Než bych si někde vyhlidl nějakou novou pořádnou. Tak jsem se chtěl zeptat jestli jde předělat aktivka na pasivku? Myslím tím že bych vyřadil úplně aktivku a jenom snímače rovnou normálně napojil na výstup. Budou ty snímače hrát i bez aktivky?

0 xLajků:

2

Re: Předělání aktivky na pasiv.

jasně, vyhodit aktivku je to nejlepší co týhle base můžeš udělat

0 xLajků:

3

Budou. Případně zakup kombinaci volume, volume, tone smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

Takže mám aktivku jednoduše vyřadit a z potenciometrů to hodit rovnou na jack, ok? baterka teda už taky nebude potřeba, že ne?

0 xLajků:

5

Jsem hovno elektrikář, takže nevim big_smile
Baterka nebude potřeba určitě. smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

6

On totiž ten od kterýho jsem to kupoval tam dával nějakou svojí jinou a cely jsem to kompletně předělal a stejně se se*e.   Do krabičky mi ale dal původní tak přemýšlím že bych jí tam aspon zkusil vrátit jenže jí jen vodštípal a nevím co kde mělo bejt. Myslíte že by jste mi někdo poradili co patřilo na jakej snímač a tak ?:) Když sem dám fotku. Nechce se mi to totiž dělat metodou pokus-omyl. Tý už mám fakt dost z pokusů opravy elektroniky která je ted vevnitř:)

0 xLajků:

7

Sooguun napsal:

On totiž ten od kterýho jsem to kupoval tam dával nějakou svojí jinou a cely jsem to kompletně předělal a stejně se se*e.   Do krabičky mi ale dal původní tak přemýšlím že bych jí tam aspon zkusil vrátit jenže jí jen vodštípal a nevím co kde mělo bejt. Myslíte že by jste mi někdo poradili co patřilo na jakej snímač a tak ?:) Když sem dám fotku. Nechce se mi to totiž dělat metodou pokus-omyl. Tý už mám fakt dost z pokusů opravy elektroniky která je ted vevnitř:)

big_smile ty na tom jsi s drátama asi tak stejně jako já... Spider třeba je dobrej elektroník, zkus mu poslat SZ smile

0 xLajků:

8

Sooguun napsal:

Takže mám aktivku jednoduše vyřadit a z potenciometrů to hodit rovnou na jack, ok? baterka teda už taky nebude potřeba, že ne?

uka jak to vypada.. pokud je to krabicka na dratkach tak klidne volume potak treba muzes nechat..
problem by byl jedine kdyby byli prio aktivni snimace ale to asi ve fendru nehrozi...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

Já jsem dám za chvíly fotku tý původní vod Fendera. Chci tam zkusit dát jí smile

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Sooguun (09. 12. 2011 17.44:54)

http://img684.imageshack.us/img684/5135/1003773d.jpg

Chtěl jsem se zeptat jestli by to mohlo bejt zhruba nějak takhle? Hlavně mi nejde do hlavy co je potenciometr krku a co kobylky. Protože jedinej normálně otočnej potenciometr je ten na desce. Jinak maj všechny aretaci uprostřed a jdou otáčet doleva i doprava jakoby.

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Sooguun (09. 12. 2011 18.12:50)

Ještě jsem se chtěl zeptat když to tedka chci ještě nejdřiv zkusit jen jako pasiv a  budu to posílat ted z potenciometrů snímačů rovnou na jacka, tak tam bude stačit akorát kostra a nějakej tonovej kabel ne ? a né tyhle 3 jako s aktivkou. Tak jsem chtěl ještě poprosit jestli někdo nevíte kterej kde bude:)

http://img213.imageshack.us/img213/8763/1003779r.jpg

0 xLajků:

12

nebudou tam dva potaky pro ovladani hlasitosti snimacu, ale nejspis hlasitost/pomer snimacu/vysky, basy... taky budou mit asi jinou hodnotu nez pro pasivni zapojeni.

0 xLajků:

13

Sooguun napsal:

Tak jsem chtěl ještě poprosit jestli někdo nevíte kterej kde bude:)

ten nejvic uprostred bude signal ten nejvic nakraji zem... - tak davat nemusis pac nemas uz baterku.. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

koukám, to asi nebude US deluxe aktivka tak jako u JB Deluxe hmm

jinak aktivky na těchlech MIM deluxe je imho v pohodě (na JB byla!)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

15

m3 napsal:

ten nejvic uprostred bude signal ten nejvic nakraji zem... - tak davat nemusis pac nemas uz baterku.. smile

Dík smile

Tak na pasiv už je zapojená a možná už tak i zůstane, ale stejne bych byl rád kdyby mi někdo poradil jak byla zapojená ta aktivka. Protože když bych jí jednou prodával tak  je jasný že když tam napíšu že je vyndaná aktivka tak bude zájem daleko menší i kdyby to hrálo bez ní 10x líp..:D

0 xLajků:

16

hele a co kouknou na fender schemata big_smile já ti to najdu...ale dej mi pár minut big_smile

0 xLajků:

17

tak je to záhada...na tvůj model tam nic není http://www.fender.com/support/articles/ … e-diagrams
co zkusit JB active dlx
http://support.fender.com/service_diagr … B_SISD.pdf

0 xLajků:

18

Měl jsem Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM (recenze) a ta aktivka tam byla parádní. Nemohl jsem proti ní říct křivýho slova, čli moc nechápu, proč to ten člověk páral a dával tam nějakou jinou. Ostatně je to ta samá aktivka, jako se dává do American Deluxe modelů a samozřejmě i na Deluxe (MIM) Precižny.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

19

Aidamos napsal:

Ostatně je to ta samá aktivka, jako se dává do American Deluxe modelů a samozřejmě i na Deluxe (MIM) Precižny.

myslím, že to je spíš vždy z minulé generace US dlx. ale fakt musím říct že MIM DLX byly vždy nejlepší basy za  daný prachy

0 xLajků:

20

Tak vám děkuju a až se trošku vzpamatuju z těch nervů tak to tam zkusím hodit zpátky smile 

Aidamos napsal:

a ta aktivka tam byla parádní. Nemohl jsem proti ní říct křivýho slova, čli moc nechápu, proč to ten člověk páral a dával tam nějakou jinou

To je právě to čeho se bojím:( jestli je vůbec funkční:(

0 xLajků:

21

jo to by byla škoda (jinak sorry přehlídl sem že tam je náká jiná - nedá se vyčíst co to je za značku???) origo fender se nemá za co stydět (na konzervu Deafslapa nedej wink )

0 xLajků:

22

na kubše nedej, aktivka ve fenderu je blbost...:)

0 xLajků:

23

Napíšu ti přesně to, co se dočtu na tom plošňáku:D Fender part 054137 REV. F     LE-1-0  1706              a pak nějakej štítek s kodem 58757008.      To je asi k ničemu co?:D

0 xLajků:

24

Sooguun napsal:

To je právě to čeho se bojím:( jestli je vůbec funkční:(

btw hlavne to nepajej trafo pajkou ... jednou sem takle aktivku odpalil big_smile ikdyz nadruhou stranu aktivni emg sem s tim pajel a bez problemu to funguje .. pripadne jeli tu elektrikar muze priosvetlit?? dekuji...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

25

deafslap napsal:

....protože pro deafslapa je jakákoliv aktivka blbost - proto zapojuje svoje čistě pasivní nástroje do koncáku zesilovače wink

0 xLajků:

26

Sooguun napsal:

054137 REV. F 

tzn. stejná jako v DLX JB, tak to bych se pokus použít schéma z toho JB!

a to bude dobrá věc!!! moc dobrá!

(asi prodám ameriku a koupím JB a PB dlx MIM big_smile big_smile big_smile)

0 xLajků:

27

Kubš napsal:

(asi prodám ameriku a koupím JB a PB dlx MIM big_smile big_smile big_smile)

Uděláme výměnu...:D Ale musíš si opravit elektroniku..:D:D

Kubš napsal:

deafslap napsal:

....protože pro deafslapa je jakákoliv aktivka blbost - proto zapojuje svoje čistě pasivní nástroje do koncáku zesilovače wink

Kubš napsal:

deafslap napsal:

no tak hoši.... každýmu se prostě líbí akorát něco jinýho...:D Konec:D Já ještě vlastně ani nevím co mi vyhovuje víc:) Tohle je poprvý kdy jsem přišel do styku s aktivkou, tak si jí chci aspon opravit abych věděl jestli mi vyhovuje nebo ne...:D

0 xLajků:

28

Sooguun napsal:

Uděláme výměnu...:D Ale musíš si opravit elektroniku..:D:D

sem komerční děvka...když mi dáš cenovej rozdíl v keši tak kývnu na leccos wink a MIM P Deluxe je můj favorit

0 xLajků:

29

Kubš napsal:

sem komerční děvka...když mi dáš cenovej rozdíl v keši tak kývnu na leccos wink a MIM P Deluxe je můj favorit

ale musí ti dát zpět ten zlatej pickguard,co? big_smile

0 xLajků:

30

pekelnik napsal:

ale musí ti dát zpět ten zlatej pickguard,co?

bezpodmínečně!

0 xLajků:

31

m3 napsal:

Omlouvám se že možná budu jak debil:D Ale s aktivkou teda na jacka patří :   zem, signál, a - baterie?

0 xLajků:

32

Tak mám zapojeno. Ladička ukazuje ( i to je pro mě úspěch big_smile ) ,tak snad to bude v pohode i až to zítra zkusím ve zkušebně.  Mám ale jeden problém. Potenciometry vod týhle aktivky maj větší závit a nepasujou na ně matice ze starejch. Myslíte že je koupim někde v železářství normálně? Protože vždycky jsem všude viděl jenom normální tlustý matky který my jsou k ničemu. Potřebuju tuhle tenkou.

0 xLajků:

33

Takže smůla. Na base mám vše na plno a až když na kombu teprve vytahnu gain i volume skoro na max tak tu basu trochu slyšim. Jde z ní asi hrozně slabej signál. Nenapadá někoho čím to může být?:(

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: Aidamos (11. 12. 2011 11.39:24)

Špatně zapojená baterka? Když například vyndám baterku z mojí aktivky na MusicManu, tak to taky hraje, ale děsně potichu.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

35

jojo musicman takhle funguje, ale u těch Fender netuším.

0 xLajků:

36

No podle schématu jsem to vykoukal tak, že + baterie mám spojené s deskou aktivky. A - baterie mám dané rovnou na jack. Nebo to je špatně takhle?

0 xLajků:

37

- baterky musí jít na jack ale na zem jacka,nikoliv na signál

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: Sooguun (11. 12. 2011 12.08:35)

No já tam právě mám tři výstupy. Takže jsem si myslel že jeden bude signál, druhý zem, a třetí mínus baterie. Takže mínus baterky mám teda připájet ke kostře?  Ale tím pádem tam budu jeden výstup prázdný. To nevadí?

Jak ten jack vypadá je kdyžtak tady na první stránce vyfoceno.

0 xLajků:

39

správně 3 výstupy,jeden je na signál,druhý na zem třetí na minus baterky je to proto že když odpojíš jacka ,odpojíš i napájení,takže se podívej jestli máš správně zapojené výstupi z jacka signál tam kam má být a je jedno jestli máš zem napravo nebo nalevo - s toho jacka musíš dát na spol zemnící bod

0 xLajků:

40

Tak jsem to zkusil přehodit jestli jsem to nezapojil špatně a ted už to nedělalo vůbec nic takže to asi bylo dobře. Achjo já už se z toho asi zbláznim:(

0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Sooguun (11. 12. 2011 12.48:51)

http://img847.imageshack.us/img847/7299/beznzvued.jpg 

Tak jsem to ted narychlo hodil do malování. Moje umělecké výkony můžete hodnotit později:D Ted bych byl radši kdyby mi někdo řekl co je v tom špatně:(

0 xLajků:

42

jediné co mě napadá,z jacka to vede zem na spol kostřící boda z aktivky ti taky vede drát na kostřící bod,,,,,, takže teb drát co ti vede z aktivky na kostřící bod dej rovnou na jacka

0 xLajků:

43 Naposledy upravil: Sooguun (11. 12. 2011 13.28:24)

Potom to zase nedělá vůbec nic:( Takže  to vypadá že ta aktivka asi nefunguje:(

0 xLajků:

44

Tak vám všem kteří jste se snažili pomoct děkuji.  Zatím to nechám jako pasivku a až budou nějaký peníze a za pěknou cenu někde aktivka tak jí koupím:)

0 xLajků: