1

Téma: Basa pro pokročilé do 20000k

Dobrý den basáci a baskytaristky,

Rozhodl jsem se že si koupím za těžce vydřené peníze novou basu, proto vás žádám pomozte mi najít tu správnou.
Mé podmínky:
-Cena:20 000kč
-Syl: měla by být univerzální, (hraji pop/rock , ale často experimentuji s žánry)
+ měla by být do studia stejně dobrá jako na živé koncerty.
A neměla by mít příliž lakovaný krk, (preferuji matný)
-Trvanlivost zvuku
-spíše 4 strunnou basu

Děkuji za pomoc

0 xLajků:

2

Re: Basa pro pokročilé do 20000k

...a myslíš že je nutné aby toto pro tebe zásadní rozhodnutí zde bylo ve 4 provedeních ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Matný krk znamená, že se na něj nehrálo, jinak se krk časem "vyleští" u všech kytar, s tím počítej

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

4

spider napsal:

...a myslíš že je nutné aby toto pro tebe zásadní rozhodnutí zde bylo ve 4 provedeních ?

poprvé na fóru:-D

0 xLajků:

5

SamNewbier napsal:

Matný krk znamená, že se na něj nehrálo, jinak se krk časem "vyleští" u všech kytar, s tím počítej

Samozdřejmě s tebou souhlasím, jenže některé kytary jsou opatřeny velmi silnou vrstvou laku a to je pro mě, osobně, nepohodlné. Proto preferuji hladké krky na kterých se mi ruce nazadrhnou( todle je prostě osobní přání není rozhodujícím faktorem ). Nechci tu zaměňovat téma rád opravdu rád bych radši vedl diskusi o tipech na kytaru než tipech na kytarové krky.

0 xLajků:

6

typ:) Jinak máš ponětí co chtít od jb přes spectora můžem dojít někam do pekla. Nějakou dobu hraješ tak bys měl mít představu.. Na co hraješ teď? Proč chceš jinou basu?

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … der=datum?
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9843

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

7

Paparatzzi napsal:

typ:) Jinak máš ponětí co chtít od jb přes spectora můžem dojít někam do pekla. Nějakou dobu hraješ tak bys měl mít představu.. Na co hraješ teď? Proč chceš jinou basu?

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … der=datum?
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9843

No samozdřejmě nejdu na fórum, s holým zadkem.Takže pro představu jsem pře tímto přízpěvkem navštívil řadu prodejen avyzkoušel si různé nástroje. Od fendrů přes ibanez až po Flea Bass a tedy jsem si udělal svůj názor o každém z nich. Své tipy samozdřejmě mám, ale zajímají mě tipy na tyto požadavky od Vás(basáků). Ačkoli jsem účastníkem tohoto fóra poprvé někdy si ho čtu a jsou tu zajímavé tipy a nápady.
Nyní hraji na kytaru od nechvalně známe značky Apollo(hodně vzdálená imitace precisiona). Kterou jsem dostal od mého kamaráda z Ameriky(delší dobu). Nicméně to nebyla vůbec špatná kytara(na mé schopnosi a finance - byla zadarmo.)  Jenže teď musím mnohem častěji koncertovat a nahrávat a kytara jen přece nemá až tak dobrý zvuk(lžu je otřesný).Takže si chci udělat radost a koupit si Nástoj.

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: UR (21. 11. 2011 15.08:32)

OK, ale přece jen nám musíš přiblížit svou představu. Víš kolik je na trhu nástrojů a kolik je tady vkusů? Tolik dostaneš tipů  smile
Osobně bych se rozhodoval takto:

Klasika x moderna

klasika? ANO - pak to bude nějakej pasiv Fender. Variabilita? ANO = Jazz bass, NE = Precl, miluji P-bass, ale chci variabilitu = PJ nějakej (hledej  wink

moderna? ANO - tak asi nějaká aktivka
nasranej zvuk? = hodně středů vrčák až běda - pak hledej exotický dřeva (bubingy, ovangkoly, wenge nebo ořech) = Warwick
Jemnej, měkej zvuk (hi-fi) - hledej mahagon, lípu olši, jasan apod. = Cort, Schecter, ?Spector?

Něco mezi? Fender klony s aktivem (Sandberg, aktiv Fender, Cort takovej ten Fendroidní, nevím co je to za sérii - GB?)

Tohle není vývojovej diagram, jen takovej nástřel, tak to berte s rezervou.

Jo a ještě dotaz: má to bejt nový nebo 20T za bazarovku?

0 xLajků:

9

UR napsal:

OK, ale přece jen nám musíš přiblížit svou představu. Víš kolik je na trhu nástrojů a kolik je tady vkusů? Tolik dostaneš tipů  smile
Osobně bych se rozhodoval takto:

Klasika x moderna

klasika? ANO - pak to bude nějakej pasiv Fender. Variabilita? ANO = Jazz bass, NE = Precl, miluji P-bass, ale chci variabilitu = PJ nějakej (hledej  wink

moderna? ANO - tak asi nějaká aktivka
nasranej zvuk? = hodně středů vrčák až běda - pak hledej exotický dřeva (bubingy, ovangkoly, wenge nebo ořech) = Warwick
Jemnej, měkej zvuk (hi-fi) - hledej mahagon, lípu olši, jasan apod. = Cort, Schecter, ?Spector?

Něco mezi? Fender klony s aktivem (Sandberg, aktiv Fender, Cort takovej ten Fendroidní, nevím co je to za sérii - GB?)

Tohle není vývojovej diagram, jen takovej nástřel, tak to berte s rezervou.

Jo a ještě dotaz: má to bejt nový nebo 20T za bazarovku?

No přesně proto jsem tu představu nepřiblížil, abych dostal tolik tipů a dozvěděl se něco zajímavého.

Upřímně patřím samozdřejmě mezi ty co si přejou klasiku. A musím souhlasit  s tím co jsi k tomu napsal. Akorád na žádnej. Od univerzálnosti až o lásku k Preclovi. Na dobrého PJ jsem nikde nenarazil, nějak se ztratil z obchodů. Bohužel u těch fendrů jsou hodně velké rozdíly, a cena je nastavena tak že na ameriku z obchodu nemám. A mezi těma mexickýma jsou velké rozdíly co se týka konkrétních kytar.
V poslední době na mě udělal hodně velký dojem Cort.A to přímo ten GB, také jsem si hodně zkoušel aktivku od fendra(http://kytary.cz/fender-deluxe-active-precision-bass-special/HN083046/) a je to moc univerzální nastroj jenže jsem z něj měl rotrpčený pocit (možná protože jsem si před ním zkoušel Precision ameriku) ale určitě si to chci ještě jednou vyzkoušet.

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: UR (21. 11. 2011 15.56:54)

Takže PJ? No tak třeba Schecter dělá, dále Fender Aerodyne, Sandberg (moc peněz co?), Spector pokud nepreferuješ Fendroid a už nevim.

Nebo pořiď Fender PB highway a J nech dodělat.

0 xLajků:

11

Fender Jazz Bass US standard/deluxe/ 62 RI je tva volba.. wink Cenove to vidim spise na ten standard, coz nekde mezi lety 95 a 2000 je vytecna volba. Vcetne "matneho" krku.. smile

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

12

Anebo se staň průkopníkem  wink
http://www.fruduastore.com/scala-c-1301_1323.html

0 xLajků:

13

UR napsal:

big_smile ty musej žít ve dne v noci ve strachu, že jim tu originalitu někdo ukradne big_smile

k tématu:

tak mi to zní, že to je jasnej JB, Budíku smile koupil bych druhou ruku a je to smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

14

UR napsal:

Nevím tohodle bych se bál hlavně bych si na to asi nezahrál...tak bych nemohl pozkoušet.

0 xLajků:

15

UR napsal:

Říkáš mám se kouknout po bazarech jestli tam nemaj stadarda?

0 xLajků:

16

Klusi napsal:

95 a 2000 je vytecna volba.

hele z tebe se v tý US stal "stand-up comedian"????

Víš kolik existuje názorů, že je tohle období kvalitní? Stejně tolik, že to sou ty nejhorší léta....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

17

Kubš napsal:

Klusi napsal:
95 a 2000 je vytecna volba.
hele z tebe se v tý US stal "stand-up comedian"????
Víš kolik existuje názorů, že je tohle období kvalitní? Stejně tolik, že to sou ty nejhorší léta....

Ani ne, mam vlastni zkusenost s 95 a byl to moc fajn nastroj. wink Klidne ho doporucim, spis jsem slysel o nekvalite po r. 2000...

A vubec,  mam slabost pro vyhranejsi kousky... wink

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

18

Klusi napsal:

Ani ne, mam vlastni zkusenost s 95 a byl to moc fajn nastroj.  Klidne ho doporucim, spis jsem slysel o nekvalite po r. 2000...

Já si fakt přečetl už tolik "období doporučujících" rad, že ničemu nevěřím....
to já doporučím jakejkoliv ročník...ale čím mladší tím míň zrasovaná big_smile

0 xLajků:

19

hele mě to nedá...

budik napsal:

Jemnej, měkej zvuk (hi-fi) - hledej mahagon, lípu olši, jasan apod.

co tam dělá ten jasan voe smile ??? to už bych tam zařadil spíš i ten vořech, ale jasan šoupat do jednoho pytle s takovejma měkotama...  smile   smile   smile

baskytara čtyrka (spector), zesík(hartke 7000) a bedna (hocke 4x10)
0 xLajků:

20

Co třeba tohle. Jeden podobnej kousek mám a je to paráda.
http://muziker.cz/elektricke-baskytary/ … burst.html

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

21

Být tebou, beru Sivčáka viz výše.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

22

pepaol napsal:

Být tebou, beru Sivčáka viz výše.

Abych byl upřímný doslechl jsem se o něm až nyní. Moc se mi to líbí. Ale když se koukm má tam kytary za 30 k myslíte že by mi udělal dobrou za 20?

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: pepaol (21. 11. 2011 21.02:09)

Co vím, prodává jej pod 18000. Sivčák je luxusní nástroj. Kluk je blázen, že ho prodává a ještě pod cenou. Zpracování je jako u bas za 100 litrů. Neuděláš chybu. JB obecně je univerzální basa.

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Barius (21. 11. 2011 21.17:59)

dobrou za dvacet by ti udělal, ale musel by ušetřit na použitých komponentech, např. hardware apod. Ale když koupiš sivčáka staršího, lehce vyhraného, tak si myslím, že neprohloupíš. Ale pokud chceš basu novou tak budeš u něj nejspíš muset přitlačit. Ale věřím, že by ti nabídl co si budeš přát i do tvého cenového stropu.

Vím, žes tady psal,že chceš spíše klasiku, ale kdybys přece jen slevil, tak můžeš vzít v potaz i tuto nabídku, která by se do dvaceti určitě vlezla -
Je to baskytara od Aleše Vychodila http://avbasses.cz
http://alesvychodil.blogspot.com/2010/1 … cniky.html

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

25

podľa mňa pepaol a spol myslia konkétne toto: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9843

0 xLajků:

26

peSko napsal:

podľa mňa pepaol a spol myslia konkétne toto: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9843

pokud je jeste k mani tak jasna volba...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

27

UR napsal:

Anebo se staň průkopníkem  

Budík se průkopníkem nestane wink

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

28

D.a.l.i napsal:

Budík se průkopníkem nestane

Tak to pak teda poreferuj, jak ty basy hrajou.

Jinak budíkovi bych určitě doporučil toho Sivčáka na bazaru. Moc pěkná basa přesně v dané cenové kategorii a věřím, že bude hrát naprosto suprově.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

29 Naposledy upravil: valec1 (21. 11. 2011 22.21:13)

D.a.l.i napsal:
UR napsal:

Anebo se staň průkopníkem  

Budík se průkopníkem nestane wink

on i Dusan s Hazydecay bude asi sedlat tohoto Itala mozna i apec?

0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Kubš (21. 11. 2011 22.38:42)

no doufám že se bude líbit....na fotkách jsou pěkné, i když detaily už trošku vržou sad

Ono vůbec tohle "předražování" přes List price hodně smrdí předraženým průměrem....tohle neříkám jak rozený skeptik, spíš mám tu zkušenost, že značky prodávající průměr takhle často jednaj.

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

no doufám že se bude líbit....na fotkách jsou pěkné, i když detaily už trošku vržou

Tak zkus být konkrétnější smile

Uvidíme, co jsem sjížděl videa s Fruduema (a ne jen z fruduadirectdeal), tak se mi ta basa zvukově hodně líbí. Z fotek mi přijde fajně udělaná, byť jestli myslíš detaily typu srážeč strun, tak to máš recht...

Jsem zvědav na pocit z nástroje. Objednal jsem pětistrunku s 35" menzurou (34" v "mé" barvě už nebyla, až v únoru).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

32

pepaol napsal:

Co vím, prodává jej pod 18000. Sivčák je luxusní nástroj. Kluk je blázen, že ho prodává a ještě pod cenou. Zpracování je jako u bas za 100 litrů. Neuděláš chybu. JB obecně je univerzální basa.

Basa je u jedného záujemcu, v najbližších dňoch sa rozhodne, či v jeho rukách aj zostane. Blázon nie som, iba počítam:
Sivčákov Jazz bass som chcel predať za 1000€ (p.c. 1300€), pretože chcem jeden 5 strunový nástroj a chcel som si dať od neho postaviť na mieru model NDHS5, ktorý by ma vyšiel 1500€. Musel by som teda 500€ doplatiť...ozval sa mi kamarát, ktorý mi jednu NDHS5 ponúkol na predaj za 1000€. Ten nástroj je vyhraný, spĺňa všetky moje požiadavky, nemá žiadne šrámy, chalan ho predáva lebo kúpil Alleva Coppolo. Porovnával aj s basami od Sadowského a Rudova  NDHS5 sa podľa neho nemusí za nič hanbiť (tým nechcem vyvolávať flame). Môj TB4 Jazz som teda začal zľavovať (aj tak nebol seriózny záujemca) a zastavil som sa na 700€. Prakticky to vidím tak, že si doplatím 300€ namiesto 500€, takže som spokojný wink

0 xLajků:

33

Tak pepaol rozumi vsemu, takze by prodaval za ceny z obdobi hojnosti i v predvecer druhe krize...

Prodal(s) si za polovic...ja prodal za jeste min jak polovic seriovej MM Sterling HH....lidi dnes opravdu nemaj moc na rozhazovani, a je to znat po bazaru se valej uzasny kousky za nevidane ceny...i kdyz je Sivcak pojem porad trpi stigmatem kytarare - spatny preprodejni ceny hmm

Ad Dali: nelibi se mi nultak, provedeni prazcu (na detailni fotce je v podstate kazdej jinak) nelibi se mi "custom frudua pickups&electronics" v tyhle cenovy urovni se uz v pohode nasazujou EMG nebo SD.

Osobne ocenuju odvahu do toho jit na dalku...ty nastroje sou krasnY, o tom neni pochyb. Ale vyse uvedene detaily...no vraceji me zpet na zem.

0 xLajků:

34

Kubš napsal:

i kdyz je Sivcak pojem porad trpi stigmatem kytarare - spatny preprodejni ceny

má pravdu, předseda... i Dalajvladan mi tenkrát toho svýho prodal relativně za levno (na tu dobu), ale hluboce pod původní cenou... kdyby to mělo na hlavě nápis Frnda nebo Sádlo, tak by cena byla jinde...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

35

Tak ten Sivcak/Geddy je jasná volba! Uplně jsem na něj zapoměl  roll

0 xLajků:

36

Kubš napsal:

Ad Dali: nelibi se mi nultak, provedeni prazcu (na detailni fotce je v podstate kazdej jinak) nelibi se mi "custom frudua pickups&electronics" v tyhle cenovy urovni se uz v pohode nasazujou EMG nebo SD.
Osobne ocenuju odvahu do toho jit na dalku...ty nastroje sou krasnY, o tom neni pochyb. Ale vyse uvedene detaily...no vraceji me zpet na zem.

Koukal jsem precizněji na tyto fotky:
http://www.fruduadirectdeal.com/images/gfj5/4.jpg
http://www.fruduadirectdeal.com/images/gfj5/5.jpg

Osobně tam nevidím problém. Kde je něco špatně?

Ad dálka, já už s tím mám zkušenosti smile Vím, že spousta věcí se dá dořešit s kytarářem, takže i na první poslech totální průser nehrajícího dříví (viz má bloncka těsně po příletu) se vyřešil v řádech stokorun (+ následně snímač), tak jdu prostě do rizika.

Pan Frudua (konstruktér) na mě působí jako člověk, který ví, co dělá (a jde si za tím vytrvale, čemuž fandím), tak si prostě udělám radost po dlouhých letech novým nástrojem smile (to je z mých cca 12 bas, co mi prošly rukama, tuším 3. fungl nová)

A jednání pana Garbujo je z obchodního hlediska na 1*, mám se jako obchodník co učit smile (psal jsem i chlapovi na Slovensko, který má zastoupení a nestálo mu za to ani odepsat..)

Takže za sebe říkám ano, basa je už zaplacena, tak čekám na rychlost bank a přepravních společností smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

37

Tam jeste detailni fotka 3 prazcu - na mobilu me to nebavi hledat wink
ale jo jak rikam vizualne to je super, kvalita to bude dobra (vsichni zname corty, schecter diamond  apod)
Dulezity je aby hralo Hcko, coz by nemel
byt s 35' problem!

0 xLajků:

38

Kubš napsal:

Tam jeste detailni fotka 3 prazcu - na mobilu me to nebavi hledat
ale jo jak rikam vizualne to je super, kvalita to bude dobra (vsichni zname corty, schecter diamond  apod)
Dulezity je aby hralo Hcko, coz by nemel
byt s 35' problem!

Myslím, že u těch pražců už hledáš hnidy smile

Zvědav jsem velice a myslím, že hrát to bude slušně. Koneckonců cca 2-násobně dlouhá kapsa na krk, než u konkurence, je slušným předpokladem dobrého zvuku H (a nejen této struny).

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

39

nehledám- kouknu a vidím, prostě mám zařazíno -> je cca ns úrovni schecter diamond (cenově i všemi znaky) - což sou solidní nástroje, který si tu lidi kdysi kupovali i za 28-30 tis a já osobně s nima mám nejlepší zkušenosti!!!

0 xLajků:

40

Trošku si zkusím přihřát polívčičku:

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9917

Jediná nevýhoda té basy je váha, ale není to tak hrozné. Někteří říkají, že lehké nástroje nehrají, že... smile
Ten Sivčák je asi hezčí, ale myslím, že nebude hrát o nějakou kategorii lépe.
Nevnucuji, ale myslím, že Macho se nemá za co stydět. A pokud by se Ti ta basa líbila, o ceně by se dalo určitě diskutovat.

Čtyři jsou nejvíc - výjimkou je jen Gibson G3!
0 xLajků:

41

Jaralaf napsal:

že Macho se nemá za co stydět

naopak!

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

42

Jaralaf napsal:

Trošku si zkusím přihřát polívčičku:

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9917

tenhle kousek fakt hraje moc pěkně - v sobotu nám ho Jaralaf předvedl v plné kráse...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

43

Kdybych nemusel rozbít prasátko na Sraye, tak už mám toho Sivčáka doma. Do 20 litrů nic lepšího nekoupíš. Haluz by byla USA Fendřík. Většinou jsou ale přes 20.

0 xLajků:

44

Sivčák lepší US Fendříka si myslím  wink

0 xLajků:

45

UR napsal:

Sivčák lepší US Fendříka si myslím  wink

To asi jo, taky to je cenove vejs. Ten Fakyho JB je super uz na pohled smile