1

Téma: Cort T74

Zdravim máte někdo zkušenosti s baskytarama od Cortu konkrétně s řadou T.

Hledám basu na metal a trochu i na rock a rád bych něco od Cortu. Byl sem si jí vyzkoušet v obchodě a byl sem docela spokojenej jen mě zajímá váš názor (sám toho moc nepoznám).

děkuju

0 xLajků:

2

Re: Cort T74

mám Corta B4 a myslim, že to bude hodně podobný s Téčkem...pohodlí hry je super, nemůžu si stěžovat...celková ergonomie toho krku je super...to Téčko na tom bude líp, co se týče snímadel...mě ty Bartolini zase moc nenadchly

0 xLajků:

3

Lubass napsal:

Zdravim máte někdo zkušenosti s baskytarama od Cortu konkrétně s řadou T.

Corta tu pár lidí má  zkušenosti hlavně s řadama Artisan a GB. Všeobecnej výstup je že to je kvalitní poměr kvalita/cena
T-čkovou řadu tu asi nikdo nevlastní je celkem nová ta vyšší řada kterou máš v názvu bude asi mít jiný snad lepší snímadla EMG-35 HZ (H-H)(nezná nevim) ale jinak ty bartoliny MK jso často docela stěžovaný jako slabší kousek

jinak o nákupu nový a 1. basy se toho uz napsalo spoustu koukni do FAQ http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=5878 Jakou basu do začátku , případně Kořenovu příručku ...

jinak za sebe bych doporučil bazar ale tam Tčko asi nenajdeš

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

4

Lubass napsal:

Byl sem si jí vyzkoušet v obchodě a byl sem docela spokojenej

Od toho bych se odpíchnul. Jestli sis ji porovnal s pár dalšíma kouskama a pořád se ti líbí, tak asi není moc co řešit. Cort obecně má docela příjemný poměr cena/kvalita, takže to snad ani u toho T nebude jinak...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Lubass (03. 08. 2011 15.43:31)

Jo srovnal jsem to s ibanezkou nevim přesně co to bylo tušit typová řada SR kolem 10000 a moc se mě to nelíbylo navíc se mě na to hrálo tak nějak ???divně???.
a ještě sem porovnaval s Cortem standart a ten byl zvukově  strašnej (hodně slabej signál celkově a ještě horší při příklepnutí).

Takže asi skončim u Teeeečka mad  mad

0 xLajků:

6

No hardwarově vypadá celkem dobře ale to sou informace z letáků taky bych vyšel z toho jak se na ni hraje a že se ti líbí zvukově klidně pozkoušej i s jiná věcma na krámě.

Ale jestli ji vezmeš tak doufáme že se s náma řádně podělíš o dojmy a zážitky  big_smile

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Sabian269 (16. 11. 2011 14.00:00)

ahoj, sice uz pisem neskoro, ale aj tak napisem, vcera som si kupil CORT T74, porovnaval som ju s T34, B4 a C4, + som pouzil overdrive EBS Valvedrive, cenovo je T74 trosku drahsia, ale podla mna najlepsia,snimace ma EMG-HZ, nemilo ma prekvapili Bartollini snimace na T34, cakal som viac, nemam vela skusenosti s basgitarami a ked aj nejake mam, vacsinou spolu s boostrom.

myslim, ze najhorsie na tom bola C4, B4 celkom v pohode, porovnatelna s T34, a najlepsia bola prave T74, podotykam, ze vsetko som skusal cez efekt, ziadna akustika, takze v celku...asi to tu nikomu nepomoze smile

0 xLajků:

8

Sabian269 napsal:

vsetko som skusal cez efekt

hm, to moc vypovídací hodnotu nemá... overdrive smaže mnoho rozdílů mezi nástroji...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

9

zas ale Valvedrive takovy overdrive neni, spis je to preampek, takze zrovna tohoto bych se nebal..

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

10

e.t. napsal:

zas ale Valvedrive takovy overdrive neni, spis je to preampek, takze zrovna tohoto bych se nebal..

ale kreslit umi a hodne

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: e.t. (16. 11. 2011 19.32:18)

ty jako umi (mnel sem a nejspis zas budu mit), ale fakt je to spis nakopavadlo nez distortion, od toho jsou jine krabky smile ale to jsme se od Cora dostali jinam..

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

12

hofa napsal:
Sabian269 napsal:

vsetko som skusal cez efekt

hm, to moc vypovídací hodnotu nemá... overdrive smaže mnoho rozdílů mezi nástroji...

ano ano, prave preto som na to upozornoval, ze som neporovnaval na cistom zvuku

0 xLajků:

13

valec1 napsal:
e.t. napsal:

ale kreslit umi a hodne

no a do tohto sa zas az tak nerozumiem, co je efekt a co je preampek, ale som spokojny s jeho zvukom, pretoze basu podstatne, ci je lacnejsia alebo drahsia a prave preto som vrazil peniaze skor do tejto kracicky, ako si kupovat lacnu za 50 euro a basu za nejakych 1000, hram metal a ovela viac sa mi paci, ked je basa vyrovnana a nema velke dynamicke rozdiely a prave toto EBS spravilo, nehram slapy, nehram prstami, ale trsatkom a tam je to EBSko velmi vhodne

0 xLajků: