Téma: Lampy v preampu Ampeg SVT pro
Prosím o radu,nevíte jaké je pořadí lamp v SVT jsou tam 4x 12ax7 a 1x 12au7 děkuji.
-------------------------------
Ibanez Prestige 5str.
Zoom Bfx708
SVTpro
1kW no name
Peavy4x10+Peavy1x15
Jolča Jantar 4
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Lampy v preampu Ampeg SVT pro
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Prosím o radu,nevíte jaké je pořadí lamp v SVT jsou tam 4x 12ax7 a 1x 12au7 děkuji.
-------------------------------
Ibanez Prestige 5str.
Zoom Bfx708
SVTpro
1kW no name
Peavy4x10+Peavy1x15
tam to není napsaný??
Není jasné co chceš přesně vědět. Dívám se právě na schemata Ampeg předzesilovačů. Ampeg používá ve svýh předzesilovačích – řada SVT – elektronky typu 12DW7, což je taky ECC832. Nahlédnutím do technických parametrů těchto elektronek zjistíme, že je to dvojitá trioda, ale má dva systémy. První je ECC83 (12AX7) a druhý systém je ECC82 (12AU7).
Stručně řečeno ECC83 má velký zesilovací činitel, méně výkonová. U ECC82 je to přesně naopak. Když to vemu ještě jinak, ECC83 je vyloženě kytarová a ECC82 ten zvuk tak nějak zkulturňuje. Proto má asi Ampeg svůj charakteristický zvuk.
Z mé zkušeností dávám do předzesilovačů ECC82 jako druhou, nebo když jsou dvě ECC83, tak jako třetí elektronku.
ECC83 je zvukově hodně ostrá, brilantní, kdežto ECC82 je poněkud sametovější zvukově. ECC82 má ještě jednu výhodu proč ji použit v zapojení. Tím že je výkonovější, lze odebírat signál z katody, z kteréžto je vhodné impedanční přizpůsobení (z odporového děliče na potenciometr Volume 25k/G) do vstupu tranzistorového koncového zesilovače.
Uááá, já se z toho člověka už ale dovopravdy zblázním...
aj, no taky premyslim aku recu to hovori....
Nic si z toho ogaři nedělejte, já se potřebuji jen tak vykecat.
no je fakt ze jestli mas v hlave takovejch veci, tak asi musis obcas upustit paru aby ses z toho nezblaznil
náhodou, úryvkům docela rozumím "jako druhou" nebo "koncového zesilovače"
Dóóóbrýýý...
Juhuuu:
v svp pro mam myslim po otevření 4. zleva tu 12 au7, kdyz na ně koukam jakoby shora (sou tam položený), ale nevim, jestli je tenhle preamp stejně postavenej jako hlava svt..
no hele a to už to není čitělný z potisku tý flašky....když už to otvíráš tak to vyndej a jukni na to
je jich pět a jinou než 12ax7 mám uprostřed. Kamoš mě povídal že hodně záleží kam tu 12au7 dáš takže je potřeba zkoušet a zkoušet. Jo a jěště co vy na 12AX7LPS?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Lampy v preampu Ampeg SVT pro