1

Téma: R.M Pick problém

Dneska jsem upgradoval snímač na mém Fokusu a ejhle..........zvukově good,ale pokud se s basou přiblížím tak na metr a blíž k zesilovači,tak to brumí jako prase a to se nedá.
Nevíte někdo,kde by mohla být chyba.V zapojení myslím ani ne,dělal to profík,kterej elektronice hoví.... roll

0 xLajků:

2

Re: R.M Pick problém

No, to by fakt nemělo, zvlášť u P-snímače.. asi to zapojil blbě....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

Dívám se právě na schema zapojení PRM1,2. V tom by neměl být zádrhel. Podívej se znovu a překontroluj, zda nejsou přehozeny živý vodič (červený) a modrý (zemnící). Šedý je vývod stínění staniolem obalených cívek. Taky prověř, jestli jsou skutečně uzemněna pouzdra obou potenciometrů a přívodní drát ke kobylce. Na druhou stranu jestli je tento snímač o hodně citlivější, tak bude vždy celý řetězec náchylnější na brumy při velkém zesílení a nesmíš se natáčet snímačem k reproduktoru. Zády by to nemělo vadit, ze spodní strany je snímač stíněný.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

4

ono to dělá,ikdyž nejsem z basou otočenej přímo proti zesilovači.Přímo proti repráku to ani nedělá,spíš jen když je to v úrovni zesilovače.

0 xLajků:

5

Ještě si zkontroluj hodnoty potenciometrů, aby tam byly skutečně tyto vysoké impedance, protože se jedná o pasivní snímač. Hodnoty kolem 25k jsou pro řešení s aktivními snímači.

SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: pekelnik (16. 08. 2006 08.06:35)

no jsou tam původní potenciometry, zřejmě mejd in chíííína

0 xLajků:

7

a s původním to nedělalo??

0 xLajků:

8

A odstínil tu basu vůbec? Dělá se to nalepením tenké fólie na vnitřek basy, popř. dražší řešení - nástřik nějakého pokovovacího spreje a následné propojení s kostrou, kobylkou a stíněním snímačů...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

9

to by nebylo tak horký...

0 xLajků:

10

jo teď jsem volal Machovi a ten mě říkal,že to bude zřejmě z 90% špatným odstíněním.Kam se dává přesně ta fólie??

0 xLajků:

11

Hele, já měl problém, že když jsem poťukal na snímač, tak to bylo strašně slyšet a macho řek, že to je blbým odstíněním, ale v tom bych to fakt neviděl, nakonec do bylo špatný nastavení zisku v mym VAMPU....   Ale kdoví...

0 xLajků:

12

Tak jsem to včera rozdělal do šroubku a prohlídl všechno zapojení,odstínění a vše je jak má být.Vrátil jsem tam i ty původní snímače a ty brumí taky,jen o něco míň.Ty Machovi jsou silnější a tak berou toho brumu víc.Zkoušeli jsme to v různých úrovních od zesilovače a zjistili jsme,že to bere brum z toroidu koncáku i lamp na preampu.No tak nevím......
Je ale fakt,že sem to zkoušel i z JazzFenderem od kámoše a ten brumí úplně stejně,ne li víc.

0 xLajků:

13

ha nebumí ti nakonec kabel....pač to je divný moc divný

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

Kabelem to též nebude.....

0 xLajků:

15

tak ti nevím jeslti nejsi v nějakým šíleně magneticko-radiačně-elektrickým pásmu....
mno ti nevím a není to třeba jinde než jen v basae??když to dělalo i s tím JB

0 xLajků:

16

To nevím,před tím jsem měl Ibanezu a tam sem si toho brumení nevšiml.Jinak ten člověk co mu patří ten JB říkal,že se mu to chová na jeho apecu úplně stejně,takže by to magneticko-radiačně-elektrický pásmo....... big_smile big_smile big_smile fakt nevím,čím to může kurňa být.Budu to muset všechno pečlivě prozkoumat.
Mimo to jsem to zkoušel ještě na jiným aparátu a tam to dělalo sice míň,ale přece.
Mluvím tedy o tom,že pokud se s basou otočím k aparátu zády,nebo mimo úroveň zesilovače,tak se dá říct,že je po problému.

0 xLajků:

17

HA ale to je uplně běžný!!! s tím otáčením!!!!
jentak mimochodem zhledem k tvému nicku nejedná se náhodou o nějakej pekelnej growl kterej považuješ za šum...

0 xLajků:

18

No možná sem to tady neuvedl dost jasně,takže pokud se otočím s basou čelem a v úrovni k zesilovači přibližně ve vzdálenosti půl metru a míň,tak to snímá brum z koncáku i preampu a vcelku dost to brumí.Myslel jsem si,že tohle humbucker nedělá.Předtím jsem měl na Ibaneze hambáč alá MM a tam jsem nic nepozoroval.
Takže pokud je to takto OK a zcela normální věc,tak jsem máslo já big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

19

No zas tak běžný to není, já když hraju u monitoru, tak mi jeden snímač bere brum z monitoru a pc docela dost, když ale zapnu oba, je to zticha....

0 xLajků:

20

to u JB bývá,ale u toho preci s tím jedním hambáčem sem myslel,že nebude

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: juhuuu (22. 08. 2006 10.22:06)

ALe preci má sice jeden single, ale ten je rozpůlenej na 2 a každej z nich má otočený vinutí a jinou mag. orientaci, takže při správným zapojení to funguje jako HB, ale jestli ti to dělá jen u zesilovače (natočený k němu) a jinak ot je ABSOLUTNĚ ticho, tka to je asi zapojený dobře...

0 xLajků:

22

Může tady být ještě jedno možné řešení. Vidím dole ve tvém popisku, že používáš samostatný předzesilovač a koncák. To jsou dva napájecí zdroje a bývá to častým zdrojem brumů. Oba přístroje nesmí být uzemněny. Uzemňuje se vždy poslední článek zvukového řetězce. Vzniká tak někdy tzv. plovoucí zem, rozdíl zemnících potencionálů obou přístrojů, kdy se ten minimální rozdíl odporu honí po všech čertech a to je ten brum. Nechej uzemněný jen zesilovač, předpokládám že máš v pořádku svou síťovou prodlužku a jste zapojeni celá kapela z jedné zásuvky. Ještě prověř, co to dělá, když si odpojíš linku z mixpultu.

0 xLajků:

23

To by mohlo bejt vysvětlení proč mi Warwick ve spojení s Rocktronem šumí, dík za radu.

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

24

Je fakt,že jsem zkoušel zapnout jen preamp a nechal vypnutej koncák a potom naopak a brumí takto oba,ten preamp možná i víc.Jo hrajeme tak,že máme všechno v jedný zásuvce.Všechno to zkontroluju,prodlužku,kytarovej kabel atd. a pak uvidím wink

0 xLajků:

25

juhuuu napsal:

Hele, já měl problém, že když jsem poťukal na snímač, tak to bylo strašně slyšet a macho řek, že to je blbým odstíněním, ale v tom bych to fakt neviděl, nakonec do bylo špatný nastavení zisku v mym VAMPU....   Ale kdoví...

Hele Juhele to ti dělalo až na těch RM nebo ještě s těma starejma co jsi měl na Keen-ce? Mám to samý, ale ještě stále tam mám původní obludný snímače....

...ještě k tý fólii, rozveďte to prosím....materiál, kde sehnat, co všechno musí krejt...brum mám, sice ne nijak divokej, ale i tak je zbytečnej a zvukaři nadávaj...zeměnim by to bejt nemělo, kontroloval jsem ho už snad x-krát...

...kuju...

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

26

Jekub napsal:
juhuuu napsal:

Hele Juhele to ti dělalo až na těch RM nebo ještě s těma starejma co jsi měl na Keen-ce? Mám to samý, ale ještě stále tam mám původní obludný snímače....

...ještě k tý fólii, rozveďte to prosím....materiál, kde sehnat, co všechno musí krejt...brum mám, sice ne nijak divokej, ale i tak je zbytečnej a zvukaři nadávaj...zeměnim by to bejt nemělo, kontroloval jsem ho už snad x-krát...

...kuju...

Asi dělalo, a dělá doteď a byl jsem ujištěnej, že to má dělat.....
Jinak fólie: stačí alobal a chemprén a polepit dřevo u elektroniky, já si to dělal včera večír big_smile  Alobal mi jakoby přelejzá přes okraj, takže se po zašroubování krytu s poťákama spojí se zeměním (práve přes ten kryt)

0 xLajků:

27

HA! Jak jednoduché...díky big_smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

28

no ale že by to pomohlo big_smile

0 xLajků:

29

je mi to jasný, ale zkusit to můžu, třeba to aspoň z části pomůže....ikdyž....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

30

no, většinou to pomáhá... big_smile

0 xLajků:

31

Potřeboval bych vypočítat vzdálenosti drážek na pražce na basu .Nevíte někdo jak.

0 xLajků:

32

jsou na to programy.. zkusim to  vyhrabat

0 xLajků:

33

http://www.manchesterguitartech.co.uk/f … ulator.php

0 xLajků: