1 Naposledy upravil: Aidamos (26. 05. 2013 13.56:09)

Téma: JinxX - The Saviour

Tak tady je nejnovější počin naší kapely JinxX - písnička The Saviour. Je to audio ke klipu, který se právě stříhá, ale ten sem dám až bude hotov, zatím nechci, aby vás rozptylovala vizuální stránka  smile  Takže poslouchejte a pište názory.

JinxX - The Saviour

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

2

Re: JinxX - The Saviour

No v prvé řadě bych tomu teda vytkl zvuk. Hrozně blbě se mi to poslouchá. Nedokážu říct proč, ale fakt je mi to až nepříjemný.

Stylově se mi to líbí.
Zpěv - nejsem zastánce angličtiny, ale ona aspoň umí. A docela pěkněj hlas.
Bicí - možná je to tím zvukem, ale bicí mě serou. Uduněný kopák a pořád tam cpe takovej hnusnej činel. Je to takový rozlítaný.
Sóla - proč tam někdo cpe sóla, když je neumí:) Tohle je fakt trapas.
Basa - máš pěknej zvuk. Jednoduchá linka, nemám výhrady.

Proč ve slokách buben taky nepředráží jak basa s kytarou?
Refrény jsou hrozně synkopický - podle mě by to víc šlapalo, kdyby to bylo rovně. Ve sloce to nevadí, ale v tom refrénu je to na můj vkus moc.

Edit: tak jsem zjistil, co je příčinou hnusnýho zvuku. Když si to pustím na monitorech, tak hnus, když na obyčejných sluchátkách, tak dobrý. Chtělo si to pohrát s masteringem. Je to diametrální rozdíl.

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

3

Já jsem si to poslech. Kritika je hloupá protože bych to nesved ale serou mě hlavně ty bicí, nevím přesně proč ale připadá mi to moc punkové nebo jak to nazvat, a to že mě to vůbec nebavilo asi je jenom můj problém, basa super:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

4

Hned zezačátku musím napsat, že tenhle styl není úplně můj šálek kávy. Ale na druhou stranu kromě bim-bam bicích (připadá mi, že to hrozně sráží někam níž) a sól mě tam toho moc nevadí.. Basová linka podbarvující a akorát smile Jenom jsem čekal nějaký vygradování tý písně nebo tak něco a najednou sólo, pak pasáž mezi tím, zase sólo a pak konec. A hlas mi nevadil wink

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Kubš (01. 11. 2011 23.57:08)

Ok, líbí se mi to pokud si odmyslím pár věcí:

Skladatel by měl ubrat onanistickejch změn "jenabytonebylotříakordovýpopání".

Kytaristy (pokud sou dva) bych poslal zpátky do 80tek, ať když už probůh zamrzli zvukově a herně před 30 lety, se to naučej pořádně a maj pořádnej zvuk.

Basa je trošku utopená v nekvalitním zvuku. Někde vzááádu tuším, že to je dobrá basa ..anebo to možná je basa za 3k ale je šikovně prohnaná pluginem (bohužel tohle má za následek to utopení). Odvádíš dobrou práci - žádný hovadiny, pěkně tučná spodní basička - tak to mám rád.

Pokud bych to měl napsat jednoduše bez detailních debilních přípomínek, napsal bych  - má to potenciál, ale vyměnil bych kytaristy a bubeníka za někoho soudnějšího.

Celkově z toho mám dobrej pocit, ale bohužel sou tam ty články, na který reaguju jako bejk na červenou - špatnej zvuk a nesmysly od kytaristů, a naprosto punkovej bubeník.....

Jako zpěvačka to pro mě zachraňuje hodně a dokázal bych si představit hrát takovouhle hudbu a bejt spokojenej.

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

Ten buben je herně v pohodě, ale zvukově je jak z domácího studia v r. 1991 od nějakýho "odborníka"
Zpěv supr, kytary ble (ty sóla  roll ) Basa tam kde má být.

Kompozičně souhlasím s Vladanem ...

DalajVladan napsal:

Refrény jsou hrozně synkopický - podle mě by to víc šlapalo, kdyby to bylo rovně. Ve sloce to nevadí, ale v tom refrénu je to na můj vkus moc.

a ten konec je takovej "zajímavej" (to říká moje máma vždycky, když se jí něco nelíbí  smile

0 xLajků:

7

No, stylově dobrý, tkaovej popík, vzpomněl sem si na Cramberries nebo tak něco. Zvukově mi to nějak nesedí, možná mi to dělaj repráky nebo něco, ale jakoby přes to byla deka a hlavně ta basa je taková nějaká bezpohlavní, upozaděná, rozhodně bych v tom nepoznal MM ani nic jinýho.. Přitom co sem slyšel, tak na koncertech je tomu jinak.. Kde jste natáčeli?

To sólo kytarový je Jardova práce? Však on je sólista starej metalikář co smile

Suma sumárum líbí, ale přijde mi to zabitý tim zvukem a to sólo je taky takový navíc. No a u řešiče každýho herzu a pedalboardaře bych čekal vymazlenější basu smile

0 xLajků:

8

Škoda toho hnusnýho zvuku. Písnička by to byla vcelku pěkná, což o to. Ta basa bude taky nějaký "véčko".

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Aidamos (03. 11. 2011 10.05:18)

UR napsal:

zvukově je jak z domácího studia

No však taky jo.

davidak napsal:

Kde jste natáčeli?

Ve zkušebně (ne naší) s poměrně slušnými mikráky a dvouvstupou zvukovkou M-Audio. Takže opravdu žádný studio. V zásadě nám to nabíral a míchal a spoustu práce odvedl Dáva Kučera. Sám bych to líp neudělal, to nejlepší, na co jsem se kdy zmohl (s mizernými mikráky), je to všechno ostatní na http://bandzone.cz/jinxx (jsou to věci 2 roky staré a s jiným bubeníkem a jiným sólovým kytaristou než teď). K tomuhle jsem dělal jen jakýsi mastering, spíš finalizaci.

davidak napsal:

To sólo kytarový je Jardova práce? Však on je sólista starej metalikář co

Jo, to je  wink  A myslím si, že minimálně za konečné sólo se stydět vůbec nemusí. On je z nás asi nejlepší muzikant.

Kubš napsal:

Skladatel by měl ubrat onanistickejch změn "jenabytonebylotříakordovýpopání".

Muziku i texty si píše v drtivé většině případů sama zpěvačka. Tahle věc je košatější, jiný jsou i tříakordový.

0 xLajků:

10

To čo ma očarilo je spev,
basa je tučnučká, dobre vymyslená, teda podľa môjho metalovo zvráteného gusta.
Úplne najlepšie je, že mi tá vaša vec vyhráva v hlave aj keď zložím slúchadlá  cool

0 xLajků:

11

Mě se to líbí tak jak to je, nijak zásadně sem to nerozebíral a nestudoval, nic mi v tom nevadí.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12

davidak napsal:

Cramberries

Fuj smile lesní plody křížené s crámy ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

Děláte to jak to cítíte a tak je to správně smile
Je to dobrý, na živo to musí být moc pěkný. Mě se ta nahrávka líbí, ke dvěma kytarám by nastředovaná basa aj rušila. Zpěvačka luxusní, tu si držte smile

0 xLajků:

14

Ona je tak nejak celkove luxusni..... big_smile ....kdby si tak zapletla copy smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Aidamos (03. 11. 2011 09.56:07)

Počkej na klip  smile (teda taky bez copů)

0 xLajků: